Bara 13 dagar kvar på min diet..

Men jag måste säga att jag verkligen tror att jag kommer klara det. Bara att jag ångrar att jag köpte "potatis och purjulöks soppa". Den smakade f*n! Men de andra smakerna jag provat idag funkade helt ok. Är inte hungrig heller, mest sugen på något.. Men då tar jag en snus och glömmer bort  de ;-)

Dagen har spenderats med att storstäda, slappat i soffan och busats med Dennis. Han har varit lika snäll och go idag. Han var jätte rolig när han badade med E i badkaret förut. Han flöt på mage och plaskade som en galning, pausade och tittade på mig och gav av ett feting stort leende. Så höll han på hur länge som helst! När han skvätte vatten så det kom i hans ögon, vände han sig mot mig och tittade förvånad, men när jag bara log tillbaka log han ännu större. Precis som att han tänkte "men mamma är det farligt att bli blöt i ögonen, ska jag gråta nu?" HA ha så otroligt söt. Maten han fick på lunchen var lax med grönsaker och det var ganska ok. Vi fick kämpa mer med morotspuren till middag. Men huvudsaken är att han äter upp och att man slipper trycka in maten. Man kan inte tro att allt ska gå lika fort ner som gröten..

Nu ska jag lägga mig och läsa en stund innan jag ska nana. Ska försöka ta sovmorgon i morgon men jag kommer säkert att vakna vid 08 i alla fall.. Trevlig kväll på er!

Sista dagen på två veckor då jag kan äta vad jag vill..

För i morgon börjar jag min pulverdiet, modifast. Det firar jag med att äta ett kilo räkor, aioli och bröd när jag bloggat klart! Kanske ett glas vin till också..  Även igår festade vi till det med maten. Vi ringde svärmor så hon kom och passade Dennis i två timmar medans jag och E åkte in till stan och käkade på restaurang. Jag tog räkor och lax till förrätt och en bakad potatis med en god röra och n stor bit oxfilé till huvudrätt. Det blev även två glas vin.. Mumma. Så skönt att svärmor bor så nära och att hon mer än gärna passar honom nu när han blivit lite större. Då kan man få lite sådana infall då och då.. ;-)

Dennis har varit riktigt glad och go nu de senaste dagarna, tror förkylningen börjar släppa. Han sover hela nätterna och äter sin mat snällt och somnar utan problem. En drömbebis helt enkelt! Han har även blivit en liten tjockis, vägde honom förut, hela 7,7kg! Han har gått upp ett halvkilo på en vecka, bra jobbat! Han har blivit väldigt rörlig nu också, försöker ta sig fram när han ligger på mage. Men när han ligger på rygg lyckas han ta sig överallt verkar det som. Se bara på den här bilden från i morse, han låg i sitt gym och jag var på toa i max 5 minuter. När jag kommer ut ligger han och gôr skrattar mitt på golvet. Den ena leksaken som hänger i gymmet har han dragit ner och den ligger så långt bort så den kom inte ens med på bilden! Hur lyckas han min lilla tokfrans?
image415

Sen så har jag ju sagt förut att han har så roliga sovstilar nu när han sover på rygg, men denna tar priset!
image416
image417
image418

I helgen är E ledig, det ska bli mysigt. Vet inte alls vad vi ska hitta på men något får det bli. Tror att svärfar o/co skulle komma på söndag. De har inte varit här än.

Men nu hör jag hur räkorna kallar på mig, trevlig fredagskväll på er!

Dennis är ett matvrak

Inatt sov han för första gången på länge hela natten utan att hosta. Eller ja, han somnade vid kvart över sju och vid åtta hostade han som en galning i 45minuter, jag fick nästan panik, han kippade efter andan flera gånger. Men när han lugnade sig och jag fick spruta in lite nässprey blev det bättre. Han har fått spray nu innan han somnat men igår somnade han så tidigt så jag han inte! Men han sov till sju, han käkade 1,5 portion gröt och vi gick upp och somnade om. Jag vaknade vid 9 men Dennis sov till kvart över tio. Så jag har haft en lyxig morgon!

Jo han har blivit ett riktigt matvrak nu det senaste. Han totalvägrar att dricka välling, NAN är inte heller så poppis. Så nu i någon vecka har han käkat gröt till varje måltid. Men häromdagen så gick det att få i honom matpuré igen. Han åt ju som en galning innan alla sjukdomar kom men sen har han inte velat ha riktig mat. Men nu äter han 1,5portion gröt med en halv burk fruktpuré till frulle runt 0730-08, sen är det hemmagjord eller köpt mat tre/fyra timmar senare. Nu idag käkade han en halv burk av min morotsmat, en burk med biff stroganoff och en halv burk efter rätt. Samm sak äter han nästa mål och sedan är det samma kvällsmat som frukost runt 19-20. Helt galen! Han börjar bli en lite tjockis, han väger nog nästan 7,5kg nu.

Om en stund kommer min kusin hit en sväng, trevligt med lite besök.
Jag har tänkt på det här med namngivning. Jag vil verkligen ha en, men nu har det varit så mycket så jag har inte haft tid. Men nu tror jag att jag ska sätta ett datum i maj så det blir gjort. Inte så mycket att fixa tror jag, en plats att vara på, inbjudningskort och fråga faddrar plus att skriva ett "program". Inte svårare än så!

Sen lite rader till Maria i staterna:
Jag blev ju av med min mobil och en massa nummer, jag sökte på din mor på internet men ingen svarade. Jag skulle ringa och fråga hur du har det, plus att fråga om du kan skicka en ny laddning med kläder? ;-) Nu när dollarn kostar typ nada vore de kul med lite saker. Det enda som passar nu är calvin klein huvtröjan. Men du kan väl skicka ett mess till mig med ditt nummer??

image412
image413
image414

Är han inte världens sötaste så säg!

Utvilad

Nu var det visst ett tag sedan jag skrev. Men jag har varit så sliten och trött så jag har faktiskt inte orkat.
I torsdags åkte jag och D till stationen oh hämtade upp syrran. Därifrån åkte vi vidare mot Långed. Det var sköööööna dagar hos mor och far, jag gjorde inte mycket nytta.. Gick mest i pyjamasen hela dagarna, käkade god mat (som jag inte behövde laga), sov gott om nätterna för D sov hos mormor och morfar och jag bytte nog bara tre blöjor! Men jag matade honom med gröt minst en gång om dagen iaf, annars skötte mor, far och syster om Dennis så bra så jag fick vila upp mig efter alla sjukdomar. Men natten till måndagen blev Dennis sjuk IGEN. Nu är han iof bara förkyld, men det tar på hans krafter det också. Men han äter och sover bra så man ska inte klaga. I natt vaknade han vid 02 och hostade i 10 minuter så inget att klaga på. Han sov tolv timmar, men jag fick lägga honom bredvid mig i morse för E hade försovit sig och förde ett jäkla liv och väckte oss båda, morr! Men D somnade om direkt bredvid mig. Vid halv åtta vaknade jag av att någon slog mig i ansiktet flera gånger! Busungen ville väl inte ligga vaken ensam, men han kunde väl ha börjat jollra lite så hade jag vaknat till!
Orkar inte skriva så mycket idag men kan bjuda på lite bilder. Sen ska jag fråga någon om hur man lägger in videoklipp, så kan ni se när Dennis åker pulka med morfar och när han rullar lite. Men nu får ni lite bilder så länge.

image394
Dennis och Ilean busar på golvet.

image395
Efter att ha vart med sin best buddie i flera timmar blir man trött och däckar på golvet..

image396
Han har fått mycket hår nu, det är så ljust så det syns inte så bra, men det känns ;-)

image397
Så här vikt satt han för några dagar sedan..

image398
Och så här fint sitter han nu.

image399
Att stå själv i soffan, fortfarande en favorit!

image400
Så här mycket snö hade vi i Långed under påsk!

image401
Har man busat hela natten får man tillslut sova bredvid mormor.

image402
Dennis har tur som har en sådan påhittig morfar, en alldeles egengjord pulka!

image403
image404
Som gick jättebra att åka i! Det snöade lite i hans ögon men det störde honom inte så mycket.

image405
Inte riktigt som sin säng hemma, men ganska skön ändå.

image406
Morfar är inte så vidare värst bra på att vissla..

image407
Ja vad ska man säga? Leker man för mycket i snön så fastnar man tillslut..

image408
Det blev mycket skoj och lek under påskhelgen, kan inte påsta att D var understimulerad direkt!

image409
image410 
D lärde sig även sova på rygg i helgen, det har han inte gjort sen han var runt två månader. Så nu kan han somna närsomhelst varsomhelst. Men det är bra nu när han är förkyld, då ligger han på en kudde i sängen så slemmet i halsen rinner neråt..

image411
Sen säljer jag liggdelen till vagnen om någon är intresserad ;-)

Nu ska jag vika lite tvätt, sen blir det att sitta ute i solen medans D tar en sovpaus!

Dennis behövde inte gå arbetslös länge..

Som ni vet tog Dennis sin examen i ämnet "sjukdomsprövare" här om dagen. Vi trodde att han skulle få gå utan arbete ett tag. Men arbetsmarknaden för just dessa arbeten såg väldigt ljus ut och D fick många jobberbjudanden. De som tillslut erbjöd längst sjukdomstid var Viruset parvovirus B19. I folkmun även kallat "Femte sjukan". Konstigt namn på en sjukdom, men D tyckte det lät vackert då det faktiskt är hans femte sjukdom som han testar. Jobbet går ut på att ha feber, inte lika hög som "tredagars febern" men runt 38grader, sedan att ha massa röda prickar/rodnader på hela kroppen även i ansiktet. Dessa kan sitta i upp till tre veckor. Men snart har han jobbat in till sin a-kassa så han kan ta ledigt ett bra tag!

Nej men skämt och sido. Han har alltså fått "Femte sjukan" nu, precis då magsjukan gett med sig. Så galet typiskt. Börjar bli riktigt trött på att ha en sjuk pojk hemma nu. Han är inte sig själv och är mer grinig och vill bli buren mest hela tiden. Men min rygg pallar inte det då jag inte gått runt med honom hängandes på höften allt för ofta. Tro nu inte att jag aldrig myser med honom, det gör vi mest hela tiden, men att gå runt med honom tycker jag är helt onödigt att lära honom. Han leker så fint själv, sen busar vi mycket tillsammans också. Men det är gulligt att han är mer kramig nu när han är lite sjuk. Han ligger på magen min när vi sitter i soffan och håller armarna runt min hals. Så söt så!

Idag var vi alla tre i bowlinghallen en sväng. E spelade match. Var lite jobbigt för D var ganska sur. Så jag såg inte särskillt mycket av matchen, men då de lag de mötte var döva störde han bara ett lag iaf ;-)

Igår var det som ni säkert vet Melodifestivalen. Jag, E och Lenny såg den här hemma. Hade inte mycket annat för oss. Roligt att sitta och störa sig. Men mest var jag störd på E och Lenny som höll på "I love europe". Bara för att jävlas.. De satt och gapade "We love europe" Ha ha loosers.. ;-) Men vinnarlåten var ju helt ok. Har bara sett en delfinal, den med Christer Sjögren i, och då tänkte jag att det skulle bli totalt fiasko i år, men Pirellis låt duger. Nog om detta!

I morgon ska jag storstäda.. Skulle gjort det i helgen men ibland blir det inte som man tänkt sig!

En skum sak hände i natt också, E hade varit in till Dennis vid 04 och lyft bort sängen från böckerna som den stod på för att luta lite, då vaknade jag när han kom in. Jag reste mig upp för att gå på toa, men när jag kom ut i hallen så svimmade jag! E hade tittat på mig och jag bara rasade bakåt! Helt sjukt, jag har aldrig svimmat förut. Han kom utspringades och hjälpte mig upp. SKUMT! Jag kan ju inte ha somnat i steget liksom? Ja ja jag är väl ganska utmattad efter två månader med miljoner sjukdomar för min son, morfars bortgång och allt annat som hänt. Hoppas det inte händer igen bara, ganska otäckt faktiskt. Hade lite ont i "sittbenen" i rumpan i morse..

Nej nu ska jag läsa ut min bok, sen ska jag sooooooova! Natti natti

För Dennis har tagit studenten, fy f*n va han är bra!

Som jag skrev sist så hade lillkillen fått magsjuka. Han lyckades till och med smitta sin polare Tristan. Men efter två dagar med lite spy och massa massa diare blöjor är han bättre. Igår drack han nästan bara vätskeersättning men idag har han käkat fruktpure, välling och lite gröt. Han är en duktig prick. Börjar bli van att vara sjuk nu. Så jag och E tyckte han kunde få ta studenten idag, så nu är han nyutexaminerad och expert på att vara sjuk. Hoppas han inte får något jobb som sjukdomstestare inom en snar framtid..
image391
image392
image393

Vi har inte gjort något alls varken igår eller idag. Jag och Dennis har levt på soffan. När han har sovit har jag sovit. Skönt faktiskt då han sov många timmar i sträck på dagarna nu när han var sjuk. Det enda nyttiga jag gjort är att tvätta tre maskiner med spy och bajs kläder/filtar och handdukar.. Jag har bestämt att vi inte ska gå ut på galej på ett bra tag. Vi kan ta någon stillsam promenad men inte hänga på öppna förskolan nu på någon vecka. Vi ska ändå upp till mor och far under påsk, då blir han frisk och kry av den oförorenade luften ;-)

Nu ska jag vara så tråkig att jag lägger mig vid 22 en fredagskväll. Men E jobbar i morgon och har precis lagt sig och det är inget bra på tv, då kan man lika gärna sova. Så natti natti på er. (Ps dåligt med "styrke kramar" kommentarer, trodde att hälften av läsarna kom från familjeliv.se ;-) )

Nu får jag snart krupp..

Ibland förstår jag inte hur mycket en människa ska orka med. När han väl mådde bättre idag från sina utslag så får han magsjuka! Han har kaskad spytt 1 gång i morse och tre gånger nu på kvällen. Varje gång han fiser, äter eller gör vad som helst så bajsar han. Tycker så synd om honom. Nu har han varit sjuk huuuuuuur länge som helst. Nästan två månader. Han kan väl i alla fall få vara frisk i någon vecka emellan så han kan vila upp sig lite, men inte!! Just nu känns det som att jag och E inte kommer att få åka på våran kryssning i juni för Dennis kommer säkert fortfarande vara sjuk och gå ner till 5kg eller nåt.. Nej nu får det vara nog. Vad har man gjort för ont undrar man? Ska det vara så svårt att vara förälder? Svår graviditet, föda en prematur son med akut kejsarsnitt som dessutom har en tumör som käkat upp hans njure, måste opereras några dagar gammal så att man nästan dör av nervositet, ligga på neonatal i flera veckor för att bli stabil och börja äta mer än 5ml åt gången, sedan slussas från vårdplats till vårdplats på två olika sjukhus innan man äntligen får komma hem, han har magknip och jätte ont i flera månader, blir lite småförskyld, sedan mera förkyld, lunginflammation, tre dagars feber och nu magsjuka!!! Då ska påminnas om att han bara är 6 månader!! Hur lång kommer den meningen bli när han är ett år? Inte mycket längre kan man hoppas. Sa till E förut att vi lika gärna kan operera in rör i öronen redan nu. Jag var öronbarn likaså E, hur stor chans är det att Dennis ska skonas från alla dessa öroninflammationer? Jag älskar att vara mamma och ta hand om min underbara son men ibland är det bara för jävla mycket!

Nu ska jag inte deppa alltför mycket, även om jag känner att det börjar snurra i min mage. Jag kan väl iaf få slippa att bli sjuk så jag orkar ta hand om D.. Men nu ska jag lägga mig och vila, känner att det kommer bli en lååång natt med en del sängklädsbyten..
Bjuder på en ursöt bild på D i en väldigt märklig sovställning, ser inte allt för bekvämt ut?
image390

Tisdagen 11 mars, sedd med Dennis ögon.

06:30 Jag ligger i min säng och gnyr lite, vill bara att min mor ska höra så jag slipper skrika. Men hon ligger säkert trött i sin säng och hoppas på att jag ska somna om. Jag tar i lite högre och gör lite höga ljud, inget skrik det orkar jag inte så tidigt på morgonen. Mamma kommer tillslut, suckandes och säger att jag inte har sovit i tolv timmar än, och att hennes kropp inte är gjord för att gå upp innan 07. Jag ger ett brett leende till svar och hon lyfter upp mig och kramas. Men det ångrade hon nog.. För anledningen till att jag vaknade en timme tidigare var att blöjan var full, av trevliga saker som runnit längs mitt ben.. Mamma ser inte så nöjd ut men traskar vant ner till skötbädden och tvättar mig. Sedan fixar hon mat och vi går upp till hennes säng och äter. Jag somnar om direkt vällingflaskan är slut, tror mamma låg och läste.

08:00 Jag vaknar igen av att mamma går upp. Vi tar på oss kläder och åker i väg till Barnmedicin i hisingsbacka. Doktorn ska kolla mina ögon och vad det är för utslag jag har fått över hela kroppen.

08:30 Mottagningen öppnar och vi är först! Jippi idag behöver vi inte vänta en massa massa timmar. En snäll sköterska visar in oss på ett rum och tar en vikt. Jag hade visst gått ner 50g sedan i söndags, men jag har ju inte heller haft någon matlust..

08:45 Doktor Paul kommer in och vill titta på mig. Jag vill gärna ta tag i hans stetoskop när han lyssnar på mina lungor. Jag är snäll och busar med honom lite. Han och mamma tjötar en massa. Doktorn är imponerad av att min mor kan så mycket fina "läkar ord" och han är facinerad av min tumör som jag hade när jag föddes. Men tillslut kommer de fram till att de inte kan stå och tjata hur länge som helst, han är tydligen min läkare på bvc, så vi ska träffa honom igen nästa vecka. Men tillbaka till mig, jag är ju ändå huvudpersonen som ligger naken på britsen! Jag hade haft "tre dagars" febern, och när den avtar får man sådana röda utslag som jag har. De kan sitta i några dagar men är inte farliga. Mina ögon är på bättringsvägen, jag har bara fötts med lite trånga tårkanaler. Mamma brukar skoja med mig att man kan ha lite skönhets fel och att hon inte visste hur man fixade en 100% bebiskropp på första försöket. Men hon diggar ju mig mest av alla bebisar iaf, och jag kunde inte ha en snällare mamma!

09:20 Hemma igen men bara för att hämta lite papper som mamma ska faxa från backaplan. Jag orkar inte vara vaken längre så jag tar en tupplur.

09:30 Jag fortsätter sova när mamma bär in mig på Burger King. Affären hos ska till öppnar inte förrän vid 10. Hon smaskar i sig en milkshake och lökringar och gungar stillsamt bilstolen så jag inte ska vakna.

10:00 Telonor öppnar och jag vaknar. Ligger och spanar på vad morsan gör, men inget intressant händer. Hon ber snubben i kassan faxa ett brev till försäkringsbolaget.

10:15 Hemma igen, jag ligger och pratar i min stol men mamma tar upp mig och tar av overallen. Den är så himla mysig men väldigt väldigt varm. Jag hade en ny fin mössa på mig också som jag fått av mormor.

10:25 Mamma sätter mig i min matstol. Hon tror jag vill ha gröt. Jag äter två skedar sen blir jag jätte ledsen, vill inte ha mat, vill sova i min säng! Men mamma tror att jag vill ha NAN i stället men det vill jag inte. Jag tar i när jag skriker så jag tillslut bajsar.. Mamma suckar men går snällt och byter. Sedan när klockan är 10:45 ger mamma upp och går och lägger mig i sängen. Jag somnar direkt jag lagt ner huvudet. Mamma lägger på mig mina gosiga filt och jag sover så gott.

12:30 Nu vaknar jag av att det blev så tyst. Mamma som har städat, tvättat och donat i huset sätter sig i soffan för att läsa gp i lugn och ro. Men si de får hon inte. Hon tar upp mig och tror att jag har bajsat igen, men jag lurade henne.. Älskar ju att ligga på skötbordet så det gör inget. Mamma sätter mig i min nya gåstol, I löööv it!
image367
image368
image369
image370
image371

12:50 Nu tycker mamma att jag måste äta lite! Men jag är inte så hungrig nu för tiden. Det tar på krafterna att vara sjuk hela tiden. Men hon provar med NAN, det är iaf lättdrucket. Sen tar hon en liten flaska också, det tycker jag är kul för då kan jag hålla den själv.
image372

13:20 Mamma ger upp, jag vill inte ha mer än 90ml. Jag har hunnit att bajsa tre gånger sen jag började äta, ibland är det kul att se hur mycket man egentligen kan göra utan att mamma tappar tålamodet. Det har inte hänt än vad jag kommer ihåg. Hon är så snäll mot mig. Hon lägger mig i gymmet så hon kan ringa och skälla på viasat i telefonen. Hon låter helt galen när hon är arg, blir nästan rädd. Jag ska aldrig göra något dumt så hon blir arg på mig. :-)
image373
image374

14:00 Efter att jag snurrat och rullat runt en stund vill jag inte gymma mera. Mamma tar upp mig och ser på ögonen att jag är trött igen. Hon bär upp mig till min säng och jag somnar lika snällt igen.
image375
image376

15:45 Jag pratar lite, men i sömnen. Mamma fattar inte det, hon tycker att jag borde vara hungrig. Så hon hämtar mig och vi sätter oss i loungen. Jag bajsar igen, mamma säger att hon saknar de månaderna då jag bajsade en gång var 4e dag. Vi myser en stund i fotöljen, jag är jätte kramig när jag är lite sjuk. Mamma lyckas få i mig 110ml välling. Vi busar och sjunger min favvo låt imse vimse spindel. Den är bara för bra, plus att min mamma sjunger så fint.

16:15 Jag får gymma igen medans mamma viker tvätt. Vi pratar en stund, jag börjar lära mig att prata lite högre nu, har varit ganska försiktigt annars.

16:30 Pappa kommer hem och busar med mig. Mamma ska göra mat. Men helt plötsligt bestämmer de sig för att äta flingor i stället. Konstigt?

16:50 Jag får sitta med mamma och pappa vid matbordet. Jag är inte hungrig men får äta på mina leksaker i stället.
image377
image378
image379
image380
image381

17:05 Får busa på golvet med pappa. Tycker om att putta på en boll, och äta på den lite då och då.
image382
image383

17:15 Vill inte leka mera, är trött igen. Pappa lägger mig i sängen. Somnar direkt som vanligt.

18:00 Vaknar igen. Nu får jag sitta med mamma och pappa i soffan när de ser på tv. Vi gosas och kramas. Mysigt!
image384
image385
image386
Varken mamma eller pappa ser särskilt fräscha ut idag. Men sen så gör ju inte jag det heller med mina utslag överallt..

19:30 Dags att äta igen tycker mamma. Jag äter bara en halv flaska, är inte hungrig. Men hon får i mig ganska mycket sockervatten så mitt slem i halsen ska lösas upp. Det är gott också! Jag får på mig min nya fina pyjamas som jag fått av mormor. Pappa tycker den är jättefin för det är massa båtar på den. Jag vilar en stund på mammas axel.
image387
image388

19:50 Pappa bär upp mig till sängen. Jag brukar somna vid 19:30 men mamma pratade i telefon med farmor så jag fick vara uppe lite längre. Men det gör inget. Jag somnar gott i min säng för natten. Natti natti!
image389

Nu måste oturen snart vända, orkar snart inte mer!

Som ni vet har D haft lunginflammation, sedan när penicillin kuren var över fick han hosta i en vecka, en halvtimme varje natt. Natten till söndag hostade han ingenting, utan sussade så sött. Men istället vaknade han med 40,4grader i feber, helt skållhet. Jag blev så knäckt så jag började gråta. När ska min lilla pojk bli frisk! Detta är väldigt påfrestande, lite svårt att förstå för er utan barn kanske, men man är så hjälplös. Jag ringde akuten på östra, för nu ville jag att han skulle bli frisk, de måste ge honom något! De sa att vi skulle komma in om han blev sämre. Under dagen blev han bara hängigare och hängigare, jätte trött och man fick bara i honom lite lite välling och juice. Så jag ringde E och sa att vi skulle åka till östra.
På vägen dit ringde min far och berättade att min morfar gått bort. Det kom som en chock då han varit friskast av "gamlingarna". Han var ju bara 70 år! När jag la på hörde jag att det pratade om "Hur man ska hantera att ens barn dör" Då fick jag panik och slog av radion. Jag satt där i bilen under färden till östra med sorg i hjärtat. Mest var jag ledsen för att min mamma var ledsen.. Jag klarar inte av att se eller höra henne vara ledsen, det gör ont i mitt hjärta.. Men jag fick skaka av mig tårarna och ta tag i mig själv, nu skulle vi ju in till sjukhuset med Dennis. Vi kom dit vid 13:30. Fick komma in i ett rum direkt för provtagning. De blir alltid väldigt snabba när man nämner ordet prematur, lunginflammation och en njure.. ;-)
Efter provtagningen blev vi hänvisade ut från avdelningen så han inte skulle dra på sig någon annan sjukdom. Sedan var det bara att vänta, vänta och vänta! I fyra timmar satt vi där utan att någon kom. Till sist kom en sköterska och bad oss ta ett urinprov från honom. Bara att sätta honom i knät utan blöja och en kopp framför snoppen. Nu trodde jag att jag skulle få sitta så i evigheter men precis när koppen kommit på plats kissade han. Duktig pojke. Vi fick ett eget rum tillslut men fick vänta där i en timme innan läkaren tillslut kom. Han undersökte honom noga men konstaterade att han hade fått "ett virus som ger öm hals och mycket hög feber i bara några dagar" Bara att kurera med alvedon och flytande mat. Så det var bara att åka hem med en lite piggare D.

Väl hemma fick D lite mat sedan hopp i säng för natten. Jag sov ganska oroligt den natten, mycket att tänka på.

Igår kom min mamma och pappa. De skulle passa Dennis så att jag kunde åka till Ullared med Lina. Jag sa att mamma kunde stanna hemma och ta det lugnt, vi kunde åka någon annan gång. Men hon tyckte att jag också behövde komma ut lite! Sagt och gjort, de kom vid halv tio och jag drog iväg till ullared. Vi handlade massor massor! Jag köpte kläder till D, leksaker, gåstol, lite inrdningsprylar, presenter till mamma, pappa och syrran. E fick också något litet.. Jag köpte faktiskt ett par pjux till mig. Kommer inte ihåg när jag köpte skor senast, det blev ett par skitsnygga puma dojjor i skinn. Puma har alltid varit mitt favvo märker på vanliga sneakers..

Väl hemma så såg vi att D hade fårr röda utslag lite överallt på kroppen men febern var borta. Han käkade lite mat, åkte sidledes i gåstolen sedan var det dags att sova för natten igen. Mor och far åkte hem, pappa skulle jobba idag.

I morse hörde jag att D låg och pratade för sig själv vid 06:30. Konstigt tyckte jag då han sovit 12 timmar i sträck nu ett bra tag. Men jag gick in och tog upp honom. Då hade han bajsat som aldrig förr. Inte konstigt att han ville upp då!

D skriver dagbok idag, så det får ni läsa senare i kväll. Nu ska jag tvätta alla nya kläder och plocka undan lite. Ha de gött!

Så här trött har jag inte varit på länge

Igår somnade inte jag förrens vid 00-01 någongång. D vaknade och hosta vid 02. Vid 04 hade han åkt längst ner i sängen och låg inte bekvämt så pappa fick flytta upp honom. (nu får den jäkla hostan sluta snart så man kan ta bort böckerna under sängen!!) Sedan vaknade han vid 0730. Det hade ju inte gjort något om jag hade somnat i vanlig tid runt 22, men idag var jag svintrött! Men D var så go så man blir ju pigg i alla fall. E jobbade men skulle hämta oss vid elva för att åka till bowlingen. D var på strålande humör under förmiddagen, märktes inte att han hade fått sprutor.

Han sov en halvtimma till nio, sen lekte vi tills pappa kom. Väl på bowlingen var han jätte jätte trött! Men han kan inte komma till ro på mage.. Nu när vi bytt till sittdelen i vagnen kan man inte längre lägga honom på mage i den. Jag provade att gå runt i hallen en stund men det fungerade inte. Provade att lägga honom på mage på overallen på bordet men det gick inte heller. Så det var bara att baxa på honom kläderna och vi gick ut och gick en sväng. Men han är så busig för direkt han andades in den friska luften så somnade han, 10 meter från dörren!! SÅ jag vände och gick in igen, ville se matchen! D sov en halvtimme i vagnen i alla fall. Sen tittade vi en stund men sen var jag trött på att vara där. Så jag åkte till Linda och Tristan en stund. E hade dubbelmatch och så länge orkar jag inte ha en bebis i en bowlinghall. Jobbigt med mitt öra också som inte riktigt vill ge med sig, hoppas det inte är tinnitus bara, det kommer jag inte orka med!!

Efter lite bus och tjat hos Linda åkte jag och D tillbaka till gamlestan. Nu tog vi en annan väg som jag aldrig kört förut men som Linda sa var mycket bättre och snabbare.. Jag var helt lost en bra stund måste jag säga! Men efter lite snurrande i rondeller och filbyten så hittade jag! Så stolt över mig själv faktiskt. Ha ha jag brukar alltid hitta dit jag ska i den här stan, men jag tar nog aldrig de snabbaste eller lättaste vägarna.. Men huvudsaken är ju att man kommer fram :-)

Vi åkte hem med ett stopp på kinan och käkade  mat här hemma med Lenny. Trevligt så där en lördagskväll. :-)

Dennis sov en halvtimma till men vid 1930 var han sååå trött så jag la honom i sängen och han sa inte ett knyst utan somnade direkt. Det är tur att han är så lätt att lägga på kvällarna. Oftast somnar han direkt han lägger ner huvudet, duktig pojk!!

Måste berätta om en sjuk dröm jag hade förra veckan!
Den började med att jag och E mätte längden på Dennis för att se om han hade växt något. (Detta gör vi aldrig, det sköter bvc så bra så) Då såg vi att han hade krympt 2 centimeter sedan senaste bvc besöket. Detta verkade väldigt egendomligt så vi åkte till BVC. Ulla-Maj mätte honom med fick bara honom till 59cm, 7cm mindre än sist! Vi åkte till östra sjukhuset och fick träffa alla läkare,barnmorskor och barnsköterskor som vi träffat under alla sjukhusbesök. De tog en massa prover. Sedan kom de fram till oss och sa: -Ja nu vet vi vad eran pojk lider av. Symptomen på denna sjukdom är alltid dem samma, att ena ögat oftare är mer öppnat än det andra, inte samma öga varje gång utan båda skiftar. Sedan får man lunginflammation och det drabbar bara barn med en njure. Det föds 1 person med denna sjukdom i världen varje år. Sjukdomen heter "Resthart". Jag och E tittade på varandra och undrade vad sjutton det var för något? Läkaren berättade att när barnet blir 6 månader krymper det till nyfödd storlek igen. Detta pågår varje gång han blir 6 månader i 3 år. Sedan kommer han utvecklas normalt. Detta är inget farligt utan som sagt, man får bara leva med en bebis i 3 år. Då sa E "Vilken tur att vi inte gjorde oss av med alla bebiskläderna!"
Då vaknade jag, HA HA HA helt sjuk dröm! Måste haft lite ångest över att han skulle bli ett halvår.

Nej nu ska jag sova, är helt slut! I morgon blir det storstädning. För annars städar väl mor när hon kommer på måndag och det tycker jag hon ska slippa ;-) Natti natti

Dagens Outfit

image365
image366
Pappa är nöjd, D ser också ganska nöjd ut!

BVC

Glömde ju skriva igår att jag och E firade 2år igår också. Han kom hem med en jätte fin blombukett med ett söt kort i. Vi firade lite med champagne efter att D hade somnat igår, lite måste man ju unna sig en torsdags kväll ;-)

I morse vaknade  D vid kvart över sju. Han fick välling då han bara får gröt om han vaknar efter 0730. Vaknar han tidigare äter han han och sedan somnar om någon timme till. Vi åkte till BVC vid halv tio. Det tog extra lång tid idag, ca 1 timme. Jag hade så mycket att berätta och en del frågor. Han hade i vart fall växt en centimeter på längden, hela 67cm ång nu, även en runt huvudet. Även fast han varit sjuk i tio dagar och bara druckit lite nan och juice hade han gått up till 7,0kg! Duktiga kille, BVC sköterskan var så nöjd så! Allt såg jätte bra ut och den hostan som han har mellan 22-23 varje natt var inget att oroa sig för, den ska gå över. Vi fick en läkartid för 6 månaders kontroll samma dag som vi ska träffa "tumör" läkaren Österlund. Känns bra då det är jobbigt att vara på sjukhus flea gånger någon vecka. Vi skulle även till läkaren på måndag för att se varför han ögon varar så. Har hållt på sedan han föddes och någongång borde det ju sluta! Så nu har vi inbokat; träffa ögonläkare, besök hos Österlund/senare på dagen bvc 6 månaders kontroll, och sedan röntga lungorna efter lunginflammationen. Så det blir en del sjukhus besök med våran lilla parvel, men som sagt, vi vet ju inte annat. :-)

Dennis fick även sina 5 månaders sprutor idag. Den första som alla får märkte han knappt. Men sedan när han fick sin "bosnien" spruta blev han jätte ledsen! Ulla-Maj blev helt förstörd när han blev så ledsen, hon kände sig elak, hon är för go våran bvc sköterska! Men efter 5 minuter var han glad igen.

Han har inte kunnat stå på benen något idag eftersom han fick en spruta i varje. Men han har  varit sååå gosig, velat ligga stilla i knät och bara kela, plus att han sov tre timmar efter vi kom hem. SÅ här får han gärna vara varje dag.. Men vid ombyte til pyjamas tog jag tempen och den var 38,4 grader.. Så han var lite hängig och extra gosig.. Han fick lite alvedon, sedan gröt och kom i säng redan vid 19:00. Ska bli intresant att se när han vaknar i morgon bitti!

I morgon ska vi åka till min gamla arbetsplats och se när E bowlar. Inte från den bowlinghallen på Stig center utan den i gamlestan, strike &Co. Kul att ha något att göra hela dagen.

På måndag ska jag och Lina till Ullared! Mor kommer och håller ställningarna i huset medans vi shoppar loss, ska bli riktigt skoj!

Nu ska jag sova, natti natti

image362
image364
Så här sött sover man när man är trött efter sina sprutor.. Gosat ner sig bland alla mjukisar.. :-)


Dennis 6 månader

Japp, idag blev vår lilla parvel hela 6 månader. Tiden går fort och det är svårt att tänka sig att han har legat så liten i min mage för ett halvår sedan. Är väldigt trött idag också så ni får nöja er med lite bilder idag. Uppdatering i morgon från BVC!

image342
Ja här fick han alltså plats, men skulle egentligen inte ut på 7 veckor.

image343
Men ut ville han ändå, med akut kejsarsnitt.

image344
Inte så stor med sina 2565g och 49cm lång. Efter att tumören/njuren togs bort vägde han blott 2100g. Pyttelite!!

image345
Nägra dagar innan 1 månaders dagen fick han äntligen komma hem. Han hade inte kommit upp i sin födelsevikt än, men heller inte gått ner något. Se så smala ben och stora fötter han har!

image346
Han ser liten ut bredvid polaren Ilean som är en dag äldre, fast han är iof fullgången, så man ska inte jämföra med våran lilla prematur.

image347
Bredvid två månader äldre Tristan ser han pyttepytte liten ut!

image348
Vid två månaders ålder han han vuxit ikapp litegrand. Växer inte fullt lika fort som Ilean, men Dennis har en stund kvar tills han hamnar på "normal vikt"

image349
Första lilla smilet som vi lyckades att fånga på bild var på hans två månaders dag. Kände sig kanske hemma i Bajjen färger?

image350
På öppna förskolan är han alltid minst, men sötast i poolen :-)

image351'
Vid tre månader passade abslout in 44kläderna längre, tills hans shopping galna mammas glädje!

image352
Sova på mage är favoriten och vi införskaffade oss ett andningslarm så han kunde sova på mage gott om natten. Han var bara "nattätare" i någon månad, det blev snabbt minst 9h sömn. Nu var det inte så jobbigt att mata honom på natten då han vaknade prick var tredje timme. Vet dom som haft det värre, så jag klagar absolut inte.
image353
När han var 4 månader höll han huvudet hur högt och länge han ville. Inte konstigt så ofta som han hade övat!

image354
När han väl hade full koll på att lyfta huvudet började ett nytt projekt. Att stå, mest HELA tiden. Detta vet ni ju håller på än. Starka ben har han iaf fått!

image355
Han fick sin 3 månaders spruta en månad senare än andra. Han blev ganska hängig och rosig av dem men våran kämpe klarar det mesta.

image356
Vid 5 månader började han käka lite mat. Finfina grejer, speciellt morgon gröten!

image357
Nu är låren lite mulligare än förut va? ;-)

image358
Men resten av kroppen är fortfarande ganska smal. Vid 5 månaders kontrollen på BVC låg han då bara ett kilo under normal kurvan. Både längd och huvudomfång var precis lagom för hans ålder, inte den korrigerade åldern, utan den riktiga! Bra jobbad D!

image359
Och nu vid 6 månader är han större och busigare än aldrig förr. Tror dock att han ligger me än ett kilo under normalt nu när han haft lunginflammation.

image360
image361
Att stå själv, med hjälp att hålla i sig i soffkanten eller sängramen går finfint!

Så grattis på 6månaders dagen min lilla guldklimp!

Idag var ingen vanlig dag..

..utan det var Dennis surar dag! Herregud vilken unge man har. Om jag har gråa hår till sommaren så är det för sitt barns skull. Idag har han INTE varit en snäll pojke..
Han vaknade vid 0430.. Ville inte somna om. Men han käkade gröten ganska tidigt igår, runt 18, så inte så konstigt att han var hungrig kanske. Pappa fixade käk och D låg bredvid mig och käkade. När flaskan var tom somnade han om direkt och sov bredvid mig till 09. Dét var iof ganska skönt, men jag vaknade pigg vid 07.. Då vi inte har haft ett fungerande internet på tre dagar plus att digitalboxen är paj så finns det inte så mycket att göra så tidigt på morgonen.. Låg och skummade igenom lite tidningar en stund, gick upp och gjorde frulle och bara gick runt och var allmänt lullig. Trött, men gick inte att somna om.
Vid 09 vaknade D. Då fick han sin morgongröt, den äts vanligen runt 11 annars men eftersom han käkat NAN så pass tidigt var han inte super hungrig utan kunde stilla sin hunger medans gröten gjordes iordning. Han käkade jätte lugnt och fint och jag var stolt över min snälla lilla pojk. Men sen började dagen gå illa.. Han var jätte sur och grinig vid halv elva så jag la honom i sängen en stund. Han sov i 25minuter... Inte bra, MINSt 45minuter behöver han för att orka vara vaken i några timmar. Vid 11 gjorde vi oss iordning för att åka till ÖF i backa.
Vi mötte en massa barn som gick hem då vi kom så väl där inne var det bara vi! Vi busade i "poolen" och han var ganska nöjd. Men runt halv tolv börjde surigheterna igen. Inget hjälpte, inte byta blöja, inte bäras, inte äta mat (vare sig puré eller nan) han skulle inte sova.. Jag började bli ganska desperat.. Så här höll han sedan på HELA dagen. Han somnade kanske i 30minuter på öf, men sedan sov han bara 13!!!!!minuter fram tills klockan var 20:00!!! Helt galet, han som bara orkar vara vaken MAX 2,5timmar var vaken ca 7! Ja och då kan man kanske förstå att mitt liv inte var så lätt. Ingenting var bra, inte ligga i gymmet, inte busa på varken mage eller rygg, inte ens sjunga hjälpte. Jag var minst sagt helt slutkörd när E kom hem.
Jag skickade ner dem på nedervåningen och satt i lugn och ro och såg på House. Men blev ändå störd då jag hörde Ds skrik nedifrån.... Han somnade tillslut runt 20, vaknade till runt 20:30. Då ville han äta gröt, men han var såååå trött. Tur att han älskar gröt annars hade han somnat mitt i en tugga.. Sen var det bara att gå upp med honom till sängen så somnade han så fint. Nu får vi verkligen hoppas att han sover som han brukar inatt, det behöver vi båda.
Till saken hör att jag har fått tinnitus eller nåt konstigt i mitt öra. Så när det är för mycket ljud, eller för högt så låter det som en sprängd högtalare i mitt huvud. Man blir så trött och sliten efter en dag med det ljudet så jag somnade t.om på golvet förut då D satt i hoppgungan.. Man blir även väldigt sur och grinig.. Så snälla snälla Dennis, var inte så här jobbig något mer, mamma orkar inte!

Ja men så här är det att vara bebisförälder, antar jag. Kan inte vara en dans på rosor jämt.. När han ler smälter man i alla fall, hur sur man än är! Och det slår allt, att få ett stort gosigt leende, då glömmer man hur jobbig han har varit. :-)

Nog med klagning nu. I morgon fyller han 6 månader, helt galet! Och överallt i alla tidningar och böcker som jag läst är tiden mellan 6-9månader en lugn tid. Bebisen är oftast nöjd och belåten. Håll tummarna för oss att det stämmer!

Jag och E har även varit tillsammans i 2 år i morgon. Det känns konstigt, känns som det alltid varit han och jag. :-)

Nu ska jag sova, i morgon blir det lite bildregn igen, natti natti på er!
(Ber om ursäkt om detta inlägg är väldigt luddigt, är som sagt svintrött och har tändstickor som lyfter upp ögonlocken)

Inflyttningsfest

Igår var nu den inflyttningsfest som varit bokad i många månader.
Redan i fredags kom 4 fest deltagare som skulle ligga över. Så det blev lite förfest redan på fredagen.

På lördagen vaknade jag runt 08, gick ner och lagade frulle och läste tidningen. En efter en kom övernattarna ner. E gick upp vid 05 för att åka til jobbet. Vi satt och tjöta länge och väl i köket och jag tog lite baileys vid 10. Sen höll jag en stadigt berusad nivå hela dygnet. :-)

Vi åkte till bowlinghallen vid 14 för att se när E spelade match. Jag och J tog med oss en liter grogg att släcka våran törst med under matchen. Syrran och kusinen åkte till stan för att shoppa loss lite.

Vid 16 var vi tillbaka här hemma och folk började droppa in. Eftersom festen började så tidigt var toppen redan nådd runt 21! Då var folk bra berusade och singstar stjärnorna ljud i högtalarna! Som mest var vi 22 pers här och det var precis lagom med folk. Alla tjötade och verkade ha trevligt. Det blev lite fylle kortspel i köket och folk blev inte nyktrare av det spelet vill jag lova! Vi dukade fram maten vid 19 tror jag och det var lyckad, jätte god rostbiff med potatis sallad och bröd. Det blandades drinkar och shotglasen gick varma. Det hanns även med en cigarr runda för de "fina pojkarna" ute på trallen. E fick som han ville, hans "lounge" var alltid knökad med folk och en eftertraktad plats att sitta i. Inte så konstigt kanske då han hade en liten gömma med "fin spriten", is och cigarrer.. Ha ha han är rolig min sambo.

Men vid 22:30 hade den manliga värden i huset tydligen fått lite för mycket och däckade i sängen!! Men vad gjorde de, vi hade kul i alla fall!
Det hanns även med en brottningsmatch, helt i vänskaplig mening, mellan den yngsta och den äldsta fest deltagarna, det skillde bara ca 23 år mellan dem ;-)

Vid 02 någongång hade den sista personen lämnat huset. Låter kanske tidigt men med tanke på att vi hade hållt på sedan eftermiddagen kanske logiskt.. Vi fick en till övernattare som tog soffan i besittning under natten. Jag drack mina vanliga mjölkdrinkar men kan inte påstå att jag blev mer är måttligt berusad, trots några shots då och då. Men sen är man en ganska rutinerad drickare också, även om det var läääänge sedan jag drack så mycket. ;-)

Summa sumarum så tror jag alla hade trevligt och jag anser att festen blev lyckad. Varken spriten eller maten tog slut. Vi fick fina presenter också! Nu blir det lite bilder från gårdagen., tror ej att alla gett sitt samtycke att florera på min blogg, men jag har ju copyright på bilderna ;-)

image319image318
image320
image321
image322
image323
image324
image325image326image327image328image329image330image331image332image333image334image335image336image337image338image339image340image341

RSS 2.0