Denna dag inte ett liv..

för att citera farbror Melker i saltkråkan...inte en endaste fisk fick jag!
Jag åkte hem till mor och far i lördags kväll och på söndagen så åkte jag, syster och hennes kille ut på sjön för att få lite firre. Tyckte att det skulle bli trevligt då det för en gångs skull var fint väder. Så vi gjorde oss iordning och "barnen" letade mask medans gravida jag satt kvar i bilen. Vi åkte ut på en stor flotte som hade både stolar och bänkar och en liten plutt motor. Nice att sitta på en bänk och kunna gå omkring lite på sjön, i stället för att sitta trångt i en båt! Men som sagt, fiskelyckan hade försvunnit spårlöst, även fast vi provade 3 olika ställen.. Men det var en trevlig tur i alla fall!
image22
Sådär låg flötet och guppade, inte tillstymmelse till napp där inte!!

Något mer gjorde jag inte på söndagen, mer än var hos mormor en sväng. På måndagen åkte jag och syster til Bengtsfors för att köpa en present till våran kusin som fyllde 18. Trevligt att strosa runt på det enorma torget. (obs ironi!)
Fick tag i några snapsglas som var ok, sen så bar det av till kickis café där det köptes en rekordstor jordgubbsdrink! Har aldrig sett en så stor milkshake förut! Så när jag häft i mig halva den så fick jag ont i magen.. stackars bebben fick väl en brainfreeze..

Väl på kalaset intogs goda varma smörgåsar och tårta. Satt några timmar i solen och tjötade med släkten.

Senare på eftermiddagen ringde min E och ville så gärna att jag skulle komma hem, he he dom tror att man själv ska klara sig så länge utan  dem, men när man själv är borta så vill de inte gå hemma ensamna.. Så snäll som jag är, plus att jag saknade honom lite, så åkte jag tillbaka till götet igår kväll. Det skulle bli toppenväder så det var ännu en anldening att åka igår i stället för idag. Och fint väder har det ju varit hela dagen!

Blev sugen på att spela lite minigolf förut, men när vi väl kommit in till slottskogen så fick jag ont och orkade inte spela.. Så vi gick till ett mysigt café på Linné i stället och käkade lite. Vi han även med en sväng till bowlinghallen innan vi slog oss ner i soffan.

Igår gick vi in i vecka 29, och nu är det "bara" 11 veckor till BF.
Här kommer lite info om vad som händer mig och magen just nu:

Från denna graviditetsvecka erbjuder MVC ofta kontroller varannan vecka. Förmodligen känns det nu som om alla organ trängs undan av magen och barnet. När du börjar närma dig slutet av din graviditet känns benen ofta tunga och trötta. Räkna med att du behöver extra mycket vila. Trycket på venerna som leder blodet från benen tillbaka till hjärtat kan ibland bli för hårt, och det kan leda till åderbråck. Många kvinnor börjar nu fundera på den förestående förlossningen. Skriv gärna ned dina tankar om att vänta och föda barn. Det är ett bra sätt att bearbeta det du har framför dig.

Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar. Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur. I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen.



Ja att jag behöver extra vila har jag märkt.. Är så trött i kroppen hela tiden.. Plus att magen hela tiden är hård som en spärrballong! Det märker jag inte av när jag står eller ligger, men direkt jag sitter så trycker det på revbenen, och det gör förj**ligt ont! Sen har jag märkt att bebisen inte kickar mig lika ofta, man känner mer att "den" rullar runt och byter position. Men fortfarande på kvällen när man vill busa så busar bebisen tillbaka!

I morgon ska jag till läkaren vid 11, jag tror stenhårt på att hon kommer sjukskriva mig fram tills min havandeskaps penning som börjar gälla den 21 augusti.. Jag kommer inte klara av att jobba, inte som det känns nu.. Tråkigt för dagarna skulle gå lite snabbare om man arbetade. Men vila är helt okey också!

Hade tänkt att åka tillbaka hemhem snart igen, så skönt att bara slappa och komma till "skogen" lite.. Hade även tänkt ta en tur till Ed om någon där vill ta en fika. Men nu ska jag lägga mig i soffan och bli ompysslad av E, hi hi.  Fick även ett gäng kalle anka tidningar av min morbror som jag ska läsa under veckan.. Jag kommer aldrig bli för gammal för att läsa kalle! :-)

Ha de gött i kvälls solen!


Shopping!

Oj oj redan lördag.. Fast jag trodde det var lördag redan igår så jag är nöjd.
I torsdags kom min mor på besök. VI käkade god lax och slappade framför tvn. Hon tvättade även våra fönster och pysslade runt lite. Ni vet hur mammor är.. Sedan var det öppen visning på Hildedal, så vi åkte dit för att mor ville se och jag behövde friska upp minnet om hur det kommer se ut. Så nu har jag ännu mer att tänka på då jag trodde att jag hade bestämt allting redan.. Men nu har jag ångrat mig angående en del saker. Men men jag har all tid i världen just nu känns det som, ungefär som när man skulle skriva uppsats i skolan och väntade inte i det sista, helst natten innan inlämningsdatum, innan man började skriva..
E var under tiden och bowlade, säsongen börjar väl snart.. När han kom hem spelade vi lite kort och bara softade. Mor sov över för i går drog vi till Ullared. Jag har bara varit där en gång när jag var pytteliten, så vi tänkte att vi kan åka dit en sväng innan jag blir alltför tjock! Så vi åkte dit och trots all varningar om att åka dit då det är för mycket folk, speciellt en lönedag och fredag i juli, så var det ganska lugnt. Ingen kö och man kunde strosa runt med sin kundvagn längs hyllorna utan att bli irriterad av att det var för mycket folk. Jag hade tänkt fixa en del till bebben och det kan man väl säga att jag gjorde.. Handlade som en galning.. babysitter, skötbädd, lakan, madrass, kudde, bärsele mm. MEN jag köpte hur mycket kläder som helst.. Kan inte låta bli, det finns ju sååå fina babykläder.. Jag som sagt att jag inte ska köpa mer kläder redan innan.. oopss, men man kan aldrig ha för mycket eller hur? ;-)
Så nu ska jag lugna mig med inhandling ett tag.. Det är så roligt att handla, men om jag fortsätter i den här takten kommer det bli omöjligt att få plats i våran lägenhet ;-)

Mor sov över även till idag och igår kväll vid 22:30 åkte E med en polare till Holland. Ja ni läste rätt.. Åkte, med BIL! Bara ca 100mil.. Dom är inte kloka.. Men är man ett brajjen fan så är man väl.. De ska möta något jäkla lag i Utrecht i morgon. Han ringde i alla fall förut och efter ca 12h biltur så var de frammi i Amsterdam.. Hoppas han shoppar något till mig idag nu då, det var enda anledningen till att han fick åka. Ha ha 
Jag och mor har idag varit på backaplan en sväng, hon skulle handla någon 18års present till kusinen, sen åkte vi till Biba och där köpte hon ett matbord med stolar.. Så ni kan väl förstå vart min köpmani kommer ifrån ;-)

Nu har hon precis åkt och jag är jätte trött så jag kommer antagligen somna framför tvn.. Lånade några filmer från syster och en av dom skulle tydligen vara lite scary.. så den får jag se nu medans det är ljust, annars kommer jag aldrig somna ensam i sängen i kväll!

Tänker alltid när jag läser något intressant eller konstigt att jag ska diskutera det här på bloggen, men varje gång jag sätter mig för att skriva så kommer jag aldrig på något roligt ämne.. Så än så länge får det handla om min vardag, hoppas ni nöjer er med det :-)

Slänger in en sommarbild från kroatien, tror det behövs i dessa regniga dagar..

image21

Jag är inte tjock!!

Idag har jag varit hos barnmoskan igen. Det började inte bra då hon var 20 minuter sen för hon trodde jag skulle komma vid 10:00, inte 9:30.. Så då blev jag lite putt.. Sen så tar hon blodprov för att se mitt järnvärde. Som vanligt ligger det väldigt lågt och hon "skäller" lite på mig om det. Men vad ska jag göra, jag gör allt i min makt för att få upp det! Sen kommer det värsta, hon säger att jag precis ligger på gränsen vad det gäller vikten! Jag var nära att ge henne stryk.. Jag har gått upp 11kg och hon tyckte det var för mycket. Men när jag satt i väntrummet så satt där en massa feta tjejer, som säkert vägde 10-20kg mer än mig plus att de var mycket mycket kortare. Visst har man blivit tjock, men mest om magen, okey, lite över rumpan då. Men inte SÅÅ farligt. Jag hade ju planerat/trott att jag skulle gå upp till typ 100kg innan förlossningen, så jag är nöjd med det jag väger nu.. Dumma barnmorska.. Jag äter ju inget onyttigt heller längre.. Bara frukt och popcorn.. Men men jag skiter i vad hon säger, jag kommer bli smalare än någonsin nästa år. Ha ha det är min plan i alla fall.. Annars såg allt bra ut med bebben, höga fina hjärtljud och bra mått på magen.

Sen var jag tvungen att bli lite gladare så jag åkte till babyproffsen på backaplan för att hämta vagnen. Men där tog det en EVIGHET innan de hittade min vagn. "Någon" hade ställt undan den så ingen personal kunde hitta den på 30 minuter.. Sen när de väl hittat den skulle det ta ytterliggare tid att sätta ihop den.. Men när hon väl kom ut med den så var det ju den finaste vagn jag någonsin sett. Så  fina färger, kan inte säga vilka.. Men snart kanske jag visar en bild ändå.. Tror inte bebbens kusiner eller mostrar läser min blogg så att de kan skvallra till resten av E:s släkt.. Jag får se hur jag gör..

Jag har även väldigt ont av foglossningen och ryggen idag. Det beror nog på att jag masa så mycket igår.. Dammsög och höll på med mat och tvätt hela dagen kändes det som. Jag ska till läkaren nästa onsdag och då får vi se om jag blir sjukskriven. Jag tror inte jag kommer palla att ens försöka gå till jobbet på måndag.. Men jag får se vad som händer.

Igår hade vi svärmor Gunilla på besök, vi käkade köttfärslimpa med potatis och tjötade lite. Sen var vi även tvungna att se finalen på Hells Kitchen.. Vilken tur att Heather vann, hon var bäst. :-)

Aj aj! Nu sparkar Emilia/Sebastian mig rätt på revbenen.. Gör ganska ont att sitta då.. Ja, Emilia eller Sebastian lutar det åt att bli.. Men man kan ju alltid ändra sig.. Vad tycker ni?

Idag är det lite sol, så jag fick ha på mig mina solbrillor i bilen förut, typ enda gången på hela semestern.. Värdelöst.

Nej nu ska jag ta mig lite mat (utan fett!!) och se på tv en stund innan E kommer hem. Har inga roliga bilder att lägga upp då min mobil är helt CP.. Måste lämna in den snart..

Ha de gött så länge!!

Vecka 28 och 91 dagar till BF!

Ja ha, då var man inne på en ny vecka igen då. Som sagt, det går galet fort! Idag har jag surfat runt på försäkringskassans hemska hemsida. Försökt räkna ut hur länge jag kan vara hemma med en ok lön. Jag blev väl ganska nöjd med resultatet... Men jag ska ringa dom någon dag för att få lite mer info men de är ju så otrevliga och sura!

Helgen har varit helt underbar med mycket soffliggande och mys med E. Inte så vanligt att han är ledig på helgerna så man blir så glad varje gång det händer ;-)
Han har lagat god mat och så har vi sett en ny serie "Big Loove".

Med min foglossning så är det bättre idag, men bara för att jag sa det så kommer jag få ont sen när jag ska in till stan för att träffa några andra tjockisar..
Jág har i alla fall kontaktat min BM så hon skulle kolla om det fanns någon läkartid så jag kan få ett sjukintyg. Min semester är slut nästa vecka, och jag vet att jag absolut inte kommer klara av att jobba.. Men men vi får se vad som händer.

Nu när jag känner mig lite bättre får jag ta och damsuga lite, svärmor kommer en sväng i morgon så det är väl lika bra att få veckostädningen (som jag precis har infört ;-) ) gjord.

Bjuder på en nytagen bild på magen.
image20



Ursäkta mitt dåliga språk

Läste igenom mitt förra inlägg och kan bara skratta åt mig själv. Ha ha, hi hi ;-) överallt, känner mig som en fjortis som skriver på lunar! Men alla har sina dåliga dagar.. Som nu, då jag har svin ont i magen och vill bara lägga mig för att sova, men det verkar vara stört omöjligt! Jag kan inte somna ensam i sängen så lätt nu förtiden, måste vara en gravid grej.. E är med "Lenny" på casinot, så jag får allt försöka somna själv i alla fall.. Har lovat att hämta pojkarna sen, men måste nog sova lite först..
Så god natt!


Ingen vidare bra dag

Idag så vaknade jag och blev jätte pigg när E gick till jobbet runt kvart över fem. Såg på tv i någon timme men sen somnade jag om. Vaknade runt 11 och var vaken till 12. Sen somnade jag igen för jag har känt mig lite dåsig.. Så nu vaknade jag precis! Nu måste kroppen vara utvilad i alla fall.. Har inte gått många steg så jag vet inte hur det är med min foglossning idag. Hoppas den håller sig lugn, så jag kanske kan ta en promenad och hälsa på en kompis i kväll.

Jag drömmer som en galning om nätterna nu för tiden. Eller jag drömmer inte mer än förut, men eftersom man vaknar oftare så kommer man ihåg vad man drömde. Det handlar om allt från bebisen till mina somrar på öland när jag var liten. Men häromdagen var det en helt sjuuuk dröm som var sååå verklig! Ska försöka förklara den kort! Det var jag och E, en liten treårig kinesisk tjej och en kille i 15års åldern som hade gömt oss i ett hus. Det var helt panikartat utanför fönstret och mer och mer folk knödde in sig i det huset där vi gömde oss. Då visar det sig att det är aliens som attackerar! Det huset som vi gömmer oss i ligger direkt på stranden och alla utomjordingar kommer från havet! SÅ vi får panik och springer till ett annat hus. Så här fortsätter det i vad som känns som timmar! Vi ser att utomjordningarna är på väg mot oss så vi springer. Tillslut har det pågått i dagar och den lilla tjejen som jag bär i famnen börjar bli hungrig. Då står det helt plötsligt en korvgubbe och delar ut korv!! Han säger att det är hans liv så han kan lika gärna dö när han delar ut korv. Helt sjukt.. SÅ vi äter oss mätta sedan springer vi ner mot stranden, med oss får vi 4 sugrör och ett parasoll. Vi har märkt att utomjordingarna "märker" de husen de ska elda upp med att spruta vatten på dem ca 1 timme innan de går till anfall.. Så vi gömmer oss under parasollet och hoppas att vi inte ska få något vatten på oss. Ibland får vi även se en världskarta, då man ser att det är tre olika utomjordiska planeter som slåss om våran jord. Det visas med lila, blått och gult. De lila har tagit över nästan hela europa, medans de andra två just nu slogs om afrika. Ha ha helt sjukt. Men det hela slutar i alla fall med att vi lyckas gräva ner oss i sanden och andas genom sugrören.. Så där ligger vi i ett antal dagar tills vi vågar krypa fram. Då ser vi att allt, verklgen allt är borta, helt plant, bara sand överallt.. Sen vaknar jag! ha ha jag kände ett stort obehag flera timmar efter jag vaknat. Drömmen var ju så verklig fast ändå helt osannolik. ha ha men men någon som vet vad den betyder får gärna tyda den åt mig, ha ha!

Nej nu måse jag göra mig iordning för E kommer snart, vi ska åka å käka någonstans. puss så länge ;-)

image18 Ja ibland får man ta kort på sig själv när man tycker man är snygg ;-)

Kommer inte på någon rubrik idag

Fuck fuck fuck! Det är nog Gordon Ramsays mest sagda ord i tvserien "Hells kitchen". Jag och E har fastnat framför den jäkla serien i snart två veckor nu, måndag-torsdag klockan 19:00. Ha ha Den är faktiskt jävligt rolig. Man har sett Gordon i en mer seriös serie på svt i "elaka kocken" där han försöker rädda restauranger som håller på att kursa. Nu i hells kitchen är det mest skrik och show, men ändå underhållande! Han är min nya idol för tillfället ;-)
Jag följer inte så många serier på tv längre, det gick inte när man jobbade två skift. Sen är det roligare att se dem på dvd utan reklam och med engelsk text då svensk text ofta blir så jäkla kasst..

Idag har jag i alla fall äntligen, efter ett ivrigt letande, fått tag i den liggkorgen jag vill ha till barnvagnen.. Jag blev tipsad om att beställa den från en holländs sida, eftersom de svenska babyaffärerna inte kunde beställa den åt mig! Jag satt och grubblade ett tag på den holländska sidan om var jag skulle trycka, men man förstod ett eller två ord per mening så det gick bra, men inte snabbt.. Men sen när jag får min bekräftelse så ser jag en engelsk flagga uppe i högra hörnet.. Då blev jag liiiite irriterad... där hade jag suttit ett bra tag för att inte beställa eller betala på fel sätt, sen går det att få allt på engelska.. Suck.. Men men nu vet jag i alla fall vad kundkorg heter på holländska ;-)

Igår var jag som sagt hos en polare och hennes söta nyfödda pojke. Han var såå söt och snäll! Hoppas våran bebbe också blir de, he he. Men som sagt, självklart fick man reda på saker från förlossningen och tiden direkt efter. Jag fick även se hennes förlossningsvideo.. oj oj.. Det var mycket intressant och jag blev inte mer rädd eller orolig, utan tänkte bara att så behöver ju inte min förlossning bli, hi hi. Nejdå, den var inte så farlig, men man vill ju ha en drömförlossning som går snabbt utan plågor, ha ha. 

Jag har även läst om att i denna vecka som jag är i nu, vecka 27, så är det mest troligt att strior på magen börjar komma, om de kommer alls. Jag vill INTE ha magen full i bristningar.. Jag spricker/klipps hellre under förlossningen, för det läker ju i alla fall.. Men att ha magen full i bristningar som om man har tur, blir lljusa efter ett tag, men syns ändå väldigt väl. Varken mor eller mormor hade några och det är genetiskt så jag hoppas hoppas att jag inte får några heller.. 

Idag har jag pysslat med tapet/färg och kakel till det nya huset i flera timmar. Så svårt att bestämma sig. Jag har hittat jätte bra sidor där man kan ladda ner program och  bygga upp allt precis som man vill ha det och sedan prova alla olika kakel, tapeter och färger. Köket är redan klart, bebbens rum har jag ett humm om hur jag vill ha det men resten är skitsvårt.. Det är så tråkigt om man ska ja vitmålade väggar i alla de andra rummen. 

Jag har kommit på att nu under sommaren läser och ser jag alldeles för lite på nyheter. Jag läser inte ens gp:n som kommer varje dag.. Tycker bara det står elände ändå. Zappar runt lite på texttv, men inte mer än så. Hmm, jag får nog skärpa mig lite.. Som nyss på tv:n sa de något om en flygplans olycka i brasilien, herregud jag har noll koll! 

Resten av veckan kommer nog bli ganska lugn.. Ska troligen träffa en tjej för fika på fredag, kanske lite grillkväll på lördag men sen inget bestämt. Vill gå på bio nu också innan magen blir alltför stor, och man inte kan sitta bekvämt. Jag fick ett biokort av fabriken innan semstern laddat med 170spänn, så de kan jag ju använda. Vill se Transformers, bara för att jag tror den kommer vara sååååå värdelös! Jag såg alltid på de tecknade barnprogrammet när jag var liten. Jag gillade ju "kill serier" som Transformers, He-Man, Batman och Silver Fang. Jag har aldrig heller varit en tjej-tjej som sprungit runt i kortkort och högklackat, eller sminkat mig varje dag. Nu sminkar jag mig när jag blir sugen och kan allt springa runt i höga svarta stövlar och kort kjol på någon fest om jag känner för det, men aldrig till vardags. ;-)

Nu börjar klockan blir mycket för mig som sover så dåligt på nätterna, bebben är också vaken och spelar lite bowling och tumlar runt.

Så sov gott och godnatt!

image17

97 dagar till beräknad födsel!

Så nu funkar äntligen den här blogg sidan. Har inte kunnat öppna den på två dagar. Nu har vi äntligen kommit under 100dagar sträcket! Känns helt sjukt att det går så fort..

I lördags drog jag då in till Liseberg vid sju och letade upp syster så vi kunde käka. Det var tur att vi hade satt oss inne för precis när vi fått maten så började de ÖSA ner regn. Poff sa det så var alla folk borta :-)
Men sen när vi hade käkat klart så hade det slutat och "barnen" åkte lite fler karuseller medans jag spelade på hjul men vann som vanligt ingenting. Men jag råkade kanske trycka i mig en sockervadd, eller två.. :-)
Sen så åkte vi hem vid halv elva, med en omväg förbi det nya huset så syrran fick se vart de låg. Väl hemma bädde de och sedan spelade vi lite kort. E kom hem lite efter oss men sprang bums i säng ;-)

Så i söndags då så vaknade jag vid nio, väckte odågorna med "Vill ni ha ägg, vill ni ha ägg, vill ni ha ägg, till frukosten?" He he de var väl måttligt populärt, men man kan ju inte sova hela dan :-)
Jag fick gardiner och duk av syrran och karl, sen började vi garnera smörgåstårtan. Den blev så fin så jag ville inte skära i den sen.. Ha ha.

Mor, morbror och mormor kom sen vid ett, då fick jag en blomma, kaktus och nya delar till min blåa höganös servis. Så vi käkade och hade det trevligt tills alla var proppmätta och de åkte hem runt fyra.

Jag och E slappade i soffan resten av dagen till Entourage.

Igår så skulle ju babyproffsen höra av sig om de hade hittat min liggvagn och beställt den. Men när de ringde sa hon att det inte gick att få tag i den längre, utan de fanns andra färger i andra årsmodeller. Men jag vill ju ha den färgen jag valt i en 07:a! SÅ jag blev förbannad och sa att jag beställer över nätet i stället. Sen så frågade jag om sittdelen (själva vagnen) som jag ville veta leveranstid på, men det hade hon heeeeelt glömt bort att fråga. Hon skulle höra av sig idag igen men trodde inte den kunde levereras innan november! Va fan ska man beställa vagn INNAN man blir gravid för att få den man vill ha eller? Så nu har jag hittat en affär i stockholm som troligen har den vagnen jag vill ha på lager. Så vi får väl åka dit för att köpa den då :-)

Idag fyller en polare år och skulle ha en "mini"fest och undrade om jag och E kunde komma. Just nu låter det som en bra idé men man vet ju aldrig hur jag känner mig i kväll då både mitt humör och kropp kan ändras över dagen :-) Igår t.ex. hade jag hur ont som helst, foglossningen gör mig galen! Men vissa dagar är det bättre, som idag.

Jag ska även hem till en kompis och hälsa på henne och hennes nykläckta bebis idag. Han är 11dagar idag tror jag. Fy jag vet att hon kommer berätta en massa hemskheter som jag kommer ångra att jag frågade om senare.. Men men det är ju lite roligt att få reda på hur det går till från en verklig person och inte en bok :-)

Nej nu ska jag ringa affären i stockholm.

Ha de gött så länge!

image16
Erkänn att den är grymt snygg, plus att den smakade underbart. ha ha nog med skryt nu ;-)

Redan lördag

Ja då var det lördag igen. Helt sjukt att det är en vecka sedan vi kom hem från kroatien! Men så länge veckorna går fort så klagar inte jag ;-)

Igår var det uppehåll hela dagen och tom lite sol på kvällen! Det var ju tvunget att firas med lite grillat. Det var grymt gott, speciellt nu denna sommaren då man inte har hunnit tröttna på grillmat. Men när klockan började närma sig tio började E bli trött, lite öl hade väl satt sig i ögonen också. Men om man ska gå upp vid 05 är det ok att lägga sig så tidigt en fredag. ;-) Han är just nu på Råsunda och spanar in sitt lag brajjen.

Syster och hennes boy Karl är på besök i fina Göteborg. Jag slängde in dem till Liseberg, och åkte hem i min fina bil som jag saknad så mycket ;-) Väl hemma var det bara att packa upp tre kassar med tillbehör till smörgåstårta och jordgubb/lime cheesecake. Det var längesedan jag gjorde något ambitiöst i köket, men nu har jag lagt ner typ 5timmar där och nu är det äntligen klart. Eller ja.. Jag ska dekorera smörgåstårtan i morgon, nu ska den bara stå å dra till sig och bli saftig :-)
Får se vad det blir för betyg på den i morgon..

Jag är även kluven om jag ska dra in till Liseberg och utmana odågorna på en femkamp, för då kan jag ju köpa en sockervadd också, he he. Eller så stannar jag hemma och dammsuger och ser några av filmerna som jag har lånat.. hmm.. ja, vi får se vad det blir.

Fick även mina vackra (inte!!) mammabyxor i går. Man känner sig inte som världens vackraste när man pulsar runt i byxor med tyg upp på magen.. suck.. men nu har jag i alla fall tre byxor som jag kan gå i som inte trycker så mycket på magen eller urinblåsan. För nu är jag verkligen på toa jämt!! Man känner att bebben sparkar på blåsan, då får man panik och måste springa in på toa, även om man var där alldeles nyss. Skumt hur mycket vätska som kan få plats däri!! Jag undrar hur det ska gå på jobbet sen... När man inte kan springa på toa var tredje minut.. Men men den som lever får se.

Jag har förövrigt helt tappat lusten att köpa dvd filmer nu för tiden.. För samlade jag på filmer och såg i snitt en om dagen. Men nu har E fått mig att se på serier i stället. Han tycker inte om film, "för man hinner inte lära känna karaktärerna på 90min" så vi ser en massa serier i stället. Just nu på topplistan ligger Gareys Anatomy och Entourage. Vi fick tredje säsongen av Entourage igår så den har man väl snart sett klart på. Så se den, om ni inte redan har följt den på tv.

Nu sjunger Gessle i bakgrunden, jag tänkte att om man ska gå på koncerten så får man väl kanske lära sig mer än en låt från hans album. Men än så länge är låtarna inge vidare.. Men man får väl hoppas att han kör några gamla klassiker..

Nej nu har jag bestämt mig, jag städar lite, sen så åker jag in till Liseberg lite senare. För annars om jag åker in nu så ska säkert inte "barnen" hem förrän 24.. Och så länge orskar jag inte strosa runt där med min foglossning..

Hej svej!

Orkar inte mer, vill inte vara kvar! I Sverige utan sol..

Nej nu börjar jag bli riktigt irriterad på vädret. Vad har jag gjort för att förtjäna så mycket regn? Snart en vecka har gått bort av min semster på grund av dåligt väder. Jag som hade inbillat mig att jag skulle åka ut till havet och lägga mig vid klipporna och sola den här veckan.. Men inte.. Ja ja det är bara att göra som en gammal innebandytränare alltid sa när vi hade förlorat en match; "Det är bara att bryta ihop och komma igen"

Jag är annars väldigt sugen på att bli mitt gamla vältränade jag igen, mycket på grund av att jag var så dum att jag ställde mig på vågen igår.. I januari så slutade jag att snusa, tänkte att det var lika bra att sluta innan man blev gravid, och då gick jag upp 9 (NIO!!!) kg på bara några veckor.. Det var mycket småätande, för jag var sugen på något konstant.. Så jag gick och köpte ett årskort på nyöppnade Sportlife här på hisingen, för jag ville verkligen bli snygg till beachen 2007 ;-)
Men då helt plötsligt så passar det för spermien att ta sig! Så då blev man ju hyper försiktig i flera veckor då man hört att missfalls risken är störst innan vecka 12. Sen började man jobba och kom hem helt slut på kvällarna/nätterna då man inte var van vid fabriksarbete.. Och nu är det helt plötsligt mitten av juli, jag har gått upp ytterligare 9kg och jag har inte ens hämtat ut mitt kort som har legat i receptionen på gymmet sedan slutet av februari.. oooppps så det kan gå ibland.. Men när bebben är ute så måste man ju ändå börja träna lite och då har jag redan ett gymkort.. he he

Igår var jag och E nere i den nya bowlinghallen på wieselgrensplatsen och bara checkade läget. Den såg nice ut och själklart hade de en massa kids där pga vädret. Jag själv har ju inte bowlat på några månader, inte sen jag slog rekord på tre serier, man ska sluta när man ligger på topp! Så nu ligger klotet bara och vilar sig i form tills jag ska spela igen. Nu till hösten får det allt räcka med att se på när E spelar sina matcher. 

Idag har jag inte gjort många knop.. Har mest legat på soffan med magont. Hatar dessa järntabletter som barnmorskan tvingar mig att äta.. Jag hade så lågt blodvärde sist jag var där att hon frågade om jag inte var på väg att svimma.. Men jag har alltid haft lågt, men lika bra att göra som hon säger så hon blir nöjd :-)

Jag har iof börjat storstäda lägenheten.. Har dammat och fixat iordning hallen och vardagsrummet. Men det värsta är att när jag väl börjat så har jag svårt att sluta.. Då ska det inte finnas ett dammkorn ens på gardinstången.. Jag är helt enkelt en periodare när det gäller att städa :-)
Min mor och far berättade för ett tag sedan att de hade slått vad om en sak när jag flyttade första gången. Mamma trodde att jag skulle vara en slashas med stökiga rum och dammråttor under soffan medans far sa att jag skulle bli lika pedant som honom. Till saken hör då att min mamma damsuger minst en gång om dagen och har ALLTID tiptop hemma och pappa får panik om det råkar ligga ett hårstrå på golvet.. Så jag har ju blivit uppväxt i ett kliniskt rent hem och alltid fått höra hur stökigt mitt rum var, he he. Så jag vet faktiskt inte vem av dom som får rätt, för ena veckan kan det verkligen vara stökigt med kläder på golvet, massa tidningar på bordet, disk, överfull tvättkorg osv, medans andra veckor så står alla dvd i bokstavsordning, inte ett damkorn finns i hela lägenheten, tvättkorgen är tom, dörrarna och köksluckorna är avtorkade och golven blanka. Ha ha så jag skulle allt klara av att bli en bra hemmafru bara jag gav manken till :-)

Nej nu ska jag ta och lägga mig i sängen och börja på en bok. Har inte velat läsa nåt i sommar för jag vet hur det brukar sluta.. Jag brukar ligga och sträckläsa ut den och sedan gå och köpa nya tills jag tröttnar.. Får se om jag fastnar för den jag tänkt börja med idag, Box 21 heter den tydligen.

Ja ja ha en trevlig kväll så länge!

image15

På Robbie Williams på ullevi för nästan exakt ett år sen. Å ja Evelina, det är dina solglasögon :-)

Tisdag, eller ? är så förvirrad..

Ja jag vet inte vad det är som händer med min kropp och hjärna. För det första så glömmer jag allt! Minnet jag har fått nu är helt enkelt kortare än hos en guldfisk. Som t.ex förut när jag kom hem ifrån backaplan, då går jag här utanför i loftgången och går förbi min egen lägenhet! Tänkte för mig själv varför Folke (våran 80åriga granne) sitter med en svart Hisab tröja på sig som min pojkvän brukar ha? Det tar två sekunder innan jag kopplar att det faktiskt är E som sitter vid köksbordet. Ha ha inte klokt. Sen så känns det som om man inte kan åka någonstans utan att få krämpor, känner mej som Folke! (antar att en 80åring har lite krämpor) Nu var jag till hemköp en snabbis för jag ville ha handlat inför i morgon då jag inte orkar gå till affären när jag inte har någon bil. Men direkt jag satte mig i bilen fick jag ont i nedre delen av magen, sen när jag gått ett varv runt hyllorna började mina fogar värka och man börjde "gå som en anka" för att citera en uggla låt.. Sen inte nog med det så blir man hyper kissnödig i kön för att bebben sparkar på min minimala blåsa! Ja herregud ibland är det INTE lätt att vara gravid.. och jag har minst 14 veckor kvar, hur ska detta sluta :-) 

Sen har jag INGA byxor som passar längre..Mina "hiphop/baggy" jeans börjar tom sitta tajt nu, även fast jag gör gummisnodds tricket.. Så nu måste jag ju in till stan och handla mamma brallor.. Inte så sugen på det faktiskt.. Hade ju tänkt klara mig på shorts,kjolar och klänningar nu på sommaren!! 

Sen så var jag ju på backa plan på babyproffsen idag för att beställa vagn, de tyckte att det var i rättan tid med de långa leveranstiderna. Så jag gick fram och sa vilken vagn jag ville ha och bad henne titta hur lång tid det skulle ta innan den levererades. Hon kom ut efter typ 8min(!) och sa att den vagnen inte fanns i den färgen! 
-Men vad konstigt, jag såg den på deras hemsida. Men jag får väl beställa den därifrån då i stället. Hon sa direkt:
-Öhh, nej nej gör inte det, jag ber om ursäkt men våran Urban Jungle expert är på semster den här veckan, men hon kommer tillbaka på måndag. Kan jag få ditt namn och nummer så ringer vi direkt på måndag med uppgifterna du vill ha?

Ha ha så så lätt var det att få henne att anstränga sig lite. För nu är det så att jag har ställt in mig på just den färgen och vill inte ha någon annan. 

Sen så har man inte gjort så många mer knop idag, pratat med mor och fått smakråd angående vagn och även visat henne alla bilder från kroatien. Bra grejer det här internet :-)

Min man har förövrigt fått körtelfeber.. Så nu får man ta hand om honom, bra att öva lite inför vad som komma skall :-)
Han är ju inte min "man" så sett, även om min mor fick för sig att vi förlovat oss för att jag fick en guldring häromveckan. Men vi behöver ju inte gå händelserna i förväg, även om vi gjort allt i omvänd ordning från min "lista" ha ha. Den såg ju ut så här: "jag älskar dig", flytta ihop, förlovning, gifta sig, hus, barn. Nu har det blivit: "jag älskar dig", börjat försöka bli med barn, flytta ihop, hus. Ha ha men vad gör det? 

En polare som just nu bor i USA fick reda på vad det är för kön på bebben idag, och hon skulle ut och shoppa direkt. :-)

Sen är det väldigt roligt att höra från gamla polare, nu när man tänker efter så kommer man knappt ihåg varför vi inte pratar längre.. Men så är ju vi brudar, tjafsar och håller på.. Men det skulle vara kul med en liten gymnasie "reunion" av det gamla gänget. När man tänker tillbaka känns det som en evighetsen man gick på gymnasiet! Det är ju trots allt fyra år sedan vi tog studenten!

Nej nu ska jag göra E:s mackor, för han ska prompt till jobbet, vore hemskt om han sjukskrev sig en vecka.. :-)

Ha de gött så länge

Andra semesterveckan

Jaha då var man inne på sin andra semstervecka då. Trevligt att det är så fint väder! Jag kommer bli galen om det ska vara så här dåligt väder hela juli..

Det är inte bara jag som är uttråkad när det BARA regnar så jag samlade ihop några polare igår och drog till biljardhallen på Kvilletorget. Behöver jag nämna vem som vann? Vi tänkte även ragga lite folk som skulle ha lite roligt lördagen den 21 juli. Då kommer Gessle till slottsskogsvallen och om det är fint väder kan man ju alltid grilla och hitta på något i parken under dagen! Så om någon är sugen är det bara att höra av sig! Jag är bra sugen på att blanda nya sommardrinkar fast jag vet att jag inte kan dricka någon själv.. Provade förövrigt santa marias nya Red Fusion drink mix idag. De smakade helt ok utan alkohol.

Älsklingen blir bara sjukare och sjukare, men idag har han i alla fall varit hos läkaren. Hans diagnos blev "svår halsfluss" men han fick komma tillbaka för att lämna mer prover då de misstänkte körtelfeber. OM de nu skulle vara körtelfeber är det inte roligt.. Då blir han ju sjukskriven flera veckor och om jag känner honom rätt så har han inte ro i kroppen för det.. Men man måste alltid göra som läkaren säger :-) Nu är det tredje natten jag får sova ensam i sängen då han ligger på soffan för att inte smitta mig.. Det är såååå tråkigt och ovant att sova själv.. Men hellre det än att jag ska bli sjuk, nu när jag redan har ont i mina fogar och ryggen..

Jag har också blivit kontaktad av en kille här i göteborg som ville sälja mig en stötfångare! Whheeii!! Så nu kommer bilen bli sommarfin och vara i toppskick. Härligt, jag som helst tappat lusten att behålla henne. Men nu när allt är iordning så har jag inte hjärta att sälja min snabba bil.. Kommer nog aldrig bli "vuxen" nog att vilja ha en volvo på 150Hk utan turbo eller nåt roligt, hi hi. Men jag är bra sugen på en V70, men det får bli en med bra motor då :-)
Får se vad som händer efter sommaren.

Jo just de, höll på att glömma ;-)
Vi var hos Barnmorskegruppen idag för att göra köns UL. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska skriva hur det gick här eller inte.. Men några bilder fick vi i alla fall inte då bebben vägrade lägga sig i en bra ställning, precis som vi rutin UL. Men va gör de, vi fick ju veta det vi ville! Så jag återkommer om detta ämne lite senare då jag bestämt mig för om jag vill dela med mig än eller inte :-)

I morgon är det inte mycket planerat, mer än att jag ska till babyproffsen och beställa vagn. Nu vet jag ju vilken färg jag ska välja! Jag har sedan länge redan bestämt att det blir en Urban Jungle. Den verkar smidig och lätt plus att den tar liten plats ihopfälld. Passar bra då min bil bara har tre dörrar, fast jag vet ändå inte om den får plats för baslådan i bagagen tar ganska stor plats. (Men då får man väl slänga ut den så länge :-))
Sen är dom jäkligt snygga också, finns miljoner svarta som rullar i stan men jag tänker välja en med fin färg och mönster!

Nej nu börjar jag få lite huvudvärk, dricker för lite nu, kroppen har väl vant sig vid flera liter om dagen som man drack i kroatien :-)

Ha de gött!

vecka 25+0

Ja då var man inne i vecka 26! Nu är det "bara" 106 dagar till beräknad förlossnig.. Hmm.. Väldigt länge alltså, men tiden hit har gått fort så de ska nog flyta på fint till slutet av oktober.

I morse vaknade jag vid 04 för jag kunde inte sova. E hade lagt sig på soffan då han är såå sjuk och inte vill smitta eller störa mig. Hi Hi killar när de är sjuka är ju som om hela världen snart går under.. stackarn.
Jag somnade om sen vid halv sex och vaknade vid halv elva! Man är ju van vid att vakna till strålande solsken och värme, men fy vilket hemskt väder det är nu.. Vill tillbaka till Hvar! Det har varit en helt underbar semster, och redan efter ett dygn i Sverige är man trött på regnet..

Veckan utomlands var alltså kanon med god mat, värme, kortspel och mys med E. Kändes skönt att spendera en helv vecka, bara vi två. Det är ovant att inte komma hem brun som en pannkaka men det var så fruktansvärt varmt så vi klarade inte av att ligga vid playan hela dagarna. En dag hyrde vi en egen "veranda" där man slappade gött på de sköna solstolarna under parasollet med en kypare "stand by". Vattnet var runt 28 grader varmt men otroligt salt. Men det var bra skönt att ligga med magen i vädret och flyta runt!

I morgon ska vi på 3d ultraljud och få reda på könet på bebben. Hade först tänkt att skriva det här men en del släktingar är så gammalmodiga att de inte vill veta könet innan. Men en bild eller två ska ni väl få se.

Om en vecka fyller jag år också, wheeii hela 23! Mycket att fira. Ha ha nej de blir nog bara mor och syster som kommer ner på en fika.

Nej nu får man vika klart hela högen med tvätt, alltid lättare att slänga all packning i tvättkorgen än vika in det oanvända i garderoben :-)

Ha de gött!


Våran "egna" lilla veranda


Lilla jag i Split dagen innan vecka 26.

RSS 2.0