guess who?

Ja gissa vem i familjen Halalkić/Lindqvist som har haft 39-40 graders feber sedan tidig morgon?

Mmm..Precis rätt, Dennis är sjuk IGEN!! Jag hoppas, hoppas och hoppas att det är på grund av de två övre kindtänderna som är på väg upp (eller säger man ner??). Skulle vara så skönt om man kunde få gå på alla föreläsningar på den här kursen.. Ni kommer väl hjälpa mig att hålla tummarna att febern går bort fortast möjligt? Helst redan i morgon..

Idag passade som tur var min kära svärmor D, så jag kunde gå till plugget iaf. Föreläsning om Italien och Spanien idag, mucho intressanto. He he.
Syster slutade samtidigt som mig så hon drog hem och avlöste svärmor och jag stannade i stan för att shoppa ny garderob! Det går snabbt och smärtfritt, nästan, att handla själv tycker jag. Blev dock lite jobbigt mot slutet, mycket folk, jag hade många kassar, tung ryggsäck och massa kläder att ta av och på hela tiden i provhytterna.. Men men jag är nöjd med mina köp, blev dock inte någon ny väska, får köra med rygga några dagar till. Orkade bara inte gå in i en affär till!
De jag köpte var:
En grå racemarin tröja, modell stickad, fast tunn
En vit peak performance collegetröja med huva
Ett par blåa jeans på Zara
Ett långt warp brottarlinne i skönast bomull
Ett par svarta Gina jeans
En mörklila tröja, samma modell som den övertsa fast från Zara
Ett par svarta finbyxor på Zara
En svart piké
En blå sleepover
En ljusgrå tunn, grovstickad tröja med trekvartsärm från Vero Moda
Och ett par svarta mockastövlar, ganska höga, fast med liten liten klack.

Oj oj det var visst en del! Är nöjd med min shoppingdag. Provade massor massor av kläder och skulle velat köpa mycket mer, men de var inte kläder i min stil. (tror dock att jag skulle vänja mig tillslut)
Men nu kommer jag i alla fall inte se ut som en luffs i skolan, fast en väska skulle jag allt behöva..  Kanske backaplan på söndag?

Nu ska jag se på nyheterna, sen ska vi se på spåret.. Å nej vi är inte 55+  ;)

Hej svej!


Fullt upp idag!

Dagen började med att klockan ringde vid sju. Vaknade utvilad men kändemig ändå lätt stressad. Eftersom Dennis skulle lämnas till den gemensamma dagmamme  lokalen idag så visste jag inte riktigt hur lång tid det skulle ta att gå till spårvagnen efter att jag lämnat honom. Men jag han gott och väl! Alltid lite störd när det gäller tider.. Kan aldrig komma försent, eller ens fem minuter innan utsatt tid.. Skadad helt enkelt.

Lämningen gick jätte bra, trots att Dennis dagmamma var ledig. Jag tog av honom kläderna och direkt var hans nya kompis, fyra åriga Sandra, framme och skulle ge honom en kram och säga: Heeeeeeej Dennis, va glad jag blir när du kom! Dennis log smörigt tillbaka. Jag sa att jag ville ha en puss för jag skulle gå till skolan, men den busungen vinkade bara glatt, tog Sandra i handen och följde med henne in i lekrummet. Jaha, vilken sjysst son man har, inte ens en kram får man om det finns brudar i närheten.. Bådar inte gott..

Kom till skolan en halvtimme i förväg, som alltid! Men skönt att gå igenom lite anteckningar så man inte är helt lost.
Idag har vi snackat klart om Frankrike. Så nu borde man kunna allt.. Eller inte allt men iaf det föreläsaren har tagit upp om Frankrike.. Hmm.. Appellationer hit och jordmånar dit.. Om inte fransmännen hade varit så jäkla envisa och krångliga att de mixar allt, upp och ner, in och ut mellan olika distrikt hade jag hängt med i svängarna. Men eftersom de är så bångstyriga går det inte att "fatta" allt utan är råplugg som gäller.  Hoppas innerligt att de andra vinländerna har bättre system..

Ja ja nog om det, fast det är intressant!
När jag hämtat D vid halv ett åkte vi hem och busade. Jag provade att lägga honom säkert fem gånger eftersom han blev väckt när jag komoch bara sovit i 40min, men ikke! Så det var bara att leka och slappa lite i soffan.
Vid fem kom svärmor, E fyller ju år idag! Så vi käkade bakelser och drack kaffe, mums mums!
Kvart över sex drog vi oss till bowlinghallen och D fick stanna hemma med farmor. Bowlingen gick la sådär men ska tydligen spela i A-laget till helgen.. Vill dock INTE göra bort mig och slå dåligt, då ska jag aldrig mer kvala till A-laget.. Men efter allt tjat från UK fick jag ju ställa upp tillslut.. (Ok, det kan hända att det fattas en del personer i laget till helgen, men vaddå, det vet ju inte ni?)

På konsum efter träningen träffade jag systrarna Olsson! Mycket trevlig, vi är jätte många långedare som bor just här, kring wieselgren, som stöter på varandra på konsum ibland!

I morgon är jag ledig från plugget (kan man säga det om universitetet eller vad fasen säger man? Låter lite ungt att säga skola/plugg.. Ha ha)
Ska läsa lite mer om France och försöka på hälften att fastna i alla fall. På eftermiddagen kommer Evelina hit en sväng, kul med lite tjöt!

Nu hostar min pojk däruppe.. Han skulle bara våga bli sjuk igen.. Får gå och kramas lite. Natti natti!



Med tanke på att den dumma frisören klippte POTT frisyr på pojken förra veckan saknar jag detta långa hår.. Nu ser han ut som en tönt.. ;) Får köpa en trimmer i morgon och prova att klippa på sidorna så han får en tuff frilla som passar honom!

Tisdag

(inlägget under skrev jag igår men publicerades först nu, vet ej varför)

Trodde jag skulle få lite sovmorgon idag, men det blev bara en halvtimma.. Halv åtta skulle busen upp. Idag stog ett besök hos Lina och Ilean på programmet. Vi som alltid vaknar i tid gick här och vankade fram och tillbaka, ska vi ringa och väcka dom snart?
Vid halv tio orkade vi inte vänta längre och som jag trodde låg de och sov! Fuskisarna.. Men jag sa att vi kommer om en halvtimme så bäst ni går upp, ha ha.

Vi var där från tio till halv två. Käkade god mat, tjötade och barnen lekte fint, inte med varandra men ändå.. Dennis skakade på huvudet och sa nneeeii när jag frågade om han ville sova i Ileans säng efter lunchen så han fick vara vaken. Han var så glad så det gjorde inget. Han somnade först vid två när vi kom hem, det gjorde visst jag med.. ooppss.. Verkar som man blir trött av att studera ;)

IIkväll blir det till att slappa hoppas jag.. I morgon är det skola igen, besök av svärmor på eftermiddagen och bowlingträning på kvällen. Fullt upp som vanligt alltså.

Jag skrev inte att jag gjorde en rekord serie på matchen i helgen va? Hela 207, bra jobbat callo! Sen att vi vann matchen var ju också roligt.. :)

Nu ska jag leka med mina pojkar lite, hej svej!

(fortfarande har min läggainbilder grej inte dykt upp, börjar misstänka att en 11kilos varelse har gömt den någonstans??)

Ny vecka, igen! Va fort det går!

Idag var det dags för andra veckan i skolan och Dennis första heldag hos dagmamman. Jag väckte honom sju i morse, stackarn han var så trött.. Men blev snabbt glad och käkade massor av gröt. Vi gjorde oss iordning och var klara redan halv åtta! Bara att leka en stund, ska lämna D klockan åtta nämligen..
Lämningen gick jätte bra, vi möttes utanför och de gick ut. De är ute mellan 8 och 11 på måndagar och fredagar.. brrr, kallt! Tur han har varma käder iaf.
Jag drog till skolan och var en halvtimme tidig! Men de får gå det med, han gå igenom lite anteckningar så det är ok. Vi hade våran andra vinprovning och det är grymt svårt!! Hur lätt är det att beskriva utseende, doft och smak för alla andra? Man kan dock aldrig ha fel, så det är skönt.
Efter tre timmar var det sags att åka tillbaka och hämta lilla sonen. Gick dock och handlade presenter till min sambo först, han fyller hela 26 på onsdag.  Dagmamman vill nämligen att jag kommer närmare ett så D hinner sova klart, och fast att jag tog god tid på mig kom jag tjugo i.. Tur var att han redan var vaken, han hade sovit på förmiddagen ute i vagnen.
Han blir såglad när jag kommer, springer och pussas och kramas och börjar vinka till de andra barnen innan han ens fått på sig kläderna!

Väl hemma var han sååååå glad. Bara sprang runt och skrattade, pussades och busade. Min goa pojk! Allt hade gått jätte bra under dagen och han hade käkat som en häst. När han är frisk gäller det att laga mat så det räcker, det finns inget stopp i pojken!

Han sov en stund på eftermiddagen, även jag.. Nice!

D tog en promenad med sin pappa och jag hämtade min kursbok som äntligen har kommit. Nu ska D sova och jag och E ska se på bones.

Hej svej!

(min "bildinläggare är fortfarande borta!! ska leta lite bättre någon dag)

Om min farfar

Jag är så otroligt ledsen ikväll, tårarna kan inte sluta rinna. Min älskade älskade farfar gick bort igår och det är nog först idag jag fattar. Jag älskade min farfar, han var helt underbar mot mig och min syster. Så många timmar vi har spenderat med honom under våran uppväxt, han har haft en stor betydelse i mitt liv.
Sen jag flyttat ifrån långed har han ändå hållit kontakten, ringt och jag har hälsat på honom när jag varit hemhemma. Han tyckte så bra om Dennis och var så orolig för honom när han föddes och varje gång D varit sjuk har han ringt för att kolla så han är på bättringsvägen. Han har varit densamma så länge jag kan minnas, även nu det senaste då han var lite skrutten så kunde man ändå skoja och minnas tillbaka.


Jag älskade hans köttbullar med stekt potatis, ingen i hela världen kan göra lika goda som honom. Så sent som i julas sa jag att jag skulle köpa ingridienser hem till honom så fick han säga vad jag skulle göra för att få hans smak. Då ville jag så gärna äta dem en gång till. Nu kommer jag definitivt aldrig få göra det mer..

Jag älskar honom för hans relation med min syster, om han har betytt mycket för mig har han gjort det än mer för henne. De var ett eget litet "gäng" som alltid hängde, busade, spelade kort och hade roligt ihop. När jag gick till gammelfarmor efter skolan gick hon till farfar.

Jag älskade att han kallade mig "piga", att han kallade pyjamas för nattsärk, att han alltid hade choklad och sockerdricka hemma, hade man inte käkat frukost fanns det alltid kräm (med fet mjölk och med ett extra tjockt lager socker på) och som sagt, var man hungrig gjorde han köttbullar, rödspätta eller fläsk kottletter.
Han kom hem till oss nästan varje dag och hade alltid med sig kakor eller bullar. Han spelade ofta boul på grusplanen så var han inte hemma så var han där.

Det finns så mycket jag kan säga om min älskade älskade farfar, men inga ord kommer få mina tårar att sluta rinna. Jag vet att man dör när man blir gammal, men jag hade önskat att min farfar blev 200 år och att han alltid fanns där. Jag bävar för begravningen, hur ska jag klara den!?

Jag är trött så trött.. Har inte sovit många timmar den senaste veckan, mycket i huvudet. Först mycket funderingar över mina studier, hur ska de gå för Dennis hos dagmamman, massa separations ångest och sedan att bara vänta på att pappa ska ringa och säga att farfar gått vidare.. Nu har han gjort det och då blir man ledsen i stället för orolig.

Men livet går vidare, man måste bryta ihop för att komma igen. Allt kommer att ordna sig, det gör det alltid, men vissa dagar är för hemska.

Men nu ska jag försöka att sova, tror det hjälpte att skriva av sig lite. Ber om ursäkt för mitt sorgsna inlägg..

Har helt glömt bort att blogga

Hade glömt bort att jag börjat blogga igen, ha ha. Minnet är bra,men kort!

I helgen tittade jag på när E spelade match, de vann andra raka för iår, jippi! På söndagen spelade jag i B-laget, vi förlorade men jag var nöjd med mina poäng. Spelade första matchen med mitt nya klot. Sväng sväng!

Idag började jag skolan, så skönt att komma iväg och använda hjärnan några timmar. Har till och med börjat prata som Dennis nu för tiden, sluddrar på ord väldigt ofta :)

Min kära svärmor passade iaf D, har som sagt inte hunnit skola in honom än då han är sjuk.. Men nu hoppas jag han är på bättringsvägen! Sov bra natten till idag och har bara haft 38,5 i feber som högst. Så ska försöka med inskolningen igen ons-fre och hoppas att jag kan lämna honom på måndag.. Annars blir ett jäkla pusslande nästa vecka också!

Skolan ja, det var riktigt kul. Läser just nu vinkunskap med Ulf Wagner. Han som äger basement  här i stan. Han är grym på viner kan jag tillägga! Och jag kommer i alla fall bli ganska bra när kursen är slut.. :) Den håller på i 5 veckor, sedan börjar en ny kurs på 5 veckor och efter den är jag ledig i lika många veckor innan sista 5v kurs börjar. Nice nice! Jag och Dennis kommer ha riktigt mysigt då har jag bestämt, i vårvädret och allt!

I morgon ska min svärfars fru passa Dennis, hoppas det kommer gå bra. Han ser inte henne så ofta men han är inte svår med vuxna människor, värre med barn! Går det åt skogen (som jag inte tror att det kommer att göra) får hon ringa hem mig :)

Nu ska jag läsa igenom häftet vi fick, har redan gått igenom anteckningarna och skrivit rent i lite över en timme. Känns bra!

Just det, jag och syster hade premiär i korpen idag. Hon var jätte duktig!!! Hade jag spelat som jag gjorde igår hade vi vunnit.. Men jag verkade ha massa annat i huvudet.. eller så gör jag som alla andra bowlare och skyller på oljan ;)

Natti natti på er!

Ser förövrigt ut som en del hittat tillbaka hit, men ingen som kommenterar.. Förutom du då Maria!

Vilken natt + december bilder

Dennis somnade som sagt vid kvart över sju igår, som vanligt alltså. Men vid tio började han föra lite väsen, han skrek inte men febryrade och sa alla ord han kan, högt!
-Maaaaaammmmmmaaaa! Paaaaaaapppppaaa,kloooooooooocka, guuuuuuuunga,tiiiiiiiitta, gaaaaaaaggaa, bloooooooommma osv. Jätte sött om det inte var för den höga volymen. Jag tog upp honom och satte mig i stolen i hans rum. Då somnade han på mitt bröst, fast han andades så himla konstigt.. Blev lite nervös, jag som annars är cool lugn när han är sjuk, men blir härdad! Det var för tidigt att he honom mer medicin trots att han var skåll het. Jag beslutade då att det kanske skulle gå bra om han sov bredvid mig. Men eftersom hans far snurrar värre än värst i sängen så bäddade jag i gäst rummet.
Det gick bra, till en början! Jag låg och mös och klappade honom på huvudet tills han somnade. Men sedan tog hans "pappa gener" över... Han knöddeoch knödde och tillslut låg jag längst ut på sängen, hade väl högst 30cm att sova på och alla TRE kuddarna hade han beslagtagit också. Täcket fick jag dock behålla, han dröp ju av svett. Jag somnade i alla fall men vaknade av en mycket ledsen son vid 00:40. Det var bara att gå upp, i med alvedon, ipren och hostmedicin. Det tog över en timma innan de verkade, han var sååå varm. Jag rullade den kalla vattenflaskan påhans mage och han lugnade sig lite.. När väl febern gått ner ville han inte sova bredvid mig längre... Bara att bära in honom till sin säng där han slocknade direkt. Han är helt enkelt ingen samsovare min son. Men jag fick mysa några timmar i vart fall!

Sen vaknade han, eller han var nog inte riktigt vaken, cirka tvågånger i timmen. Gick inte ens in till honom, han låg bara och pladdrade i sömnen. Men jag vanade ju för det..

Hade ställt klockan på 07:45 för att se om febern var borta och vi kunde gå till dagmamman. Smög så tyst så tyst in på hans rum och kände på pannan, skållhet! Bara att ringa och säga att vi får ses på måmndag i stället.. Skulle lägga mig igen men D ville visst upp.. Suck. Ner, i med medicin, vatten och en yoggi. Bara 39graders feber nu, efter en halvtimma var den borta och han busade runt som vanligt.

Nu blev han trött vid tio och somnade som en stock, ska snart göra detsamma! Om han har lägre feber när han vaknar åker vi nog och klipper honom ändå. Bara in och ut ur bilen kan inte vara någon fara.. Plus att han är som vanligt så länge tempen inte är över 39.

Idag känner jag för att plugga lite vinkunskap, omman ändå hade haft en bok! Får kolla lite på nätet, eller kanske tjuvträna på en vinprovning? Springa till systemet och köpa några olika flaskor, ha ha.

Bjuder på några bilder


Blivande landslags spelare?


-Ojdå, var jag busig nu mamma? Han är rolig med den haklappen.. den kommer han med titt som tätt och vill ha på sig, ibland kan han gå med den runt halsen hela dagen, goofy..


Jätte kul att hjälpa mig med tvätten! Räcker att säga "tvätta" så går han dit och ska flytta kläderna från tvättmaskinen till tumlaren, och ibland tvärtom :)


Det ska börjas i tid!!



Titta va söt jag hade varit som tjej! Ha ha jag och Maria garvade ihjäl oss.. Så söt liten rumpa!


Vem ser inte ut som ett monster på morgonen?


Hos mormor och morfar kan man i alla fall åka lite pulka! När kommer jag få användning av hans pulka här nere, aldrig är mest troligt.


Är nog verkligen dags för ett klipp..


Just de, jag klippte av mig allt hår i december också... Det var ett he****e att få ur alla nagelslingorna! De var två stackars frisörer som slet och drog i mitt hår i över en timme.. Sen var håret fullt av lim.. Det tog ytterliggare X antal minuter att få ur limmet.. Men några flaskor lösningsmedel och hårinpackningar senare gick det äntligen att kamma ut de.. Sedan var det vara klipp klipp! (såg jag ett spöke när kortet togs, är likblek i fejjan!)



I december var det dags igen.. Östras barnakut here we come! D hade inte käkat på några dagar och druckit ytterst ytterst lite. De kom inget i blöjorna! Det var omöjligt att få honom att dricka, febern gick inte ner och han hade en fruktansvärd hosta! Det visade sig vara RS virus och en virus lunginflammation. Inget att göra förutom att ge hostmedicin och att spruta in vatten med spruta i munnen på honom.. Vi hade varit på vårdcentralen några dagar innan och de gav honom penicilin, fast de visste inte mot vad! Detta hjälpte som sagt föga så tillsut fick vi då åka till vårat stammis ställe.. 
 

Någon dag innan jul kom farmor med massa julklappar! Mycket uppskattat :)



Dennis hade gått ner nästan ett kilo under sin vecka med matvägran, detta gick han dock snabbt upp hos mormor och morfar.. Inte konstigt om man får en skål med ostbågar titt som tätt!


Moster är min bästa lek kompis!!

Detta var lite december bilder, from me to you.

Nej nej nej nej!!

Idag skulle jag och D bara slappa! Vi vaknade lite efter åtta och D var lite hostig. Gav honom lite hostmedicin och han var lugn och fin. Framåt lunch sov han som vanligt efter han hade käkat, men bara en halvtimma! Då visst jag att det var något lurt på gång.. Han hade 38grader i feber, inte så farligt, han var snäll och inte alls grinig men fick ändå lite alvedon. Vid halv tre tog vi på oss rejält och tog vagnen in till stan för att träffa Evelina. Hon skulle visa oss (mig och syster) var student boklådorna låg. De hade ändå inte den boken jag behövde men nu vet jag vart de ligger i alla fall. Vi tog en snabb fika på ett fik som hade förbud mot barnvagnar.. Men det såg vi först när vi gick, ojdå :)
Dennis var lite hängig inne på cafét och ville inte ens käka på en negerboll..

När vi kom hem och fick av honom kläderna var han skållhet! Tog tempen och den stannade på 40,1! Inget rekord, men ändå. I med hostmedicin, alvedon och ipren. Han är så ynklig när han är sjuk.. Han tryckte i sig två glassar i mosters knä och började piggna till lite innan jag och E åkte till bowlinghallen för träning. Syster rapporterade att han blev som vanligt efter en stund och busade som vanligt! Så skönt och febern var nere på 38,8.

Vill inte alls att han ska vara sjuk nu. Han har precis blivit frisk! Han har under sitt inte ens 1,5åriga liv käkat 10st penicillin kurer.. Inte så ofta han är frisk alltså.. Sen vill jag så gärna gå till dagmamman i morgon, hoppas att detta bara var en endags grej.. Blir svårt att hinna skola in honom till nästa fredag annars..

Eftersom jag inte hittar min kurslitteratur någonstans, jo nu ljuger jag, det fanns en gammal begagnad att köpa på brittiska amazon, fick jag maila kursledaren förut. Hoppas han svarar snabbt, vill gärna gå igenom lite innan måndag!
Min kära svärmor har fixat ledigt på måndag så hon kan passa Dennis när jag gör min första dag.

Idag på bowlingen skulle jag få mitt nya klot, men det hade naturligtvis inte kommit.. Får se om jag orkar gå dit i morgon och få det gjort, vill använda det på matchen på söndag.

Så imorgon får vi se om min lilla älskling är feberfri, då går vi till dagmamman, T, annars får vi väl ta en till slappar dag här hemma. Klagar inte, det är jätte mysigt att ha honom hemma själv hela dagarna, vill egentligen inte lämna bort honom alls.. Men jag måste göra något mer om dagarna, får bli lyxhustru om några år i stället ;-)
Det kommer inte bli så många timmar borta för D om dagarna ändå, 8-13 tre dagar i veckan, sen i period tre är jag helt ledig i fem veckor! Sen är det bara några veckor till, sen är det ju sommarlov!

E började prata om semester häromdagen, vet inte alls vart jag vill åka i år,mer än att det ska vara till ett SOLIGT ställe så man får en fin bränna! ha ha

Käkar nu lite sura patroner och då tänker jag alltid på min Maira USA. Hon drog till det stora landet igen för några veckor sedan, men hon kommer snart tillbaka. (hoppas jag innerligt!) Oklart varför jag tänker på henne när jag gör fula surmin grimaser?

Ha en trevlig kväll, själv ska jag se på förlossnings kliniken på tv4 fakta. Herregud vilken tur jag hade som fick göra kejsarsnitt ;-)

Nu kom plötsligt bloggsuget tillbaka!

Måste vara för att det börjar hända lite nu. Dennis började med inskolning till sin dagmamma i går och jag ska börja skolan nästa vecka! Då kanske man kan få ner några rader då och då sominte bara handlar om vag jag och Dennis gör på dagarna!
Har suttit och läst igenom många av mina gamla inlägg nu, är inte trött och det var bara skit på tvn.. Om ni tyckte Dennis var söt när han var pyttis ska ni se honom nu! Han är en rent av snygg snart 1,5 åring, ha ha. 
 
Titta bara här på coolingen, han gick runt med sin ryggsäck här hemma innan vi drog till dagmamman


Väl där sprang han runt i en bollhall med 17andra barn och kastade bollar och tittade nyfiket på vad de andra gjorde


(jag vet, håret är jätte långt nu igen! Ska till frisören på torsdag, förhoppningsvis sitter han lite mer still denna gången!)


Väl hemma kan man sitta i sin stol och slappa i långkallingar!

Ja detta var bara ett litet kort inlägg, men har som sagt fått upp suget igen. Ska skriva när tid finnes! Dennis sover ju bara en gång på dagen numer och det kan vara allt mellan 1-3 timmar och då har man fullt upp med annat. Jag blir ju pigg runt halv tio på kvällarna, men det får det snart bli ändring på när man ska börja gå upp i ottan, eller inte så tidigt runt sju halv åtta...

Natti natti för idag och hoppas mina läsare hittar tillbaka hit! (det har varit några tappra läsare som tittat in varje dag sedan jag "la ner")

RSS 2.0