Rumpvärk mm

okey, ANTA aldrig att din son ska sova till 08 bara för att han ALLTID gör det annars. Dumt att ränka med detta om man kanske kommer vara lite bakfull (ursäkta, ha lite träningsvärk) dagen efter. Min kära kära son hade varit vaken två gånger innan jag kom hem, sedan drog han igång igen vid tre tiden. Han var stekhet, vet att man kan skoja om att man har så hög feber att man kan steka ett ägg på panna, inatt var jag helt säker att jag kunde göra detta på honom. orkade dock inte gå ner för trappa (pga min stackars misshandlade bak) för att hämta ett ägg. Var ändå inte särkillt hungrig..

I alla fall, E la sig i datarummet när D hade hållt på en timme i våran säng. Han bara feberyrade och grät hela tiden. Blev lite smått orolig.. Men vid fem gav jag upp försöket att söva honom bredvid mig så han fick läggas i sin egen. Vad händer, jo han slockanar direkt. (att jag aldrig lär mig att han inte VILL sova och mysa bredvid mig)

Han vaknar vid nio, jag var pigg som en mört! Verkar som att träningsvärken uteblir om man bara dricker vin, det är mycket ovanligt för mig :)
Sedan var han en underbart snäll och go pojk hela förmiddagen. Ingen feber, fast änrå såpass dålig att han satt snällt i mitt knä och läste böcker. Det behövde hans mamma efter så få timmars sömn. Vi somnade båda i två timmar och vaknade vid tre. DÅ var han inte så go längre. Bara gnäll gnäll och gnäll. Stackarn ville inte ha någon mat, men var duktig och drack säkert över en liter vatten idag. Dumma febern ville inte gå ner, men han somnade skönt med både alvedon och ipren i kroppen vid sju. Hoppas hoppas han blir frisk dessa dagar jag är hemma nu.. Har inte tid att missa skolan, bara obligatoriska saker nästa vecka..

På tal om min ändå, shit va ont de gör! Kan inte sitta, inte gå, absolut inte gå upp för trappor utan att utstå en oerhörd smärta.. Stå kan gå bra en stund.. Hur kul är det att ha en skinka som har en sträckning eller något liknade och den andra får ta emot all vikt när jag ramlar.. Mörbultade skinkor, någon som vill byta rumpa med mig? :)
Vet inte ens om jag kan spela min match på söndag, har mycket svårt att tro det..

Nog om min häck!
Nu ska jag lägga mig, är lite sleten ändå, inte dålig, men lite lite trött.
natti natti på er!

Recept på lyckad kväll med "vinkunskap gänget"

1. Dyk upp i god tid på björns bar, för att få en sittplats i baren och ställa sig i "bordskö listan"
2. Drick ett/flera glas vin innan resten av gruppen anländer (detta för att vara avslappnad och för att kunna briljera med vilka utsökta viner du druckit från ditt projekt område)
3. Snacka med folket, var trevlig (visa ej att du druckit mer än ett halvt glas vin, det de inte vet om har de inte ont av)
4. Flytta till ett bord där alla får plats och snacka och ha allmänt trevligt/roligt
5. Bli hungrig och få alla/de flesta att beställa något ätbart (så att du inte skäms över att beställa två maträtter)
6. Inse att alla är mätta utom du. (beställ en stor plocktallrik som alla får ta utav, mest för att du ska kunna plocka till dig och bli mätt)
7. Bli ohyggligt trött på att alla ska dricka vin hela tiden (vadå titta, dofta och smaka, HÄV för tusan)
8. Beställ en shot till alla för att få dem på bra humör, och avlasta från vinet (utom louice som bangade, lisbeth likaså)
9. Små snacka och ha det trevligt.(fråga varför läraren har en hummer i väskan och se hur den kontaminerar hela hans väska)
10. folk börjar gå hem. (hallå klockan är inte ens midnatt??)
11. Va den sista att betala på notan, alltid lika roligt att se vad folk har beställt (såg ej någon dricka kaffe?? men fick ändå massa rabbat + presentkort = klaga EJ) + ge minst 100 kr i drille så att de släpper in dig nästa gång
12. Få sällskap till vagnen(vill säga spårisen men tydligen säger man VAGNEN i göteborg..) (ring alla du tror är vakna, men inte en jäkel svarar)
13. Hoppa av på backaplan i hopp om att mcDonalds har öppet.
14.Inse att f***ing mcdonalds har stängt.
15. Hoppa på nästa spåris(vagn) som går mot wieselgrensgatan.
16. Hoppa av och gå mot det öppna mcdonalds. (se vad halkigt det ser ut att vara på vägen, beställ)
17. Gå mot bussen som ska ta dig och din underbara hamburgare hem (ramla på den ishala vägen och få ett stort sår på handleden, plus en sträckning i den skinka som du inte sträckte på bowlingträningen=två sträckta skinkor)
(samtidigt som du pratar med din goda vän usa maria, som troligen tror att du lägger på medans du i själva värket håller på att slå ihjäl dig)
18. Åk bussen hem.
19. Undra varför du skrev ett inlägg mitt i natten i stället för att gå och lägga dig när din son väcker dig 08:00 fredag morgon!

Vad hände med förra inlägget?

Vqad konstigt det blev. Jag hade lagt in massa bilder, men ingen kom med. Nåväl, provar väl igen då:


Hos mormor i julas, se så tjocka lår!


Låångt hår innan pottan klipptes. som tur är har snart pottan växt bort!


Bus med morfar.


Fina killen, med sitt mindre vänstra öga. Konstigt det där, det syns bara ibland. Tittade på gamla kort av mig själv och jag hade likadant.


På väg ut för att grilla korv


Han måste alltid göra den där minen på kort! Blir galen snart :)






Lite korvgrillning på mormor och morfas tomt :)

Utkast: Hej hej! ...

Hej hej! Det var ett tag sen nu, har haft mycket att göra.
Var hemma hos mor och far i en vecka och pluggade och pluggade till tentan som var förra torsdagen. Jag tror att jag klarade den, men man vet ju aldrig.. Tisdagen innan var det farfars begravning.. Den var väldigt jobbig. Så jobbig att jag och  syster till och med började gråta INNAN vi gått in i kyrkan. Så det gick åt en del servetter, men det är han värd farfarsgubben min. Satt på spårisen idag och tänkte slå honon en signal! Har kanske inte riktigt än vant mig vid att han är borta..  Nog om det..
I fredags började jag en ny kurs, mikrobiologi med livsmedels applikationer. Nice nice då man är naturvetare! Var lite nervös för labbarna men det var helt obefogat! Jag kan ju verkligen sånt där ;-)  Det är mycket att göra i den här kursen men jag ska försöka beta av allt, nästan iaf, i helgen. Har en skön brud som projektarbetes partner. Hon jobbar på livsmedels verket, så projektet ska vi allt klara galant! :-)
Har börjat tjöta med brudarna i restaurangmanagment klassen, de började känna igen mig nu när jag började den här kursen sen. Kul att lära känna dem lite också, så kan jag som ettakladdare fråga dom om saker till hösten!

Dennis är en superglad pojk nu för tiden (bara för att jag sa det så får han väl scharlakansfeber nu, det går runt hos dagmammornas barn)
Han tjatar, tjatar och tjatar. Säger mer ord hela tiden, visst det är inte klockrena ord, men vi förstår i alla fall :)
Dennis: Mamma!
Jag: Ja
Dennis: Ätta!
J: Vad säger du?
D: ÄÄtttta! (pekar på dörren till tvättstugan)
J: Ja ha vill du att vi ska tvätta?
D: Nickar med huvudet och går till dörren
Jag öppnar torktumlaren som var full i kläder och han river ut alla kläder och ger mig en socka
D: mamma tiiiitta ocka!
Jag blev helt paff. tre ord på en gång! Duktig kille!

Igår började han även "spela" munspel. Han blåser så fint och en och samma ton kommer ut.
Nog om skryt ;-)

Skola, måndag till torsdag den här veckan.. Jobbigt, men det är de två första veckorna som har fyra dagar sen är det bara tre. Nice!

Ska ger er lite bilder kanske?

mycket att skriva, lite tid!

Kommer uppdatering inom kort

Inte många ord från mig, i några dagar till

Är hos mor och far. PLuggar, äter, leker, pluggar, äter, pluggar, leker, pluggar, pluggar och kanske sover lite. Så är dagarna nu. Drömmer om chablis, rioja, sylvaner, champagne, dosage, gewurtztraminer osv osv. Gör allt för att klara min första tenta på mitt nya program. Nu jäklar, kanske man till och med kan kräva ett vg? Ska skriva ett referat också bara.. De får bli på måndag..  Nu i natt ska jag lära mig alla länder, områden och distrikt. Kan dem redan nu, men måste para ihop dem med rätt druva.. Inte lätt.. "minne, jag har tappat mitt minne, är jag svensk eller finne, kommer inte ihåg" är nog en låt jag kommer sjunga på i natt runt 3.. Nu är jag ju halvfinsk, så det var en dålig låt att sjunga på..
Oj oj nu blev det så där flummigt, osammanhängade inlägg igen..

I morgon ska jag iaf med mor, far och sonen min ut och grilla korv i snön, mysigt!!

Kort kommer e.t. (efter tentan)

Natti natt, för er lyllosar som ska sova nu.

Tisdag, snart är det väl helg igen, det betyder att det snart är nästa vecka, som betyder att det snart är tenta, aahhh!

Idag började jag som sagt kl 13. Jag och D busade som vanligt i morse och han var snäll och vaknade sin vanliga tid, 08. vi drog till torget vid halv tolv och jag lämnade sonen till syster och tog spårisen till stan. Blev dock lite tidig, en helt timme! Så jag strosade runt på stan en stund. Hittade en jätte söt barnklädes affär, kommer inte ihåg vad den hette nu men.. Det var ett franskt märke och den enda i Sverige. De hade 50% på allt i butiken och då var det rimliga priser, några procent över de vanliga kedjorna men.. Hittade mycket men kunde inte bestämma mig om jag verkligen skulle köpa något.. Han har ju sååå mycket kläder! Men nu har han haft den här storleken hur länge som helst, börjar tröttna.. De här kläderna var mer "stiliga", sleepovers, skjortor, pike osv.. Plus att det var jätte fina färger! Inte så mycket blått och rosa, men det fanns en jätte fin ljusrosa skjorta till killar.. Den med en mörkblå sleepover skulle vara så tjusigt. (för att inte tala om alla babystorlekarna! Herregud Henny, tur du inte bor i närheten då hade jag kommit med ett nytt plagg till dig varje vecka ;-) )Får nog ta en tripp in där på torsdag ändå.. Nåt litet kan man väl kosta på sig, det är ju snart lön ;)

Idag hade vi champagne provning, men vi provade blint! Det var 5 glas mousserande och vi skulle komma fram till vilken eller vilka som var champagne. Måste skryta lite med att säga att jag var den enda i klassen som hade rätt! Men så mycket champagne som jag dricker borde jag ju veta.. ;-)

Kom hem lite före fem. Och det är inget för mig! FY! Då hade E precis kommit hem, jag var hungrig som satan, Dennis var puss sjuk (jag med förstås) och då ska man ställa sig och laga mat!! Herregud.. Slängde in fisk i ugnen och kokade potatis och grönsaker, så det gick fort, men vi hade ändå inte käkat klart förren vid 18. Hur kul är det!? Nej, fy. När jag ska börja jobba, någon gång i framtiden, ska jag baskemig inte jobba längre än till 14. Vi lägger Dennis vid 19, hur kul är det att bara se honom en timme?? Maten måste ju göras, kan inte ta takeaway varje dag. Som tur är är det bara två dagar i nästa kurs som är till 16:30, annars slutar jag kvart i tolv eller halv två.

Pratade med min J i stockholm i dag också, nu är det snart ett år sedan vi sågs. Saknar henne mucho. Måste ta en tripp dit när nästa kurs är slut..

Nej nu ska jag duscha och lägga mig i nya sängkläder, såååååå nice!
Hej svej

bilder


Asså, det är gaaaanska gött att slicka skålen när farsan gjort choklad muffins!


Tro det eller ej, men en morgon när jag väckte honom låg han åt rätt håll. :)


Han har börjat sätta sig på mina fötter, var de än är, för han vill gunga! Men han börjar bli lite för tung för det nu.. Gymmet snart kanske??



Han har ju inga leksaker stackarn.. Så han packade upp systempåsen och lekte med dess innehåll i stället..



Lekhage?


Finast i världen!!

Fullmåne?

Dagen började vid 03:45! Då var det en herre i huset som tyckte att han sovit klart. Han skulle INTE ligga kvar i sin säng. Jag och E provade det mesta men bara skriiiik! Tillslut fick han ligga mellan oss, men han somnar alsrig så. Han låg still men babblade, babblade och babblade.. Inte lätt att sova då. Vid fem gav jag upp, slängde in honom i hans säng och sa att vi skulle gå upp om två timmar. Då passade det att somna.. (Min mor sa att det berodde på fullmånen..)E skulle precis gå upp men vi somnade visst båda två.. Första gången på väldigt väldigt länge han försov sig. Han studsade upp ur sängen kvart över sex.. Jag kunde då inte somna om, skulle ändå upp vid sju. D vaknade tio i och vi var färdiga i tid, utan stress, för en gångs skull. :-) Lämnadet hos T (dagmamman) gick sådär, han blir alltid lite ledsen och nu ville han inte ens vinka. Men vet att han lugnar ner sig fort när jag gått..
Träffade syster på spårisen och vi tog satt i cafet och tog en frulle innan lektionen startade. Vi var tiiidiga idag..
Hade provning på Sydafrikanska viner idag, men då jag är förskyld var det inte lätt att känna varken doft eller smak.. Hoppas näsan är bättre i morgon för då blir det champagne, whhiiee!

När jag var två hållplatser från T ringde hon och undra om jag var påväg. D hade gråtit i 45 minuter.. Som tur var gick det snabbt att komma dit. När jag öppnade dörren slutade gråten och han klappade händerna och gav mig en stooor puss och kram sen skrattade han hela vägen hem.. Den ungen.. Men han var svintrött. Han hade sovit i vagnen mellan 8 och nio, sen hade inte T lagt honom efter lunchen.. Så han var ganska trött när jag kom halv ett.. Han däckade i sängen här hemma i 1,5 timme.

I morgon ska dock syster passa honom, hon slutar tolv, jag börjar ett. Skönt att ha honom hemma så mycket som möjligt. Men sen är det nog bra om han går i alla fall två gånger i veckan hos T så han känner sig mer och mer trygg där.

På torsdag åker jag hem till mor och far, ska plugga järnet fre-mån, sedan är älskade farfars begravning på tisdag, hem igen på onsdag och TENTA på torsdag. Oj oj jag drömmer och drömmer om vintermer, druvar och de där jäkla krångliga frassarna.. Ni kan börja hålla tummarna redan nu att jag ska klara den.. Tänk va skönt det var på högstadiet/gymnasiet när man kunde plugga in allt dagen innan, skriva mvg. MEN så var ju allt man lärt sig bortblåst dagen efter också. Dessa kunskaper hade jag tänkt att bibehålla ett bra tag. Sen blir det en fortsättnings kurs nästa höst.
Har i vart fall skrivit min del i grupparbetet, behöver kanske ändra lite, men får se vad gruppen säger. I morgon måste jag skriva referatet och en disk. fråga.. Men inte lätt på en ren och skär faktabok!

Jo just det, helgen var mycket trevlig! Spelade en "skojtävling" fest i bowlinghallen med mat och dryck, dryck på lördagen. (vi gick vidare till biljarden och hamnade på en mycket oväntad efterfest..) Men kul hade jag i alla fall. Söndagen spenderades med lite illamående, (måste käkat något konstigt) och vi bjöd svärmor på middag.

Nu ska jag nana, håll tummarna att det inte blir några nattvak idag, de är, tack och lov, MYCKET ovanliga i det här huset.

Några bilder kanske?

Nähä, nu funkade inte det, blogg.se är verkligen kassa ibland..

Natti natti

Att åka kommunalt..

är inte min grej! Tyckte att det skulle bli så smidigt, jag och D tar bilen till dagmaman på morgonen, jag tar spårisen (tydligen ska man säga VAGNEN om man är göteborgare, men det är ju inte jag;-) ) precis utanför dagmammans hus och åker hela vägen till skolan. Spårisen går var tionde minut. Perfekt! Tar ca 20minuter enkel väg. Säg att jag slutar 13, då säger jag att jag kommer 14 till dagmamman, för att vara på den säkra sidan. Hellre att man kommer tidigt än sent.. MEN så kommer det en dag som idag. Jag kommer mot spårvagnen på grönsakstorget, ser att jag inte ska hinna, så jag springer som en galning (i mina nya stövlar, aj aj i foten) till nästa hållplats.. När jag kommer flåsande som en hund har vagnen öppet dörrarna längst fram, jag kommer bakifrån. Slängermig på "öppna dörren knappen"! Inget händer.. Går till mittdörrarna, inget händer.. Satan! När jag är på väg mot de främre dörrarna stänger idioten dem och kör iväg!! Har alltså sprungit typ hela 200 meter i onödan. Men ingen fara på taket, klockan var kvart över, nästa kommer om tio minuter, hinner lätt till 14. MEN INTE!! Det kommer inte en enda vagn på över 30 minuter! När den äntligen kommer är det typ 4 st på rad. Sätter mig i den första, som alla andra.. Har ångest och ont i magen över att komma sent, men ok, en kvart sent är väl inte hela världe. MEN INTE! Halv vägs dit stannar vagnen och ber alla att gå av!
-"pågrund att vi är så sena ber vi er att gå av, detta bli ändhållplatsen för den här vagnen, det kommer snart en till"
Ja ha, bara att hoppa av.. ¨Vänta i några minuter innan färden kunde fortsätta. Kommer tillslut fram, svett, dåligt samvete och ont i fötterna en halvtimma försent! Stackars unge tänkte jag. Men det var ingen fara, dagmamman hade fullt upp med alla FEM barnen så hon hade inte ens sett på klockan. Och göteborgare som hon är förstod hon att sånt händer.

Är sugen på att ta bilen hela vägen nu. Lite krångligt att köra dock, dyra parkeringsplatser, om det finns några, och sedan kan ingen hämta Dennis tidigare för jag har ju stolen i min bil... Hmm.. får väl lite på västrafik.. Men händer det många gånger till kommer jag att bli helt vansinnig! Nu var de ju inte så att D stod ensam vid en trafikerad gata och väntade på mig i en halvtimma, men ändå..

Oj va flummigt det blev :)

Idag har jag och familjen käkat tacos. Syster fick också vara med då hennes fredagsplaner inte riktigt gick som det var tänkt..

Ska nog sova nu, så trött.. Finns en risk att jag flummar till flera sider text som ni inte orkar läsa annars.. :-)

Natti natti!

Maria USA:
Vilket fint hejdå vi fick säga i telefon, ha ha inte kul med pengar som tar slut ;-) Men vi höres på söndag!

lite pics


Super nannyns teknik, naughty step? Nej nej han går och sätter sig där och dinglar med benen med jämna mellanrum.. Knäppjök..


Dennis tvilling syster? Nej, D i egen hög person med mammas linne och en asful "natur napp" i käften!



Stor idé att han har en spjälsäng.. Vaggan skulle passa honom än. Han ligger alltid så här!


Fast man kan ju sova såhär med!



Observera, HÄLFTEN av alla hans leksaker.. Inte så många som jag köpt dock, jag lägger pengar på kläder hellre.. Vågar inte ens lägga upp en bild på hans garderob..


Ja vad ska man säga? hanv miner när man tar kort är ju för roliga. Men det hade varit kul att ha några kort a naturelle..


Va, gräddkola?! Till mig?? I LÖÖÖÖVE YOU morsan!!

Onsdag, igen!

Hur fort går veckorna nu för tiden egentligen! Herregud snart är det tenta.. Har varit duktig och försöker plugga så mycket jag kan när jag är hemma med Dennis. Blir mest när han sover, fast då vill man ju greja med annat.. Idag har han i alla fall hjälpt mig med de flesta hushålls sysslorna. Han mår bättre idag, ingen feber, men lite snorig. Han får gå till dagmamman i morgon, måste till skolan!
Igår letade vi som galningar efter min lägga in kort grej, men inte. Vart kan den ha tagit vägen?! Sorterade alla dennis leksaker här nere, herregud! Man kunde tro att vi öppnat en leksaksaffär.. Tog kort, men kan ju inte visa er.. Ska gå till bp någon dag och köpa en ny lägga in kort grej!

Nyss beställde jag kurlitteratur till nästa kurs, Livsmedel, mikrobiologi och hygien. Läter la sådär, plus att det verkar vara en MASSA att göra.. Föreläsningar, seminarier, laborationer och då även labb rapporter, studiebesök, ett stort skriftligt arbete och till sist en tenta.. Vad hände med att det var att plugga som en idiot och sen gör man en tenta och vips så var kursen klar? Nej nej, nu ska det vara allt möjligt, är mycket emot grupparbete.. Mycket på grund av att jag inte går i någon riktig klass nu när jag läser fristående kurser, så då har man inte några man känner att skriva med. Utan hamnar med vilka som helst.. Ja ja de löser sig!
Tråkigt att Dennis kommer få ganska långa och många dagar hos dagmamman bara.. Men iof har han knappt varit där alls nu under den här kursen, sen kommer nästa med full späckat schema i fem veckor, sen kommer min 5,5 veckors ledighet! Då kan han få pusta ut här hemma med mig :) Sen är det som sagt bara 5 veckor till, sedan är det sommarlov. Nice nice! Ska då rakt inte sommarjobba i sommar, jag ska sola, bada, slappa och leka med min son. Kanske lite pott träning också? Några veckor hos mor och far ska vi nog också skrapa ihop. E får allt ta och bestämma sig också, om vi ska åka utomland eller inte, vill boka nu! Nu slant jag visst in på sommar tankar.. Inte så konstigt när vädret är piss idag.. Inte en gnutta sol..

Nej nu har jag pausat nog i från pluggningen, dags att lära sig Italien!

Hej svej

Ingen bra bowlingdag i dag heller!

Nej nu måste jag skärpa mig, spelade kasst i korpen idag! Men vi vann i alla fall!! :)

I moegon ska jag och Dennis leta febrilt efter min lägg in kort grej. Har massa roliga bilder i mobilen nu. Kan ju iof börja använda digitalkameran, då är det bara att stoppa in minneskortet i datorn.. Men mobben har man alltid med sig plus att den tar lika bra bilder som den riktiga.

Ja ja nu skulle jag inte blogga, utan plugga!
Natti natti på er!

ingen skola idag.. :(

Dennis blev inte frisk till idag. Bara för mig att stanna hemma. Tråkigt då vi hade vinprovning med spanska och italienska viner idag. Men då missar man inte så mycke annan information, men ändå!
Dennis är så grinig så grinig. Gör väl ont i tänderna antar jag, eller i tandköttet är väl mer korrekt.. Han hostade en halvtimme i natt stackarn, men han somnade på mig i fotöljen. Vaknade vid halv åtta och jag fick tom i honom en hel portion gröt! Längesedan han käkade nu! Till lunch åt han en halv portion och sov sedan i tre timmar. Bra för mig som kunde plugga lite.

Idag fick jag datum för farfars begravning. Självklart samma datum som vi har projekt redovisning och litteratur seminarie! Mailade dock Wagner och han tyckte det räckte att jag skrev ett bok referat och visade vad jag hade gjort i våat grupparbet. SKÖNT! Hade inte varit kul att behöva göra det nästa år, hatar ändå att redovisa inför massa folk, plus att det skulle vara i 20 minuter. Så nu slipper jag vara nervös för det. Referatet ska jag skriva i helgen, eller så fort jag fått word, så det är klart.

Idag är det korpen i bowling. Hade en skithelg med bowlingen så den glömmer vi fort, ska inte spela så mycket nu i vår.. Är inne i en djuuuuuuup svacka..

Nej nu är det en stinkbomb här bredvid mig!

hej svej


RSS 2.0