Magplasket

Nu är det redan fredag igen, jag hänger inte med längre.. Även fast man ligger vaken halva nätterna så går dagarna jätte fort!
Inatt var första gången som jag inte hade ont någonstans i kroppen, mendet var ändå en "konstig" känsla i hela mig.. Så jag kunde inte sova ändå! Jag var på Magplasket för gravida tjockisar på lundbybadet första gången igår. Jag var ju lite nervös, då jag inte kände någon som skulle gå där.. Jag packade min badväska och tog mig ut till saabina. Ett bra tag sen man körde bil nu.. Men det gick bra. Parkeringen tll badhuset var en bit ifrån ingången, så det började med att jag fick pusta och stöna i några minuter innan jag kom fram.. Väl inne fick man en "passer klocka" som gjorde att man kom in i rätt dörrar. Jag var tidig, som alltid, men en annan tjej kom fem minuter senare, så vi snackade en stund. Sen var klockan 19 och våran gympa pass ledare kom och gav oss information mm. Vi var 16 st gravida och jag hade BF först, och självklart störst mage.. Fick förklara en massa gånger om varför den är så stor, men men klart att de får fråga! 
När väl passet började i vattnet var det helt underbart! Jag som känt mig som en elefant ett bra tag nu, flöt omkring som en fjäder ;-)
Det var väl kanske 40 minuter "gympa" och sedan var det avslappnings övningar och förlossningsprat! Mycket givande och otroligt skönt att flyta runt tyngdlös i det varma vattnet, så det var definitivt värt pengarna! Nu är det sju gånger kvar och jag får se om jag hinner gå på alla, bebben kanske vill ut tidigare!

Sen på väg hem så stannade jag på Hemköp.. Men det ångrade jag bittert.. Sååååååå Mycket folk och bara en kassa öppen! Jag som var helt slut i kroppen efter simmet höll på at tsvimma innan jag kom fram i kassan.. Men men.. Så sen tänkte jag att eftersom min kropp är så trött så borde jag somna som en stock. Men inte då.. Då började ju träningvärken.. Inte så konstigt när man inte rört sig på så länge!
Men jag fick några timmars sömn i alla fall.. E låg i sängen och snarkade, han hade varit på Åby och druckit lite bärs ;-)

Inatt börjar ju VM i friidrott, skönt! Så har man något att se på på nätterna!

Nej nu måste jag städa lite..

hejsvej

Tji fick jag..

Bara för att jag hade en jätte bra natt igår, så började det göra jäkligt ont i går kväll.. Trodde ryggen skulle gå av och att jag skulle få stå och sova..Men men jag börjar ju bli van så det är bara att ta två alvedon, värma vetekudden och lägga sig och bita ihop. Så nu har det blivit några timmars sömn, i intervaller såklart.. Man måste ju ha en varm kudde ;-)

Nu kommer jag leva i en skit stökig lägenhet i jag vet inte hur länge.. I dag kommer en snubbe som ska riva en vägg, sedan kommer några som ska spana in vårat badrum då det ska göras om.. Men när väggen väl ska upp igen och när badrummet är klart har jag  ingen aning om.. Skulle åkt hemhem om vi visste, men nu får man glatt vänta här och se vad som händer.. Inte lätt att bo på en byggarbetsplats.. Plus att jag är så trött på allt vad inredning heter, precis när man valt allt klart till huset så kommer E med fyra nya kataloger.. Men skönt ska det bli att badrummet blir klart innan bebben kommer, vi trodde det skulle bli gjort i oktober först!

Det där programmet ID på femman var ju helt värdelöst! Vi såg inte ens fram till första reklamen.. Pinsamt..

Nej nu är kudden åter igen varm så det blir en tripp till till sängen!
Ha en fortsatt trevlig natt ;-)

Redan sovit tre timmar!

Här la man sig i sängen bredvid E för att se på tv vid nio, men vad händer? Jag slocknade nästan fortare än honom! Jag som inte sovit bra i sängen på länge utan fått gå upp till soffan då den är hårdare. Men jag sov utan att röra mig ur fläcken och nu när jag bara skulle på toa så var det inte ens jobbigt att ta sig upp! Känns som om foglossningen är bortblåst, tänk om det vore så!! Det sägs ju att den kan gå bort när bebisen fixerar sig, och det kan de göra tidigt för förstagångsföderskor.. Men h*n kan ju vända sig tillbaka, men just nu njuter jag bara.. Så jag ska nog gå å lägga mig igen så ska vi se hur länge man kan sova  :-)
Godnatt!

Wake me up, when september ends..

ja tänkt om man kunde få sova tills början av oktober.. Och att då kidden i magen inte vill bo kvar alltför länge utan komma ut lagom till vecka 37-38.. Men jag får nog fortsätta drömma..

Annars har måndagen sett ut som alla andra dagar nu för tiden.. Sovit dåligt, legat på soffan med 24 i dvdn, käkat lite granna, sprungit på toa osv osv. Ha ha jag låter verkligen helt deprimerad, men riktigt så illa är det inte. Tycker bara det är lite jobbigt, men mitt mantra "jobbig graviditet, lätt förlossning" håller mig uppe ;-)

Idag har jag i alla fall algat mat till mig och E för första gången på länge.. Det är han som har tagit hand om mig det senaste, så jag tänkte att jag kunde laga lite potatisgratäng.. Men det var lättare sagt än gjort, ni ska bara veta hur många olika ställningar man kan ha när man skalar potatis för att undvika ryggont ;-)
Maten blev i vart fall god, men jag med min minimala magsäck orkade fyra tuggor..

Det råkade visst bli så att jag åkte med E när han drog igång nattskiftet, och då råkade jag hamna framför hemköps godis och glass hyllor.. Men men är man redan en tjockis så gör det ju inget!

Nu är han inne och rakar bort sin 10 dagars skäggstubb.. Det tycker jag inte om, men man får inte alltid som man vill.. Krulligt hår och skäggstubb, oj oj! Bättre kan det inte bli.

På torsdag är det dags för min vattengympa! Ska bli kul att träffa lite andra tjockisar och se om det hjälper mot mina krämpor. Känner att det vore otroligt skönt att ha ett badkar här i lägenheten när det spänner som värst.. Men en dusch får funka..

Jag är även sjuukt sugen på snus.. men inte tar man någon inte, man är väl en duktig mother to be!

Detta händer oss denna veckan, vecka 32:

Din barnmorska gör vid varje undersökning en bedömning av barnets tillväxttakt och lyssnar på dess hjärta. På vissa håll görs en ultraljudsundersökning den här veckan. Du ökar nu i vikt, snabbare än i något annat skede av graviditeten. Kanske förvånas du över hur stor din mage kan bli. Snart har livmodern intagit det högsta läget som den kommer att ha, ungefär 12cm ovanför din navel.

Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg. Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden ? men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon. Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna. Relativt ny forskning visar att andningsövningarna även stimulerar lungorna att tillverka ett ytaktivt medel, som behövs för att lungorna skall utvecklas på rätt sätt.


Jo man börjar ju undra hur stor man kan bli! Skönt i alla fall att bebben klarar sig om h*n skulle vilja komma nu!

Nej nu ska jag se om ID på kanal 5 är något att ha, annars blir det slutet av 24!
ha de gött

Datakrångel

Oj oj vad man blir galen direkt datorn inte funkar! Jag har haft virus länge och brukar alltid få starta om den några gånger per dag då den hänger sig, men nu har jag gjort det för sisita gången, för nu startar den inte ens! Så jag har haftpanik här några dagar när man inte haft internet, va ska jag då göra hela dagarna, ha ha. Men E tog med en bärbar från jobbet så nu får vi köra med den så länge. Så nu kan jag rotera bland mina  tre stationer igen, sängen, soffan och datorn!
Vi var ju som sagt på inredningsmöte i torsdags, det var tydligen mer än min kropp klarade av, för AJ vad ont jag hade sen på kvällen.. Så nu klarar man inte ens av att gå utanför dörren, kul kul! Ska ringa min BM i morgon och fråga vad jag ska göra.
Idag är det söndag igen, ibland har jag ingen koll på vad det är för dag ens, tycker de bara flyger förbi. Så i morgon går vi in i vecka 32, och har bara 8 veckor till Beränad Födsel! Helt sjukt vad fort det går.. Så tänker man att 8 veckor är mycket, men så kommer man på att det var inte längesedan det var 21 juni och man jobbade och slet och längtade till semestern.. Huja.. Snart är det dags helt enkelt.. Tur att magplasket och föräldrautbildningen börjar nästa vecka för man vet ju aldrig när bebben vill ploppa ut.. :-)
Igår tvättade jag alla bebiskläderna så det är klart iaf.. Men kommer vänta ett tag innan jag packar BB-väskan och bäddar i vagnen..
Nej nu ska jag käka lite frulle sen blir det att börja se säsong 4 av 24!
Lägger in en bild som är tagen på Cypern för exakt ett år sedan, man ser inte riktigt ut så nu dock..
image27

Dålig kvalité men, nu är man liiiiiiiite tjockare och liiiiite blekare...

Trött, fast ändå inte

Som vanligt en dålig natt, om man tittar på sömnen.. Förstår inte varför jag inte däckar nu på dagen då i ställlet, men det räcker kanske för kroppen att man ligger och vilar i sängen mellan 05-12..  Tror jag sov tre timmar i natt. Man har haft ont plus att man har grubblat en del. 
Nu har iaf min mamma tagit ledigt när vi ska göra UL så jag slipper gå ensam. Jag unnar E hans resa till Sarajevo.. Sen kan han inte åka på lääänge. Klart att jag hellre hade haft honom hemma hos mig, men han är ju inte borta länge. 
Igår fick jag brev från försäkringskassan då lönekontoret har skickat in mina papper om min årsinkomst, den blev bättre än jag väntat mig och nu behöevr jag inte alls ta lika många dagar i veckan som jag hade tänkt, så nu kan man spara några och ändå vara hemma länge! Kalas bra!

Idag ska vi på det sista inredningsmötet på JM. Nu har jag äntligen valt klart allt.. Tapeterna var det svåraste.. Men jag tog ljusa, inga skrikiga färger så det kan inte bli fult iaf.. Men vi får se hur det ser ut, annars får man väl byta :-) 

Mina päron kommer även förbi med några filmer till mig ikväll. Pappa ska hämta en växellåda till sin raggarbil så då tittar dom in en sväng. Mamma tycker även att syrran kan åka till mig några dagar nästa vecka, och det får hon ju göra om hon vill, men jag är inte så roligt sällskap dock.. Kan ju inte springa på stan direkt.. 

Kocken på mitt extrajobb som jag hade under min "arbetslöshets period" i början av året ringde och tjatade. Han gratulerade till bebben och undrade om jag kunde ringa några tjejer som kanske kunde börja jobba hos honom. Jag ringde min syrra för det är ett ok jobb, och hon har ju inget, men hon va för lat, precis som jag trodde ;-) 
Ska ringa några av "mina" andra tjejer sen å se om dom behöver något extra. Men som vanligt så har ju de "bästa" redan jobb. 

Nej nu kanske ja ska ta å bädda sängen, sen blir det soffläge framför 24 tills E kommer och hämtar mig!
Ha de gött så länge 

Bm besök i eftermiddag + Östra

Uppdaterat 19:50 längre ner på sidan

Hallu hallu. Nu sitter man här framför datorn med grus i ögonen igen. Jag kommer snart få ett psykbryt om jag inte börjar sova på nätterna.. Nu har man ju börjat oroa sig också, för vad kan det vara som gör så ont i flera nätter? Det är bara på nätterna för när jag ligger på soffan på dagarna känns det inte alls lika mycket. Så nu tror jag att det är allt från Urinvägsinfektion som gått upp till njuren till en tumör stor som en fotboll som trycker fram magen på vänster sida, den är ju lite sned min mage.. Så det ska bli väääldigt skönt att åka till BM idag.. Och om hon inte gör/vet någonting så lägger jag verkligen in mig själv på sjukhus i en vecka med dropp och morfin så man kan sova ;-)
Nä men allvarligt talat så börjar det bli jobbigt nu... Jag tycker inte om att klaga men man tycker allt är så orättvist när man ser andra gravida brudar som springer och shoppar och jobbar till två dagar innan BF. Jag skulle åka ut till affären igår kväll, men jag kom bara till bilen sen fick jag så ont att jag var tvungen att vända.. Visste attt jag inte skulle klara av att koppla.. ha ha. Men som tur är har jag min älskling E som handlade åt mig.. Plus köpte en kebabrulle.. 
Det känns i alla fall skönt att bebben mår bra, eller det antar jag iaf då h*n sparkar/rullar runt som vanligt.. Men jag är lite stressad och har fått stress eksem i armvecken. Inte så konstigt kanske. 
Nej nu gör det för ont att sitta, känns som om revbenen går av vilken sekund som helst. Så jag tar med mig min kompis vetekudden och siktar in mig på sängen.
Uppdaterar lite senare i kväll om BM besöket!
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Så då har man lugnat ner sig lite.. Jag var som sagt på besök hos BM i eftermiddags. Jag förklarade hur allt stod till och hon såg även att jag hade ont. Hon ville ta en odling på urinen för att utesluta UVI. Sedan skulle vi lyssna på bebbens hjärtljud och mäta SF måttet.. Då kom smällen.. Magen var ALLDELES för hård och stor för att BM skulle låta mig gå hem.. Hon ringde till Östra sjukhusets gravid akut och sa att jag skulle komma. E kom och hämtade mig men innan han kom så hade jag fått panik.. Börja tänka på allt som kan gå fel när man har för mycket fostervatten osv.. Men jag lugnade mig lite efter att jag pratat med mamma och intalade mig själv om att det skulle gå bra.. Men just då tänkte man på allt! Om bebben är missbildad, om vi måste plocka ut den nu och om den då skulle klara sig.. Vi kom in på Östra och vi fick träffa världens mest senila barnmorska.. Men hon kunde inte hjälpa oss på något sätt så vi fick snällt vänta på läkaren. När hon väl kom så fick vi gå in i ett rum och prata. Hon gjorde Ultraljud på mina njurar och tittade till bebben. Mina njurar var i fin storlek så de var de inga fel på.. Hon sa att jag antagligen får leva med smärtan i sidan tills bebben är ute då det är revbenen som krånglar.. SUCK! Men hon tittade på bebben och mätte hur mycket vatten jag hade. Jag hade precis under gränsen för vad man "ska" ha, men hon fuskade lite och la till, så jag fick en tid till ett spec.UL. Hon lugnade oss med att säga att allt ser jätte bra ut och bebben är en livlig krabat som ligger normalt på tillväxtkurvan.. Men man är ändå orolig! Så nu måste jag vänta tills den 30:e innan vi helt får reda på varför jag har så mycket vatten och OM det är något onormalt, som det i de flesta fallen inte är.. E är i Sarajevo då.. Så om jag inte lyckas övertala honom att stanna så ska jag fråga mamma om hon följer med.. Svärmor ringde även och erbjöd sig att följa med då för jag vill INTE gå dit ensam.. Så nu får ni hålla tummarna för oss, även fast jag hoppas att det inte behövs!
Om jag ska gå med dessa smärtor i sidan och ha "kronisk sömnbrist" i typ 10 veckor till kommer jag bli galen! Måste på något sätt försöka få igångsättning tidigare.. Eller iaf så att jag inte behöver gå över två veckor..

Nej nu ska jag se slutet på säsong 2 av 24!
Ha en trevlig kväll, de ska jag försöka med efter en omtumlande eftermiddag!

Ahhhhh!!!!

Ja nu var det ett tag sedan jag uppdaterade.. Det beror mest på att jag varit hemhemma i nästan en vecka och har helt enkelt inte haft tid.
Det var riktigt skönt att vara hos mor och far och bli ompysslad i några dagar, inte för att E inte pysslar om mig här hemma, men nu slapp man göra mat, städa osv.
Veckan gick väldigt fort och jag han även med en massa saker som jag inte trodde jag skulle orka med. Jag var t.ex i Ed och fikade men mina gamla gymnasiekompisar och det var riktigt kul. Tittade på gamla kort och det känns verkligen inte som om det var så längesedan man gick på gymnasiet och festade järnet! MEN man börjar visst bli gammal för korten var runt 5år gamla.. oj oj vad tiden går fort.. Vi käkade tacos och tjatade om en massa gammalt och även lite frågor om graviditet kom upp, inte så oväntat kanske!  Tror nog att minst en av tjejerna är väldigt sugen på att börja avla snart i alla fall.. ;-)
Det blev även en fika i Bengtsfors på torsdagen och vi han med at göra "stan".. Ja hur många affärer finns det där, typ 5? ha ha

Sedan var det bara att göra den gamla vanliga rundan till släkten.. Man ska helst inte säga att man är hemma för det blir ett jäkla tjat om man inte hälsar på. Men ibland så orkar man faktiskt inte! Eller så vill man bara vara med föräldrarna och syrran, men det förstår de inte.. Så det blev först en kort visit till mormor. Vi tjötade som vanligt och jag fick även en present till bebben! En jätte fin overall och tossor. Jag hade inte riktigt bestämt mig för om jag skulle köpa åkpåse eller köra med overall och bäddset i vagnen, men nu tog hon det beslutet åt mig och det känns helt ok!
Sedan åkte jag och syster till farfar och spelade lite kort. Han blir alltid lika glad när man kommer och speciellt när man stannar för att spela lite kort, och att man hade handlat med sig kvällstidningarna och ett paket cigg.. Han börjar bli gammal farfarsgubben, han är ju trots allt 80.. Men han är inte så dålig som han påstar så jag tror allt han hänger i ett bra tag till! 
Senare på kvällen drog jag och syrran till mellerud för att se pojkarna i herrlaget behålla sin serieledning i Div V. Whei, go Långed!

Jag hade tänkt att åka tillbaka till Göteborg på fredag kväll, men runt fyra på eftermiddagen fick jag så otroligt ont i sidan att jag började lipa.. Det kom i intervaller i två timmar och det gjorde så jä**a ont att den enda ställningen jag kunde befinna mig i var sittandes framåtlutad med handen på det onda. Jag fattade ingenting men mor masserade området och sprang även ner till affären för att köpa alvedon.. Efter att jag tryckt i mig två stycken tabletter så försökte jag lägga mig i sängen för att sova.. Men det var helt omöjligt! Jag kunde inte ligga på vänster sida för då började det värka direkt och om jag låg på högersida så "drog" det i revbenen.. På rygg kan jag inte ligga då jag nästan svimmar. Så det var bara att sätta sig upp och att gå lite då och då tills tabletterna började verka.. Jag klarade av att sova i 20 minuter sen var det bara att gå ner för att försöka få  sig något att äta.. Då blev magen i stället jätte spänd! Hård har den varit förut men inte så att man kännt att det spänner! Men det gjorde inte ont så jag satt bara och beklaga mig för mor om hur jäkla jobbigt det börjar bli att vara gravid... Nu går det inte många minuter per dag som jag känner mig bra. Alltid har jag ont någonstans. Men så ont som jag hade i fredags hoppas jag att jag slipper.. Hur vek är man inte om man börjar grina för lite smärta redan?? ;-)

Det blev ingen hemresa på fredagen utan jag sov över en natt till. Men den natten sov jag inte många timmar! Men jag sov mellan 01 och 06 och det fick räcka.

Hemfärden gick bra och far hade sätt in en radio i bilen så jag hade något att lyssna på. Jag saknade E, och det kändes nästan konstigt att se honom när jag kom hem! Vi är inte borta så mycket från varanda så det känns efter 6 dagar! Han hade grönsakssoppa kokandes på spisen, och som tur var hade han inte klippt sig när jag var borta! Älskar hans lite småkrulliga hår! ;-)
Vi såg på 24 resten av kvällen och bara tog det lugnt. Natten till söndag var en helt ok natt.. Man sover inte många timmar, men de timmarna man får får räcka.

Värre var det på dagen igår.. Bebben var pigg som en mört och lät inte mina revben vila en sekund, E gjorde inte saken bättre när han höll på att busa med bebisen hela tiden, men jag får skylla mig själv när jag druckit en del cola.. Klart att man är vaken då!
Efter några 24 avsnitt i soffan märker jag några konstiga märken på sidan av magen.. Mitt hjärta börjar slå tre gånger så fort och jag börjar få panik.. Frågar E om han ser om det är bristningar men han lugnar mig med att jag nog bara kliat mig och fått eksem som kommer lägga sig om några timmar.. Men jag kan inte säppa det.. Nästa gång jag går på toa och ser "bristningarna" i spegeln så bryter jag ihop! Jag börjar stört lipa och får panik.. Går ut till E och snyftar "Jag VILL inte ha bristningar, det FÅR INTE vara BRISTNINGAR!!!!!" Jag vet inte vart jag ska ta vägen, vägrar inse att om det nu är bristningar så går det ändå inte att göra något åt de! Jag som precis sagt till E att jag kommer bli en skitsnygg MILF ;-) men nu bara brister det för mig och jag är jätte jätte ledsen.. Ja säger bara det till er tjejer där ute som tror att ni känner er själva och vet hur ni reagerar i olika situatiner, GLÖM det när ni är gravida! Man har ingen som helst koll på sitt psyke eller kropp, hormonerna gör att man blir som en helt annan människa, humöret går som en bergochdalbana och man har NOLL KOLL på sig själv..

I alla fall, jag lugnar ner mig och E får mig på andra tankar, men då börjar i stället revbenen att göra ont.. Så när klockan blir fyra och vi egentligen borde åka till svärmor på middag så har jag så ont så jag inte orkar följa med.. Men jag skickar iväg E och hoppas att jag kan vila lite under tiden han är borta.. Men inte då! Snart är han hemma och har tagit med mat och även fått en påse med en jättefin tavla och örngott till bebben. Så jag trycker i mig maten och vi fortsätter slappa tills kvällen.

Jag vill inte att det ska bli kväll då jag vet att jag ändå inte kommer somna i sängen för att det gör så ont.. Jag kan somna på en sida, men efter max 20 minuter så vaknar jag av att det gör ont och måste vända sida.. Detta fortsätter hela nätterna... Så man är mer utsliten än utsövd när solen går upp.. Så även i natt.. Tror jag såg alla program på femman fram tills klockan var runt 4 då jag gav upp och tryckte av tvn och satte mig upp en sväng.. Var så trött att jag var nära att somna sittande.. Men jag tryckte i mig två alvedon och la mig igen.. Lyckades då sova en hel timme tills E gick upp! Sedan var det bara att slå på tvn och försöka hitta en ställning som var skön att ligga i.. Jag somnade lite då och då men vaknade hela tiden av att jag var tvungen att byta sida.. Tillslut, runt 8 så somnade jag sååå skönt! Han t.om börja drömma! MEN efter två timmar vaknar jag av att det är ett j**la liv i lägenheten under! Tror att de sågar ner alla väggar eller nåt!! Det går i alla fall INTE att somna om och jag är sur som ett bi.. Jag som hade värmt min vetekudde och hittat en perfekt sovställning!! Nu är hela dagen förstörd då jag är svintrött.. Men men jag ska försöka att inte vara bitter.. Utan försöka vara en glad och positiv gravid tjej.. Men det känns som om det är längesedan jag kände så.. Är självklart jätte lycklig över att vi ska få barn, men nu börjar jag bli trött på att alltid ha ont och vill att slutet av oktober ska vara nu! Men jag kan i alla fall erkänna att veckorna går vääääldigt fort än så länge, idag är vi redan inne i vecka 31! Så nu är det bara 9 veckor kvar!
Ska till BM på onsdag och då skall jag berätta om alla mina krämpor och hon måste hjälpa mig på något sätt, för så här ska det inte vara.. hoppas jag! Det kan ju t.om. bli så att man får bli igångsatt lite tidigare pga svår foglossning och annat.. Men men vi får se vad som händer!

Innan jag lägger mig för ett nytt försök att sova någon timme får ni lite info om vad som händer oss denna vecka:

Kanske börjar du bli något glömsk. Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn. Naveln sträcks ut mer och mer, eventuellt börjar den puta ut. Efter förlossningen återfår den sitt normala utseende. Det kan vara bra att veta: Hur andfådd du än känner dig får barnet tillräckligt med syre.

Barnet är ca 28 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 1,8 kg. Generellt har barnets kropp vuxit klart, men det behöver fortfarande gå upp i vikt. Hjärnan lägger in en högre växel nu i slutet, för att hinna växa färdigt. Lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnets ögonfärg bestäms ungefär vid den här tiden, men det kommer inte att visa sig förrän sex till nio månader efter födseln. För att pigmenten i ögonen skall färdigbildas behövs det nämligen ljus. Vithyade barn föds i regel med mörkblå ögon och det kan dröja månader innan den verkliga färgen visar sig. De flesta mörkhyade barn föds med bruna eller mörkgrå ögon, som sedan blir mörkare bruna eller svarta under första året. Men just nu förbereds ögonen för livet efter födseln. Ögonlocken är ofta öppna när barnet är aktivt och pupillerna i ögonen vidgas och krymper när det rödaktiga ljuset skiftas och filtreras genom livmoderväggen. Barnet stänger ögonlocken när det är passivt och sover.

Jo det stämmer att jag blivit glömsk! Glömmer bort allt, är som en guldfisk, minnet är bra men kort! Naveln är inget hål längre utan är nu helt plan, buktar dock inte ut. Inte konstigt att magen börjar bli tung när bebben börjar väga så mycket.. Plus då moderkakan, fostervattnet osv..

Nej nu ska jag göra ytterliggare ett tappert försök till att få lite skönhetssömn!

Vill inte klaga men..

det är för varmt för gravida mig!! Ha ha har legat i skuggan hela dagen och ändå känns det som om man är överhettad! Det är hemskt att man klagar för att det bara regnar och sen när det väl blir fint då är det för varmt ute och för kallt i vattnet! Såg på Oprah häromdagen, då var det någon pastor som kommit på idén med ett "klagoarmband" ,ett sånt i plast som alla kids sprang runt med runt handlederna för nåt år sedan, och detta armband skulle man sätta på höger handled. Sedan när man kom på att man klagade på någonting så fick man snällt flytta bandet till vänster hand i stället. Grejen var att klara av att ha armbandet på samma handled i 21 dagar. 21 dagar för att det är bevisat att det är så lång tid det tar att skapa sig en vana.. Så det jag ville säga är att jag skulle INTE klara av att ha det på samma arm särskillt länge.. Speciellt nu när jag har så ont också, (ska låna med mej ett par kryckor hem så jag avlastar mina fogar lite så man kanske kan börja sova om nätterna). Så om det är någon som klarar av att inte klaga på NÅGOT under 21 dagar, säg till mig så får ni blommor eller nåt, för det är bra gjort! ;-)

Kommer nyss hem från Bengtsfors, var där en sväng med mor. Det råkade visst bli en sväng till godisfabriken också.. oopps.. eller vi var faktiskt bara där.. he he. 

Nu när mor har slutat gassa sig i solen tänkte vi gå upp på vinden för att hämta lite bebiskläder, har redan mycket men har inte köpt några varma kläder och stackars bebben kommer ju på vintern så det får allt finnas lite stickade kläder. 

Syster och hennes boy är ute och ränner hela dagarna. Han ska tydligen ut på sjön i morgon och stannar där ute i två månader. Så nu hittar de på allt möjligt ihop. knäppisar..

Jag saknar allt min E också.. Sen när jag väl kommit hem då drar han till Sarajevo några dagar med en polare. Jag har aldrig träffat någon som reser så ofta ;-) 

Jag har även bråkat med Försäkringskassan idag, men det var så sjukt och störande allting så jag orkar inte ens skriva om de!

Pappa försöker även övertala mig till att köpa en ny bil, en helt ny alltså.. Det vore ju kul att ha en som ingen annan haft innan, men en kombi är ju så jävlans dyr. Därför tycker han att jag borde köpa en sån här: 

image26

Men jag vill hellre han en V70.. Men om man ska ha råd med en sån så får den allt vara några år iaf.. Men men jag får se vad jag gör, först ska ju Saabina bli hel och fin och säljas.. Men jag vägrar leva utan att ha en egen bil, skulle inte gå. Visst det går bussar och spårvagnar hela tiden men jag är ingen människa som åker kommunalt :-) Tänk om jag vill ta en tripp lite längre bort, eller om det spöregnar ute, då vill jag inte byta buss/spårvagn 7ggr för att komma dit jag vill, inte heller vill jag stå i regnet, plus att jag ser vad jobbigt de som åker med barnvagnar har de, så jag måste helt enkelt ha en bil!

Nej nu ska jag ner och leta lte i min godispåse, kanske hittar något gött.. Ha de bra i sommarvärmen!

Vecka 30

Nej nu ger jag upp, har legat i sängen och halvsovit sedan E gick till jobbet halv sex i morse. Kan man inte somna om så kan man inte. Så nu har man tryckt i sig lite frulle och tänkte städa iordning lite.. Åker till Långed om någon timme tänkte jag.

Fint väder idag i alla fall, det är skönt. Så nu packar jag ner bikinin så får vi se om den blir liggandes kvar längst ner i väskan eller inte. Bebben är på bra humör idag och har spelat bowling som en galning i magen. H*n fick in en rejäl träff på revbenet nyss! Idag går vi in i vecka 30, bara tio kvar!

image24
Tjockismagen framifrån, ser verkligen ut som en badboll!

Detta händer mig och bebben denna vecka:

Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC.
Kanske känner du att du vill spendera mer tid hemma nu i slutet av graviditeten.

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen ? lanugohår ? börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.

Ha ha "spendera mer tid hemma", ja de stämmer väl kanske inte just på mig den här veckan. Är så rädd att bli uttråkad så jag måste hitta på något hela tiden. Men tiden kommer nog när jag inte vill gå utanför dörren och sitter och syr gardiner mitt i natten!
Inte konstigt att magen är stor nu då, tänk er själva ett stort mjölkpaket som ska få plats där inne.. Sen de där hårda sparkarna mot bröstkorgen känner jag mer än väl igen.. :-)

Nej nu ska jag packa ner lite kläder, ha de gött!

image25

Fina blommor jag fick från E häromdagen när jag hade en liten deppdag.. :-)



Redan Söndag

Jaha, nu sitter man framför datorn en söndag igen med pissväder ute.. Eller det regnar inte, än! Trodde vi skulle få fint väder i alla fall i en vecka nu så man kanske kunde ta sig ETT dopp i år.. Men det verkar som om den veckan på Kroatien är den enda med sol och bad som jag fick i år. Men vad gör de, jag är glad ändå!

I förrgår var jag och E ute och gled i bilen en sväng. Han kommer nog aldrig förstå hur skönt det är att bara ta "en sväng" med bilen när man inte har något att göra.. Tror jag gillar det för jag somnade nästan bara i bilen när jag var liten.. :-) Men jag fick i alla fall med honom på en tur. Vi hamnade tillslut i Majorna och köpte glass. På det stället får man SJUUUKT stora kulor! Jag har käkat mycket glass i mina dagar, men aldrig fått så mycket som man får där ute. Det är alltid kö, spelar ingen roll vad det är för väder eller vad klockan är, och ändå är det mest göteborgare och inga turister som hittar dit. Duktig som jag var så tog jag bara två kulor då jag aldrig orkar äta upp när jag tar tre. Men jag var ändå tvungen att lämna lite.. ;-) 

Igår tänkte vi utmana lite polare i minigolf, men allt måste vara så planerat jämt, man kan inte bara hitta på något utan att ha planerat det i en vecka först.. Så jag och E åkte själva tillslut, och det var kanske tur det. För när vi hade spelat 9 hål fick jag jätte ont i magen och kunde inte spela mer.. Jag som trodde att det skulle bli perfekt med motion för lilla mig, men ikke! Så jag fick lämna WO och vi drog hem för att börja se på 24. Så nu har man några säsonger av den att titta på. 

Jag har nu inte käkat mina järntabletter på två dagar och har aldrig mått bättre! Jag kan somna utan problem på kvällarna och vaknar inte mitt i nätterna av att magen är stor som en badboll. Så nu struntar jag i vad min BM säger, jag tänker inte äta dem igen. Jag får trycka i mig jordgubbar och andra järnrika saker varje dag i stället. För jag har faktiskt hellre dåligt järnvärde och är lite trött än ett högt värde och bara ont. Så de så! :-P

Alla säger även att jag har så stor mage. Visst den är stor, men inte den största jag sett. Klart att den blev stor snabbt för ju bättre magmuskler man har desto längre är den liten. Så runt vecka 24 på mig så orkade inte mina stackars mag"muskler" hålla in magen längre. Så "poff" sa det så började den växa som en galning i fyra veckor. Men det är klart, har man gått upp 11Kg, och det mest på magen och lite på boobsen och rumpan är det klart att man ser stor ut! Men så länge jag håller mig där jag ska vara på SFkurvan så är jag inte orolig.  SF måttet är alltså symfus-fundus måttet som BM mäter från blygdbenet till livmoderns övre kant. Det ska ligga på ungefär samma antal centimeter som man är i antalet veckor. Så sist jag var hos Bm var jag i vecka 28 och mitt SF mått var 28cm. Så just nu är min mage helt perfekt normal stor!

Idag har vi inte planerat så värst mycket, det blir nog att ligga i soffan för att se på 24. Men först ska jag käka frulle! Ha de gött så länge!

En underbar natt!

Om man ser till min sömn alltså. Jag har sovit grymt dåligt det senaste, ofta vaknat tre fyra gånger, plus att jag varje gång varit vaken en-två timmar utan att kunna somna om. Så igår sov jag tills E kom hem vid 17! Då trodde jag aldrig at jag skulle somna igår kväll.. Plus att magen har krånglat och gjort väldigt ont hur man än har legat/stått eller gått.. Men igår somnade jag alltså runt 23, vaknade igen runt 4, MEN somnade direkt om och vaknade inte förrens nu, halv nio! Helt galet vad utvilad jag känner mig. Kan bara tänka mig vilken lyx det kommer vara om man ens får sova 4 timmar i rad om några månader, men låt mig nu vara glad för att jag sovit bra i natt! :-)
Så idag kommer jag kanske få någonting gjort.. Tänkte ta ut och sortera alla mina kläder, i en "passar fortfarande" hög och sen lägga bort resten.. Kommer bli helt knäckt av allt som inte passar längre, men bara att bita ihop, inte långt kvar!!

Som sagt, jag känner mig som en helt annan människa idag och funderar t.om. att ta en promenad till affären i regnet för att köpa lite potatis.. Hmm.. Ja de får det nog bli sen..

Jag har även drömt en massa konstigt, som vanligt. Men i natt så hade jag i alla fall ordnat en kräftskiva ute på svärmors lantställe. Det var hur mycket folk som helst där, alla från mitt nya jobb, alla från det gamla, alla från min gamla gymnasieklass, alla unga från E:s jobb, massa bowlingfolk, alla släktingar som är under 35 PLUS att alla hade respektive, eller en kompis med sig.. Jag var helt knäckt att det kommit så mycket folk, men alla ville "fira" sista festen med mig och E innan vi blev föräldrar. Ha ha så alla söp och hade det jätte trevligt och jag gick runt med alkoholfria drinkar och minglade. Men det började som alltid regna så resten av festen fortsatte i div. bilar och tält. Ha ha ja kul hade jag i alla fall!
Jag brukar gå på antingen kräftskiva eller midsommarfirande hos min polare Jannicke i Stockholms skärgård, men i år blir det som ni förstår inte så. Lite trist då det blivit en fin och rolig tradition :-)

Nu är det redan fredag och denna veckan har gått sååå fort. Det menas att om några dagar är jag inne i vecka 30 redan! Sjukt!

Jag var hos läkaren i onsdags och hon hade redan skrivit klart alla papper innan jag gick in! Så nu är jag sjukskriven fram tills min havandeskapspenning börjar den 21 augusti. Men herregud vad ska jag hitta på så länge!! Nu har jag haft semester i fyra veckor redan, sen sjukskriven i tre veckor sedan är havandeskapspenningen 2 månader.. Så jag kommer alltså ha varit hemma i 4 månader när bebisen föds, det är helt galet! Så länge har man inte varit ledig sen innan man började förskolan.. ha ha och det är ju några år sedan... Tur att E samlar på tvserier.. Jag har tänkt börja med 24 nu, men jag väntar tills jag blir uttråkad, för det måste man bli någon gång under 4 månader tycker man.

Jag åker nog hem igen till mor och far i början av nästa vecka. För sedan efter det så börjar BM kontrollerna vara oftare, vi ska gå på olika kurser och jag ska börja på Magplasket. Hi hi ja magplasket låter roligt och kommer nog vara hur skönt som helst. Det är 70minuter i veckan i 8 veckor. Ska bli gött att flyta runt som en säl i det varma vattnet.. Sen så vet jag ju inte hur länge jag orkar köra bil själv så långt. Redan nu är det jobbigt att sitta i bilen i 90 minuter och jag kan tänka mig att det inte blir lättare ju större magen blir.. Vi ska också bygga om lite här i lägenheten om två veckor så det tycks vara ett bra val av mig att åka hemhem nästa vecka.. 

image23

Jul på Liseberg 06. Snart är vi där igen, har ni börjat tänka på julklapparna? ;-)
 



Nej nu ska jag ta och slappa lite i soffan med en Kalle Anka tidning, det är jag värd när jag sovit så bra!
Ha de gött!

RSS 2.0