Casting

Dagen började bra, blevlite nervig när D inte ville somna vid halv tio som han brukar.. Men tillslut däckade han vid tio, så jag fick väcka honom 45minuter senare. Vi blev klara med mat och kläd påtagning rekordsnabbt och kom med en tidigare buss än den vi tänkt. Tur var det eftersom vi villade bort oss och gick till hvittfeldstorget 6, vi skulle tydligen till hvittfeldsGATAN 6.. Men vi kom i god tid. D skötte sig utmärkt, jag såg dock inte om han log något för jag satt en bit bakom honom. Men hon vär nöjd med bilderna iaf! Så har de inte hört av sig innan nästa onsdag så gick han inte vidare. Det var tydligen någon lansering av en ny blöja reklamen skulle handla om. Måset bara berätta om den otrevliga och arroganta mamman som var innan mig.. Hon sket totalt i att jag och D var i samma rum, hon hälsade inte ens. Men hennes dotter tjatade på och lekte med Dennis. Mamman gick och gullade med sin son som var runt 18månader. Jag berömde hennes söta barn men fick bara ett fnys tillbaka.. Sedan när hon skulle gå in sa hon HÖGT "Kom nu Oscar (kommer inte ihåg om det var namnet påpojken, men skit samma), nu ska vi ta kort för reklam, som din stora syster gjort mååååååånga gånger och nu har de ringt och vill att du ska vara med" Haha det sa hon BARA för att JAG skulle höra. Skulle jag bli skrämd av de eller och gå därifrån? Töntig som satan... Sedan när hon hade gått hade tydligen (info från Lina) hennes man kommit och hon hade beklagat sig över att det var en öppen casting, så det var inte säkert att deras son kom med. Men herregud ge lite vanligt folk chansen! Översittar tant var det! Fy fy!

Sedan var jag och D på backaplan en stund i spöregnet. SYrran kom en stund och lånade tvättmaskinen, sedan stack hon iväg till sitt andra jobb. Gött att hon jobbar och sliter med dubbla jobb, he he.

nu är jag trött trött..

Frulle och lunch: Modifast pulver
Middag: Fiskgryta med couscous Mumma! (gjort på lätt produkter, förutom mjölken)

Lite bilder




Mumms mumms, hos tant Lina får man macka med räkost!




Whiiiie! Hos tant Lina får man även leka med kökslådorna. Att kasta ut allt som ligger i är grrrrreat! Men hemma får man inte göra så..


Min kära sambo som ALLTID lyckas gömma sig på bild..


Klart man måste shota lite på efterfesten också.. :-)


Så nyktra, eller.. ööhhh, nej jag tror inte de..


E gömmer sig igen..  Visst är jag snygg i min nya hårfärg? :-)


Glenn (a.k.a Dubbelhakan) och alla brudar!


Hittade ett fräckt program häromveckan, mosaic. Ganska tufft att göra en bild med massor av andra bilder!

Riktigt höstväder och psycho dröm..

Fy vilket väder att vakna till! Helt grått, blåsigt och spöregn.
Nu sover pojken en stund, för sedan bär det ju av till stan och castingen! Har drömt massa konstigt inatt, som att när vi kommer in till castingen säger de åt oss att dra igen. "Hur kan du komma hit med en unge som har ärr, långt hår så han ser ut som en tjej, PLUS att han har ett stort märke på axeln från en tbc spruta!" Så fickjag värsta utskällningen.. Men då drar Dennis igång och charmar alla! Han visar alla sina konster och ler sitt finurliga leende hela tiden. SÅ det slutar med att han blir reklamfilmens stjärna! Ha ha ha ha, är jag sjuk eller vad är det för fel på mig? Ha ha, ja det återstår att de om några timmar om drömmen stämmer.
Nu ska jag göra mig iordning.
Håll tummarna!

Internet flödar återigen på rödlöksvägen

Nu är intenet igång igen, vi hade ett uppehåll på drygt en vecka.. Inga bra grejjer de där rixtelecom.. Så nu har vi sagt upp dem och de får bli telia i stället.

Förra tisdagen skulle D på ettårs kontroll men läkaren var sjuk, så det blir i mitten på oktober i stället.. Tråkigt, det är så mysigt på bvc.

Under tisdagen blev även våran värmepump fixad, så nu slipper man gå i raggsockar på ett tag.. Om jag inte har sagt det förut så säger jag det igen, köp INTE hus av JM.. Nothing but trouble..

På onsdagen kommer jag inteihåg vad jag gjorde.. På torsdagen var D på röntgen av hjärta och lungor.Han var jätte duktig och bilderna var ok. Efter de åkte vi till Lina och käkade och tog en sväng till focus. På vägen hem hämtade jag syrran och vi shoppade en resesäng. Hon är trött på att sova här, eller gå hem i mörkret varannan fredag då jag och E har våran äta ute dag.

Fredagen har jag inget minne av på dagen.. Herregud, kan man ha så kasst minne?? Men på kvällen var iaf jag och e på Sjöbaren och käkade underbart god mat. Jag var så mätt så mätt, fattar inte varför jag tar dessert..
D sov så snällt hos moster och jag hämtade dem på lördagmorgon. Då började vi greja i köket tidigt, jag skulle ha "middagsbjudning". HA ha de låter sjukt vuxet och töntigt! Iaf, jag, E, syster, fadder Lenny, Anders och USA Maria käkade middag på kvällen och drog sedan ut. D somnade så snällt vid sju och barnpassaren svärmor kom vid nio. 

Vi drog till Notting Hill och drack några drinkar och shots.. Sedan bar det av till Casinot.. MENdå kom inte JAG in!! Ha ha det var sjukt, jag kände mig inte alls så full. Vakten klagade på att jag hade "gått vingligt" 500meter bort.. Herregud, jag och syster sprang hur långt som helst, vi var kissnödiga och ville in snabbt. Men men jag fick inte komma in.. När de andra kom efter en stund provade jag igen.. Men så klart att jag inte kom in då heller.. Men de gjorde de andra. Så då gick jag bort en bit och började LIPA!! Ha ha så det kan faktiskt vara så att jag inte var så nykter... Jag tyckte så synd om mig själv.. Det var länge sedan jag var ute med mina polare, vi hade skaffat barnvakt i sista sekund och bara dragit ut, spontana fester som är de roligaste, så kom JAg inte ens in! Tror aldrig jag blivit nekad inträde någonstans innan.. Tillslut kom mina vänner och jag slutade snyfta..Ha ha.Vi tog en taxi hem och ingen blev nog gladare än svärmor som fick gå hem.. Men klockan var bara runt ett så det var bra gjort av oss! (lite pinsamt att hon sett mig packad dock..)  Vi "efter festade" till tre innan det blev natti natti. Syster sov överst i vånings sängen, Maria under och Glenn på soffan.

Vi var ganska slitna på morgonen, jag gick dock upp vid åtta med Dennis och kände mig i hyffsad form, i en timme högst. Sedan var jag ett vrak resten av dagen, så den glömmer vi nu ;-)

Idag har vi varit hos Lina en sväng, sedan slappat här hemma.

Har börjat "banta" igen. Nu får det vara nog, har inte gått upp något, men inte heller så mycket ner. Så för att inte fuska tänkte jag skriva vad jag tryckt i mig varje dag här på bloggen, så får ni klaga på mig omjag råkar fuska..

I morgon ska Dennis på casting för LIBERO! Hur tufft är inte de! Han är ju väldigt lätt nu för tiden, så att få honom att skratta och le brukar inte vara några problem. Sen är han ju så söt så vem kan motstå honom? Men grejen är att de är förblöjor, alltså inga andra kläder på.. Undrar vad de ska säga om hans ärr som går över magen och sidan.. Men men vi får se vad de säger i morgon!

På onsdag är det ÖF och på torsdag ska jag fika med Evelina.

Nu ska jag leta upp min kamera som min kära son har gömt någonstans.. Så man kan lägga in lite nya bilder!

Just de, nu kommer jag ihåg vad vi gjordei fredags och lördags på dagen! Ha ha ha
Vi var på kungsmässan och freeport och shoppade med maria! Jag köpte två par Fornarina jeans och en väst. Och på lördagen var jag och syrran på allum! Då handlade jag desto mer! 2 tröjor, 1 linne, 2 partylinnen, 1 par leggings, 1 klänning, 1 Bh, 1 kjol och ett par as snygga shorts till syrran. Sedan färgade hon mitt hår, är en snygg brunett nu som ska göra hårförlängning med blonda slingor! Kommer bli så het ;-) 



Frulle: en påse vanilj Modifast   
Lunch: En påse kaffe Modifast
Middag: 2 små kycklingfilér i ugn med broccoli, aburgine, körsbärstomat, purjolök och sallad.  

Öppna förskolan

Idag åkte jag och D till öppna förskolan i backa redan vid nio. Lina och Linda kom de också, fast lite senare. :-)
D var somvanligt en duktig pojk utan gnäll. Han leker så fint. Bara tittar så jag finns kavr då och då. Har jag flyttat mig till ett annat ställe tittar han runt tills han ser mig och leker snällt vidare. Vi var där till halv tre idag! Dagen gick väldigt snabbt, men den var rolig.

Har även skickat iväg min urban jungle idag.. Lite sorgligt, ha ha. Men är som sagt grymt nöjdmed den jag har nu.

I morgon blir det ettårs kontroll på BVC. Snälla Lina ska "vakta huset" närvi ärborta för Nibe kommer och lagar värmepumpen samma tid som vi ska till farbror doktorn.

Nu blir det slapp i soffan!

Helgen, nu med bilder ;-)

Herregud, kommer knappt inte ihåg vad jag gjorde i fredags.. Jo D var på hiskeligt dåligt humör.. Så jag tog en lååångpromenad så han skulle somna.. Men ikke! Dock så satt han snällt och tyst. Han somnade fem minuter innan vi kom hem, så sov han tjugo i här utanför. Men han gillar inte att sova i vagnen närden är stilla..Så hanvar lika trött och grinig resten av dagen.
Vi har även börjat prenumerera på "singellådan" från årstiderna. Det är en låda full med grönsaker, frukt och massa annat roligt som kommer hem till oss varje fredag! Vi äter ändå ganska mycket grönsaker, frukt och bär så lika bra att köpa ekologiska varor från sverige :-) Denna veckan var det bananer, äpplen, babyspenat, majskolvar, fänkål, purjolök, vitamorötter, körsbärs tomater, senap, coscous,cocosmjölk och lemonad. Mumma!


På kvällen åkte E till en polare, då kom syster hit och vi slappade och käkade godis..fy fy!

I går var jag, D, syster och Maria i bowlinghallen för att titta på pinpals. Det va nice, D sov i vagnen och jag käkade god kyckling till lunch. Sedan gick Maria med oss hem och vi tjötade och hon fixade det trådlösa bredbandet, så skönt! (E var på Åby på "kundrelaterade möten" ha ha, fast det slutade på Casionot och han komhem runt 03) 

Tillslut blev vi hungriga och sugna på att göra något, så vi ringde akut barnvakten syster och jag och Maria drog till Bowling på backa, våran gamla arbetsplats.. Där pratade vi med våra forna arbetskamrater och hade jätte kul! Blev måååååånga drinkar, bowling och underbar mat  lagad av våran favvo kock Blaze. Vi kom tidigt, typ halv sju, och drog tidigt, var hemma vid ett. En skön och rolig kväll där man pratade många gamla minnen. Jag hade verkligen roligt närjag jobbade där, hade aldrig tråkigt på jobbet. Synd att ledningen var puckad..






I morse vaknade D liteöver sju, syster sov över, så också Maria. M åkte hem redan runt åtta halv nio. Sedan kommor och far och vi drog till Liseberg. Strålande sol och pyttelite folk, kunde inte bli bättre! Plus att vi kom in en timme tidigare, med gratis inträde och rabatt på åkpassen. Lite ska man använda sitt Läsvärdekort från GP. :-)

D skötte sig exemplariskt, vi åkte allt och han även med att tävla lite. Var lite orolig för att åka då man inte var helt hundra.. Men ingen bakfylla förutom lite skallebank. :-)

Vi tänkte att D skulle få åka lite också. Men vid farfars bilar var det en mil kö! Hela barnområdet var smockat! Så vi provade ponnyexpressen istället. Men precis när den skulle starta slog D munnen mot hästen och började störtlipa! Karusell bruden kom framoch frågade om vi skulle åka eller gå av... Då gick vi skamset av och alla tyckte synd om oss... Ha ha eller att vi var dumma som "tvingade" en skrikig unge att åka. ha ha. Men han var trött, så direkt vi la honom i vagnen somnade han..

Mat på Trabello (tror jag det hette)

Nappisen var inne en stund, han är inte så förtjust i den nu för tiden, men när man är lite trött så..


Tittar på mormor och moster i famnen på favvon, morfar!


Whiiee! :-)


Familjepromenad.



Före..


Efter...

När vi kom hem igen så var jag och E sååååå trötta... Eller är än.. Men för att inte bli helt förslappad gick vi till svärmor på en fika. Nu ska D sova och jag tänker inte göra många knop. På sin höjd koka en majskolv..


Ja ha TYPISKT, nu när jag har massa bilder att ladda upp funkar den funktionen inte för tillfället.. Ja ja, får bli imorgon då, håll tillgodo!

måndag,tisdag onsdag och torsdag

Nu har man inte skrivit på ett tag, datorn är tillbaka i sittrum och står inte längre på vardagsrums bordet.. Då blir det jobbigare att skriva under dagen, för D tycker inte alls de ärkul att vara här uppe i datarummet längre.

Men i alla fall, här kommer en kort summering av veckan som gått. 
I  måndags var farmor och hennes sambo här. Vi käkade  god mat och tårta. Slappade resten av dagen, vad jag kommer ihåg.. ?

I tisdags var jag Linda och Lina med våra barn på öppnaförskolan i backa. Det är så kul att vara där, D leker så fint så man kan tjöta eller läsa tidning eller pyssla.Nu mös jag mest med Tristans lillebror Melvin, så gosigt. D blev inte ens svartis, han tittade bara påmig sen lekte han vidare. :-)

Onsdagen spenderades med min vän Maria. Hon komhit vid tolv och åkte vidnio :-) Vi tjötade, fikade, tjötade, tog en promenad, åt lunch på Whoopsi, promenarde, tjötade, lekte med D, drog till bowlinghallen, jag bowlade, D sov och Mariatjötade med E. Efter träningen satt vien stund och pratade, då var även fadder Lenny med. Trevligt värre! Dfick jätte finakläder från staterna! En qvicksilverskjorta,en ralph lauren piké och en jätte fin tjock stickad tröja, också ralph lauren. Så nu kan man klähonom som en liten "brat" igen med märkes kläder, ha ha.

Idag har jag och syster lagat god mat,risotto med kyckling, sedan tog vi oss en tur till stan, promenerade lite längs avenyn. Sedan när Ekom hem åkte vi till focus och handlade.

Nu ska vi dricka vin och käka räkor och skratta åt de dumma folket på lyxfällan ;-)

(Om det fattas mellanrum ibland så ska ni skylla på min son, han har lyckats förstöra space knappen såman måste trycka som en galning!)

Natti natt, ska bättra mig med bloggandet och bilder!


Debut mm

Igår var jag, Dennis och syster i Frölunda bowlinghall för att titta på E när de spelade match. Tyvärr så förlorade dem, men kul att titta iaf. D sov en stund i allt väse, sedan käkade han mos och korv. Så skönt nu närman inte behöver ha med sig burkar med mat överallt, han kan ju äta nästan vad som helst. Han har haft lite febere men idag var den borta. Lite snorig och småseg men annars lika glad som alltid.

Idag spelade jag min första riktigabowlingmatch!Har spelat i korpen innan, men nu har jag bara gjort två träningar sedan jag var gravid..Så man är inte på topp, men Ehade tydligen löst licens påmig och UK tjatade om att jag skulle spela i b-laget för det var kort om folk..Efter att han tjatat sedan i onsdags gick jag tillslut med på de. De kunde inte kräva så mycket av mig, herregud två träningar på 1,5 år! Men jag och min spelpartner tog två banpoäng så jag är nöjd, mina siffror var inte de bästa, men jag var i alla fall med! Det var så kul att spelamatch igen, iof inte sådan match jag är van vid.. Jag var lite nervös innan, men man har ju spelat lite matcher i sina dagar så man vet att de går över direkt domaren blåser i pipan, fast i bowling finns det ju ingen domare.. Så nervositeten försvann efter första slaget.. Ha ha.

Efter matchen åkte jag hem och hämtade D och vi åkte till Jack på kalas. Han fick en jätte fin bokav oss. Den handlar om Jack från Göteborg och hans två kompisar Dennis och Ilean ;-) Jätte rolig när deras namn är med!

Nu på kvällen tvättar jag lite, sååååååå mycket tvätt mina två pojkar gör, det är helt otroligt! I förrgår bytte jag kläder FYRA gånger på Dennis. Var det inte matkladd så var det glass eller genombajsning.... Så det är änna tur att han har sin stora garderob..

Imorgon kommer min farmor och sambo hit en sväng. Roligt. I veckan ska jag till ÖF med Lina, leka med Linda och kanske se på hennes nya lya. Ska även träffa min vän Maria, som jag inte sett på 1,5 år! För hon drog till USA  bara sådär och har inte ens träffat min pojk ;-) Men det ska det bli ändring på nu. Ska hålla kvar henne i Sverige så länge jag kan. På söndag blir det Liseberg med mor, far och syster. Kanske kan övertala E att följa med också.. Men annars inget planerat, ha ha

Men nu ska jag skruva upp värmen i topp i hela huset, var 17 grader när jag vaknade i morse! Fick nästan blåa läppar och tår..  Dumt med golvvärme för det tar så lång tid innan värmen kommer i gång..

Sedan ska jag SOVA! Är så trött. Natti natti



Otroligt att han varit så här liten.. Fast på dessa korten skulle han inte ens vara född egentligen, de är tagna 19oktober och hans BF var 21. Nappen är så stor så nästan hela ansiktet skyms och kläderna har storlek 40!! Nu har han 86, helt sjukt. ha ha ja ja bara en liten återblick, hade inga nya bilder. Natti natti

Min lilla sjukling

I natt har D vaknat fyra gånger, tror jag. När man går in och stoppar ín nappen är man inte helt vaken om jag säger så.. Stackarn ville ha nappen, men han är så förkyld och det är svårt att andas genom munnen genom en napp. Fick honom att somna utan napp tillslut, när han är frisk brukar det aldrig vara något problem. Men han vill väl trösta sig lite nu.

Vi gick upp kvart i åtta, som vanligt. Skönt! Trodde han skulle vakna innan sju då han somnade strax innan 19 igår kväll. Han var i alla fall hungrig och käkade upp all gröt. Men hans mage är inte heller hundra, igår blev det åtta lösa bajsblöjor, och ser ut att bli minst lika många idag.. Stackarn, och stackars mig! :-)

Igår kom Evve på besök på eftermiddagen. Hon hade med en jätte söt brio hund till Dennis. Han gillar den, äter på svansen och snurrar runt runt på golvet hållandes i snöret! Vi fikade och tjötade. Glassbilen kom också så då fick man köpa en påse och trycka i sig en sådan också, mummua!

Nej nu hör jag sjuklingen där uppe, får hämta honom och busa lite. Måste gå till apoteket också..

Hej svej så länge!

Oj!

Nu dansade vi nyss till "krokodilen i bilen". Jag håller honom i händerna så stojjar vi lite. När den var slut släppte jag hans händer. Han stod kvar i tio sekunder, klappade händerna och skrattde i typ 10 sekunder till, tog ett steg framåt och satte sig på rumpan! Så duktig kille! Han inte springa och ta kameran, måste vara mer beredd nästa gång. Provade igen men nu vet han att jag släpper honom så då sätter han sig direkt, busungen! Ja ja bara en liten rapport ;-)

Dennis lite förkyld

Precis när vi hade somnat, runt halv tolv, vaknade vi av att D skrek som en galning! Jag bytte hans blöja, den var lite kissig, och trodde han skulle somna om. Men inte! Så han fick komma in till oss, jag trodde att han kanske var hungrig, men det var han inte heller.. Så efter en kvart fick han gå in till sig igen, då somnade han så fint. Vid två var syrran inne och fick stoppa om honom, samma sak igen vid kvart i sju.. Sedan vaknade han vid åtta.. FY säger jag bara, hatar att inte få sova hela natten, det gör han alltid annars. Men så visade det sig att han hade feber, ok då är det inte så konstigt om han sover dåligt. Han har fått alvedon och är mycket piggare, näsan rinner lite grand.

Idag har vi käkat thaimat, så gott! Har städat och pysslat lite, D har badat och nu åkte syrran för att jobba. Snällt av henne att bo hos oss i två dygn, är ju lite mörkrädd ;-) plus att det är tråkigt att vara ensam om kvällarna. Idag kommer E äntligen hem från norge, tror det blir runt 18-19.

Evelina kommer även på en fika idag! Ska bli kul att tjöta lite, tror jag bjuder på mammas hemlagade munkar, om hon inte vill ha käk förstås.

Jag har även det mycket jobbigt på morgnarna.. Dennis har SÅÅÅÅÅ mycket kläder.. Har svårt att välja vad han ska ha på sig.. Jätte löjligt problem, jag vet. Det är ingen annas fel än mitt, så mycket som jag handlar.. Men alla säger att den här storleken han har nu, 86/92, ska hålla länge. Då vill man gäran ha lite variation så han inte går i samma kläder vecka efter vecka. Ha ha jag är sjuk, i know... Så nu har jag räknat.. han har 32st tshirtar, 23 långarmade tshirtar, 5skjortor, 4 långarmade skjortor, 5 tjockare tröjor, 4 college tröjor, 17 bodies både kortarmade och långa, 11 par strumpor, 15 par byxor (både mjukis och jeans) och 2 vinter jackor.. Om man ni vill kan ni räkna ut antalet variationer man kan göra med dessa kläder.. Det är MÅÅÅNGA! Så jag hoppas ni förstår mitt problem ;-) Men nu ska jag inte tvätta hans kläder förrän nästan alla är använda, det kommer ta ett tag, men roligt och se om jag klarar det, man har ju sina favvo outfits ;-)

nej nu ska jag dansa lite med D! Hej svej

shoppa shoppa shoooooppa!

Igår visste vi inte vad vi skulle hitta på. Men tillslut åkte vi till babyproffsen och nids4kids och shoppade lite prylar till D. Det blev en hakklapp med texten "Jag frågar mormor och morfar om pappa och mamma säger nej" (känner på mig att den kommer att stämma rätt bra in i framtiden), ett svart silikon underlägg i form av en bil, ett par vantar, en ratt till vagnen, en jättekul sköldpadda till badet och en spegel till bilen så jag ser vad han pysslar med i baksätet. Sedan beställde jag en bricka till hans matstol. Hittade även en städsvamp till mig som skulle fungera på våran kyl och frys. Det har varit helt omöjligt att göra rent dem! Det blir stora fula ränder hur man än gör och vad man än använder för något. Det är inte vanligt rostfritt stål utan det är även "borstat".
en nu provade jag svampen och den fungerade helt ok.

Senare på kvällen skulle jag bowla. D hade sovit fyra(!!) timmar under dagen i två omgångar så han skulle orka vara i hallen till 20:00. Han somnar normalt vid 19, men igår fick jag väcka honom från sin eftermiddags lur vid 18 för att vi skulle gå.. Jag kan inte säga att jag bowlar bra, men har bara gjort två träningar på typ 1,5 år. Så jag kommer snart igen! D var snäll hela tiden i hallen men blev lite rastlös tillslut så vi gick hem.

Jag och syster kollade på idol och vem kan slå filip och fredrik. Helt ok program, sedan skulle vi sova gott, trodde vi...

Måndag och tisdag

I måndags shoppade jag lite på backaplan, köpte lite på lindex till Dennis, med hans present kort. Sedan tog vi med oss madde till stan för att hämta ettårs korten. De blev såååå fina. Har tagit kort på dem med kameran, inte så bra kvalité, men ni kan få kika på några:






Så fin han är, eller vad säger ni? En liten fotomodell..

När E kom hem gick han och D till lekparken och busade. Jag såg klart på något på tvn, sen gick jag efter.

Roligt att krypa runt i regnställ i dyblött gräs!

Kvällen blev lugn, såg några avsnitt PB med E.

TISDAG

Min kära sambo drog till Norge med jobbet. Han kommer hem på torsdag. Så min syster flyttade in för några dagar. Vi åkte och lämnade min bil till verkstaden tidigt. Sedan kom Lina och Ilean på besök. De lekte lite och käkade innan vi tog en långpromenad till Lindex vid eriksberg. Jag handlade nästan upp presentkortet.. Lina och Ilean åkte hem och jag och syster tog bussen till backaplan.. Var tvungen att handla upp resten av presentkortet.. Så nu hade jag handlat upp 1000kr till D på två dagar.. Jag som hade handlat helt ny garberob för bara två veckor sedan för typ 2000. Så nu har han kläder min lille man. Fast det har han aldrig haft brist på iof.. ;-)

Jag och syster käkade pizza och slappade framför tvn hela kvällen. På onsdag tänkte vi gå till ÖF här i lundby om det har öppet. Over and out!

Söndag

I söndags hade vi kalas för lite släktingar. Det var Ds mormor, moster, farmor, farfar med familj och Es kusin med familj. Jag bjöd på smörgåstårta men det var bara E, jag, min mor och min svärmor som käkade. Väldigt tråkigt att ingen äter när jag fixar kalas. Tur att jag inte gjorde den själv som jag tänkte från början, då hade jag nästan blivit ledsen när ingen åt. (samma hände på Ds namngivning, folk borde väl förstå att man bjuder på mat och inte äta någon annanstans innan??) Nu blev det en hel smörgåstårta över.. Skickade med en stor bit till min pappa. Dennis fick fina paket och var snäll som vanligt. När alla gått stannade svärmor kvar en stund och lekte med Dennis. Hon är så orolig över att vi inte har någon trappgrind. Men jag tänker inte skaffa någon. D kryper upp hur lätt som helst och har aldrig ramlat längs vägen. Än har han inte lärt sig att kypa bakåt ner för trappan, men det lär han sig snart. Han vet att han inte får krypa upp i fall jag inte är med. Han är bra smart min lilla ettåring.


Dennis leker med Isak och Faster Emina.

Senare på eftermiddagen kom min kusin Camilla förbi. Hon käkade iaf både mat och tårta. Resten av kvällen slappade vi bara, D somnade innan huvudet hamnade på kudden.. Jag och E såg på Prison Break.

Från söndagen blir det imorgon..

Har nu skrivit om fredag och lördag i inläggen under. Dagens kalas kommer i morgon, är helt slut nu.. Natti natt!

Dennis 1års dag!

Så klart vaknade busen redan 06:40!! Han som sover till åtta alltid annars.. Han var nog nyfiken på vad han skulle få i present.. ;-) Jag gick ner och gjorde iordning en festis till honom och ställde fram paketet. Började nästan gråta, herregud är min pojk redan ett år, var tog tiden vägen!! Löjligt tycker ni kanske, men det är både sorgligt och skönt på samma gång att bebis tiden är över!

Han undrade nog vad det var som stod framför honom, ett jätte stort paket plus två från moster..


Tillslut började han riva i pappret, även om det bara var för att få loss en bit att äta på..



Tycker han ser väldigt nöjd ut. Han fick en giraff som låter och som man kan stå upp emot och släppa bollar genom munnen så åker det en kana ner till fötterna och sedan fick han solskydd och en bok av moster :-)

Men redan nu, klockan var bara halvåtta, blev jag stressad.. Jag skulle göra klart tårtan, laga tacopaj, pynta lite och sist men inte minst blåsa upp över hundra helium ballonger. Sedan skulle både jag och D göra oss fina.. Oj oj.. Tur att syster var med från tidig morgon, det var precis så att vi han! Men mycket tack vara att E kom hem tidigt, före tio, och kunde hjälpas åt att knyta ballonger.

Sedan vid elva, halv tolv kom Ds kompisar Ilean, Tristan och Melvin ( och deras mammor såklart ;-) ). Då blev det käk, lek, käk och lek. Han fick massor av paket, mor hade tagit med från en del släktingar också. Han fick kläder, leksaker, pengar ja allt möjligt. Och alla presenter var jätte bra och nyttiga!
Tack kompisen för paketen!

Fast jag tar nog hellre din napp..




Tårta tårta tårta! Va, är det sant, får jag äta själv?? (outfit ändrad pga spya)


Ballonger ballonger!


Min mor fick även lite bebismys med 2 månader gamla Melvin. Storebror Tristan ser lite moloken ut..


En glad ettåring!

D somnade efter ett tag och vaknade när alla gått hem. Han fick lite käk innan vi skulle till bowlinghallen och se på E när hans lag gjorde debut i Div 2. När man säger "oj oj oj" till D så sätter han händerna på öronen och skakar huvudet.. Ha ha undrar vem som lärt honom de??



Jag, mor och syster la D i vagnen och tog oss en promenix till hallen där D busade på som vanligt. Kröp överallt och ingenstans. Han tittade även lite på pappa in action.



På vägen hem var D jätte trött, han fick i sig lite gröt, lekte lite grand och somnade sen så gott i sin säng..

Fredag 5 september

I fredags var de kalas hos Ds polare Ilean klockan tre. D fick krypa runt i de mest konstiga kombination av kläder jag någonsin sett, ville inte sätta på honom kals kläderna på morgonen så jag tog de översta i varje hylla. Det blev en grön tröja, lila/mörkblå randiga byxor och en orange dragkedjetröja ovanpå.. Såg helt fasansfullt ut, jag som alltid är noga att han ska ha så fina kläder på sig, visst de var inget fel på kläderna var för sig, men ihop såg det för roligt ut! Vi busade och lekte, en stund men sedan när det var dags för middagsvilan blev det stenstopp.. Han skull inte sova längre än 15minuter och när det händer vet man att dagen inte kommer bli rolig.. Men han var glad fram til efter lunch vid kvart i tolv. Jag visste att han MÅSTE sova mint en timme innan kalaset annars skulle han vara hur grinig som helst. Han var jätte trött så jag trodde inte det skulle bli något problem...

Jag skulle städa hela huset under tiden han sov tänkte jag, men ringde syrran i fall han inte ville sova.. Så rätt jag fick! i TVÅ timmar skrek han och vägrade att somna. Syster provade tom att ta en tur med vagnen (då fick han även på sig MINA strumpor, herregud varför tog jag inget kort!!). Men han ville ikke somna... Hem igen och i säng, men inte sova.. Jag blev mer och mer stressad för kalaset var klockan tre, vi skulle behöva åka halv för att hinna pga trafiken och ska man åka halv måste man börja klä på honom senast kvart över...

Fick tillslut skriva till Lina att vi troligen skulle bli sena, precis när jag skrev var klockan kvart i två och han somnade direkt jag tryckt på sänd... Så efter en timme var det bara att väcka honom. Då känner man sig inte som en bra mamma vill jag lova.. Han hade kunnat sova minst 90minuter till.

Jag slängde på honom kläderna och åkte, och jag tror han somnade till i bilen, för när vi kom fram var han så glad så glad!

Kalaset var jätte lyckat och D var så busig och go hela tiden. Maten var super och tårtan likaså.


Tror Ilean blev glad över presenterna, eller iaf hans föräldrar. De blev ett par fodrade röd svarta stövlar och ett underlägg med bilder på pojkarna.

När vi kom hem var jag så trött så trött.. E jobbade sent så syster kom och hjälpte mig med tårtbaket inför morgondagen.. Hon sov även över för E skulle jobba på morgonen och jag ville inte sjunga för Dennis själv när han vaknade.  

Grattis grattis!

Grattis Bästa polaren på din 1års dag!

Grattis Mormor på din 49års dag!



Stora kramar från Dennis!

tjo och tjim när moster matar!

När syrran matar Dennis så är det ingen ordning.. Då sitter han inte fint och äter lugn.. Då ska de stojjas och stimmas, klappa händer, vinka så fort man kan, ibland med båda händerna, göra tittut HELA tiden! Han skrattar så mycket så han knappt får i sig någon mat, det tar en halvtimme att käka upp en portion. Men roligt har dom, så jag låter dem hållas!
Tog några kort på hur det kan se ut idag:




Dessa är inte tagna under en minut utan utspridda under halvtimman.. Oj oj, det är en upplevelse att se ;-) Filmade dem när han åt gröt, madde skrattade tillgjort, Dennis fick då fnatt och skrattade så han kikna! Ha ha va nu de var för roligt. De är så härliga de små, inte så svåra att roa!

Idag har vi inte gjort så mycket, handlat ingridienserna till tårtan och maten, varit i lekparken en sväng och slappat här hemma. Några kort på när busungen leker:



Jag överdriver inte om han kryper igenom den här tunneln 15ggr per dag. Ibland kan han sitta där inne en bra stund. Roligast är när man låtsas leta efter honom, eller när man ropar "nu kommer jag och tar dig!" Då blir det fart på krypningen vill jag lova!

Läragå vagnen har han gått med nu i några månader. Han börjar bli bra på att vända den själv, även fast han oftast måste sätta sig på rumpan för att komma ut från en vägg, eller så ropar han på mig!


E är på kräftskiva idag, jag bad honom att smussla med några hem till mig. Men det var tydligen på Fiskekrogen, så inte så bra att sno med sig mat från en restaurang kanske..

Nej nu ska jag se lite på tv, Hells Kitchen har final idag ;-)


Ny vagn inhandlad!

Igår köpte vi den röda britax vagnen med fyra hjul, den är så fin och jag är jätte nöjd. D tycker det är hur bra som helst att kunna sitta på ett plant underlag.

Vi tog en promenix till bowlinghallen igår kväll. D somnar prick klockan 19 varje dag. Men träningen börjar kvart i sju.. Tycker att han kan vara uppe lite längre en dag i veckan, men för två veckor sedan gick det inte. Då fick E gå hem med Dennis lite över sju och jag fick bowla vidare. Vi gjorde nu ett nytt försök igår. Han var trött redan på ditvägen så jag tog med hörselskydd i fall han skulle somna innan, så han inte blev väckt av allt stoj och stim i hallen. Men han somnade icke! Men han var så snäll där nere! Tjatade, drack festis, log åt allt och alla, kröp runt och ställde sig upp längs främlingars ben osv. Han var så duktig! Kom hem lite efter åtta, borstade tänderna och bums i säng, somnade så fint. Det var faktiskt roligt! Tråkigt om jag och E bara ska kunna bowla varannan vecka för att D inte orkar vara uppe en timme längre.

Dennis har aldrig varit så gosig, han tycker inte om att bli buren och sedan vi hade en dispyt och bråkade en hel dag för någon månad sedan lägger han inte ens sitt huvud mot min axel när han är trött. Tills förra veckan! Oj oj oj va gosig han är nu! Vill kramas hela tiden, ger eskimopussar och somnar på min axel när han är trött. Just den känslan, av att stå och gunga lite, med ens sons huvud på sin axel helt stilla, är den bästa känslan i världen! Han känner mina hjärtslag och jag hans. Underbart!

Nu sover han sin förmiddgaslur, men först han han med att dra ner gardinstången så att glasbubblan längst ut gick sönder.. Han blev jätterädd, som alltid, av höga ljud. Men bara att kramas lite så lugnade han ner sig och somnade på min axel ;-)

Ska käka lite frulle nu. Over and out!

(kul med lite kommentarer!)

Vagn provning och besök hos farbror doktorn

Idag stack jag och D iväg vid elva, efter hans förmiddagslur. Vi hämtade syrran som ville ha skjuts till backaplan. Men vi skulle även kolla lite mer på en vagn som jag vill ha.. Den kostade 500kr mindre än den affären vi var i igår, fast den bara ligger 300 meter längre bort, vid samma köpcenter! Den är så fin, och så bra att köra, men det bästa av allt är att D sitter som en gud i den! Han vill numera sitta upp helt rak i ryggen. På den vi har nu går inte det för att "sittdelen" som han har rumpan på lutar lite nedåt, tydligen mer ergonomiskt så. Sedan så blir D alltid så arg när vi är i affärer, tror jag de när jag stannar vid ett klädställ och allt han ser är kläder! Men med denna kan man vända honom mot sig så att han i alla fall kan titta på mig..

I alla fall, den finns med både tre och fyra hjul. Har en trehjuling nu och är supernöjd, förutom att han nu sitter så dåligt. Men det var ingen direkt skillnad på att köra 3 eller 4 hjulingen.. Oj oj det är sjukt vad mycket olika vagnar det finns! Allt från plastiga fula för tusenlappen till as snygga och "kändis" populära för upp emot tio..

Dessa är det jag tittar på just nu, en Britax Vigour, 3+ med tre hjul och 4+ med fyra:

Finns i svart, vit, röd och blå. Blir nog en röd i så fall..

Tanten i affären blev galen på mig.. Ha ha hon tyckte jag skulle köpa en sulky, modell större med helt liggläge, suflett och varukorg. "För det är mycket bättre ekonomiskt och det kommer bli den sista vagnen du behöver till ditt barn" Hon såg iof på mig att jag mer var ute efter en snygg än en som jag ska ha läääänge.. Men det roliga var att den hon ville att jag skulle köpa kostade hälften så mycket som den jag ville ha! Så hon försökte inte pumpa pengar ur mig inte.. Vill ändå inte ha en vagn mer är ett år, vill ju kunna sälja den för lite pengar också! Men jag provade den hon menade och D älskade den! Men inte jag.. Hjulen där framme satt fast och jag hatar att behöva trycka ned handtaget för att svänga, speciellt nu när man har vant sig med en smidig vagn som vänder på en femöring..

Ja ja jag har lagt ut min UJ på blocket, får se om någon är intresserad..

Efter vagnprovningen åkte jag och D för att hämta svärmor. Vi åkte sedan till Drottning silvias barn och ungdoms sjukhus på östra. Där träffade vi snälla doktor Gustav på barncancer centrum. Känns så konstigt att han går på den avdelningen.. Tycker så synd om de barnen som är där, de har ju cancer "på riktigt", Ds lilla plutt tumör är ju ingenting i jämförelse.. Besöket gick bra, även om D alltid blir totalt vansinnig när han måste hållas fast för diverse provtagningar. Först ska han strippa för att vägas, hållas i huvudet för att mätas, hållas stenhårt när han ska titta i öronen, lyssna på lungorna, klämma på "tomheten" där njuren/tumören satt, liggas helt stilla och lugnt för att kunna mäta blodtryck och sedan ska det tas stick i fingret och tryckas ut så mycket blod som möjligt från fingret.. Sedan sist men inte minst ska han kissa på beställning! Just kissandet gick inget vidare, men eftersom vi tog typ 100 urinprov själva på honom när han låg inne för någon vecka sedan, fick vi förtroendet att göra det hemma. Får ta det i morgon bitti och sedan ta en tur till östra för att lämna de. Puuh! Jag tycker det är jobbigt när han skriker så han blir blodröd på hela kroppen och är så arg så det tar flera flera minuter att lugna ner honom, men tänk bara på hur han måste känna då! Skulle gärna köras flera gånger in och ut i en magnetröntgen bara för att slippa se honom så ledsen.

Men allt såg som vanligt jättebra ut och nu ska besöken bli färre, runt var 6-7 månad, istället för var tredje som det har varit hittills. Ska bara dit på en röntgen av lungorna nu i september. Om några år, vet ej hur många, ska han slippa kontrolleras alls. Fast det är skönt att de har sådan bra uppföljning, de tar allt på allvar.

Nu ska jag se om det är något på dumburken, annars kanske man kan somna lite tidigare idag? Fast är trött på att vakna en timme innan D och vara utvilad och inte kunna somna om, då väntar man bara på att han ska vakna så man kan mysa en stund.. Vaknar hellre av att han ropar "mammamammamamma!" vid åtta, än ensam vid sju.. :-)

Just de, har pratat med dagis chefen idag igen, hon sa hur hon tyckte att jag skulle skriva på min ansökan. Vill som sagt bara ha dagmamma, men det verkar omöjligt.. Får se hur det blir, är inte så mycket för dagis, har alldeles för mycket emot det för att jag skulle vilja sätta min son på ett sånt ställe.. Men ibland kan man inte alltid få som han vill. I värsta fall får han gå på dagis i ett halvår för att sedan få en plats hos dagmamma.

Nu blir det sängen, natti natti


28/8 2007

Jag flummar runt i korridorerna med min mage och ser mycket på VM. Så skönt att det finns något vettigt att se om dagarna med tanke på att det bara finns 1,2 och 4an. Överläkaren är inne och kollar läget, jag säger att jag mår bra men att jag riktigt känner att magen fylls på igen. Hon tror vi får tappa mig i morgon igen och att MR undersökningen ska göras idag.

Jag blir flyttat med ALLA mina saker från förlossningen till BB där det är mycket mysigare! Dagen flyter på, jag ser på tv, äter, pratar massor i mobilen, surfar på mobile ( som senare visade sig på min räkning.. hmm).

De kommer tillslut och hämtar mig i sängen och jag körs till MR. Under hela min sjukhusupplevelse med sprutor, tömning på vatten och akut kejsarsnitt är detta det värsta jag varit med om! Jag fick lägga mig på rygg med stora magen i vädret på en stenhård brits med hörlurar som sände p4. Jag kördes in i det pyttelilla röret som var sååå trångt så magen nästan tog i, men sedan var det ett fruktansvärt ljud när de tog bilderna! Hela kroppen skakade. Det värkte som attan i ryggen så efter 20 minuter var jag tvungen att trycka på panik knappen! Jag kördes ut och fick sitta en stund. När jag åkte in för andra gången kom ett stort obehag över mig, jag hade ont, det var trångt och jag var livrädd för vad undersökningen skulle visa.. Jag trycker igen men de pratar med mig i lurarna och ber mig stå ut i minst 20 minuter till! Jag börjar nästan gråta och mår så dåligt. Men jag står ut, rycker till av skräck varje gång de tar korten, jag vågar inte öppna ögonen i fall jag skulle få panik när de var så trångt.. Efter 20 minuter ger jag upp, jag står inte ut, vill bara ut och aldrig mer tänka på att det kan vara något fel på vårat barn. De trodde att de fått tillräckligt med bilder, men det var svårt eftersom Dennis vägrade ligga still. Konstigt att han vakna när det lät så mycket plus att hela jag skakade.. Jag hoppades innerligt att de fått bra bilder, ville absolut inte utsätta mig för detta igen, då skulle de få söva mig!

Väl inne på mitt rum grät jag av mig paniken, nu var det över och det skulle bli en lång väntan på svar. E kom som vanligt på eftermiddagen med godis och saker jag behövde. Han hade köpt en portabel dvd spelare till mig så jag knude se på serier! Vi mös i sängen och såg på albert och herbert! De hade gjort 3 CTG och de var alla godkända och innan jag somnade fick jag min sista spruta med kortison.

lite mer bilder

Han älskar att rynka på näsan och le så man ser hans söta tänder.
Han älskar att rynka näsan och le, då ser man hans fyra söta små tänder.



Kikar på pingvinerna i slottskogen.



Dennis tog en promenad med pappa, gick väl lite över 100 meter. Han var så trött i benen sen, satt helt stilla i vagnen. Nu sen en tid tillbaka går han även jätte bra när man håller honom i bara en hand. Så gulligt att hålla honom i handen!


Leka med skorna är den största hobbyn nu. Tur jag inte har så många framme!

Igår var svärmor här på lite käk och busade med Dennis i någon timme. Vi var tidigare på dagen på frölunda torg, E köpte byxor och D fick visst ett par jeans och ett regnställ..

Idag ska vi handla kalas saker. Vet inte vad jag ska köpa men lite ballonger och sånt. Ska ha hela taket fullt i helium ballonger på lördag ;-)

Ha en bra dag i det fina vädret!

RSS 2.0