bilder

image460
Här jobbar de och står i gubbarna!

image461
image462
Hos mormor finns det jätte mycket leksaker, men man vill helst äta på korgen som de ligger i..

image463
Att sitta ute på en filt och käka majskrok, det är fina grejer det!

image464
Gungeli gung.

Fredag, lördag och söndag

Anledningen till att jag inte har bloggat är att E har varit ledig i helgen, då vill man hellre vara med familjen än att blogga.

I fredags var det dags för fest med Lina. Jag åkte till henne runt 18, men det tog en timme att komma fram på grund av sjukt mycket trafik! Två gånger sedan jag flyttat hit har jag varit med om totalt trafik kaos. Så så farligt är det inte, men inte särskillt kul heller.
Hos Lina käkade vi god hemmagjord pizza, drack goa mjölkdrinkar och tjötade. Vid 22 drog vi in till stan och vidare till Röda sten där linas blivande man skulle spela med sitt band. De var helt ok! Har aldrig hört dem förut men visst skulle jag kunna lyssna på deras skiva i bilen, får gå in på Ginza och beställa deras nya. :-)
Jag var hemma runt två, tror jag, ha ha.

lördagen började med att åka uppp till mor och far. Där fick vi god mat, som vanligt. Jag, mor och Dennis åkte till ed för att checka läget på marknaden. E och min far stannade hemma och gjorde lite kroppsarbete. De skulle ta bort en liten klack på tomten, så att grusgången blev plan.. De var riktigt svettiga när de var klara X antal timmar senare.. Jag handlade tio par strumpor, ett kilo godis, en kött pirog och en tröja till D på marknaden. När vi kom tillbaka till långed käkade vi grillat. Då såg vi även att D börjar att lära sig att krypa! Han ligger på golvet och drar sig framåt och sprattlar som en galning med benen! Så snart kommer det att gå framåt i ett rasande tempo. Nu tar det en stund för honom, men fram kommer han! Så söt så.

Söndagen
Igår gjorde vi inte mycket.. Vi beslutade oss i alla fall för att inte gå på något mera babysim, vi hoppar av kursen. Inget roligt. Jag ville ju gå samtidigt som L, men när Dennis blev sjuk så fick ju vi börja om nu i stället, det är inget roligt att vara ensam i omklädningsrummet med D. Det är jobbigare än man kan tro att byta om på både honom och en själv. Sen är det så mesiga övningar, vi vill ju dyka! Så vi går väl själva till simhallen någon gång, för D älskar ju att bada! E invigde även våran nya grill, och det smakade super gott!

Tandblekning, barnpassning och IKEA

God Kväll mina kära läsare. Jag måste meddela er att jag fortfarande inte snusat, även om jag är sååååååååå sugen. Men nu är tänderna vita och fina så jag får allt hålla mig tills blekningen försvinner, om 5-7år.. Och då har förhoppningsvis suget försvunnit också..
Dagen började med att D vaknade och busade vid halv åtta, han fick gröt vid åtta och vi gjorde oss iordning för att åka till Lina. Det var köer längs hela vägen, så det tog en stund.. Hon bjöd på varma mackor till frulle, gott gott! Sedan somnade D och jag åkte buss in till stan. Jag fick lägga mig och se ut så här:
image458
Jag fick den blå skenan, sen en MASSA andra saker runt käften, stora tussar under läpparna, solkräm på kinderna osv.osv. Fick även ett par snygga gula glasögon och stora hör lurar. Så låg jag sedan i över 90minuter. Men det var inte jobbigt, förutom i slutet då det började ila lite i underkäken. Då jag har rotfyllt två av mina framtänder blev inte resultatet som de hade önskat. Så nu ska jag tillbaka nästa vecka och bara bleka de två tänderna inifrån i 45 minuter, sedan en "boost" extra på resten av tänderna så att det verkligen syns. Ha ha jag fick även med två extra skenor som jag ska köra 2*60minuter någon dag. Men då kommer tänderna verkligen att lysa! Är nöjd så som det är nu. Men som ni ser på dessa före och efter bilder så har jag "fläckar" på tänderna. Dessa kommer om någon dag att gå bort. Men att jag har dem kan jag skylla mina föräldrar för, läs här vad tandläkaren sa "Vita fläckar på tänderna på grund av för mycket fluor får man om intaget av fluor är stort medan tänderna bildas. Därför finns det restriktioner på vilken mängd fluor bebisar och små barn skall få i sig. Har man egen brunn skall man kontrollera mängden fluor så inte barnet får för mycket i sig med födan i t.ex. vällingen." Så inte vet jag om mamma tryckte i mig flour eller om min pappa började borsta mina tänder innan de hade växt ut ;-) Men mitt fel är det i vart fall inte!
Den övre är före och under efter om ni inte ser det.. Ska ta en ny nästa vecka så ska ni se att det syns bättre. Kvaliten är väl inte den bästa heller då jag tog kort på kort..
image459
Jag trodde att den övre var "efter" bilden först, har aldrig haft så vita tänder tyckte jag. Men det var efter att all tandsten togs bort och att de putsade dem ordentligt.

När jag äntligen var klar åkte jag hem till Lina igen. Dennis hade varit jätte snäll, läs mer om hans bus hos Ilean och även lite kort på dem hos Smålandrockar

Vi drog senare till Ikea och köpte lite pyssel. Inte som jag ska pysla med då, är inte så haj med symaskin.. Tur att man har kompisar som tycker det är roligt att sy lapp täcken och rullgardiner! :-)

Åkte sedan hem i värsta trafiken, och då bajsar såklart D.. Så det luktade inte alltför gott i bilen i köerna.. Ville inte öppna fönstret för mycket heller, då kunde ju föraren i bilen bredvid tuppa av och skapa trafik kaos!

Sedan hemma slappade vi bara, D fick bada och jag och E såg på tv när D lagt sig.

I morgon är det fest! Ska bli askul, ska äta som en dåre på dagen så jag inte blir så full... På lördag åker lilla familjen hem till mamma och pappa. Mest för att få en god middag innan det är dags för diet igen, men också för att köpa marknads godis och sockar!

Men nu ska jag allt lägga mig, natti natti!

Ingen snus, ingen snus..

Oj vad jag saknar min gamla vän prillan.. Men man är så duktig så man sitter och tuggar frenetiskt på sitt tuggummi istället..

Idag har jag och D varit ute nästan hela dagen. Vi gick till Backaplan i morse för att köpa ett parasoll till hans vagn, han blir tokig när han får solen i ögonen. I affären fanns massor att välja på, men den som passade min vagn bäst kostade 400spänn. För ett litet j**la paraply. Nej du, tycker inte ens att det är fint! Så den snälla expediten visade mig en "suflettförlängare". Man sätter den längst ut på sufletten så skymmer den solen, fast att D ser igenom den. Så den slog jag till på! Gick ut ur affären 270kr fattigare. Helt galet vad saker till vagnar kostar! Först kostar själva vagnen så mycket, sedan hjulen, sedan ska väl bebisen ligga ner det första halvåret, sen får man ju ha en snygg skötväska, och kanske en matchande åkpåse också? Ha ha så tänkt på de ni som planerar  att skaffa ungar, börja spara nu eller köp min begagnade ;-) Min psycho kusin C tyckte att den vagnen jag har skulle gå i arv mellan kusinerna. Ha ha som att min syrra skulle få den efter mig, och sedan den som får barn nästa gång. Så att den tillslut hamnade hos henne. Oj oj hon är rolig hon.. Men jag vet ju att jag lär sälja min sen när D inte behöver den mer. Kommer ju vilja köpa en ny om han får ett syskon, sen kanske det blir en tjej och då kan hon ju inte åka blå vagn, ha ha. Nej men det är faktiskt skit bra andrahands värde på Urban Jungle, speciellt på min som är "Designer". Ha ha varför kom jag inte på vagnar nu helt plötsligt, måste vara snurrig av all nikotin brist!
Skulle ju berätta att vi varit och hälsat på Evelina idag också. Hon bodde i en jätte mysig lägenhet. Hon bjöd på äppelkaka, mums mums, men vi fick gå ut och gå en stund för att bränna lite kcal.. Alltid trevligt med en promenad vän i det ASfina vädret!!! Nu ska det väl inte bli kallt något mer.. ?

De har någon "hoppis och skuttis" vecka här på dagiset. Vaknade igår vid min lilla tupplur vid 10, att någon dåre refererade ett lopp med en högtalare på HÖG volym. jag kikar ut genom fönstret och ser att ungarna är som besatta. De springer runt en snitslad bana med hemma gjorde nummer lappar på ryggarna. Så söta! Såg en liten tjej på väg hem igår, med en guldmedalj hängandes runt halsen, mäkta stolt!
Idag fortsatte "röra på sig temat" med aerobics, precis bakom mitt staket. Så D stod med stora ögon och tittade och lyssnade på vad de pysslade med. Såg roligt ut, men de hade gärna fått stå på andra sidan dagiset för min skull.. ;-)

I morgon är det tandblekning som gäller. Jag och D åker till Lina och Ilean när D käkat sin morgon gröt. Sedan passar de honom en stund medans jag är och får mitt hollywood smile ;-) Kommer gå hur bra som helst, hoppas jag. Det är mitt i hans sovperiod så man får hoppas han sköter sig och sover snällt..

Nu när jag äter så mycket för att jag slutat snusa, så har jag bestämt mig för att börja med spenat dieten på söndag. Nu jäklar får det vara nog, har redan gått upp två kg av de som jag nyss gått ner. Men jag är så suuuuugen på något hela tiden, blir tokig. SÅ kanske man är snygg och smäcker till namngivningen så slipper man stå där framme och skämmas ;-)

Idag ringde även min chef från taco fabriken. Han sa  att jag måste vaccinera mig snart. Men då berättade jag för honom att jag inte vill åka med företaget till Mexico då den enda personen som jag känner på fabriken kom på den andra resan. Han tyckte det var mycket tråkigt men jag fick ju självklart göra det som jag tyckte kändes bäst. Och ärligt, hade ni åkt två veckor till mexico när ni inte känner någon? Blivit påtvingad någon att dela rum, sitta bredvid på planet osv osv? Är inte ledsen för det, hade varit en annan sak om jag jobbat där länge.. Kommer säkert komma så långt ut i världen någon annan gång. Dennis kommer säkert vilja gå på world disney lika mycket som sin mamma ;-)

Nej nu ska jag vika en tvätt. Ha de gött och komentera gärna så jag vet vad ni är för ena!

Utan snus, Dag 2

Nu har jag inte snusat sedan 18:00 i söndags. Duktigt va? Men sen har jag nyss skickat iväg gubben min för att köpa godis också.. Kommer gå upp bra mycket mer än jag gick ner.. Men annars har jag skött mig jätte bra, när jag varit sugen på en snus har jag käkat vattenmelon eller vindruvor.

Idag har D återigen varit hur snäll som helst. Så skönt när han sover två timmar mellan 09-11. Då kan jag också ta mig en liten tupplur, eller göra något annat vettigt!

Idag var jag även hos tandläkaren.. Första gången på 4 år. Gjorde en undersökning med röntgen, tandstensbort tagning och putsning. Fy SATAN vad ont det gjorde att ta bort tandstenen!!!! Det blödde som bara den, och jag svettades som en galning av smärta... Men hon, tandläkaren, var jätte duktig. Skojade om att det gör ont att ta bort 4 år gammal tandsten.. Jag hade två hål, ett som jag visste om, men det var bara gamla lagningar som gått sönder. Sen var det långt in i munnen så de behövs inte lagas innan blekningen på torsdag. Men shit, jag känner inte ens igen mig nu, tänderna är så fina så fina efter den lilla putsningen! Fast framtänderna är helt ömma... Kommer se ut som en hollywood stjärna på torsdag kanske?

Sen så en annan rolig sak, E har skaffat sig en ny bil. Fast det är en sådan som jag har velat haft sedan de började tillverkas, så jag är lite avis.. Men jag snodde extra nyckeln ;-) Tyckte vi skulle göra ett körschema, ha den varannan dag liksom, men det gick han inte med på ;-)
En liten bild på den kan ni väl få:
image457

SÅÅÅÅÅ SNYGGG! Ha ha visst är den, jag som älskar bilar.. Tog mig en sväng om nyss, i pyjamas byxorna.. ha ha. Lite jobbigt och ovant att man inte vet hur stor den är. Tyckte det var precis så den fick plats i car porten.. Tror jag körde ner en gren från grannens häck.. Lenny var med och hämtade den och ringde mig för att fråga hur många barn vi hade tänkt producera? Den har ju 7 säte?! Ha ha men han behöver inte vara orolig, inga fler barn på g här inte.

Nu kom min kära sambo, ska ner och käka lite bridge blandning!
trevlig kväll! (helt fantastiskt underbart väder har vi också!!)

Utan snus, Dag 1

Oj oj oj. Det är väääldigt jobbigt. Har redan ont i huvudet, det som brukar komma den tredje snus fria dagen annars. Jag är sugen på mat konstant. Men som tur är så har vi inget godis hemma, så jag har gått runt och knaprat på vattenmelon. Vet att jag kommer gå upp massa kilon nu.. Fast att jag är ute och går en massa. Men man känner att man måste tugga på något hela tiden!!

Idag har jag skickat iväg liggdelen til vagnen, en brud i från huvudstaden som köpte den. Skönt med lite klirr i kassan plus att man blir av med lite "bröte"!

Vi i våran lilla familj tog en tur in till stan förut. D hade redan fått på sig pyjamasen, fast klockan bara var halv sex. Men han fick på sig ett par strumpor och en tröja så var han redo för avfärd. Jag ville att E skulle visa mig vart tandläkaren ligger, dit jag ska i morgon.. Mitt i stan låg de.. Så det är lika bra att jag tar bussen in i morgon. Jag är inte ett dugg sugen på att gå dit... Lite nervös faktiskt.. Men det blir nog bra, bara det blir klart. Vet ju att jag har ett hål, minst..

Nej nu ska jag lägga mig, fortfarande inte helt hundra, även om näsan är snällare mot mig idag. Dennis har för övrigt varit en riktig gull unge idag och inte grinat något alls!
Natti natti

jag är så sjuk..

Nu är det faktiskt synd om mig. Igår mådde jag katastrof dåligt, la mig i sängen direkt vi kom hem från babysimmet och D hade käkat sin lunch. Sedan sov jag i tre timmar, vaknade och käkade, och la mig igen.. Var helt väck, näsan bara rann och huvudet sprängde.
Idag mår jag bättre dock. Dennis vet om att mamma är lite sjuk så han är som en ängel idag. Han vaknade vid halv nio, vi åt gröt och busade till halv elva då han fick lägga sig en stund. Nu har han sovit i en timme redan.

Ska väl bjuda på lite bilder då.
image446
image447
Tristan ålar sig runt i en hiskelig fart!

image448
E i full action.

image449
image450
image451
image452
Ser inte så mycket ut, men när de väl börjar växa kommer det bli jätte fint!

image453
Man blir jätteglad när man får höra att vi är på väg till babysimmet!

image454
image455
image456
Jag satt bredvid och var sjuk så D fick bada ensam med pappa.

Nej nu vaknade pojken, dags för lunch sedan en lite promenad.

Nu orkar jag inte ha uggla låtar som rubriker längre.

Nu har jag inte bloggat på ett tag igen. Har haft fullt upp!

I torsdags var Linda och Tristan här. Vi träffades på backaplan för jag skulle köpa nya nappar till D. Vi fortsatte mot en lunchrestaurang och käkade lite husmanskost. Sedan en promenad hem till mig och en liten fika. Pojkarna lekte så snällt på golvet, D satt och Tristan kröp kröp och kröp runt runt runt. Så söt och snäll han är den pojken. Vi tjötade några timmar innan de var dags att gå hem.

Dennis mår mycket bättre, ingen feber på länge, ingen hosta, bara lite snuvig. Men han är glad i alla fall. Men det var han inte i fredags dock.. Han var i sitt esse och var mest grinig och sur hela dagen. Min mor kom med min bil på förmiddagen och vi drog till plantagen och köpte blommor och buskar som vi planterade på framsidan av huset. Kommer bli jätte fint när de tar sig. Vi käkade pizza i solen på baksidan och bara slappade.

Igår åkte jag och E till mölnlycke vid halv nio. Es bowlinglag hade kvalspel om att gå upp i div 2. Det var spännande mest hela tiden! Vid tre tiden var alla matcher slut och Hisingen Pin Pals hade gått upp en division! Duktiga pojkar. Men det var väl tur de, annara hade jag haft en sur sambo här hemma hela helgen.

Runt fem körde jag hem min mor. På vägen tillbaka hem stannade jag en sväng hos Henny. Hon hade en liten middag för att hon var klar med skolan. Roligt att snacka lite gamla minnen med alla tjejerna igen. Men ack va gammal man känner sig när man pratar om hur och när blommorna ska vattnas, fönster tvättas och husfasader målas... Men jag har ju faktiskt en liten son, ett hus och sambo, det ger väl ganska många vuxenpoäng? Hemska tanken, känner mig inte en dag äldre än 20 ;-) Nu är jag ju bara 24 i år men när man lyssnar på vad man diskuterar ibland så kan man ju tro att man är 40.. Ha ha.
Vägen hem gick jätte bra, väldigt fort gick det. Det är så skönt att köra i mörker med hög musik och högsta värmen på. Man är som i trans, man är helt för sig själv och sina tankar. Ett bra sätt för mig att koppla av. Sen gör det inget att man har en grymt snabb bil.. ;-)
Jag somnade vid tolv, och D vaknade vid åtta i morse. Han käkade gröt och sedan la jag honom vid nio igen. Vi ska iväg på babysim vid tio, så då är det bra om han sover lite innan. Jag ska inte bada idag, är jätte förkyld. Så E får vara i poolen själv med D så kan jag stå bredvid och ta lite kort!
På tal om kort så kommer det upp några i eftermiddag, har inte riktigt tid nu.

Nu ska jag packa väskorna inför simmet! Ha en go, ja vad är det för dag.. Söndag va?

Inte alls förbannad

Nej idag är jag en glad jäkel ;-) Dennis har sovit som en gud i tolv timmar, inte ett knyst. Så nu hoppas vi att förkylningen är över. Febern är i vart fall borta, men han är lite snorig. Men det som verkar vara bra med att han blev förkyld är att hostan har slutat? Hur konstigt är inte de? Men jag klagar inte, ingen är gladare än jag när jag får sova. För igår var både jag och E väldigt slitna.. Förstår inte hur folk klarar av att deras bebisar vaknar om nätterna tills det blir typ ett år. Jag skulle gå under! Har ju som tur är fått en väldigt snäll son vad det gäller sova om nätterna. Skönt!!

Idag kommer min kusin hit. Vi ska snacka lite om namngivningen, käka något gott och sedan tänkte jag smöra med henne och se om hon vill klippa och färga mitt hår..

Nu har jag fått mitt hemska besked, nästa vecka på torsdag ska jag bleka tänderna. Det betyder INGET MER SNUSANDE!!! AAAAAAHHHHHH! Hur ska jag klara detta.. Kommer vara en sur kärring plus gå upp tio kilo i vikt.. Men varje gång jag är snus sugen får jag väl gå en promenad, göra 30situps eller nåt..  Man fick inte ha några hål om man skulle bleka.. Och det vet jag ju att jag har så jag fick boka tid för undersökning och laga eventuella hål nästa tisdag.. jag som hatar tandläkare. Vet inte hur jag ska klara av det.. Det är inte att det gör ont som jag är rädd för, utan jag kan ju som sagt inte andas med min näsa så jag får panik när de rotar i munnen och skäller på mig för att jag immar deras spegel.. Men vad ska jag göra, hålla andan eller? Nej helst skulle de få söva mig.. Men de lär de ju inte gå med på direkt..  Ja ja den dagen den sorgen. Nu får jag koncentrera mig på hur jag ska klara av att sluta snusa först. Men jag slutade ju när jag var gravid så jag får väl låtsas att jag är det igen ;-) ha ha

Nej nu ska jag käka lite frulle. Hej svej

Jag mår illa!

Ja, jag blir riktigt förbannad nu, för nu är Dennis sjuk IGEN! Nu är han mega förkyld med feber, snor och variga ögon. Vi som skulle träffa vänner idag och allt, men som vanligt får vi sitta hemma själva och uggla. Nu vet jag faktiskt inte hur mycket till jag ska orka. Så tråkigt att sitta inne hela dagarna. Vi som varit ute på minst en timmes promenad varje dag. Men han febern gått ner senare ska jag gå ut och gå i alla fall, tror inte det är någon fara, han lär ju inte frysa i sin åkpåse direkt. Suck suck suck. Blir så deppig. Hoppas den lägger sig efter någon dag för på söndag börjar ju bebysimmet! Vill inte börja missa en massa denna gången också.

Jag funderar på om jag ska börja med spenat dieten idag i alla fall. Blev sugen när det går så bra för smaland rockar! Men än har jag inte käkat frukost så jag kan tänka på det tills jag blir hungrig. Egentligen vore det ju bra att göra den nu, jag har pallat 2 veckor med pulver och har vanan inne, plus att jag är taggad. Ja ja vi får se.

Är förvånasvärt pigg idag! Dennis vaknade, jag ljuger inte, var 45e minut i natt. Tillslut orkade vi inte springa in till honom mer så han fick ligga på Es plats och E flyttade in till datarummet.. Då sov D lite bättre och det var lättare att lyfta upp honom på kudden när han ramlat av den. Stackarn ville ha nappen men kunde inte ha den så länge för det blev jobbigt att andas. Men han vaknade vid halv åtta och var pigg och glad. Efter lite alvedon och näsdroppar var allt som vanligt. Men nu sover han en stund. Det behöver han gubben min.

Nej nu ska jag tvätta lite, tycker inte jag gör annat!

Hej svej

Tvättbräda

Nu skulle jag boka pass på sportlife för tre träningsdagar nu i veckan, tis, tors och söndag. Men tror nu det gick som jag ville? Nej för dom ska ha friskvårdsdag på torsdag med massa föreläsningar och skit. Jag vill ju pumpa! Det enda passet de hade var yoga och det är jag  inte ett dugg intresserad av. Suck. Bara för att jag verkligen ville komma igång denna veckan. Men får väl helt enkelt nöja mig med två dagar denna vecka.. Får gå extra långt på torsdagen.
Annars kommer nu mitt gym schema se ut så här: Tisdag 45minuter cykel sedan 30 minuter core. Torsdag 60minuter body pump plus 30 minuter core. Söndag antigen cykel eller pump, beroende på humör plus 30 minuter core. Det låter väl bra? Kilona kommer rasa plus att man kanske har en tvättbräda till sommaren? 
För enligt min kära kusin camilla får man bara se "sunkig" ut ett år efter man fött barn, så nu är det bara 5 månader kvar innan man ska vara i topptrim ;-)
                                                                                         

1-a gången

Ja det var första gången som jag lagade en godkänd tre rätters middag, annars är det alltid något som blir fel ;-)
Men igår tyckte vi alla tre att den var god! Jag blev så mätt så jag orkade inte ens efter rätten.. Men det var ju nyttigt och bra att skippa den! Evve var iaf här i fyra timmar och vi tjötade och tjötade och tjötade. Mycket kul faktiskt, mer sånt! Hon drack ett glas vin, medans jag som kock hade druckit två glas under förberedelserna och senare två till maten. Men man får dricka när man är kock, det lärde jag mig på mit gamla jobb ;-)
Tog lite bilder så att ni kan få dregla lite och bli lite avis
image436
image437
image438
Ser gott ut va?

image440
Dennis fick mat av Evelina när jag lagade maten. Hon var en hejjare på att mata, inget spill eller kladd, bland de bättre bebis matarna jag sett ;-)

image441
image442
image443
På den sista bilden ser man riktigt vilken buse han är, det lyser rackartyg i hans ögon! Sen ser ni väl att han är såååå lik sin far! Än så länge ser man inte att han är min, ha ha

image444
image445
Jag satt i lugnan ro och drack ett glas vin i laungen. Helt plötsligt är det någon som försöker gnaga sig in! Men jag och E sa att han kan gnaga i 18år, eller 17½,  innan han får komma in och smaka på vuxen saft!

Idag ska det bli en långpromenad i det vackra vädret. Jag hade velat åka in på baby och barn mässan men jag vet bara att jag kommer att handla en massa.. Och det finns inget jag behöver just nu, ha ha. Så det får bli en promenad i stället och sedan är vi bjudna till svärmor på middag.

Nu ska jag slappa i i soffan och käka min morgon fibergröt med rivet äpple på!

Spela roll om man blir lite fet!

Ja nu har man förberett maten hela dagen. Så om det inte smakar bra nu så blir jag tokig, fast mcdonken finns ju inom promenad avstånd.. Har jag sagt menyn till er? Tror inte det så här kommer den: Till förrätt serveras en varm toast med gravad lax med löjrom och tillbehör. Dricka blir naturligtvis ett fint vitt vin. Till huvudrätt blir det Oxfilé med sås med smak av vanilj samt citronpotatis. Här får vi nog ta ett glas rött till.. Och till efter rätt blir det citron parfait med dulce de leche sås och färska jordgubbar. Här kanske man får njuda Evve på en kopp kaffe och likör? Ha ha hon kommer säkert inte ens dricka för hon den stackarn ska ju jobba i morgon, men desta mer över till mig ;-)
Allt är självklart gjort från scratch, inga halvfabrikat här inte!

Dennis satt på golvet i köket förut när jag hackade lite lök. Jag hör en duns och gallskrik. Då hade stackarn lyckats ramla åt sidan mellan de tre kuddar jag lagt ut och slog huvudet i parketten. Som tur var blev han mest rädd och var lika glad igen 20sekunder senare. Men nu hämtade jag tre kuddar till så han verkligen inte kan ramla i golvet..

E var och köpte en brödrost till mig nyss, en chili röd, så nu tror jag bara att det är en juice press som fattas mig i den serien. Har ju iof en likadan röd sodastreamer så det kan väl kompensera för den. :-)

Nej nu ska jag ner och se vad min pojkar pysslar med. Längtar till maten, ska äta som en galning, och spela roll om man blir lite fet!!

Fredagskväll på hallen

Vi var som sagt i saluhallen och införskaffade lite kött inför morgondagen. Sedan åkte vi till ica kvantum i munkebäck för att köpa resten av ingridienserna, men jag fick inte tag i wasabi eller hjortron.. Då detta är huvudingridienser så måste jag ju försöka fixa detta i morgon. Men jag kan inte åka till focus för jag har ingen bil!! Ja ja det löser sig säkert.

Var ute på en timslång promenad i dag med, men var på väg hem redan efter 40 minuter så då tog vi en sväng om i Hildedal. Fint område man bor i, ännu finare kommer det bli när allt är planterat och klart och allt skräp från byggjobbarna borta.

Ni ser väl på "Var fan är mitt band?" med uggla? Han är hur rolig som helst, helt väck. Som en svensk verison av Ozzy typ.

Nu ska jag lägga mig och se på Berg flyttar in, eller om det är något annat bra. Bjuder på lite bilder en fin fredagskväll som denna.

image429
image434
När man är med pappa får man göra vad man vill, t.o.m leka i tvättkorgen!

image430
Ibland när jag sitter i soffan och ser på tv och Dennis går runt i sin gåstol så blir det plötsligt tyst. Man vänder sig om och ser att han sitter och tittar ut på dagisbarnen som leker helt facinerat. Han längtar väl kanske?

image431
Dammen som jag gick runt igår. "Har du swimmingpool? -Nej men jag har damm under sängen!" ha ha

image432
Gunga är riktigt kul, sprattlar så mycket med benen så t.o.m skorna flyger av!

image433
Han har så fina ögon min lille pojk.

image435
Både E och D fick ha badbyxor på idag för jag ville spela in när han plaskar som en galning och visa er här på bloggen, men då ligger han självklart helt lugnt och leker med sina fötter eller badankorna.. Han vet precis vad han gör.. ;-)

Trevlig helg!

Shit happens

Idag, min sista pulver dag, hade min vikt minskat med 4,5kg. Helt ok. Med tanke på att jag knappt rört mig ur soffan förutom i början av den här veckan är jag nöjd. Nu tre dagar i rad har jag varit ute och gått i minst 60minuter. Känns bra, fast det är så sjukt tråkigt!! Men med lite musik i öronen och en snäll D i vagnen så går det finfint.

Igår gick vi till hisings parken. Visste inte att det fanns någon förrän E sa det häromdagen. Jag gick lite vilse på väg dit, men väl där gick det bra. Där fanns en stor damm som jag gick runt. En perfekt runda, dit-runt dammen- och hem tog precis en timme. Där fanns grillplatser och olika motionsspår. Jag kände mig som hemma där i skogen, tänkte inte ens på att jag var i Sveriges näst största stad. På väg hem gick jag förbi en stor gräsplätt med en "Förbjudet att rasta hundar" skylt. Det fanns inga hundar inom synhåll men dock en minigris!! Nu var han inte så mini, vägde säkert 100kg. Men han strosade rund där med en röd rosett runt halsen. Husse ropade "Kom nu Otto" Ha ha ja de bröt ju inte mot någon lag direkt..

Det fanns även ett sött litet träd med ett trettiotal nappar hängades i. Sa till D att han ska få hänga sin där om något år.

D somnade redan vid 19 i går kväll, jag slappade framför tvn och E var som sagt på fotboll.
Nu ska vi iväg till saluhallen och köpa lite gott, kött till morgondagens tre rätters som jag ska bjuda Evelina på b.la. Blir säkert en sväng till väldens bästa ica focus också.

Har precis startat en maskin med Dennis kläder... Han satt och åt i godan ro när jag hörde ett bang i brallan.. Tänkte inte att det var värre än vanligt så han fick äta upp innan jag bytte. Men väl på skötbordet ville jag bara gå ut igen.. Fy f*n va äckligt, jag har aldrig sett något liknande. Vill inte gå in på detaljer, vill inte att ni ska spy ner era tangentbord, men det var det värsta jag sett och doftat. Hela han var full! Jag visste inte vad jag skulle göra, hur jag skulle börja. Men som tur är så är D alltid så snäll när man byter blöja och kläder så han låg still. I två minuter funderade jag på om jag skulle slänga kläderna.. Men då de var helt nya och bara använda idag hade jag inte hjärta att göra det.. Men E hade lätt gjort de ;-)
Ja ja nog om det, nu är han nybytt och snabb duschad och nya kläder på igen. Påminn mej att aldrig me ge honom katrinplommon, inte ens fyra skedar som han fick i morse..

Nej nu ska jag göra oss i ordning! Bye bye

Vad fort den här veckan går!

Nu är det redan torsdag, helt sjukt. Igår var jag och Dennis på promenad och jag fastnade vid gungorna på vägen hem. Dennis har aldrig gungat så jag tänkte prova. Den var lite stor för honom men det gick bra om jag höll i gungan hela tiden. Å herregud vad han skrattade!! Helt tokig, det pirrade nog gött i magen på honom. Han var en snäll pojk hela dagen igår, förutom när vi var i bowlinghallen.. Han ska ju aktiveras hela tiden, vill aldrig sitta still i knät.. Så det blev lite bäring fram och tillbaka, känner det i ryggen idag. Men men kan förstå att det inte är något kul att vara där..
När jag och familjen var ute på promenad i förrgår råkade jag säga något dumt till E.. Att om han betalar en tandblekning till mig så ska jag sluta snusa.. Men det var ju dumt sagt, för han tog det på största alvar.. Skit också, nu kommer han säkert hem någon dag och säger en tid då jag ska vara hos tandläkaren.. Shit, jag är inte mogen att sluta snusa än ;-) Nu när jag håller på att gå ner i vikt också.. Slutar jag snusa kommer det vara skitsvårt att inte tugga på något hela tiden, som sist jag slutade, gick ju upp 10kg på någon vecka bara..!! Men men det får bli ett senare problem.

Idag ska E på fotboll. Brajjen möter GAIS. Men de ska tydligen säga till alla hammarby fans att inte gå in, något med att bajjen får betala för publikvärdarna som håller koll på bajjen läktaren. Så då ska han och några polare stå och mota bort folk från att gå in, ha ha sjuka folk.

Lina och Ilean skulle kommit idag, men de kommer i morgon i stället, så nu vet jag inte vad jag ska göra.. Slappa som vanligt ;)
 Dennis sov som en kung i natt med och vaknade samma tid som igår, 08:40. Nice nice. Han har fått tillbaka hostan på nätterna dock, så E var inne vid 04:30 och gav honom vatten och lugnade ner honom lite.

Nej nu när D sover sin förmiddagslur ska jag ta och damsuga! Ha de gött

Tisdag och back in Göteborg

Igår tog jag, D och mor vårat pick och pack och åkte mot götet. Fyra timmar tog det, inte illa! Dennis skötte sig bra men blev lite ledsen i Borås, men vem är glad där? ;-)

Idag började vi morgonen med att åka till Östra sjukhuset. D skulle röntga sina lungor efter lunginflammationen. Vi gick in och tog bilder. Sedan måste man vänta i väntrummet i fall bilderna inte blev bra så man får ta om eller om de visar något konstigt så får man prata med sin läkare. Vi satt där och väntade och väntade, och sen ser jag Dennis läkare Österlundh komma förbi och nicka som hälsning. Jag fick lite panik. Man är ju helt hispig när det gäller hans läkarbesök. Då tänkte jag direkt " nej nu har de fått ringa ner honom från sin avdelning så han ska se på Dennis bilder. Det har säkert vuxit tumörer på lungorna nu, det som händer var 10 000:e barn som föds med mesoblastiskt nephrom.." Alltså lär det ha hänt EN gång då det är vääääldigt ovanligt med den tumören som han hade. Men två minuter senare kommer sköterskan ut och säger att allt såg bra ut och att vi kan åka hem.. Puuusst! Man måste sluta dra förhastade slutsatser.. Har blivit helt nojig nu det senaste, sa t.om till morsan då vi satt i väntrummet och såg en "obemannad" svart väska gömd under en soffa " det ligger säkert en bomb i där!" Ha ha det hade varit höjden av otur.. Men när vi väl skulle gå kom en man springandes och hämtade den, han ångrade sig nog, ville inte spränga barnavdelningen.. ;-)

Nu sitter D på golvet här i datarummet med en massa kuddar runt sig. Han sitter ganska bra nu, men lika bra att försäkra sig.. Inte för att det är hela världen om han ramlar, men då slipper jag iaf ta hand om en ledsen pojk..

Lägger in lite bilder till er nu, så snäll som jag är!

image419
En riktig busunge! Men ack så söt..

image420
Man kan ju tro att det är tänder på g så som han gnager och äter på allt, men han är inte ens hård i tandköttet.

image421
Moster får äran att byta en av miljoner bajsblöjor.. he he

image422
Inte lika roligt att ligga i gymmet som att stå och äta på det!
image423

image424
Ibland är det kul att leka tittut alldeles själv!

image425
Jag tror minsann han har blivit en liten fönster tittare..

image426
Inte så ofta han vill ligga på mage numera.. Men ibland går det, en liten stund innan han rullat till rygg igen.

image427
Några av de nya inköpen i storlek 74.. Om ni undrar varför jag är lite trött på mig själv med all klädes handling ska ni titta på nästa bild..

image428
Dennis "lilla" garderob.. Allt är hans och 90% passar, något förlitet och lite större saker.. Oj oj han behöver inte vara rädd att gå naken för att allt ligger i tvätt direkt..

Nu ska jag gå ner och busa lite med D. Ha de gött!


Ack så trött man kan vara!

I natt var Dennis en riktig buse! Eller natt och natt, han låg och tjatade runt 4, fick nappen och somnade om, samma vid 5,6 och sedan gå upp vid halv åtta. Men jag ska ju inte klaga, han är så snäll när vi är hemma. Klart att det blir annorlunda för honom att inte sova i sin säng och med mer folk än mamma och pappa runt sig hela dagarna. I natt ska mor min sova ute i rummet med D så jag kan sova inne hos syster.. Då ska jag sova till tidigast halv elva ;-)

I dag har vi varit ute på stan. Jag skulle ju inte köpa något, men det blev lite kläder till D i alla fall.. Två bodies, två byxor och en jättefin skjorta... Sen köpte jag papper för att göra inbjudningskort till Dennis namngivning också, kul att pyssla lite.

Nu sitter mor och syster ute och ser på körslaget, själv tyckter jag att det inte verkar vara någon höjdare så jag slö surfar lite i stället.  I morgon har vi inget bokat, men vi softar väl som vanligt. Om det är fint väder ska vi ta en lååååååång promenad, det behöver jag allt. Nu har jag en vecka kvar på min ulver diet, sedan har jag hittat massor av goda och bra recept som jag ska laga när jag får äta mat. Ska ju på bröllop i sommar och då måste man se nice ut i sin klänning :-)

Orkar inte lägga in bilder nu när jag är hos syrran men det kommer några till veckan. Nu ska jag surfa vidare, bye bye!

Bara dimma i blekinge

Jo som sagt, i onsdags var jag uppe i Långed för min morfars begravning. Jag har aldrig varit på någon förut, tack och lov. Det var en fin stund i kyrkan. Ovanligt att se hela mors släkt samlad bara, det var ett tag sedan.

Sedan på kvällen åkte jag, mor och syrran hem till mig. Vi slappade i soffan och somnade tidigt. För igår åkte vi mot Karlskrona på morgonen. En bilfärd på 40 mil med en fullproppad bil i saker plus en 7 månaders bebbe, hur gick det undrar ni säkert. Men det gick jätte bra. Bara att muta D med lite gröt på burk om han blev ledsen. Det blev han dock bara två gånger och sov och lekte så snällt hela vägen. Vi körde efter gps:en, den visade oss en väg vi inte skulle ha tagit annars. Men vi var inte oroliga, var ju bara att köra som den sa. Men 10mil innan vi var framme så la den av, skitgrejer.. Men som tur var började Karlskrona skyltarna dyka upp.

Vi packade upp och gjorde iordning osshär hos syster, slappade, busade och jag käkade mitt pulver. Har nu gjort det i en vecka, gått ner 4 kg! Helt ok måste jag säga. Men då jag varit så extremt duktig käkade jag några toffifee kolor och bytte ut två påsar mot räkor i kväll. Grejen med påsarna är att man bara ska få i sig 800kcal om dagen, så jag käkade två påsar och sedan köpte jag räkor "för 400kcal". Nice nice, jag som trodde jag aldrig mera skulle äta det efter förra veckans räkfrossa.

I morgon ska vi ut på stan en sväng, jag har egentligen inte råd att köpa något men kommer väl som vanligt att hitta något till Dennis. Han har nyss fått en jätte fin vår jacka med matchande mössa, vantar och skor. En riktig hottie är han i sin vagn nu!
Min sambo tyckte att Dennis måste tro att vi gått i sär nu när han bara träffar oss en och en nu för tiden. Stackaren, det får han ju inte tro ;-) Han saknar sin pappa, det märks. Han blir lite kinkig vid den tiden E brukar komma hem och busa och pussa honom. Men vi kommer ju hem på måndag, sen ska vi inte iväg på länge..!!

Nu får jag gå ut och vara lite social med mina nära och kära! Trevlig helg!

Marie:
Ingen fara att du inte kom, du får ju komma när du vill! Hör gärna av dig när du är i gbg så vi kan ta en fika. Jag kanske kommer på H:s tjejmiddag, men har inte bestämt mig. D börjar babysim morgonen efter och jag får se om jag orkar köra hem på kvällen eller hur jag gör.

Moster P:
Vet att du är inne här och läser, vet också att du har mycket att tänka på. Men du får gärna svara på mitt mess som jag skickade häromdagen. Hälsa J på hennes födelsedag!

Onsdag den 2:a april, sedd med Dennis ögon

Min första heldag med pappa!
7:30 väcker jag min far genom att hosta lite för mycket. Jag får komma in och lägga mig hos honom. Vi busar till 07:50, man vill ju inte missa frukosten som serveras 08! Jag får gröt med sylt och kör ett pass i gymmet vid 08:15.

Jag gymmar, leker i gåstolen, över att sitta så vid 9:30 inser jag likt andra idrottsmän, att det är dags för en powernap!
Vaknar och jollrar på far vid 10:20, snart lagar han väl lunch till mig?
Hela morgonen har far tvingat mig att lyssna på p4.. Så det verkar inte bättre än att han försöker få mig att äta lunch starx efter 11! (hoppas jag får glass vid 13:30, mamma har berättat att pappa alltid äter det nämligen)

Pappa tror på alvar att jag vill äta lax med grönsaker, men icke! När jag efter två tuggor insett vad han försöker lura i mig slår jag bakut´och omväxlande gråter och omväxlande slår jag pappa! Efter 15 minuters gråtande lägger pappa mig och jag somnar direkt. Jag ska ALDRIG mer lita på pappa!
När jag vaknade runt 13 var vi överens om att jag borde äta. Tror ni inte han kom dragandes med den där laxen igen?!
Efter två tuggor sa jag bestämt nej. Min snälla far gav mig då det jag normalt äter till efterrätt, fast två burkar.. När jag ätit ett gäng skedar, vad känner jag då? Jo, då försökte han lura i mig laxen i alla fall!! Jag skällde lite på honom och gjorde klart att något sådant skulle jag inte tolerera igen! De återstående skedarna fruktpuré synade jag mycket noga innan jag åt, är dock tveksam om jag kan lita på honom igen..
Efter maten tyckte far att vi skulle handla så vi gick ut i regnet. På vägen tillbaka tyckte jag han var tråkig så jag vilade lite. Far lagade pizza till oss, just när han tog ut den ur ugnen gick brandlarmet! Jag var grymt sugen, men fick ingen pizza..
Då jag inte var helt mätt efter mina två efterrätter så påkallade jag min fars uppmärksamhet redan vid kvart över tre. Jag blev serverad potatis och majspuré, klart bättre än laxen! Jag var en snäll kille och åt upp allt.
Min far tyckte efter maten vid 4-tiden att det var dags för mig att sova (igen!!) Jag var inte helt pigg på idén, men det var rätt skönt att vila, såhär i efterhand.
Far tyckte vi skulle fira att jag varit så snäll och att jag är en så go kille, så jag får ett mellanmål, röda bär, MUMS!
Helt plötsligt när jag ligger och gymmar kommer moster, mormor och MAMMA! Jag strålar upp med ett JÄTTE stort leende och sedan var min första heldag med pappa slut. Jag tyckte han skötte sig utmärkt ;-)

Dumma blogg

Tråkigt att den inte har funkat i några dagar då jag hade värsta blogg suget, men nu är jag så trött så trött så jag orkar inte skriva mer idag. Somnade sent igår, gick upp tidigt idag för att åka på morfars begravning, sedan tillbaka hem.. Men det kommer uppdateringar! Om Dennis första heldag med pappsingen, min och Ds utflykt till blekinge mm mm. Så håll ut!

RSS 2.0