2:a inlägget idag, duktigt!

Nu har man nyss kommit hem från en uppfriskande promenad till torget. Slängde ut ungen på balkongen så han får sova och andas in lite extra frisk luft. Bayles ligger i frysen och vinet står och luftas. Nu ska det bli supa av. Ha ha nej skämt å sido anmäl mig inte till soc nu bara..

Det var som vanligt grymt mycket folk på systemet.. Men det gick snabbt ändå, ganska många kassor öppna. Köpte en Bayleis (hur fasen stavas de?) MINT som är sjuuuukt god! Sen blev det en flarra vin också, turning leaf, och två Heineken på flaska som E ska få dricka i morgon om han spelar en bra match.. ;-) När jag sedan gick till hemköp för att köpa lite lussebullar ingridienser (skäms ju så att jag redan käkat upp ALLA som vi bakade igår) var det smockat med folk! Överallt, i alla gångar stod det personal och packadde upp varor. Väldigt smart att göra det en fredags eftermiddag då det är många som handlar.. Så det var inte lätt att manövrera vagnen blnad alla kan jag lova! Skulle gått in på apoteket också men där var det om möjligt ännu mer folk, så det struntade vi i.

Just de, glömde skriva förut vad bra gossen sov i natt! Han käkade vid 20:00, vaknade sen inte igen förrän vid 03:45! Ni ska veta va sur jag blev att han inte sov en kvart till.. Så E kom undan igen.. :-) Sen somnade han om och vaknade inte förrän vid 08:30! Underbart. Om han nu vill börja sova 8 timmar varje natt vore det ju super, även fast jag nöjer mig med 6-7 timmar..

När vi var ute och spatserade kom jag att tänka på när jag var hos Jannicke på kräftskiva för några år sedan. Vi fick uppdraget att lägga in all sprit i huset. Jag tog uppdraget på största allvar och började lassa in den utsökt drycken i kylen, även rödvinet... När det efter ett bra tag upptäcktes att jag lagt rödvin i kylen fick sig alla ett gott skratt.. Jag fattade ingenting.. Men de sa bara "Inte lätt för en bonn tjej från landet som är uppväxt på hb att veta att rött vin ej ska ligga i kylen"! Kunde ju inte annat än att hålla med.. Hade noll koll på vin, hade bara druckit det EN gång, på en fest hos en kompis i vänersborg. Kommer inte ihåg vad det hette men det smakade svartvinbärs saft och är väl de vinet som alla a-lagare dricker.. Jag kunde inte dricka svartvinbärs saft på flera flera år efter det missödet.. Så man kan lugnt säga att jag hade dålig koll på just vin.. Men där gick jag nu, hem från systemet med mitt favvo vin med den "rätta druvan"! Ha ha man lär sig, man lär sig..!

Just det, dagens Emir:
Nu heter jag inte längre "flickvännen" i hans telefon.. Nu tänker ni kanske "Aha de har förlovat sig och han har döpt om henne till sin fästmö" he he ni kan inte ha mer fel.. Jag går nu under namnet S.o.S..! Han var snäll nog att inte lägga till "alarm" efteråt.. Detta kallas jag för att han tycker det är extremt kul att kalla oss "sambon och sonen.." Jag vet inte om jag tycker det är lika kul dock.. Verkar som att det alltid är någon big emergency när jag ringer.. kanske ska sluta ringa för att bara chatta.. Ha ha

Nej nu ska jag värma smör och göra lite lussebullar, glömde dock russinen.. SoS får nog ringa och be E att köpa med det på väg hem..
Bjuder på en bild på den ofrivillige fotomodellen:

!image125

Hej hej hallå bloggdagboken!

Nu har jag inte uppdaterat på länge igen. Men jag försökte faktiskt göra det tre dagar i rad men sidan fuckade sig varje gång! Blir ju vansinning varje gång de händer..!

I måndags var vi i Angered, öppna förskolan hade heldag. Det bjöds på fisksoppa med pressad potatis och sallad. Till efterrätt fick vi ananaspaj och glass, mycket gott! Dennis var jätte trött och sov hela dagen.. Ha ha medans de andra barnen var sura och griniga, ammades och gungades fram och tillbaka hela dagen. ;-) De var all lite avundsjuka på min snälla pojk. Han vaknade dock exakt var tredje timme för att lapa i sig lite NAN.. :-)

På tisdagen gjorde vi inget speciellt vad jag kommer ihåg.. Vi åkte till forum på bäckebol. Det är INTE lätt att bära D i sitt babyskydd, två stora konsumkassar och ett STORT paket blöjor fram och tillbaka från bilen, det är ett som är säkert..

På onsdagen kom det avier, så det vara bara att åka till hemköp. Vi skulle tagit vagnen men det ösregande ute så det fick bli bilen i alla fall. Det var inte lättare då, babyskydd, hemköpskasse och två ganska små och ett STORT paket.. Oj oj jag kommer att kunna deltaga i Sveriges starkaste mamma snart.. Hemma så blev det att packa in några paket så E inte kunde tjuvkika.. Tänkte åka med till bowlinghallen på kvällen men jag stannade hemma för att pyssla!

D sov så snällt natten till torsdag, käkade 20:30, 02:30 och sen vid 09:00. Så man fick några timmars extra sammanhängande sömn. Han brukar sova runt sex-sju timmar i sträck varje natt nu så det är skönt!

Igår var jag till allergologen på Sahlgrenska. E hämtade oss hemma och körde mig dit. Han och D stannade och sov i bilen medans jag var inne, latmaskar.. De sa inte så mycket nytt dock, jag fick göra konditionstest och lungtest. Allt var super, hur det nu kan vara det då jag inte tränat ordentligt på typ två år.. Jag sa som vanligt att medicinerna inte hjälper, min näsa rinner ju konstant. Men det har den alltid gjort så jag är mer än väl van vid detta.. Men det vore skänt att få det att sluta.. Inte så roligt att snora dagarna i ända! Han sa även det som jag sagt i ÅRATAL till folk som säger till mig att jag ska snyta mig! DET HJÄLPER INTE! För det börjar rinna 30 sekunder efteråt i alla fall, HA HA HA säger jag till er..! ;-) Han tittade i min näsa och sa att ena näsborren var helt tät, jag fick ingen luft genom den, inte konstigt att jag aldrig lärt mig andas med näsan då.. Så jag fick en remiss till öron/näsa/hals läkaren som ska kolla mina polyper. Kanske de hjälper om de avlägsnas?

Efter läkarbesöket körde E mig och D till Lina. Vi skulle baka lussebullar, det gjorde vi också men det tog sin lilla tid! ;-)
Lina tog lite kort och vi snackade skit som vanligt. Mysigt mysigt. D och Ilean tog en välbehövlig sovstund medans vi bakade

image122

Dennis sover som vanligt med munnen öppen och ser ut som en liten fisk :-)

De gjordes försök till att ta lite julkort.. Men D är som jag sagt tidigare, inget fan av att bli fotograferad.. Direkt kameran kommer fram blir han sur, när man tar bort den ler han som en galning..! Få se om ni, mina kära och nära, får något julkort på D i år ;-)
Så här söt blev i alla fall Ilean i sin tomtedräkt!
image123

Det blev så varmt av bakningen och av klädbyten och fotografering så de fick lufta sina knubbiga kroppar lite!

image124

Det skiljer, som jag sagt förut, en dag mellan pojkarna. Just nu väger Ilean 2kg mer än Dennis men på denna bilden ser det ganska jämnstora ut!

Idag är det städning på schemat. Nu vaknade busen och är nog lite hungrig. Ha det nice så länge, over and out!


Jag har visst blivit utmanad, av ciajanson.blogg.se!

Om du blev strandsatt på en öde ö vad skulle du ta med dig? Du får bara välja en person och en sak. Du kommer vara fast i ett år och du kanske inte överlever.

image81

Oj då.. Jag skulle nog ta med mig Robinson Martin Melin. Ha ha så får vi hoppas att ön är som Tengah, eller vad nu den ön hette som han vann på. Sen är det ju bra med en snut om det kommer några fulingar.. ;-) Jag skulle ta med en låda snus. Annars blir jag väl så purken så Martin inte vill hjälpa mig utan kanske grillar mig över en eld i stället..

Nu utmanar jag: smalandrockar.blogg.se , hennys.blogg.se och holms.blogg.se!

Dennis lite sjuk?

Märker att nu när D är vaken längre om dagarna så hinner man inte blogga så mycket! För när han väl sover pysslar man med annat. För man busar och myser mest när han är vaken, men han gillar att ligga i sin babysitter eller sitt baby gym och bara kika runt.
I förrgår slog jag in nästan alla julklappar, hade 16meter papper och trodde de skulle räcka... Men inte! Men jag kommer nog att vara klar med all julhandling nästa vecka. Nice att slippa springa på stan med vagnen bland miljoner av folk.

Han sov bra den natten jag skrev om sist! Nu sover han oftast 6-7 timmar innan han vaknar för att äta. Det känns härligt i kroppen ska ni veta. Bäst var det natten till igår. Då somnade han runt nio men ville äta igen vid halv elva. Då matade E, de somnade om och D vaknade igen vid halv fem, som ni vid detta laget vet är Es mattid ;-) så jag fick sova hela natten och det behövde jag eftersom jag hade ställt klockan på kvart i sju. Jag och D skulle återigen hem till Långed. Jag gick upp kavrt i sju, duschade, käkade, gjorde mig och alla Dennis saker iordning, väckte och matade honom och sedan bar det iväg. Från att klockan ringde tills vi hade satt oss i bilen tog det precis en timme och en kvart. Sjukt bra jobbat av mig må jag säga..!
Han sov hela vägen hem, han jollrade visserligen lite i udevalla men somnade om. Väl hemhemma lämnade jag honom till mor och far. De frågade "Hur blir det med maten nu då?" Och då svarade jag ju såklart att jag fick mat på skolan.. Men de menade inte mig utan D.. Jaha så nu har man inte längre högsta prioritet hos sina föräldrar ;-) ha ha

På min gamla gymnasieskola satt jag och J mest och tjötade med våra gamla lärare och med varandra. Har saknat henne och det var jätte mysigt att tjöta precis som förr! Vi var dock inte till så mycket hjälp.. De kom inte så många elever men vad spelar de för roll? Vi fick skvallra och äta smörgåstårta! ;-)

Mor och far följde med oss tillbaka till götet för att far skulle få igång min bil. Jag hade nämligen glömt att släcka en lampa i bagagen och batteriet var slut. Mina kablar låg i bagagen men centrallåset funkar inte utan ström så jag kom inte ens åt dem.. Jag och E skulle starta den i fredags och vi fick hjälp av en snäll kille. MEN den vägrade starta.. Kom sedan på efter att fader påminnt mig att bilen har en startspärr.. Har man låst upp och inte startat bilen på några minuter måste man låsa och låsa upp igen för att den ska starta.. oooppss.. Så när far bad mig göra de startade den på en gång.. Fick bjuda dem på Mc Donalds som tack..

D håller nog på att bli lite sjuk.. Han hostar väldigt. Små barn fattar ju inte att de ska spotta ut slemmet utan sväljer det dirket de kommer upp.. Så det blir några hostningar på rad.. Stackarn.. Men han grinar inte utan ler i mellan varje host ;-) Han har ingen feber och äter bättre idag än igår så det ska nog inte vara någon fara, men som jag sagt innan så oroar man sig som en galning när han inte följer sitt "mönster".

Idag ska vi inte göra någonting! Jag är rätt trött fast jag sovit många timmar i sträck. D somnade vid halv åtta och vaknade igen vid halv tre i natt. Vi har myst lite här på morgonen innan  han somnade på min mage.. Då fick han allt lägga sig i sin säng som jag höjt upp lite. I natt så läste jag nämligen i "barnboken" när han hostade så att man kan lägga en telefonkatalog under benen på sängen så att den lutar lite, lättare att få ner slemmet igen då. Men vi har ju ingen telefonbok, och alla böcker är redan nerpackade.. Så det fick bli säsong 5 och 9 av vänner.. Men med en kudde över så fodralen inte blir buckliga.. Undrar vad E säger om de, ha ha!

Jag är extremt sugen på restaurang mat idag.. Helst min favvo kocks potatisgratäng och oxfilé.. Nu menar jag inte E, även om han är grym i köket, utan kocken på mitt gamla jobb. Men eftersom vi inte sätter våran fot på det stället längre får jag fortsätta drömma..!

I veckan ska jag till allergologen på Sahlgrenska. Inte så sugen på att åka dit dock.. För det första hittar jag inte, det finns aldrig några parkeringar, jag vill inte ta spårvagnen och jag vill inte ha med D. Så jag vet inte hur vi ska lösa de. Får se om E kan vara ledig några timmar, köra mig dit och vänta i bilen med D tills jag är klar..
Det är även en heldag på öppna förskolan hos Linda. Får se om D piggnar till så vi kan gå dit. Ska även baka lussebullar med Lina!

Bjuder på två bilder idag, eller tre ;-)

image119
Har han inte så fina ögon? Undrar om de kommer att fortsätta vara blå..

image120
Så här busig ser han ut hela dagarna, sötisen!

image121
Nu ligger han och sover i sin lilla korg.. Hoppas hoppas att han inte blir sjuk, vi orkar inte med sjukhus längre!

Vi tycker om att kalla D för sonen. Ingen annan som kan kalla honom det ;-) Fast oftast blir det att man säger busungen, lovar er att han kommer att leva upp till sitt namn.. ;-)

Nu ringde precis E, han hade visst skaffat barnvakt i någon timme i kväll så vi kan gå ut och käka! D är ju inte så svår att passa nu, sover ju hela tiden! Kanske kan man ta sig några glas vin också.. ;-)

Nu får jag allt ta och tvätta lite, helt otroligt hur mycket tvätt mina pojkar gör åt..!

Ett kort inlägg

Igår var vi på bvc. Stora stora Dennis väger nu 4845g och är 58cm lång! Vi hade ju övat på "läxan" som vi fick sist gång, att han skulle le. Om dagarna ler han mest hela tiden men under de 30minuterna vi var där log han inte EN ENDA gång.. Han är allt bra vrong.. Stön pelle. Ha ha.

Idag vaknade jag vid sju och gick upp för att surfa lite. D vaknade vid åtta. Vi gick till öppna förskolan med Lina och Ilean. D somnade inte i vagnen på väg dit men jag lyckades få honom att somna vid två efter att han käkat. MEN så skrek en unge för fulla muggar precis bredvid hans vagn i typ 15minuter och då vaknade han tillslut. Sen var det omöjligt att få honom att somna om.. Han sov kanske i 5 minuter i vagnen hem, sen typ 20 minuter här hemma. E gick en promenad med honom och då somnade han, men direkt han kom innanför dörren vaknade han igen. Han är FORTFARANDE vaken och klockan är nu nio! Stackarn måste ju vara svintrött. Vi tror han har ont i magen igen då han inte bajsat sen i måndags. Men så här har han aldrig varit innan.. Han är så busig för han somnar direkt på armen då man tar upp honom, sen vaknar han när man lägger honom i sängen och ligger och hånler åt oss.. Oj oj jag kommer få krupp om han inte sover på hela natten..
Men annars har dagen varit bra ;-) he he
Nej nu har jag inte tid att skriva mera, måste avlasta E med Dennis nattning lite.. Önska mig lycka till!!!
Natti natti, förhoppningsvis!

Nu är min blogg time out över ;-)

Jag var så less på att blogga så jag tog en time out en vecka. Men nu får jag allt börja skriva lite igen.
Ja, vad har hänt seden sist?
Jag och Dennis var hemhemma i Långed i helgen. Då jag började bli lite sjuk kändes det skönt att komma hem och bli ompysslad. Fast nu var det mest Dennis som blev omhändertagen, men jag fick ju i vart fall vila! :-) E skulle jobba som en galning så att han kan vara helt ledig nu i helgen.
På fredagen var vi hemma hos min morbror då hans fru fyllde år. Dennis var inte på sitt bästa humör.. Han som alltid sköter sig när vi är bland folk skrek mest hela tiden. ha ha men så kan bebisar vara ibland. Han kände inte igen sig och sen fick han hoppa från famn till famn.

image111
Här ligger han hos min kusin Nathalie, vad blir det till D, syssling? Ingen aning..

image112
Hos födelsedags barnet Pernilla. En STOOOR jäsp..

image113
En suddig bild hos min morbror Ingemar. Även här gäspar D, trött stackarn!

Efter att vi fikat och tjötat någon timme skulle vi gå hem. Det var mörkt ute och min morbror TVINGADE på mig en reflexväst.. Suck, men som tur var mötte vi ingen vi kände. Är tydligen det nya modet i Långed då vi såg flera stycken som gick runt i de knallgula västarna, vad hände med de runda reflexerna som kan lätt kan gömma i fickan när de inte behövs?

Min mor hade tidigare på dagen bjudit på jansons frestelse, som är bland det bästa jag vet! Längtar sååå till julmaten..

På lördagen var jag och mor mitt ute i skogen i ödskölt på julmarknad. Jag ville dit för att se om de hade marknadsgodis, ni vet de där bruna nougatbitarna.. mums! Nu fanns inte de, men det fanns en julvariant som smakade pepparkaksdeg. Helt ok. Köpte även en "världens bästa pappa" mugg till E. Han har fått för sig att han kan ta med våra höganäs koppar till jobbet, men det är inte godkänt ;-) Träffade även Henny som satt och sålde sina smycken. Köpte inga då jag bara kan använda guld, men de var fina! Sa även hej till de andra eds brudarna.

Under tiden var min far ute på promenad med D. När vi kom hem var han färdigmatad och nybytt. Lyx ;-)
Vi fortsatte slappa, jag lagade stuvade makaroner och köttbullar. Men jag käkade janson, he he. Det blev även en pizza på kvällen från den nya pizzan i billingen. D sov hos mor och far och levde om hela natten.. Ha ha han vaknade typ varannan timme och käkade som en galning hela helgen! Far säger att det var för att vattnet är sååå gott. He he ja vem vet? På söndagen såg vi Narnia på morgonen i soffan, jag lagade hemgjorda köttbullar till middag medans mor kokade potatis och stuvade vitkål. Helgen var helt enkelt jätte skön. Vi saknade båda två E dock, men han tog hand om oss så bra när vi kom hem så.. Dennis fick bada och jag fick julmust ;-)

image118
Gammelfarmor var även på besök en sväng.

image114
Dennis åkte runt på morfars mage i bärselen en sväng också.

image115
image116
Mormor matade och mös mest hela tiden ;-)

Dennis hår är nu nästan helt bortskavt. Han ligger ju på mage och rör huvudet fram och tillbaka hela tiden, så snart är han en liten flintis! Håret på hjässan är nu så ljust så att det knappt syns. Hoppas hoppas att han blir en liten blond krullis precis som hans far var när han var liten, så sött!

Igår var vi på Östra sjukhuset och pratade med kirurgen. Allt var bara bra, det ska bli en uppföljning då D ska undersökas var tredje månad under första året. Hon sa även att om nu magen skulle krångla och vi söker hjälp för det ska vi säga att han har opererats i magen så att de inte bara skickar hem oss och säger att det löser sig. Bra att veta, annars så kanske man väntar för länge om det skulle bli stopp i magen.

Jag ska börja skriva "Dagens Emir" här på bloggen. Det kan vara allt från något skumt han gjort till någon av hans dåliga historier, han har en helt skum humor den grabben.. Ha ha

Så gårdagens var:
Vi satt alla tre i ett väntrum. Då kommer en sköterska och säger att vi ska gå ner en trappa för provtagning. Då säger E "På Dennis?" Hmm.. Ja vem skulle det annars handla om? Till saken hör att han sa det med en väldigt orolig och nervös röst. Detta tror jag beror på att han är galet rädd för allt vad sprutor och blod innebär.. Så han var nog väldigt rädd att de kanske skulle sticka honom i fingret.. Väl därnere höll jag D i famnen medans de tog blod från hans häl. Sköterskan frågade E hur han mådde.. Han såg nämligen lite blek ut.. Ha ha Hon sa att han skulle titta bort och slappna av i sin stol så han inte svimmade och ramlade av stolen. He he min stora starka sambo..

Idag ska vi till BVC igen. Jag tror att D väger närmare 5 kg nu så mycket som han käkat det senaste. Det nya rekordet är 200ml! Han som bara brukar äta mellan 100-140ml!

image117
En sliten mor sitter med en sovande son på magen medans hon läser om prematurer i Vi Föräldrar.

Jag har nu nästan beställt alla julklappar! Ska prova och se hur det blir att beställa alla över nätet! Måste bara åka och köpa lite julpapper.. Ska nog klä jukkapalmen i julkulor i år igen.. Orkar inte ta fram alla julsaker men en liten gran måste man ju ha ;-)

Min gamla gymnasielärare ringde och bjöd mig till mitt gamla gymnasie till helgen.. Jag skulle tydligen prata lite om hur det är att läsa på universitetet.. Det hade jag gärna lyssnat på innan jag började i Uppsala. Tänkte ta med lite böcker och så. Men jag har inte bestämt om jag ska åka än.. Var ju i Långed i helgen.. Masigt att åka fram och tillbaka hela tiden.. hmm.. Vi får se, vore kul att träffa sina gamla lärare och klasskompisar dock. Vi ska tydligen ha ett litet reunion party till sommaren med alla gamla klasskompisar från gymnasiet. Ska bli skitkul, då är det ju fem år sedan vi tog studenten!

Nej nu kommer jag inte på mera för tillfället. Ska hoppa in i duschen en sväng medans D ligger i sin babysitter och ler för sig själv, sötisen ;-)
Hej svej så länge!

En riiiiiiiktig slappar dag!

Igår strulade bloggen så det blev inget inlägg. Vi var i alla fall på ÖF med Linda och Tristan. Det var bara vi och en till där så vi satt mest i köket med våra små och tjötade med fröknarna ;-) På kvällen gjorde E pannkakor, men jag är inte så stort fan av de, så jag fick crepes i stället, och det var alldeles utmärkt gott! Vi la oss återigen tidigt, fast jag var tvungen att se Boston tea party först..
D vaknade vid halv fem som vanligt, så skönt att vi kommit fram till att det är Es tid att mata då. He he. Vi vaknade igen runt halv åtta. Det snöade ute och såg ut att vara jätte kallt, så jag och D bestämde att vi skulle ta en heldag inne.. Han fick på sig sin mysdress och han somnade på min mage i soffan. Där låg vi och slappade tills han vaknade runt halv tolv. Han är sååå söt nu för man kan få honom att le om man busar lite! Så roligt, och man blir helt superglad varje gång.

Vi gosade nån timme innan vi återigen däckade i soffan. Så idag har vi haft en riktig mysdag! När E kom hem tog han i alla fall ut Dennis på en promenad. Då tänkte jag att jag kanske skulle damma och dammsuga som jag tänkt göra i typ en vecka.. Så nu är det halv städat, får ta golven i morgon..

Vi fick även andningslarmet idag. Helt sjukt att det är så känsligt. Det är en platta som är kopplad till en liten dosa som hänger på sängen. Plattan läggs under madrassen och registrerar alla andetag och rörelser. Om den inte registrerar något på 30sek, eller om rörelse och andningsmönster ändras börjar den tjuta. Och jag lovar att den halvdöva grannen kommer att höra det! Plattan kan ligga under en upp emot 10cm tjock madrass så den är galet känslig! Så nu ska det bli intressant om han sover längre när han får sova på mage. Jag skulle bli super nöjd med att bara slippa den matningen runt 01-02. Den gick jätte bra i början, man studsade upp ur sängen direkt han pep, men nu är man helt död.. Man går upp som i en dvala och vill inget hellre än att somna om. Så om man kunde få sova mellan typ 23 och 05 skulle det vara super nice! Nu käkade han runt åtta halv nio, så i normala fall vaknar han runt halv tolv, tolv. Ska uppdatera er i morgon hur det gick!

I morgon kommer Lina och Ilean och vi ska till ÖF här i backa. Ska bli kul att pyssla lite och jätte kul att man har en dag i veckan då man träffas! Som jag har sagt förut så känner man att man inte har något att göra, men när man kollar i kalendern så är det något varje dag! Förutom i dag då och det var väldigt skönt!

På fredag ska vi åka hemhem till lilla Långed. Undrar om man kan smöra med mor och far att de har D i sitt rum så man kan sova? Ha ha Fast då skulle jag väl inte kunna sova i alla fall för jag vet ju att de skulle lägga honom på mage och jag orkar ju inte ta med larmet, jag har ganska busiga päron.. ;-) Men bara för att råden var på ett sätt för 20 år sedan så kan de ju faktiskt ändras.. He he

Jag börjar bli väldigt "handla julklappar" sugen.. Jag har nu några idéer, men är långt i från klar med min inhandlings lista.. Har bara köpt två stycken än och det är ovanligt för mig när nästan halv november har gått. Men den svåraste i år kommer nog att bli till E.. Va fasen ska jag köpa til honom.. Han vägrar ju såga något han vill ha då han helst inte vill ha några alls. Han har sagt åt mina föräldrar att inte köpa och säger åt mig att jag ska påminna dom om att han inte vill ha några. Men jag vet ju hur min mor är, så självklart kommer han få någon klapp. Och jag tror ärligt att han skulle bli lite ledsen innerst inne om han inte fick någon, hi hi.

Nu är klockan tio och jag är faktiskt lite trött.. Hur man nu kan vara det då man gjort absolut nada idag.. Men jag tror jag börjar bli lite sjuk också. Näsan rinner mer än vanligt och jag får bota en ond hals på morgonen med te och honing..

Ska bara kolla in en auktion på tradera innan jag lägger mig, är galet sugen på att köpa ett nintendo wii.. Är ju ett stort fan av nintendo och har haft alla deras konsoller så varför ska jag inte köpa detta..? ;-)

Ni får en bild av D i sin mysdress, som ler fast han har nappen i munnen. Natti natti

image110

Bowling, bowling och mera bowling

Vaknade i morse vid halv åtta.. Skit sur och trött. Hur det kan komma sig har jag ingen aning om då E tog hand om pojken hela natten.. Skumt men så var det! Ingen idé att försöka somna om då vi ändå skulle åka iväg till hallen vid halv tio. Så vi gick ut i soffan. Vad finns det nu att se så tidigt en söndags morgon förutom barnprogram? Jo Dr Phil.. Ha ha det är heeeelt sjukt det programmet.. Men jag roade mig att se på galningarna i en halv timme tills vi började göra oss i ordning.

I hallen så var i stort sett hela klubben samlad, i alla fall de äldre spelarna. De skulle spela först sex serier där de fyra bästa gick vidare till semi och där efter två till final. Då skulle klubbens mästare koras. Emir började hyfsat men låg bara på 3e plats av 16 efter en serie. Sedan gick det bara utför.. Man ser så väl på honom när det börjar gå dåligt, han blir så frustrerad. Efter 5 serier så låg han på en 5e plats och hade 1poäng upp till 4an och 20 till 3an. Till saken hör att E är helt överlägset bäst i klubben.. Han har spelat matcher i elitserien i sina dagar, men han satsar nu inte att spela högre än div 3. Han har även varit med och startat upp den klubb han nu spelar i så han lär inte byta.. Det tar mycket tid och ork att spela i ett elitserielag, allt blir så väldigt seriöst.. Nu är det bara skoj! I alla fall, 6e serien börjar och han börjar inte lysande nu heller.. Men de två han ska komma ikapp börjar inte bättre. Det blir oliiiiiiiidligt spännande men han kniper tillslut en 3 plats och får möta 2an i en semifinal. Han vinner den då han spelar dubbelt så bra som de serierna innan.. Jag ser att han vet att han kommer vinna, jag hoppas det jag också då jag inte vill ha en sur och analyserande sambo hemma resten av dagen! Han vinner sedan finalen och allt är frid och fröjd, allt annat hade i och för sig varit en skräll.. He he min duktiga bowlare! Men om jag som amatör, fast jag börjar bli ganska haj på det, tycker att han spelar en jätte bra serie kommer han ändå sen och klagar på sina strikes.. "Jag hade ingen bra tajming, jag vågar inte släppa ut bollen osv osv" Men det är nog för att han har väldigt höga krav på sig själv och alla förväntar sig att han alltid ska vara matchbäst.. Ja ja nog om honom!

Dennis skötte sig som vanligt exemplariskt och alla berömde honom för att han är så snäll jämt.. Jo visst, när vi är ute bland folk ja.. Här hemma kan han allt jäklas med oss.. Jag bytte hans blöja i vagnen efter han hade käkat så jag visste att han bara hade kissat. Han somnade två sekunder efteråt. MEN sen känner jag en hemsk stank som sprider sig i hallen... Ja ha det var bara att lyfta upp honom och ta med honom in i omklädningsrummet.. Busiga unge..
Svärmor och Es syster tittade även de ner en sväng och Dennis fick en jätte söt mössa av farmor. Vi lämnade hallen efter att alla hade käkat en jätte god räkmacka och vi var hemma runt halv fyra.
Vi vilade i soffan en stund framför BOWLING som visades på eurosport 2, innan vi käkade köttbullar och gratäng. E fick en jätte mysig flanell pyjamas av D på fars dag då vi har så kallt här hemma.. Det är säkert bara runt 28grader.. ;-)

Jag ringde far och sa att jag faktiskt hade skickat ett kort, men min käre pojkvän hade glömt att posta de.. Så det kommer nog fram på måndag..

Efter maten kände vi för att åka till the greatest ICA FOCUS in the world.. Vi skulle BARA handla ägg och bröd men kom ut 700kr fattigare.. Konstigt att det alltid blir så när man åker till den affären.. De har ju allt och lite till. T.ex funderade vi på om vi skulle köpa krokodilkebab eller zebra filé.. Nu blev det inget av det, men kul att veta att det finns i fall man skulle bli sugen.. :-D

Vi passade även på att köpa en "fixa pyspunka på däcket" flaska och sprutade in en massa mousse i saabinas bakdäck. Ska bli kul att se om det funkar!

Vi tog två avsnitt av Bones, som var delvis inspelat i en BOWLING hall, innan pojkarna däckade i sina sängar. Jag provade att lägga mig även jag men jag är inte trött. Började läsa den nya Harry Potter boken på engelska men jag orkade inte med många kapitel.. Så svår! Jag är inte alls dålig på engelska men då jag läst det andra böckerna på svenska var det extra svårt. Kan ju inte säga att den är skriven med enkla ord direkt.. Massor är påhittade ord som inte direkt går att översätta och att alla heter helt mysko namn.. Så det tar en stund att läsa en sida om man vill fatta allt.. Men jag vill ju veta vad som händer! Så jag kommer allt att komma igenom den tillslut.. Jag klarade av att läsa sagan om ringen på engelska så detta ska ju egentligen inte vara något problem. Är bara ivrig!

Med min kroatiska pluggning går det inget vidare. Har aldrig tid! Men nu ska jag sitta en timme om dagen så ska jag snart ha lärt mig denna skivan i vart fall..

I morgon ska vi till angered och till baby förskolan med Linda och Tristan. Blir nog att vi åker dit de måndagar vi kan.

Jag börjar bli riktigt frustrerad att jag inte får träna nu.. Jag får ju inte ens bowla.. Men jag har ju gått ner 3kg sen 1a november så något gör jag ju rätt.. BARA 7kg kvar..

Har inga roliga bilder idag då det var slut på batterier i kameran. Helt värdelöst med en digitalkamera med vanliga batterier.. Men man kan inte begära så mycket för en så pass billig kamera dock.

Nu ska jag prova att sova igen, D käkade vid 21 så han sover nog iaf 4 timmar till. Natti natti

BVC och postorder shopping

Igår slappade jag och D i pyjamasen til elva.. Sen skulle vi iväg till BVC. Det spöregnade ute så vi fick ta bilen. Vi pratade om att han inte bajsat sedan i tisdags och hon bad mig klä av honom samtidigt som hon kollade upp lite nummer angående extra vaccinationer. Sedan säger hon, "Om han börjar få ont  magen eller spänd buk kan du ge honom plommonsaft" Direkt Dennis hörde ordet plommansaft så bajsade han på skötbordet.. Ha ha man kan ¨då anta att han absolut inte tycker om plommon.. Vi vägde honom och nu väger han hela 4355g! Han växer som en galning, snart är han uppe på normalkurvan. Hon flyttade fram hans 3månaders vaccinationer till början av januari då han fortfarande är liten. Hon tog ingen längd, vi ska ta det nästa gång. Nu ska vi börja gå dit varannan vecka eftersom allt flyter på så bra. Jag visade även Dennis tunga då jag tyckte den var vit. Hon trodde inte att det var torsk men vi kunde ändå skölja munnen med vatten och bikarbonat efter måltiderna och se om det försvann.

Sedan gjorde vi inget speciellt i går. Vi var alla tre väldigt trötta och somnade vid nio. Det var längesedan jag la mig så tidigt! Jag kan bjuda på lite bilder i alla fall:

image106
Nya hängslebrallor, lite stora fast det är storlek 50.

image107
Lilla busen, han har masat så med huvudet så håret skavs bort! Nu har han bara en massa långt hår i nacken.

image108
Han är ingen fotomedell direkt, väldigt svårt att få fina kort. Han sprattlar och gör grimaser hela tiden!

Idag har vi busat i flera timmar. Jätte kul att han är vaken så länge åt gången. Jätte jätte svårt att få honom att le dock. Men han gråter ju inte heller så..

image109

Dessa kläder blev det att jag behöll tillslut.. 1 par svarta lite tjockare leggings, 1par randiga leggings, 1par bruna "fin strumpbyxor", 1 par svarta finbyxor, en lila tjock kofta, en kort jeans kjol, en rutig omlottkjol, en lång mörkblå collegetröja, en svart klänning, ett nattlinne, 2par benvärmare gråa och svarta, bäddset till dubbelsängen, en blå kamouflage body och ett set finkläder till Dennis. Ha ha så nu har jag lite nya kläder i vart fall.

Dennis höll upp huvudet ett bra tag i morse när han låg på mage. Han blir så arg efter ett tag när han inte orkar längre, gullungen.

Oj oj nu är visst maten färdig. Idag bjuder mannen på potatisgratäng och oxfile! I morgon blir det en heldag i bowlinghallen, klubben har klubbmästerskap. De ska tydligen bjuda på räkmacka också, nice! Tar nog med mig både vagnen och bärselen! Hej så länge!

Maria:
Åååhh va roligt, Dennis längtar jätte mycket ;-)

Det kom några paket på posten..

och jag blir galen! Jag har som sagt beställt en del saker. Bland annat mycket kläder till mig. Nu beställde jag massor för jag tänkte att då kanske något passar i alla fall, men nu passade allt! Så nu har jag beslutsångest.. Ska jag behålla alla eller skicka tillbaka nåt? Till saken hör att jag blev jävligt snygg i min nya stil.. He he får se vad jag beslutar i morgon.. Då kommer ett paket till.. Shoppoman kanske?

Idag var jag och Lina på baby öppet på Backas öppna förskola. Det var mysigt och vi pysslade lite. Jag älskar att pyssla men har så dålig fantasi.. Älskar att leka med för den delen.. Tur att D snart blir stor så man inte behöver skämmas av att leka, ha ha. I år kan man kanske säga "Jag? Nej Dennis ville absolut ut och åka pulka, men han sover i vagnen och jag var tvungen att prova hans nya racer pulka.." Ha ha vad tror ni om de?

Orkar inte skriva så mycket idag, är rätt trött.. Måste vara efter den feta kebab pizzan jag tryckte i mig förut.. Ja ni läste rätt, pizza idag igen! Helt sjukt, men jag är fortfarande så pisst på att jag inte får träna så nu skiter jag i allt vad nyttigheter heter.. Men jag kom i vart fall i mina gamla jeans och kjol idag så något måste ha hänt. Vågar dock inte ställa mig på vågen ;-)

Lägger in lite bilder i stället:

image101

Hoppas Tomten vet att D inte behöver mer mjukdjur i julklapp.. Ändå har han en i vagnen och en i sängen så han har en del ;-)

image102

Favvo positionen, rumpan i vädret och lilla gapet öppet.. Söt napphållare va?

image103

Man kan sova i soffan på förskolan..

image104

..eller i ormgropen. Man blir väl trött när man flirtar med tjejer med långt hår.. En dag äldre Ilean ville dock inte sova :-)

image105

Efter en lång dag somnar man gött bredvid pappa som bara skulle ta en fem minuters paus på sängen.. Mina fina pojkar :-)

Men nu ska JAG sova! D var lite cranky fram tills för en halvtimme sedan då han äntligen somnade.. Måste ha haft ont i magen, inte konstigt när man har flera dagars mat kvar i magen..

God natt önskar jag er mina TYSTA läsare.. Dåligt med kommentarer.. skärpning!

Typewriter

Det är det längsta ordet man kan skriva av en rad på tangentbordet. :-)

Idag har vi varit på öppna förskolan igen. Det var korttagning idag. Jag tror att det blev ganska bra iaf.. Men jag måste gå med honom till en fotograf senare när han kan ligga på mage och hålla upp huvudet. Min mormor har sådana kort på alla sina barnbarn och barnbarnsbarn, då ska ju inte Dennis vara sämre, han ska ju ändå upp på samma vägg.

Nu har han inte bajsat på snart två dygn, och hispig som man är blir man lite orolig. Detta gör att han heller inte orkar äta lika mycket som han brukar då hans kropp är full. Klarade sig Dennis kusin så bra fast han bara uträttade sina behov en gång i veckan ska allt detta också lösa sig. ha ha.
Vi har även diskuterat idag om hur vi ska göra med hans sovställning på natten. Han ÄLSKAR att sova på mage och sover då väldigt länge, kan hoppa över både en och ibland två mat tider. Men grejen är ju att alla varnar om risken att sova på mage på grund av plötslig spädbarnsdöd. Min bvc sköterska skulle gå i taket om hon visste att D sover på mage om dagarna.. Så nu ska vi bestämma om hur vi ska göra på nätterna.. Fördelarna att sova på mage är ju då att han sover bättre, jag och E får sova ut varje natt. Men nackdelen i detta ämne är inte bara en bagatell utan en påtagligt höjd risk för psd. Då kanske man ska köpa ett andningslarm? Men det kanske bara orsakar större oro, att man ligger och tittar så lampan blinkar hela natten? Ja vi vet helt enkelt inte.. Men det kanske är bra att låta honom sova på rygg även på dagarna så han inte ratar helt att sova så. Ja ja vi får se vad vi beslutar. För om han skulle sova på mage och något skulle hända skulle man aldrig förlåta sig själv.

Idag ringde även Ds gammelfarmor och undrade vad han önskade sig av tomten. :-) Han behövet definitivt inga mer kläder, även om jag vet att han kommer få det då det är svårt att låta bli att köpa.. Sen är han ju för liten för leksaker än, men en liten skallra eller nåt kanske? Hon sa att det kanske blir pengar då i stället. Det går ju också bra, han har ju redan ett sparkonto. Men men det spelar ingen som helst roll vad han får!  Men hans mamma skulle behöva en ny bil.. He he
Jag vill egentligen inte sälja saabina då hon går så bra. MEN jag börjar bli galen på att masa in och ut vagnen varje gång.. Plus att det absolut inte får plats någon mer förutom mig och D. Skulle vilja ha en V70, men jag får se när jag får tummen ur och slänger ut henne på blocket.

Inatt var föresten en underbar natt. D käkade vid halv åtta, gosade med mig en stund innan han somnade runt halv nio. Sen vaknade han inte förrän vid halv ett, sedan vid sex. Om det är så varje natt skulle jag inte klaga. Det gör jag inte nu heller iof, förstår inte hur jag kan vara så pigg som jag faktiskt är. Jag går upp vid åtta, senast nio varje morgon, är oftast ute på något galej till sen eftermiddag och ändå sitter jag uppe till typ elva tolv varje kväll. Men man får väl super powers som morsa! Det är ganska skönt att sitta och slö surfa eller se på tv på kvällarna. Jag är inte trött så varför ska jag då lägga mig? Folk pratar om egentid, men jag känner inget behov av det, jag är uppe för att jag är pigg. Jag tycker jag har mycket "egentid" på dagarna. Han är inte alls krävande. Har bara varit nu några kvällar då man har fått honom att bli tyst av att gå och bära på honom. Men oftast när vi är hemma så ligger han bredvid mig på soffan och tittar, jag flänger med något mjukdjur med klara färger fram och tillbaka, sedan somnar han och då kan man göra lite vad man vill. En förälder på förskolan blev så förvånad igår. Jag la D på en matta på golvet och bad Linda titta till honom medans jag gick på toa. När jag kom tillbaka hade han somnat. Den andra mamman utbrast " Men herregud kan han somna sådär utan DIG, utan att du behöver gå och BÄRA på honom?" Ha ha det är något vi aldrig behövt göra. Han var som sagt självständig från början och tyvärr inte bortskämd med närhet det fyra första veckorna i sitt liv. Så nu kan han somna när som helst hur som helst.

I morgon kommer Lina hit, vi tar nog en sväng förbi "baby öppet" på Backas Öppna förskola. Sedan ska jag hämta ut en massa paket på posten.. Det är nackdelen med att slösurfa.. Man hamnar på sidor som har så mycket roliga och bra saker.. Då kanske man råkar beställa en del. He he får sluta med det snart. Kanske ska man beställa alla julklappar online i år? Får fundera på de, lättvindigt om inte annat.. Älskar som sagt att handla julklappar, men det är lika kul att handla på nätet som att trängas i affärer.. Så här många handlade jag förra året:

image100

Fin jukkapalmen blev utklädd till julgran eller hur? Min gamla tomte vaktade klapparna lika bra som alla andra år..

Efter att ha tagit minst 24 kort om dagen har jag helt glömt bort kameran det senaste! Måste ta några kort i morgon så ni får se vad mycket han har växt ;-) Skulle tagit ett idag då han hade jätte söta baby blå kläder där det stod I love Mommy på, så gullig så.

Nu har jag inte sett så mycket av E det senaste. Han kommer hem sent och lägger sig tidigt. Tydligen mycket att göra på jobbet. Jag vet att det går i perioder, men alltid när det blir så här så glömmer man liksom bort att han var hemma jätte mycket för ett tag sedan. Sen vet jag att vi inte kommer kunna ha den livstil och leva som vi gör om han inte jobbar mycket. Men jag ska inte klaga, jag träffar honom nog oftare än vad en del andra träffar sina män. Jag har i vart fall förhandlat fram en HELT jobbfri helg i månaden. Oftast måste han åka in några timmar på morgonen, förut sov jag alltid medans han var borta. Men nu går jag upp tidigt och då vill man iaf ha två dagar i månaden då man kan vakna upp och äta frulle tillsammans. Jag klagar absolut inte, missförstå mig rätt nu ;-) Han är en underbar sambo och pappa och ibland undrar man vad man gjort för att förtjäna en sådan kille. Men kan kanske vara så att jag inte är så dum jag heller, he he


image99

Nej nu kommer jag inte på något mer att skriva om idag, börjar bli lite trött i ögat också. Natti Natti


Avskaffa läkemedels monopolet! ;-)

Idag har det inte hänt mycket. Vi var alla tre väldigt trötta då vi hade våran andra mardröms natt. D verkade lite sjuk. Han var kinkig och lät tät när han skrek. Men han hade ingen feber som tur var. Jag har pratat med BVC om det och vi ska åka med honom till akuten direkt han får feber då han fortfarande är liten och bräcklig. Så idag tog jag min första tupplur på dagen sen vi fick hem D. Vi sov så sött i fyra timmar. Då vaknade jag men D sov vidare. Men tillslut var jag tvungen att väcka honom, annars hade han aldrig somnat ikväll..

Ni som känner mig vet att det inte finns mycket som jag hatar lika mycket som apoteket och dess personal. VARJE gång jag är där händer det något. De är otrevliga och behandlar mig som om jag är dum i huvudet. Jag har fått väldigt mycket eksem nu igen, måste vara på grund av luften ute för det kan omöjligt finnas något grönt kvar i naturen nu! Så jag gick in på mina sidor på apoteket.se och köpte ut mina receptbelagda salvor. Jag skrev i att de skulle hämtas på apoteket på torget och skrev även in Es namn så att han kunde hämta det åt mig. Jag är inte så sugen på att gå in på apoteket med Dennis på dagarna när det är sjuttioelva sjuka personer där inne. Sagt och gjort, jag gjorde iordning beställningen och det skulle hämtas idag. Jag bad E hämta upp dem efter jobbet. Snacka om att jag blev pisst när han kom hem utan! De hade nekat honom! Han sa att han skulle hämta ut mitt paket, han kan mitt personnummer så klart och han visade sitt leg. Men de vägrade ge honom påsen. Käringen konfererade även med sina kollegor. E gav upp och de sa att jag fick komma och hämta de själv. Jag blir rasande, tar på mig jackan och åker ner. Som tur var var det mycket folk. Jag ville att de skulle skämmas när jag började gapa ;-) När det var min tur slängde jag fram lappen där ordernumret och Es namn stod. Så här blev konversationen:

Jag: "Jag ska hämta ut mina mediciner som som sambo blev nekad att hämta för en halvtimma sedan"
Sa jag med en tydlig irritation i rösten. Käringen tittade på lappen och jag såg att hon kände igen Es namn
Käringen: "ja, jaha"
Jag: "Det är jävligt konstigt att han inte fick hämta ut dem då jag skrev hans namn som mottagare speciellt för att jag skulle slippa komma in hit"
Käringen: "Jag ska gå och kolla på din order i datorn här borta"
K: "Här är din beställning"
J: "Jag ser ju klart och tydligt på papperet som du visar mig att hans namn står med som mottagare, varför i helvet fick han inte hämta ut det förut!"
K: "Jaaa...... Jag har inget svar på de..."
J: " Vi har faktiskt en prematur son hemma som inte ska vistas ute bland folk, speciellt inte på ett apotek med sjuka människor, då vore det ju bra om era så kallade "smarta alternativ" fungerar. Men han kanske inte fick hämta ut dem för att han inte har ett svenskt namn, är det så att han inte fick hämta ut de för att ni inte tror att han är svensk? För någon annan anledning kan jag inte se då det står KLART OCH TYDLIGT att han får hämta ut det på både mina och era papper!!!!"
K: "Mmmm, jag vet ej varför det blev så, jag har ingen förklaring.."
Hon tittar sig skamset omkring då folk i lokalen inte kan undgå att höra vårat samtal.
J: "Nej men är det då så svårt för er att kanske erkänna att ni gjort fel och be mig OCH honom om ursäkt?!!"
K: "Hmmm... Neeeej..."
J: "Men be om ursäkt då och erkänn att ni gjorde fel!!"
K: "Mmm,  jag har som sagt ingen förklaring på varför det blivit såhär... Men här är i alla fall dina mediciner.. Kan jag be om att få se erat leg?"
J: " Ok, ni kan inte ens be om ursäkt, fy fan, ja här är mitt leg och det är jag på kortet."
Käringen tittar länge på körkortet och ger mig varorna.
K: " Jag hoppas detta inte händer er igen"
J: " Ja de kan man ju hoppas, men det är ALLTID något krångel med er. HEJ DÅ!!"
Jag tar mina saker och stapplar argt ur, och ler lite åt att folk trodde att jag inte var klok.. Ha Ha

Visst jag kanske överreagerar, men jag har alltid fått dåligt bemötande av tanterna på apoteket. Spelar ingen roll om det är aopteket här eller i Bengtsfors. Samma taskiga attityd överallt. Jag blir djupt upprörd över sånt här. Men till saken hör ju också att jag inte har några som helst problem med att skälla på myndigheter, företag och affärer när jag vet att jag har rätt! Ni ska bara veta vad många arga ord som comhem, telenor, försäkringskassan, a-kassan och facket fått av mig ;-)
Väl hemma knåpade jag och E ihop en arg insändare till tidningen, he he

Ja detta var allt om dagens bravader, nu ska jag stänga av torktumlaren, kanske vika tvätten, innan jag kryper ner i våran varma säng!

Bjuder på en Halloween bild från jobbet förra året, scary va? ;-)
image97


I väntan på Jay Leno

Det blev visst ingen bok, tänkte se på Jay Leno i stället. Passade på att krångla fram två bilder ur kameran under tiden.

Dennis 2månader, Tristan 4månader
Dennis 2 månader och Tristan 4 månader. Snart har D vuxit ikapp! När de båda var 1månad och 3 veckor vägde Tristan EXAKT 1kg mer än Dennis. Dennis kläder fick han av Linda och de var i storlek 45 och passar perfekt :-)

Lilla Hammarby grodan

Och en bild på lilla Hammarby grodan, visst ser han olycklig ut i de färgerna? ;-)

Älskar att vara mammaledig!

Idag skulle D till östra för en ultraljuds undersökning. Vi skulle vara där vid tio, detta betydde att vi skulle gå upp senast åtta för att hinna med frukost, påklädning, matning osv plus att vi inte ville fasna i trafiken. D käkade vid sex, då brukar han vakna runt halv tio, tio. Klockan ringde klockan åtta och jag började skriva ett mess till pojkvännen om att det var ovant att vakna till klockan då vi har våran egna lilla livslevande väckarklocka. MEN jag somnade tydligen om för 30 minuter senare vaknade jag med mobilen i handen och ett halvt skrivet mess.. Tur då att vi hade våran livs levande väckarklocka och att han bestämt sig för att bajsa just då ;-) Annars hade vi försovit oss, då jag vet att jag kan sova hur länge som helst om jag inte blir störd.
Vi mötte upp E utanför entren. Undersökningen gick bra. Vad hon kunde se så såg allt bra ut. Hans njure hade växt, vilket den tydligen ska göra då den får ta hand om allt själv. D fick även nappen doppad i sockerdricka så han skulle ligga still, lilla sprattelgubben! Jag kan ju lugnt intyga på att han tysker om socker i varje fall..
När vi var klara åkte jag och D vidare mot Angered. Vi satt hemma hos Linda och tjötade och D fick även i sig lite mat. Halv ett började "baby" öppna förskolan. Det var jätte mysigt! Vi sjöng, hade babymassage och fikade. D har inte så stor nytta av det än, men ändå kul att vara där och träffa andra bebbar och deras mammor. Vi skrev även upp oss till en tid till fotografen på onsdag. Efter förskolan var slut tog vi oss en pizza.. Idag igen! Ja jag är så sur på att jag inte får träna så jag bryr mig inte om att jag käkat pizza två dagar i rad.. :-P

Jag tror att Dennis håller på att bli sjuk.. Han låter jätte förkyld när han skriker/gnäller.. Han har även varit lite slö idag när jag tänker efter och bara käkat 100ml en gång, de andra gångerna har det varit mellan 60-90ml. Så nu kommer jag väl inte komma sova i natt. Man är så dum som läser om olika sjukdomar, t.ex RS viruset som det står så mycket om i tidningarna nu. Men det är säkert inget, men man har ju hört att första gången ens barn blir sjuk blir man hyper nervös. Det kan mycket väl stämma! Jag vill ta en temp men vi hittar inte termometern.. Typiskt, men han känns inte varm men nu inbillar man sig en massa saker. Jag tänkte faktiskt jag skulle ringa BVC i morgon och fråga om vi kan komma i morgon i stället  för på onsdag.

Det är så skönt att vara mammaledig! Nu det senaste har vi hittat på saker varje dag. Vill inte ens tänka på hur det hade varit om vi inte fått D. Då hade jag kommit hem efter en dag på tacofabriken helt slutkörd och lukta majsdeg i håret.. Fast om vi inte hade planerat D hade jag nog pluggat nu istället, är som sagt ingen fabriksarbetare. Det passar inte mig. Självklart sköter jag mitt jobb på det sättet det skall vara gjort, men jag vill hellre göra något annat. Men det får bli en senare fråga då jag nu inte ens vet hur länge jag ska gå hemma. Just nu känns det som om jag skulle kunna göra det ett bra tag!

Jag började skriva detta inlägget vid halv nio, nu är hon halv tolv. Så är det att ha barn, plus att boston tea party var på tvn.. :-) Sjukt faktiskt, för jag pratade med Lina förut och då pratade vi lite snabbt om "universums framtid". Sen så handlade BTP om typ det. Jag tycker att det är oerhört intressant med rymden och framtiden, men det är så svårt att förstå. Man kan inte få grepp om det. Precis som de sa i programmet, allt snack om att universum är oändligt är verkligen ett riktigt mind fuck! Hur kan man säga att univerum är oändligt, hur satan vet man det? On the other hand, om det nu finns ett slut, är det då typ bara en vägg där då? Ha ha men då måste det finnas något bakom väggen eller kommer man bara tillbaka till början då? Oj oj nu ska jag inte sväva ut alltför mycket, vill inte börja tänka på det nu. Men det vore intresant om man någon gång får svar på alla miljoner frågor som det finns om rymden..

Jag har lessnat lite på att blogga.. Det känns som om att jag inte har något roligt att skriva. Visst kan jag skriva om vad vi har gjort under dagen, men är det verkligen intressant? Sen så är datorn så sjukt seg så det går knappt att lägga in bilder.. Snart åker den ut genom fönstret det kan jag lova er!

I morgon är första dagen på länge då jag inte har något inbokat.. Och det är kanske tur det då jag känner att jag inte kommer att få så mycket sömn ikväll, kommer väl kolla så att D kan andas och inte är snorig och tät hela natten.. Ha ha. Det får bli en städ dag istället för när solen lyser in ser man alla miljoner dammkorn här inne..

Nej nu ska jag lägga mig i sängen, tänkte börja på en bok. En fråga tills i morgon, vilket är det längsta ord du kan skriva av en tangent rad på tangentbordet? Du får kasta om bokstäverna självklart, men bara använda bokstäverna från en av de tre raderna. Ordet är på engelska. Lycka till!


Igår började vi dagen..

..med att åka till frölunda för att ta en tur runt affärerna med Lina och Ilean. Det blev dock inte så mycket shopping, mest tjöt ;-) Jag fick i alla fall tag i en farsdags present till E. Dennis tyckte att hans pappa är värd en present.

Väl hemma gjorde vi inte så mycket. E åkte iväg på kvällen, han skulle ut och partaja med några polare. Jag och D spenderade kvällen i soffan. Jag försökte lägga honom i sin säng flera flera gånger men han ville bara ligga ute hos mig. Kanske kände han av att E inte var hemma.. De lägger sig alltid samtidigt annars så han brukar inte ligga i rummet själv på kvällarna. Han saknade kanske pappas snarkningar ;-) Vid halv två var både jag och D så trötta så vi däckade i våra sängar tillslut. E kom hem vid 2, fast jag märkte det inte ens, och han tog hand om D på morgonen så jag fick sova. Sen var det hans tur att sova av sig bakfyllan! Det fick bli en pizza på Crown och en tur till babyproffsen på eftermiddagen. De stänger affären vid tre, jag smet in fem i. Men det var FULLT med folk därinne och det kom folk hela tiden jag var där. Jag visste vad jag skulle ha så för mig gick det snabbt. Det blev en svart åkpåse, nappar, napphållare och en sorts "skena" som han kan ligga på i baljan när han badar så man inte behöver hålla honom. Vi provade den förut och den fungerade bra, men D gillar mer när pappa håller honom så han får flyta runt lite.

I morgon ska vi till Östra sjukhuset då D ska göra ett ultraljud. Antar att de ska kolla så den njuren han har kvar ser frisk och fin ut. Efter det åker vi vidare till Angered och ska gå på öppna förskolan för 0-1åringar med en kompis. Ska bli kul! Efteråt var det tydligen massage. Så man kan lära sig hur man ska massera magen vid t.ex. magknip.

Jag tänkte lägga in lite kort idag men hittar inte kameran.. Det blir så fort stökigt nu för tiden... Tycker att Dennis saker ligger överallt! Tänk då när han själv kan börja stöka till, hualigen ;-)

Men nu ska jag lägga mig, D somnade så snällt i sin säng förut. Natti Natti

En helt vanlig och lugn fredag

I morse när jag vaknade fick jag en chock, klockan var halv elva! Så länge har jag inte sovit sen Dennis föddes. Vi vaknade till strålande solsken. Det blev frukost och vi gjorde oss i ordning för att åka in mot stan. Vagnen fick som tur var plats i bilen! På barnmorskegruppen pratade jag med min barnmorska Åse. Hon frågade hur allt gått och hur vi mår idag. Jag berättade att allt var finfint och att jag t.om börjat träna. Men då skällde hon på mig.. Jag fick tydligen inte börja träna magen förrän tre månader efter snittet.. Man kunde tydligen få bråck. Så det är bara att sluta med coren för ett tag då.. Suck.. Men jag fick fortsätta spinna, men body pump skulle också få vänta.. Ja ja det får väl bli extra promenader då i stället.

När vi var klara gick vi till brunnsparken för att träffa Linda och Tristan. Vi hamnade på samma café som jag var på för några veckor sedan. Vi visste inget annat som var stort nog för barnvagnarna. Dennis skötte sig som vanligt utmärkt hela dagen. Han vaknade en gång för mat, men han skrek inte utan bara viftade i vagnen. Vi satt och tjötade i någon timme sen var det dags för hemfärd. Jag hade lagt i för lite pengar i parkeringen, jag hade bara 43kr i mynt, men jag hade ej fått någon bot. Nice!


Sammanlagt blev det nog runt 50min promenad i det fina vädret, i HÖGKLACKAT! Inte så smart då fötterna inte haft stövlarna på sig på bra många månader.. Men jag kände att jag hade ont i knäna efter träningen igår så då hjälper det att gå i klackar.. Fast inte på kullersten i stan! Men men istället för ont i knäna fick jag ont i fötterna :-)


I morgon blir det shopping på frölunda torg!


Natti natti


Margona:
Ja det blir lite för dej att läsa, men kul sätt att hålla sig uppdaterad! Varför undrar du om jag redan planerar nästa? Ha ha det gör vi vart fall INTE! Får allt vänta några år.. typ tre fyra, OM det nu blir några fler ;-)


Första träningsdagen avklarad!

Ja då har man varit på gymmet då. Började med 60min spinning. Men dum som man var så började man passet med samma fart och styrka som man hade när man tränade sist, för 2 år sedan!!! Så det var bara att ta det lite lugnare resten av passet för jag blev väldigt trött! Efter det var det bara att gå en trappa ner till core passet.. 30min med div armhävningar och situps.. Oj oj jag har verkligen INGA magmuskler kvar.. Men det ska det bli ändring på nu. Jag ringde även min gamla arbets kompis då hon har kort på samma gym som mig. Det är faktiskt lite tråkigt att träna själv. Bra också att man vet att man inte kan skita i att gå då man ska träffas där!
 Dennis hade skött sig utmärkt här hemma och E la honom för en halvtimme sen. Nu protesterar han bara i några minuter sen blir han tyst och somnar, så duktig pojk så :-) Men ALLTID när jag skriver så så är han vaken halva natten så nu vet jag ju vad som väntar..

I morgon ska jag till barnmorske gruppen och träffa min BM som jag hade under graviditeten. Nu han jag inte träffa henne så många gånger men hon ville träffas i alla fall. Nu tror jag att OM vi ska ha fler barn så kommer jag att få gå till specialist mödravården på östra. Det brukar tydligen vara så när man haft en graviditet med komplikationer, även om det som hände nu omöjligt kan hända igen. Men bara för att vara på den säkra sidan, plus att jag gärna går där så alla var så trevliga!
Efter besöket hos BM ska jag träffa Tristans mamma och ta en fika i stan. Jag hade först tänkt ta bussen, men jag tog mitt förnuft till fånga och inbillar mig att både babyskyddet och vagnen går in i min bil..

På lördag är det shopping med Carolina som gäller. Ska bli skitkul, vi är båda extremt shoppingsugna. Ska bli intressant att se hur det är att gå en hel dag i ett köpcenter med Dennis. Men han brukar som sagt alltid sköta sig när vi är ute bland folk. Idag sov han nästan 5 timmar igen så han kanske sover hela shoppingturen?

Jag slänger in lite bilder på D som legat på min mobil. Den är kass igen och man kan inte föra över korten till datorn.. Men syrran fick dem via mms och skickade vidare dem till mig :-)

image90
Hi hi här ser han verkligen ut som en liten gubbe med veck i pannan!



image91
Efter badet häromdagen, så mysigt att ligga naken invirad i sitt badlakan :-)



image92
Påpälsad och redo för en morgonpromenad



image93
Här var jag såååå nära att få med ett stort leende på bild! Men man ser att han ser lycklig ut i vart fall.. Sen har han pappas favorit body på sig, hemska färger.. Stackaren kommer väl också bli hammarbyare..


Långeds besök och framtids tankar

Vi åkte hemåt till Långed igår vid 12. Dennis sov hela vägen och var jättesnäll hela tiden vi var där. Han fick ligga hos både mormor, morfar och gammelmormor. Sen var vi även och hälsade på gammelfarfar. Mamma hade gjort smörgåstårta, det var fina grejer de! När klockan närmade sig sju åkte vi hem. Fy vad tråkigt att det är så mörkt ute nu på kvällarna. Hoppas det kommer mycket snö i år så det blir lite ljusare..

Dennis hos morfar och gammelmormor:

image87

image88

D sov även hela vägen hem. När vi stannade för att tanka vaknade han. Det är tydligen inte kul att bilen står stilla.. Väl hemma käkade han och fick på sig pyjamasen. Nu var han INTE trött. Klart att han ville vara vaken lite när han varit så lugn hela dagen. Men både jag och E var jätte trötta så jag la D i hans säng och själv la jag mig för att läsa. Jag trodde det skulle bli stora protester men han låg så snällt i sin säng och tittade på sin nalle med ett rött hjärta. Lite då och då flyttade jag nallen och han följde med sina ögon och fortsatte att stirra. Jag tror han fortfarande var vaken när jag somnade.. Han skötte sig utmärkt även i natt och jag är utsövd och pigg. :-)

Idag fick han ha en ny body på sig, tuff va?

image89

Idag blir det första passen på gymmet. Det blir 60min spinning och 30min mage/rygg. Jag vet att jag kommer att vara helt slut efteråt, men det är det värt! Idag är det 1 november och min väg till att vara svinsnygg i bikinin till sommaren har startat ;-)

Har sett på nyheterna nu det senaste att svenska forskare troligtvis har kommit på ett vaccin mot HIV. Då jag är naturvetare och väldigt intresserad av medicinforskning, då jag ville bli medicinforskare för några år sedan, ser jag det som ett stort framsteg inom forskningen. MEN jag vet att jag nu går emot vad jag nyss skrev, men jag vet inte om det egentligen är så bra.. HIV/AIDS är väldigt utbrett i världen och dödar runt 3 miljoner människor om året, jag vet att det är en hemsk sjukdom, men jag kan inte sluta tänka på att det kanske inte är så bra för välden om denna sjukdom blev utrotad. Vi är över sex miljarder människor på denna jord. Om HIV försvinner kommer befolkningen öka avsevärt varje år. Jag säger inte att jag önskar ens min värsta fiende denna sjukdom, men sanningen är att det måste dö folk hela tiden. HIV dödar många och befolkningen kan inte öka lika fort som den annars kunde gjort.
MEN om vi nu får bort HIV tror jag att det kommer komma något annat som håller tillbaka ökandet av befolkningen. Jag menar, HUR MÅNGA människor kan det egentligen få plats på jorden? Någon gång kommer det att bli för många.. 
Jag är som sagt naturvetare och tror inte på Gud. Men jag tror på NÅGOT. Något måste göra så att inte jorden går under, kanske därför det är så många naturkatastrofer som skördar fler offer än vanligt nu för tiden. Eller så dör så många i naturkatastrofer bara för att det finns folk ÖVERALLT! Det har hänt katastrofer i naturen under hela jordens liv..
Jag vet inte vart jag vill komma, men jag är bara rädd att jorden snart är överbefolkad och att något hemskt kommer att hända. Jag är inte rädd för min egenskull, utan för min framtida barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Det kan vara pesten som dödar flera miljoner och utrotar hela länder eller helt enkelt ett tredje världskrig. Jag vet som sagt inte, det får framtiden utvisa, men någongång måste det ta stopp..

Slut för deppigheter och flummiga tankegångar för idag, nu är det matdags!
Hej hej

RSS 2.0