Lite bilder

Nu har vi bott i vårat nya hus några dagar och det känns underbart. Det kommer bli såå fint när allt är klart. Vi är nu kanske klara med 80% av all upp packning. Kvar att göra är Dennis rum, packa in kläder i garderoben, lampor och gardinstänger. Sen är det bara att inreda med mysiga prylar! Jag har köpt allt men vill inte ställa iordning förrän allt annat är klart. Så tycker ni t.ex att en blomma eller nåt inte pasar in där den står så är det för att vi nu lever i ett bombnedslag med saker överallt :-) Men nu ska  ni få se hur det ser ut just nu iaf..

image257
Detta är då framsidan av huset. Carporten till vänster är våran och om man vill kan man få plats med tre bilar där. De ska bli asfalt till våren där allt grus ligger nu, plus att då kommer förhoppningsvis häcken runt bli grön och fin. På plattorna kan man ha en lite uteplats om man vill.

image258
Hallen. Till höger ligger "tvättstugan".

image259
Den är i lagom storlek med bra förvaring. Maskinerna fungerar utmärkt då jag nu säkert tvättat 15tvättar..

image260
Här är den lilla toan/dusch på nedervåningen.

image261
Taget från hallen mot ytterdörren och ingången till köket.

image262
image263
image264
Köket. Det kommer bli så fint när gardinerna, lampan och lite hyllor och sånt har kommit upp. Eller vad tror ni?

image265
En stor skrubb under trappen.

image266
image267
image268
Vardagsrummet. Väldigt stökigt, men det får ni ha överseende med.

image269
Andra sidan av vardagsrummet. Där ska E ha sin "lounge", typ en myshörna med goa stolar och kuddar. Kanske för att sitta och varva ner med en whiskey? ha ha

image270
D måste ju få vara med på en bild också. :)

image271
image272
Ute platsen med en stor trall där man kan ha grillen ;-) Dagiset är våran utsikt, hoppas D få plats där när det är dags!

image273
image274
Trappen och hallen uppe.

image275
image276
image277
Badrummet uppe.

image278
Hallen, taget mot data/gästrummet.

image279
image280
image281
Dennis rum, som är det stökigaste just nu. Men han har iaf fått en söt taklampa! Här ska det upp gulliga tapet wallies sen i form av flygplan, helikoptrar och moln.

image282
image283
image284
Vårat sovrum.

image285
Klädkammare bredvid trappen.

image286
image287
image288
Gästrummet. Sär sängen står nu kommer det att komma en våningssäng, med 90cm där upp och en soffa där nere som man kan bädda om till en 120cm säng.

Ja nu har ni fått sett lite då. Inte alls klart eller städat. Men jag hade aldrig kommit så långt med upp packningen och allt shoppande om inte min käa mor var här och hjälpte mig i tre dagar, tack snälla mor!

Nu är det så att vi ska byta internet leverantör så vi kommer inte ha inernet på bra länge. De ska även byta ut alla jacken i väggen, så det kan ta ett ag innan ni får en uppdatering, men kom gärna tillbaka senare!

Nu ska jag ner och se vad mina pojkar gör!


Sista dagen i Långed på ett tag

I helgen har D varit ganska sur och grinig. Skrikit som en galning innan han somnat, men ändå sovit sina 9 timmar på natten plus 3-4 till. Men på dagrna har det bara blivit korta mikropauser på 20-30 minuter 3 gånger om dagen.
I går var vi i bengtsfors hos min mammas kompis. Vi käkade god mat och hon fick kela lite med D. Idag var jag och D i ed och fika med brudarna. Det var mysigt men jag var sjukt sur och grinig.. Hade inte snusat på ett dygn och var fly förbannad.. ha ha man blir väldigt lättretlig utan snus.. D var inte heller på så bra humör. Började bli lite orolig för D på eftermiddagen då han inte alls var sig själv. Men sen kom förklaringen.. Det äckligaste bajs jag någonsin sett tryckte han ut med stort besvär.. Efter det var han återigen min lilla solstråle som bara ska busa och le hela tiden! Undrar om det var sprutorna som gjorde så han fick så ont i magen? Men strunt samma, nu är han som vanligt igen, och jag också för den delen.. klarade mig inte utan snus längre så jag köpte två dosor förut.. Det var sjuuuukt gott.. Kan inte lägga av med alla laster på en gång, eller hur?
Min viktiminsknings vecka har väl gått bra, ner 1,8kg. Godkänt tycker jag.

I morgon bör det av hem igen, ska bli skönt att flytta in. Så om det inte kommer nått inlägg på några dagar är det för att jag har fullt upp!

Nu ska vi sova, natti natti!

torsdag och fredag

Igår var en hektiskt dag för mig och D. Men vi tog sovmorgon till elva. Sedan bar det av till gammelfarfar en sväng. Vi var där en stund och D busade lite med gamlingen. Vi åkte hem, plockade upp mor och vidare till gammelmormor. Där stannade vi en stund på fika. Helt plötsligt var klockan halv fem och vi åkte hem. Där fick D en sov paus och vid 18 kom min morbor och hans fru. Mer fika ( inte för mig dock) och tjöt. D väcktes vid 1930, så att han skulle somna på kvällen. Han fick finfina kläder i försenad julklapp också. Vid 20 kunde vi äntligen pusta ut efter alla besök under dagen! Han somnade snällt som vanligt vid 21.

Idag har vi tagit det lugnt. D har varit på promenad med mormor och jag har städat och slappat ännu mer.. Busat med D som vanligt, surfat runt lite och varit allmänt slö. I morgon måste jag sova länge.. Får gå ner med D till mor och far i morgon och ta mig en låååååång sovmorgon, låter bra va?
Var en snabb sväng till Bengtsfors med far idag med. Till systemet och till en affär för att fylla på kolsyran till soda streamern. Men nu ska jag bara lägga upp lite bilder, sen sova.. D sover inte än, utan ligger och kikar på tvn..

272980-256
Ligger och softar på sängen medans morsan surfar.

272980-255
Han har verkligen sin fars näsa :-)
272980-254
Nu handlar det inte om hur länge han orkar hålla huvudet utan hur länge han VILL ligga så..

272980-253
Flyga är också roligt, men inte bra för mina armar..

272980-252
Så här ligger han nu, kikar lite nyfiket på vad jag sysslar med, busungen..

272980-251
Gungar en sväng med gammelmormor i gungstolen.

272980-250
272980-249
"Det bästa man har sätter man på bordet" säger morfar.
272980-248
272980-247
Att sitta i morfars knä på kvällarna och tjöta är en av dagens höjdpunkter!

272980-246
Så här sött somnade han i min famn kvällen efter sprutan, så trött så trött.

272980-245
Julklappen från gammelfarmor var en säng mobil, och den ligger han och pratar med om dagarna.

272980-244
272980-243
Sen så måste man stå mycket om dagarna också!


272980-241
272980-240
Ännu mer tjatter med mofar!


Nej nej nu är jag dödstrött.. Natti natti

Blod, blod och blod

(Detta skrevs i onsdags, men gick ej att publicera)

Igår tog jag mig i kragen, jag slängde mina myskläder i tvätt och tog på mig ordentliga kläder, klädde på D och la honom i vagnen. Skulle följa med mor till blomstera affären. MEN det fick jag ångra bittert.. Efter halva vägen började det regna, jag hade inga bra skor med mig så jag fick låna mors som var två storlekar för stora. Så med dubbla sockar och raggsockar traskade jag runt i blöta skor. Gick in i skoaffären men hittade inget som passade. Sedan blev det en sväng på konsum men de hade inte Dennis mat.. Sen så gick vi hemmåt i regnet och jag svettades som en tok! Mor tog de vägarna med mest backar, och det var inte uppskattat från min sida.. Jag som knappt rört mig på tre veckor var alltså ute i ca 90minuter på promenad i regn, modd på vägen, för stora skor och ingen som helst kondis. Jag tror jag klagade hela vägen. I en backa fick jag tom blodsmak i munnen! Vädjade åt mor att fortsätta utan mig, komma hem, ta bilen och hämta mig! Detta är helt sant, jag skäms.. Jag som alltid varit en aktiv tjej med minst 2 sportet på gång samtidigt klarar inte ens en 90 minuters promenad med vagnen..!! Nog om det, får bara ågren.. ;)

Dennis busade i vanlig ordning i går. Det är speciellt roligt att busa med morfar. Han saknar väl lite killar på dagarna när han bara hör brudar snacka hela tiden, sen saknar han säkert sin far också :-) D busade så mycket med morfar igår så han skallade honom på läppen så att morför började att blöda på läppen! Men inte brydde sig D om det!

Vi la oss tidigt eftersom vi skulle åka till Göteborg på onsdag morgon. D vaknade som vanligt vid 06, men ville inte somna om. Så det var bara att gå upp, vi satte oss och såg på barnprogram med dagbarnen. Vid 08 gick vi ut i bilen för att åka. Den var varm och skön då jag startat den en kvart tidigare! Jag var så trött så trött, har aldrig varit så nära att somna vid ratten förut. Jag gjorde allt för att hålla mig vaken, knaprade på halstabletter, blåste iskall luft i ansiktet och sjöng med i upp piggande låter. D sov så snällt, men vaknade lite innan Uddevalla. Han blev arg och ville ha mat, men innan jag han att stanna hade han somnat om!
Vid 10 var vi framme, det blev en snabb sväng in på posten för att hämta ett paket. Skulle in på apoteket och köpa alvedon också, men det var så mycket folk så jag sket i det..
Så vi satte oss i bilen och körde mot BVC där Dennis skulle få sina sprutor. Det brukar sitta en, högst två personer i väntrummet på bvc, men idag var det knökat!! Typiskt då D vaknade med ett gallskrik precis när jag öppnat dörren.. Alla stirrade som galningar. Men jag bara satte ner honom i babyskyddet, tog upp flaskan och gick bak hörnet för att värma den. Hörde hur D skrek för fulla muggar och hur en del föräldrar undrade vart jag tog vägen, he he. Men efter hela 30sekunder var maten klar och han log som en solsträle när han fick se flaskan. Efter tio minuter kommer en sköterska ut och undrar om det är någon som ska till tandvården med sina barn, ALLA utom jag räckte upp handen.. Typiskt att de gått fel och fick se D på sitt bästa humör ;-)
Vi kom in till Ulla-Maj vid kvart i elva. Jag trodde vi hade tid vid elva, men det var visst vid ett.. ooppss.. Men det gjorde ingen för hon han ta mig innan nästa person skulle in. Väl därinne vägdes han och han väger nu hela 6170g! Stora killen. Hon sa också att hon hade ringt läkaren om mina frågor om fontanellen. Läkaren hade då sagt att det spelar ingen roll hur stor eller liten den är, bara den finns och inte är helt ihopvuxen. Skönt med en sak mindre att oroa sig för!
Så var det dags för D att få sina sprutor. Jag fick ha honom i knät och hålla hans ben och arm. Första sprutan märkte han knappt, han gnydde i en sekund sen var det över. Hon varnade om att den andra svider mera, och det stämde verkligen! Han skrek som en galning! Det var ett sådant "huuuuur kan du göööööra så häääär mot mig maaaaaaaaammaaaaa!!" skrik. I en kvart var han helt upprörd och jätte ledsen. Han fick två plåster för att slippa bloda ner sina byxor.. Ulla-Maj sa att vi vid nästa besök ska prata om mat. Vad han får och inte får äta och hur man bäst introducerar riktig mat. Det ska bli jätte kul att börja mata honom!

På väg från BVC möter vi en bil som tutar, det tog mig några sekunder innan jag fattade att det var E. Vi stannade på en bensinmack och tjötade en stund. Hur sjukt är inte det, att man träffar sin sambo på statoil.. Men så är det väl att vara hemlös.. Förhoppningsvis blir vi inte det något mer :-)

Efter pratstunden åkte jag och D vidare till Lina och Ilean. Där bjöd hon på nyttig fruktsallad, precis i min bantar smak :-) Vi tjötade på i vanlig ordning, och jag längtar tills vi har flyttat in och kommit iordning så man kan träffas oftare. Är så pyssel sugen nu också. Jag har sagt att jag gärna hjälper henne med planeringen inför hennes bröllop i sommar. Kan ju göra inbjudningskort t.ex. Tänk om det är så att mitt idrottsintresse har bytts ut mor pysslande? Nej så gammal kan jag inte ha blivit.. Måste nog leta upp ett innebandy eller fotbolls lag att börja träna i snart..
D sov hela vägen hem, vi var hemma runt 16. Skönt att slippa köra i mörker och regn.

D har inte reagerat något på sprutorna så här efteråt, det är tydligen vanligt med feber, men lite slö har han varit. Så nu ska vi sova! Natti natti!

Saknar min bättre hälft..

Nu måste jag verkligen skärpa mig. Jag har nu varit i Långed sedan den 22 december. Under denna tiden har jag gått till konsum EN gång, en promenad som tar kanske en halvtimme, gått till handlarn, 5 minuter och varit ute En dag till ed och bengtsfors.. Sen har jag bara suttit inne och ugglat i myskläder och busat med D. Men det är faktiskt ganska skönt att göra INGENTING. Hemma så är jag ute varje dag, oftast flera timmar. Det är självklart väldigt skönt och roligt, men jag vet hur mycket det kommer bli med inflyttning och handling sen när vi väl flyttar in så jag kan gott unna mig lite slapphet, eller hur?

Nu vill jag att det ska vara nästa vecka så min lilla familj äntligen kan flytta in, jag saknar E så jag storknar.. Väldigt skönt att vara med mor och far så mycket, saknar ju dem när jag är i gbg, men man kan inte få allt. Tror de kommer sakna Dennis vääääldigt mycket när vi åker hem igen sen. Men nu är det inte så lång väg, två timmar så är de framme :-)

I dag har D tagit sovmorgon igen! Så skönt så skönt. Han somnade runt 21 i går, mumlade lite runt 0630 så jag gick ner och gjorde mat, men han vaknade inte förrän en timme senare! Sen somnade vi båda om till 1030. Mer sånt! Jag har även börjat min lågkalori "diet" idag. Är inte riktigt en diet, eller vad ska man säga? Bara att man äter precis det som kroppen behöver, inget mer. Men blir man inte mätt är det bara att käka mer frukt eller grönt. Jag var t.om så mätt idag så jag orkade inte äta middagen.. Så detta skall jag allt klara av en stund. Måste gå ner mina 7 överskotts kilo..

Har inte lagt in några bilder idag, så det får bli i morgon istället. Nu ska jag somna innan elva för en gångs skull så natti natti på er!

Dennis 4 månader

272980-232

Ja idag blev D fyra månader. Helt galet! Nu går det undan, fast det känns som man har haft honom hos sig jätte jätte länge! Nu har han i och för sig bara varit hemma hos oss i 3 månader men ändå.. Han blir busigare och busigare för varje dag. Nu ska han som sagt aldrig ligga ner, utan ska stå i knät eller på soffan HELA tiden. Roligast är om jag ligger ner och han står på min mage och får falla framåt och få en puss. Men om man har börjat så får man hålla på så en stund kan jag lova.. Men han är inte så ledsen om dagarna längre i alla fall. Kolikflskorna som jag köpte har verkligen hjälpt honom med hans magont, fisar och rapar! :-)
Har inte så mycket att skriva om idag men ger er lite bilder i stället:

272980-239
Häromdagen fick han bli badad av mormor då pappa E inte är här för att sköta sin favorit syssla med sin son. Han är en riktig vatten älskare och plaskar med benen och fladdrar med armarna.

272980-236
En favvo grej att göra nu det senaste är att suga på allt, fingrar, snören, napphållare ja allt utom nappen..

272980-233
Han hade en mössa inomhus häromdagen då jag körde en "ta bort skorv kur". Det är en salva, eller mer som fet fet vaselin som ska sitta på i fyra timmar. Jag hade gjort de på natten men han rör sig så mycket så han hade skavt bort allt innan de hade börjar verka. Så det fick bli en kur på dagen i stället, med mössa som skydd!

272980-234
Igår fick han ha finkläder igen, det var ju trots allt en röd dag :-)

272980-235
Efter fyra månader har ärret blivit jätte fint. Det har blivit längre dock, men inte så konstigt när han växer :-)

272980-238
Här är ett kort på D och på mig. Jag är cirkus fyra månader på det kortet. Ganska lika eller hur? I alla fall ögonen. Ska nog fråga far om vi kan gå upp på vinden i morgon och se om min babysitter finns kvar, den är jätte fin med starka färger. Nu kan nog D sitta i en sådan som inte går att fälla.

272980-237
Ett kort till på oss vid fyra månaders ålder. Nu var det INTE lätt att få D att posa likadant.. Så det på han blev inte så bra, men jag gjorde ett försök iaf :-) Visst var jag söt, lite tjock bara, he he.

Nej nu får ni inga fler bilder idag!
Just de, tack så mycket för de fina komentarerna om huset! Och klart att vi ska träffas ofta nu Evelina när du flyttar till min vackra stad ;-)
God natt

Trettnegetter

(skrevs igår lördag, men de gick ej att publicera)

Idag har jag inte gjort många knop, myst runt i träningbrallor och tshirt. Min son är en rolig prick.. Han har ju som jag sagt tidigare sina sov vanor nu som han haft i en månad, somna vid 21, äta igen vid 06 sen somna om till 09. Men igår vid 20 var han inte alls trött medans jag var ganska sliten. Men då sa jag till D "Om du är vaken tills du ska äta nästa gång, runt 22, så kan du somna, äta igen vid 06 men sen sova tills 11, jag behöver lite sov morgon.. Går det att ordna tror du?" Sagt och gjort, han var vaken till 2230 då han somnade som en stock. Mat igen vid 06 och han somnade om snabbt bredvid mig i sängen. Sen vaknade jag av mig själv vid 1015! Jag han tänka snabbt i mitt huvud "Va, skriker inte D efter mat, har han dött här bredvid mig på mage, hur f*n kunde jag lägga honom på mage nu när vi har ett larm!!" Ha ha men när jag tittade efter så snarkade han så sött så. Jag gick ner och käkade frukost och mor undrade om han nu skulle vara så rolig att han sover till 11.. När min klocka blev PRECIS på minuten 11 hörde vi ett skrik uppifrån. Så så snäll var han som gav mig sovmorgon när jag bad så snällt, duktig pojk!

Idag är det som ni nog vet trettondags afton. Det är en speciell dag här i Långed. Barnen klär ut sig till Trettnegetter som är "hemska personer", tar en korg och går ut och knackar dörr. När någon öppnar ska man bara stå tyst och sträcka fram korgen så får man godis! Detta har gjorts i många år här, innan man började gå runt på halloween. Kommer ihåg vad roligt man hade när man själv gick. Man gick aldrig ensam utan med polare, kompis eller kusin. Vi var ute i flera timmar och knackade nog på i nästan alla hus så långt vi orkade gå. Vi fick mängder av godis! Ibland hade de inte godis hemma då fick man antingen frukt eller lite pengar, inte lika kul som godis dock, men man var nöjd ändå, man kunde ju gå till affären och köpa mer godis för pengarna! Detta gjorde jag nog från 7 till 13års åldern ungefär. Så nu hade mamma köpt godis och lagt i folie, jag var redo med kameran så att ni kära läsare skulle på en titt på de hemska personerna som stryker omkring i området på trettondagsaftons kvällen. Men inte en enda kom! Kanske har dena sed ebbats ut något nu när barnen går runt på halloween i stället, eller så ville de inte gå ut i snöstormen.. :-)

Mycket snö har vi nu i alla fall, runt 25-30cm. Se själva:

272980-231272980-230272980-229272980-228
Farsan var ute och skottade i någon timme, men när han tog paus kom en snäll polare med en pytte plog och plogade uppfarten. :-) Nej nu ska jag sova, D har precis somnat nu vid 2230, hoppas han inte byter till de tiderna nu bara.. Natti natti


Ett inlägg om det som hänt hitintills, inte alls i kronologisk ordning :-)

Vi var i Ed förra veckan och fikade med brudarna. D skötte sig ganska hyfsat! Det blev inte en så lång fika dock, men vi hinner nog åka dit en gång till! Vi åkte hem till mor och far, käkade och åkte vidare till Bengtsfors. Där var vi först hos syrrans kompis Ida. D sov hela tiden men fick ett paket i alla fall, en jätte fin body med tiger på och ett par fina matchande byxor. När vi varit där en stund åkte vi til min faster och min kusin. Där fick D en söt skallra och en "kossa jacka" med byxor. Den är så söt, han hade en i storlek 44, och när han växte ur den blev vi så ledsna för han är såå söt i den! Så nu har han en större som han kan ha ett tag :-)
E kom hit över nyår och vi såg på Prison break och käkade god mat.
Oj oj vilket dåligt minne jag har, kommer inte ihåg vad vi gjort sedan julafton!
Jo jag var till Göteborg i förrgår, jag och E skulle på inspektion på huset. Så jag åkte dit på kvällen. Jag och E gick ut och käkade tre rätters, D var kvar hos mormor och morfar. Vi sov på Es hotellrum och jag vaknade vid 05 då E gick till jobbet. Kunde inte somna om, men vi hade somnat runt 20 så det var ok. Käkade en apgod hotell frukost och gjorde mig iordning för att åka på inspektion. Huset var nästintill klart. Men de hade inte satt in några vitvaror, pga stöldrisken. Sedan var det lite små prylar kvar att göra. Men de lovade ändå att vi skulle kunna flytta in den 15e. Efter inspektionen, runt 9, åkte jag återigen hemåt. Väglaget var fint, ända till bäckefors där det var slask och modd på vägen. I brohögen snöade det och var jätte mycket snö på vägen. Lite otrevligt att köra på snöväglag, var ju ett tag sedan! Men det gick bra, jag och bilen kom hem hela.
D hade varit busig på natten och varit vaken jätte mycket, hi hi han saknade väl sin mor. För i natt sov han sina vanliga 9 timmar plus 3 till sedan. Duktiga pojk. Han ska verkligen STÅ hela tiden nu.. Tycker att han borde öva på att sitta istället, men det är inte alls lika kul. Han är så stark i ryggen och benen så det räcker att hålla sina pekfingrar i hans armhålor så står han själv, knäppgöken. Vi måste nog köpa en hoppgunga till honom sen när vi flyttat in så som han ska studsa hela tiden. Jag har ingen som helst styrka i mina armar så jag blir så trött på att hålla honom! Ska börja träna sen igen när vi är infyttade och klara. Ska även börja med en diet på måndagen. Måste gå ner mina 7kg till inflyttningsfesten ;-) Så inga mer kakor och godis, nu igen.. Men nu ska jag hålla mig, orkar inte med min fladdriga mage längre ;-)
Nu kommer jag inte på mer att skriva men nu ska jag blogga varje dag. Bjuder på en massa bilder, i lite oordning.

272980-227 
Dennis sitter nöjd i Maries knä på fiket i Ed.

272980-226 
Här är han i full gång med sin "juck" dans ;-)

272980-225 
Full rulle med att klä granen.

272980-224 
D i sin björn dräkt som han fick av mormor i julklapp.

272980-223 
Busar med morfar i pyjamasen. Ja, jag gillar att gå runt i flanell hela dagrna om man ändå inte ska någonstans.. Ha ha

272980-222 
Lite träningspass innan frukost. Han är så lik sin far..!

272980-221 
Detta är fondväggen i sovrummet.

272980-220 
Sä här blev köket. I hålet till vänster kommer en rostfri diskmaskin, och under fläkten en induktionshäll. Väggen mittemot är en röd fondvägg.

272980-219
Så här ser den lilla toaletten nere ut. Samma kakel som badrummet uppe. Precis i kortets överkant kommer ytterliggare en rand med svart kakel, syns lite i spegeln. Snyggt va?


Dennis första jul

(Detta inlägg skrevs 27/12 men pga av kass internet uppkoppling hos mor och far tar det låååång tid att få ihop inlägg, speciellt med bilder, men håll tillgodo, jag har ej lagt ner mitt bloggande, det tar bara lite längre tid)

Nu har det varit några dagar utan bloggande. Har inte riktigt haft tid. Kunde gjort det igår men var och mellandags shoppade i Karlstad. D stannade med mormor och morfar. Jag skulle köpa första säsongen av Prison Break, fick tre avsnitt av syster i julklapp och den verkade vara bra, så om man ville se fortsättningen var det bara att köpa första boxen. Så jag, mor och far såg i sex timmar igår, med lite mat och sovpauser för D med jämna mellanrum.

Vi kom till Långed i lördags, efter att ha firat lite hos svärmor. D fick massor av julklappar av sina kusiner och farmor, bl.a en pulka, 3 tröjor, 2 skallror/bitring, längdbräda mm. Jag och E fick ett presentkort på Hemtex, passar oss utmärkt bra nu inför flytten!
D sov hela vägen hem och även sina 9 timmar på natten. Han sköter sig verkligen nu för tiden, på natten i alla fall.. Men nu har han haft lite ont i magen på dagarna så det kommer lite gråt attacker då och då.
På söndagen slappade vi mest, käkade pizza och skinkmacka och såg på uppesittarkväll, men vi orkade inte vara vakna så länge.. Vi hade även hunnit åka till min mormor och lämna julklapparna till släkten. D var som vanligt ett litet charmtroll som alltid sköter sig när han är hemifrån, den lilla busen..!

På julafton fick D ha sin fina outfit på sig. Vi slappade till kalle anka, men båda mina pojkar somnade.. Jag, D, syster och mor åkte sedan bort till mormor för att få släkt julklapparna och en kopp kaffe. Vi stannade ganska länge, 3 timmar tro jag. D fick jätte fina kläder, stickade vantar, mössa och sockar och jag fick en fin tomte och ett jätte stiligt silver halsband. När vi kom hem hade E vaknat efter sin eftermiddags lur och det var dags att dela ut familjens klappar. Det var en del och E fick vara utdelare. Jag och mor hade även skrivit några rim. Men mitt i utdelningen blev D sur och grinig.. De tog väl en timme innan han kom till ro och somnade i sin vagga. Han fick massor, massor av saker, kommer inte ens i håg alla utan att se på dom. Men några var iaf, i love dad och mum sockar, nyckelpiga kudde, sängmobil, lingon och blåbär kläder, leksaker mm mm. Jag fick bra saker till huset, (kommer inte ens ihåg alla mina, galna föräldrar har man..) bl.a dukar, hand dukar, ljuslyktor, överkast, pyjamas, badkars kudde, smörgåsgrill mm mm. E fick mest köks saker, han är ju vår lilla kock! Men av E fick jag en ny dator, en apsnygg laptop!! Galen pannan... Men jag behövde verkligen en då min är helt kaputt och uppäten av virus..

I morgon blir det nog en tripp till Ed. Men nu ska jag sova, natti natti!


image206
D i sin fasters knä hemma hos farmor

image207
D och sin yngsta kusin Timmy

272980-211
D ligger i sängen och ser sista avsnittet av julkalendernn Han tyckte tydligen att den var bra :-)

272980-210
Så snygg kan man bli när man klär granen. Jag och syrran gjorde den i år, jätte fin tyckte vi, medans mor tyckte den var lite "fjasig" (alltså för lite kulor och glitter)

272980-209 
Far och son tar en liten tupplur på söndagen, tomten kommer kanske fortare då?

272980-208
Ett annat tidsfördriv mina boys har för sig, E läser högt ur Dennis favorit tidning ;-)

272980-218
E delar ut klapparna och blir knäckt när han fick ytterliggare paket.. Han fick många måste jag säga, och han som inte ville ha några alls.. :-)

272980-217
D var pigg tills han hade fått två klappar, då blev han sur och grinig.. 
 
272980-216 
Så här fullt var det under granen i år.

272980-215 
Lite julaftons mys i sängen.

272980-214 
Så söt i sina finkläder. La bara på slipsen för bildens skull, han hade precis vaknat, och det var lite obekvämt att sova med den på :-)
272980-213 
Moster och morfar spelar upp en sjungande tomte, D diggar glatt med huvudet.
272980-212 
Så fin blev granen..


Nu orkar jag inte lägga upp mer bilder.. tar ca 6minuter per styck.. Ska försöka uppdatera oftare, men troligen kommer det bli lite längre mellan inläggen tills vi flyttat in i huset..

RSS 2.0