Hallå hallå

Nu har man packat klart för allt man ska ha med sig till Långed. Så nu varvar jag ner med ca 12cl Baileys ;-) Sen bär det av till svärfars hus för julklapps utdelning, sen till svärmor. SEN ska vi tillbaka hit och packa in alla sakerna i bilen, hur det nu ska få plats.. Alla Dennis saker som nu är: Vagnen, babysittern, badbaljan, en fullproppad skötväska och en helt full flyttkartongn med kläder, blöjor osv. Sen har jag en fullproppad resväska, E har en full bag, två påsar julklappar som jag visst har inhandlat efter att mor tog med alla de andra hemhem, en påse med alla mat jag fick från santa maria och en stor choklad ask PLUS 10 flak öl.. Hur ska allt detta få plats i bilen.. Tur at han har en SUV.. Den lär väl dra 5 liter milen, ha ha.
Nej nu ska jag sminka mig, om det går att sminka över mina "juleksem" som jag kallar dem..
Ni får lite bilder på D i dagens outfit:
image203
image204
image205
Söt va? Fast som vanligt inte en så glad fotomodell.. Nu ska vi åka, hej svej!

Absolut sista julklappen köpt..!

Igår låg vi inte och slöade till nio som vi brukar, eller D slappade medans jag duschade och gjorde iordning mig. För vi skulle träffa Lina och Ilean kvart i tio för promenad till Öppna Förskolans julavslutning. D hade på sig sina finkläder som han ska ha på julafton och alla tyckte han var så fin! Det var han ju också, så söt i sin slips! Glömde dock ta kort men outfiten får ni se i senare inlägg. Det var mysigt på öf, vi dansade kring granen, fast D var inte så intreserad och somnade på min arm, vi fikade och sedan kom tomten och delade ut paket.

image198
Lilla bus Ilean sitter i en tripp-trapp stol och kikar när vi fikar.


 Man skulle ta med ett paket till sitt eget barn som man köpt för 20kr, men jag köpte inget för D fattar ju inte det ändå. Han sov och missade tomten också, men det var roligt att de när de andra barnen skulle gå fram och hämta sina paket! En del var helt livrädda, medans föräldrarna puttade dem fram mot tomten.. stackars barn :-)

image194
image195
image196
Det var faktiskt ganska många föräldrar och barn där, och det märktes på ljudvolymen.. Men D brydde sig inte utan sov vidare i soffan. Men när vi skulle gå blev han galen!
image197
Men direkt vagnen kom utanför dörren somnade han igen. Nu har han fått ganska bra rutiner på dagarna som verkar sitta, något sånär i alla fall. Han somnar på kvällen runt 21, vaknar 06 och äter, somnar om till 09 då vi går upp. Sen tar han en kort tupplur innan 12 och en lite längre på eftermiddagen. Sen börjar det om, med nattning vid 21. Detta har funkat nu i snart 14 dagar, förutom en natt då E inte var hemma då han vaknade två gånger.. Men man kan hoppas att det håller i sig för det funkar bra för oss båda :-) Ska bli intressant om han ändrar på sig när vi ska vara i Långed så länge.

Idag åkte jag och D till backaplan för att köpa en julklapp till svärmor. Hon skulle få ett förstorat kort på D egentligen, men nu blir de sena, och hon måste ju få en klapp att öppna! Men jag ångrade mig när jag såg köerna in till backaplan.. Satt nog i 30 minuter bara för att komma in på parkeringen.. Sen gick köpet fort, ingen kö i butiken, så då tyckte jag att det var slöseri med tid att åka hem direkt så jag tog en vända i några butiker till. Hittade visst två julklappar till som jag köpte.. ooppss.. Men jag räknade på ett ungefär vad mycket jag handlat för i år och det är 9000kr MINDRE  än förra året... Men ändå tycker jag att jag handlat mycket, men jag har mest shoppat på nätet i år och tror att det blir billigare så. För det första är det billigare priser, sen går man inte runt och bara plockar till sig den där extra grejen som ligger bredvid kassan som skulle passa så bra till typ mor. He he
Men på en skala från 1-10 så ger jag mina inköp en 6a. Kunde ansträngt mig mer, men man har inte alltför mycket tid med en liten krabat i lägenheten ;-)

Jag bad E att köpa med en jultallrik från findus idag för jag var sugen på julmat, plus att E skulle på julbord med jobbet idag. (Hans tredje julbord på tre veckor, inte bra för hans lever ;-) ) Men de var så klart slut, de var tydligen bara en "limited editon" Fy va fjantigt.. Så han erbjöd sig att köpa färska räkor, bröd och aioli från fiskbilen istället. Han ångrade sig nog när han tog sin nummer lapp och såg att de numret som betjänades nu var 60, han hade 67. MEN det var 107 personer före, inte 7.. He he men jag hade suttit över en timme i kö för att handla den sista julklappen då fick han stå ute i kö en stund..  Det var mycket gott med räkor måste jag säga, men han hade köpt ett helt kilo, jag orkade bara trycka i mig ett halvt.. Fast detta var runt fyra tiden, så jag kanske äter resten sen. E lämnade oss vid fem och precis då vaknade D. SÅ det var bara att mata och busa en stund. Sen låg han i sin babysitter en stund och lekte med de gosedjuren som hänger över honom.
image199
Äta på händerna och dregla lite är en favorit sysselsättning nu för tiden.

image200
image201
Ligga på mage är nog den största hobbyn nu. Speciellt om tvn är på.. Här ligger han i sin lilla Ralph Lauren outfit..

image202
Dessa kan han ligga och prata med i en halvtimma i sträck, undrar vad det är som är så roligt? Att han inte tröttnar?
Sen är babysitterns knäppe så dumt.. VIsst man kan knäppa så han inte kanar neråt, men han är så smal så så han sitter inte fast. Så när han ligger och trycker sina fötter mot nederdelen så kommer han tillslut så långt upp så att huvudet nästan tippar över kanten! Lilla galen pannan..  För han är inte så stadig i huvudet åt sidorna, så man kan inte sätta babysittern i för högt läge heller, så den halv liggern nu.

I morgon ska vi åka till Es småsyrror och ge dem deras klappar, sedan hem til svärmor för att byta klappar med henne, Es syster och Dennis kusiner. Sedan bär det av hemåt mot Långed. Mitt schema kommer se ut så här nu framöver, med reservation för ändringar ;-)
22/12-29/12 Vara hemma i Långed ( E åker hem för att jobba och packa lite den 26/12)
29/12-30/12 Tillbaka hem till Göteborg för att packa det sista med hjälp av min kära mor
30/12-2/1 Tillbaka till Långed
2/1-3/1 Till Göteborg för att träffa E och för att göra en sista inspektion på huset.
3/1-7/1 Vara i Långed.
7/1-8/1 Tillbaka till Göteborg igen, men D följer med denna gången. Så han får träffa pappa plus att han ska vaccineras.
8/1-15/1 Bo i Långed då vi är bostadslösa
15/1 INFLYTTNING!!

SÅ det blir en del farande fram och tillbaka, bidrar väl lite till växthuseffekten, men vad ska man göra? :-)

Men nu vill D inte se på mjukdjuren längre, så vi ska busa och käka lite i en timme så han blir trött till nio :-)
Hej så länge!

Om inte så mycket :-)

Igår var vi på BVC igen. Han vägde hela 5,6kg. Duktig pojk, även växt en centimeter på längden till 60cm och en runt huvudet. Jag frågade om Dennis fontanell då den är väldigt liten, som en fingerspets ungefär. Den ska INTE växa ihop så tidigt då får man operera, och det är vi abslout inte sugna på.. Så ni får gärna hålla tummarna att den inte går ihop mera för då blir det först röntgen och sedan om den inte ser bra ut lägger de ett stort snitt på huvudet som ett S, och sätter små små fjädrar emellan skallbenen så att hjärnan ska få plats att växa åt rätt håll. Så går det så långt blir jag galen!! Men nu tänker vi inte mer på det!

När vi kom hem från bvc hade jag fått en paket avi så det var bara att åka till posten. Det var paketet från Maria i USA! Det var jätte coola kläder. Alla med märke.. SÅ D kommer bli en liten märkes snobb, men tydligen jätte billigt med märkeskläder i USA jämfört med här i Sverige!
image183
Så söt, men mössan var lite liten. Nu får jag byta kläder på honom var tredje timme på julafton.. :-)

image184
image185
image186
Var även ett par svarta nike sockar, men de satt på hans fötter vid fototillfället ;-)

Hade bestämt med Lina att gå till öf idag, men så ringde min chef från fabriken och undrade om jag ville komma och käka deras julbord idag vid elva. Och de ville jag ju såklart! De hade bytts ut typ 6 pers på skiftet sen jag slutade.. Kommer väl inte vara någon som jag känner kvar när jag börjar jobba igen! Jag fick även en stor låda med massa gott i! Snällt att de tänker på mig som är hemma om dagarna..

Efter att man käkat så mycket så man nästan sprack åkte vi hem till Lina och Ilean. Hon ska gifta sig till sommaren så jag erbjöd mig att hjälpa till med lite planering, som inbjudningskort. Ska bli så roligt! Om jag känner min "man" rätt lär jag inte få ett bröllop med 100gäster..

Jag är väldigt trött idag, gick upp halv sju för att det skulle komma några el-nissar för att inspektera lägenheten innan vi flyttar, men tror ni att de kom någon?! Jag som skulle kunna sovit till tio..

Jag har även ringt in mitt första trafik tips till mixmegapol/radio city idag. De läste upp de sen också, hi hi vilken duktig och uppmärksam trafikant man är! Men det tog 40minuter hem från Kallebäck vilket brukar ta runt 10-15 minuter annars.. Så man hade tid att ringa ett litet samtal i de lååååååååångsamma köerna..

Nu åkte E en sväng till bowlinghallen, han undrade om han skulle ta med D men han sover ju så då kan man blogga i lugn och ro.
image187
Så söt i Ileans overall som han lånat. Hans overaller är alla för små nu, sen har han två jätte stora som kommer passa nästa vinter..

Man ska visst aldrig be sin sambo att städa undan lite.. Han slängde nämligen tidningen som Dennis och Ilean var med i.. Sen att han inte la den i våran återvinnings låda utan i soppåsen som han redan slängt gjorde inte saken bättre. Men men så kan det visst gå ibland..

Kommer inte på så mycket att blogga om men lägger in lite bilder i stället.

image188
Lite stor badrock, men den funkar ;-)

image189
image190
Han börjar bli så lik E nu. Men när kommer det blonda lockiga håret!? Hoppas hoppas han får Es hår, istället för mitt råttfärgade spikraka..

image191
Så snygg friss va? Ser ut som att man rakat bort allt hår som en cirkel på huvudet och sparat allt i nacken! Väldigt söt body också!

image192
image193
Hej svej så länge!

Snabb visit i city

Igår skulle jag käkat middag med en kompis men fick avboka då vi visst skulle till svärmor på fika. Kan inte säga nej till henne då blir hon ju så ledsen.. Konstigt, fast hon bor mindre än tio minuter härifrån så har hon träffat Dennis mindre än mina föräldrar som bor två timmar bort.. Men då ska tilläggas att E inte är den som älskar att åka och hälsa på hos folk, plus att alla göteborgare är så tråkiga, de måste alltid planera sina besök. Aldrig att det bara ringer på dörren och frågar om de kan få en fika. Lite tråkigt faktiskt. Men det får det allt bli ändring på när vi flyttat in i huset, då svärmor bor nästan tvärs över gatan..

Då D sovit över nio timmar tre nätter denna vecka och sju-åtta de andra nätterna var jag nästan säker på att han skulle göra likadant i natt. Men inte. Han somnade runt halv tio men ville ha mat igen runt ett. Men sen sov han iaf åtta timmar och vaknade runt nio. Men jag vaknade pig som en mört vid 05:30!! Det gick inte att somna om heller så jag surfade och läste tidningen innan jag la mig i soffan för att se på något dåligt program.. Sen när D tillslut vaknade var han hur pigg som helst medans jag började bli ganska sömnig.. Men det var bara att busa lite och sedan busa lite till. Inget roligt längre att bara ligga på min arm när jag ser på tv.. Utan han ska stå, sitta eller träna på mage. Han somnade inget heller så när vi åkte in till  stan vid ett för att möta syrran och hennes boy slocknade han en liten stund men vaknade vid två igen. Vi käkade taco buffé och det var väl helt ok. Jag han precis köpa Ugglas nya skiva till E innan deras tåg skulle gå vidare upp mot mellerud. Så det var ett kort men intensivt city besök idag. Jag han titta lite på HM efter en overall i strl 62 men hittade bara en vit. Och jag vill inte ha en vit.. Vill inte att folk ska fråga om den är en tjej eller kille, de ska de kunna lista ut efter hans kläder ;-) Som när jag var på öf i Angered förra veckan, då hade D bara ljusblå kläder från topp till tå. Då kommer rektorn in och frågar om han är en tjej??! Öööhh, nej han heter Dennis svarade jag. "-Jaha, jag undrade bara för att jag klädde ibland mina flickor i blått" Jo men man kan väl ändå ANTA att det är en pojke.. Ha ha dumma tant.. :-)

Nu är E och startar nattskiftet på jobbet och han skulle handla med lite flyttkartonger och en bigmac till mig.. Oopps, skräpmat två gånger på en dag. Men jag känner att det inte spelar någon roll för ända sedan D var en månad och kom hem så har jag vägt PRECIS på hektot lika mycket.. Och då har jag både käkat nyttigt utan att gå ner och onyttigt utan att gå upp. Men jag vill ändå NER 7kg till.. Men det tar vi till våren..

Nu börjar det kännas galet att vi snart ska flytta.. Har bestämt mig att det får ta MAX 3 dagar att plocka upp alla lådor. Sedan ska jag och mor åka och shoppa det som fattas, som t.ex en spjälsäng till D, köksmöbler, gardinstänger osv. Ska bli så fiiint! Sen hur jag ska klara av att städa 122kvm är en annan femma.. Jag som inte är så bra på att städa denna lägenheter ens. Men det får bli skärpning med det också, om D ska börja krypa runt så behöver det inte ligga dammråttor överallt som han käkar upp, eller hur far? Nejdå så farligt är det inte nu, men det kan alltid bli bättre.

Jag skulle koka knäck förut men det var jag tydligen inte så bra på. De ble helt sega, men väldigt goda..! D somnade i bärselen som E hade på sig men vaknade 15minuter efteråt. Så det dumma är att han sover nu.. Så vi får väl väcka honom och bada honom sen. I morgon är det BVC och han kan inte komma dit utan att vara nybadad då hon inspekterar varje tum av honom ;-) Jaha när man talar om trollen nu vaknade den lille herrn i huset eller så drömmer han bara.. Får se om han öppnar ögonen om en stund..

Jag kan skynda mig att bjuda på lite bilder innan han börjar skälla på mig ;-)

image179
image180
Nu lägger jag inte upp en massa bilder när han håller huvudet för att visa hur duktig han är, utan mest för att han då visar sin bästa sida och är otroligt söt! ingen dubbelhaka då inte ;-)
image181
image182
Och två bilder på den glada gangstern!

Hej svej så länge, och kommentera gärna!

Mycket bilder, lite text

Idag är jag lite trött plus att Dennis sover på ena armen, så det blir inte mycket skrivit idag. Men lite bilder kan jag bjuda på!

image173
Pappa E håller på att tappa upp ett bad till D, när han istället vill äta, plus att det ringer några jobbsamtal. Någon som sa att killar inte kan göra flera saker samtidigt?

image174
Bada är bra skönt!

image175

image176
Det är alltid skönt att vara en liten nakenfis efter badet.

image177
D fick lyssna lite på julmusik i lurarna. Först är han väldigt fundersam, sen är det riktigt roligt, han börjar sjunga och till sist svänga lite med händerna! Vilken hit!

image178
Jag har gjort lite godis och pepparkakor under det senaste dygnet.. De fyra små folie formarna är fulla med blandat godis de också. Så nu ska jag bara göra knäck, men det får vänta någon dag, är lite trött på julgodis nu.. :-)

Nu kommer snart E hem, han har varit på "affärs resa" i Umeå. Hej så länge!

Margona: han har nu 56, de flesta 62 passar också. Klart vi får ses i jul, är ju som sagt i Långed från och till t.o.m 15januari.

Ännu mera lussefirande

Vi gick till Öf vid halv ett. Det var ganska många barn där, inte så många som jag trodde men en del ändå. Runt två kom ett luciatåg från dagiset bredvid. De var så söta! Som alltid var det någon som var ledsen och en som syntes mycket mer än alla andra. Undrar varför det alltid är så? :-) Sen efter det var det fika med lussebulle och pepparkaka. Vi tjötade en stund och han även med att mata våra små. D var faktiskt duktig idag. Det brukar vara så att våra pojkar är snälla varannan gång, men idag var båda snälla och söta i sina tomte dresser! D har sovit väldigt mycket idag, så jag kan inte tänka mig att han sover 9 timmar i natt igen, men man får ta tillvara på de gångerna det händer!
På väg hem blev vi hungriga så vi stannade på kinan. Synd att de hade ett erbjudande om en tre rätters.. ;-) Så det blev skagentoast till förrätt, sedan kungsflundrafilé med kokt potatis och sist en friterad banan med glass.. Jag blev dock så mätt så jag orkade inte efterrätten.. Men ett glas vin fick jag i mig ;-)
Vi skulle egentligen tillbaka hit och baka lite, men vi tar det i morgon i stället. Det blir så sent fort nu för tiden ;-)

Nu ska vi bara slappa men försöka hålla D vaken en stund så han kan sova i natt. Bjuder på lite bilder på den sötaste nissen i stan!

image168
image169
image170
image171
image172

Lusselelle lusselelle..

D sov bara i 40 minuter efter han somnat vid halv sju. Han var hungrig igen halv åtta så det var bara att mata. Men sen somnade han inte om förrän vid nio. Men då la vi oss alla tre. Så ni kan ju fatta att jag blev väldigt förvånad när E gick till jobbet i morse och D inte hade vaknat än! Jag var tvungen att kolla så larmet var på, och det var de! Så det var bara att somna om, så skönt!
MEN jag blev brutalt väckt av dörrklockan 06:15. Jag undrade vem fasen det var som ringde på så tidigt och som aldrig gick sin väg! Så det var bara att vira in sig i täcket och gå upp i mörkret. Och utanför stod mor och far, med glitter i håret och sjäng en liten trulledutt. Ha ha galningar! De hade med sig varm choklad, lussebullar ocg pepparkakor doppade i choklad. Mums mums! D vaknade och undrade vad det var för ståhej i tvrummet. Han fick käk av morfar medans vi såg på lucia morgon på tvåan. Mysigt mysigt! Mor skulle till uddevalla och handla de sista julklapparna så de tog bara en "liten" omväg ;-) De åkte igen vid halv nio.

image166
image167
 
Då slappade jag och D i soffan och nu sover han igen. Han gick alltså 11 timmar utan mat och sov i 9,5timme. Helt sjukt, tänk om han gör det till en vana.. Då kommer jag bli en om möjligt ännu lyckligare mamma ;-)

Men nu ska jag passa på att göra mig iordning och städa lite. Ska möta Lina lite före ett för promenad till öf. Ha en jätte mysig Lucia!

Bruten skönhets sömn och gamla tanter!

Visst är det typiskt? Bara för att jag igår bestämde mig för att ta en sovmorgon så börjar snickarna i 2 lägenheter bort att föra ett väldigt oväsen vid 07:15! Ahh! Jag trodde att väggen skulle ramla över mig när som helst, va gjorde de egentligen!! Jag kunde inte somna om i det väsnet så det var bara att gå upp.. D rörde sig lite men somnade om lika lätt.. Han vaknade inte förrän vid nio, så han ville också ha lite sovmorgon. Suck, men jag får ta det en annan morgon helt enkelt!
Jag hade tänkt gå till öf här i backa idag, men D var så trött så jag ville inte väcka honom vid 12 så vi stannade hemma en stund. Men när han vaknade vid ett så åkte vi till bäckebol. Jag hade några julklappar till att köpa, men nu måste det vara nog..!! Tur att jag inte hållt räkning på hur mycket jag handlat för, då hade jag fått lite ångest. Men jag älskar som sagt att handla till andra, speciellt om de blir glada ;-)

När D tog en matpaus på ett café fick man en del blickar från alla pensionärer, såg att de tänkte "Men jösses amalia, vaför ammas inte en sådan liten pojk?" Ja Ni, om ni hade frågat hade ni fått svar. För det är helt skumt hur vissa tittar med fördömmande blickar. Som när vi var på frölunda torg med Lina och Ilean. Då blev båda pojkarna hungriga samtidigt när vi var på mcdonalds. Lina slängde fram booben och jag värmde flaskan. Det kom fram en jätte söt gammal tanta och sa till Lina :" Åhh, är inte detta det vackraste som finns?" Sen gav hon mig en arg blick och sa "Jaha, han äter ur flaska han". Sen vände hon sig mot Lina igen och berömde och såg så lycklig ut. Ha ha ja så kan det vara, de gamla vill ej se att man matar med flaska medans de yngre tycker det är "äckligt" att man ammat på "allmän plats". Aldrig att alla kan vara nöjda, men skitsamma, eller hur?

Vi hade tänkt att D skulle vara vaken till 20:30 idag.. Men de gick inget vidare, han höll på att somna när jag bytte blöja nyss så nu ligger han redan och sussar. Det blev inte ens något bad idag! Jag var också trött så jag orkade inte åka med till bowlinghallen. Tur de, för annars hade väl D varit värsta surpuppen där borta..! Nu käkade han vid halv sex, så om han sover längre än till 04 är det en sensation.. Men ställer in mig på att gå upp vid 02.

I morgon är det lussefirande på öf i backa. Lina och Dennis best buddy Ilean kommer också. Vi hade tänkt att baka efteråt, vad ska jag annars göra med alla ingridienser ;-) Ilean är snäll. Han bad hans mamma sätta in en grattis annons på http://www.family.se/vi/1037739.htm och igår var den med i gratistidningen Punkt.SE! Svärmor hade sett den och klippt ut den ;-)

Nej nu ska jag börja på min nya bok. Otrogen på öppen gata tog slut igår.. Dumt för den var bra. Nu får man väl vänta ett år innan fortsättningen kommer..
Ha det så länge!

Ett snabbt inlägg

Vad tycker ni om min nya design då? Gjort den helt själv, med kanske lite hjälp från E.. :-)

Idag har iaf D varit jätte snäll, lite grinig nu i kväll. Han vill inte sova och de är kanske inte så konstigt då han sov från 16-19 idag igen.

Han var jätte snäll på öppna förskolan i angered idag, mammorna tyckte jag hade en väluppfostrad son. ha ha om dom nu kan bli uppfostrade vid så låg ålder.. Tror inte det, men D tycker om när hans mamma får beröm ;-)

Men nu ska jag lägga mig och läsa, man blir lite trött när man är uppe med tuppen, (tuppen=Dennis) varje morgon.
bye bye!

...

Testing testing, man var tydligen tvungen att publicera ett nytt inlägg för att ändra profil..

Hade man 4 månader ångerrätt? :-)

Igår var det helt omöjligt att få tid till att skriva ett inlägg. D var sååå kinkig! Jag gick runt och kallade honom för bin Laden.. Ett tips jag fick när jag läste "Otrogen på öppen gata" av Belinda Olsson. Den är så bra! Jag skrattar hela tiden. Det är fortsättning på den första boken som heter "Gravidchock". Jag läste den första när jag var gravid och nu i denna boken har hon fått sin son. Man kan relatera till väldigt mycket, som t.ex att hennes sambo tror att man är "ledig" när man är mammaledig.. Att det är dåligt att inte hinna med att städa, tvätta laga mat osv. Oftast hinner jag detta, men inte alltid. Ska bli roligt när E är hemma en HEL dag ENSAM med D så ska vi se vad fint det ser ut här hemma efteråt ;-)
Just de, tillbaka till gårdagens terrorist! Han vaknade vid 0630 och ville INTE somna om. Nej han ville busa, men jag var jätte trött. Höll på i 30 minuter med att försöka få honom att somna, men icke.. Så det var bara att ta på honom kläderna och gå ut till soffan. Men sen började gnället.. Hela dagen var han missnöjd, men det var bara ett sånt där "jävligt" grin.. Inget "mamma jag är så ledsen trösta mig!". Ingenting jag gjorde hjälpte.. Förutom att gå runt och bära honom liggandes på min axel.. Men hur länge orkar man det? Han somnade vid 12 och jag blev överlycklig, fick i mig lite frukost och skulle börja fixa och dona. MEN jag han inte ens få på mig kläder för efter 20 minuter vaknade han igen, ännu mer grinig än innan. Suck suck suck. Så höll det på i några timmar tills jag nästan bröt ihop! Busungen.. Men till min stora lycka kom E hem vid 15:30 så han tog inte ens av sig jackan utan ner med Dennis i vagnen och ut med ungen! Åååhhh, vilken total lycka! Helt tyst i lägenheten och jag kunde börja med maten i lugn och ro.. Det blev hemmagjorda hamburgare med massa gott på, slängde på en klick mos på varje innan jag satte på locket också, blev mycket gott!

När mina pojkar kom hem en halvtimma senare hade D somnat innan de ens kommit till hissen. Ut med honom på balkongen så vi kunde käka. Sen sov han ända fram till klockan 19. Jag hade hunnit åka och handla emellan, gissa vad jag ska göra:
image157

Jo jag tänkte baka någon dag, om D tillåter..

När han sedan vaknat var han fortfarande grinig. Det kommer ett litet leende då och då, med precis lagom mellanrum så man ska bli glad en stund. För inte kan man vara arg eller sur när han är så söt när han skrattar.. Vi provade att lägga honom vid 21, men ingen lycka där inte.. Så vi gick och la oss alla tre, jag läste med D liggandes på mitt mitt täcke. Han var hur pigg som helst, men han sa inte ett knyst. Bara låg och tittade runt. Vid 22:30 började jag bli trött så jag la honom i sin säng. Han låg och tittade och jollrade en stund, men vägrade stänga ögonen.. Ånej tänkte jag då, nu ska han vara vaken hela natten också den lilla terroristen.. Men jag vände över honom på mage och 30sekunder senare sov han.. Nice!

Idag är han på bättre humör, som sitt gamla vanliga jag. Nu ligger han och tar en liten tupplur på soffan så jag hinner duscha och käka lite!
image158

Vi ska till angered sen om en stund. Bjuder på lite gamla bilder på D som är så söt och snäll, oftast ;-)
image159

image160

image161

Hej svej så länge!

Immun mot alkohol?

Vi åkte som sagt iväg med taxin kvart över fem i fredags. Men jag var tvungen att förbereda mig innan så jag drack två dooleys glas med likör.. Var lite nervös! Det tog en evighet att komma fram, olyckor på alla vägarna i hela stan verkade det som. Men när vi väl kom fram fick vi lite värmade glögg och sedan började folket ramla in. E stod i entrén och välkomnade folket, jag satt upp vid vårat bord tillsammans med svärfar och hans fru. Jag skulle tydligen också hälsa och presentera mig för alla.. Jag som inte alls är rädd av mig.. Ahh! Jag blev kallad Es fästmö och till och med fru! Sakta i backarna nu.. Ha ha men de var ok ändå. Var lite stelt i början av kvällen då jag inte ens hamnade vid samma bord som E.. Men lite senare när alla blev lite rundare om fötterna blev det fest på riktigt! Jag drack två vidriga snapsar och kan erkänna att jag då trodde att kvällen skulle sluta illa illa.. Men jag  fortsatte med X antal white russian, som förövrigt var de godaste jag druckit! Men INGET hände. Visst jag blev lite pratgladare, men inte full. Men men inget att göra åt, jag hade iaf roligt och det var väl det som var meningen!

Vid halv ett hade alla åkt och jag och E var sist kvar. Så vi tog en bulle (E kallar alltid taxi för de, säger tydligen så i huvudstaden, suck) till hotellet. Vi hade fått nyckeln tidigare så vi behövde inte checka in, kanske bra då det var lite svårt att höra vad E mumlade om efter alla hans jägermeister! Hotellrummet var underbart! Typ 30kvm och jätte fint. Men de skönaste var kuddarna.. Hade gärna snott med mig några hem. ;-) Dagen efter hade jag ingen bakfylla, ytterliggare ett bevis på att jag inte blev full. E däremot käkade inte mycket frukost.. He he. Vi badade och duschade och mös runt i de goa morgonrockarna innan det blev dags att checka ut.

E ville laga mat till alla så vi gick till saluhallen. Jätte mysigt att strosa runt lite där. Det blev en kalvstek med tillbehör. (Maträtten fick senare beskrivningen "Dragon och whiskeydraperad kalvstek med råstekt mandelpotatis samt kall limesås") Men på väg dit, gående längs avenyn, träffade mina ögon en guppi affär.. Dum som man är så gick man in och kom ut 700spänn fattigare.. MEN D fick en väldigt stilig outfit till jul.. Ha ha

Vi kom hem och pussade på D som jag saknad som en galning. Vi hade tänkt att åka till Liseberg, men vi var inte sugna. Vi hade även blivit tipsade om en marknad på kungstorget men där var det mest mat! Men mor behövde inhandla lite klappar så det blev kållered i stället! Jag var såååå trött, gick som i en dvala efter syrran som drog vagnen medans mor pös iväg för att handla lite hemliga saker. Jag köpte bara en bok. Men var nöjd med de! Har handlat alla klappar för lääängesedan och någon gång måste jag säga att jag inte ska köpa mer, annars blir det så många.

Vi mös framför tvn på kvällen och käkade toffifee. D hade fruktansvärt ont i magen, det var ju hans bajsdag :-) Men han kom till ro klockan elva.. Mycket senare än vanligt men ok. Han vaknade igen vid halv fem. Men jag var så trött så jag fattade inte att det var Emirs tid.. Så jag matade när jag kunde ha somnat om! Dumt dumt, men snällt snällt..

Sen har vi inte gjort så mycket mer. Packat in alla klappar i mors bil. Men vi tog inte med den till D från farfar. Ingen idé att släpa den till Långed och sedan hem igen.. Men vi var busiga och öppnade den.. Dennis var så nyfiken ;-) Detta låg i paketet:
image155

En FETING stor nalle med tomteluva. Ha ha så söt.

Bjuder på en bild på moster och D också:
image156

Nu är E och D ute på promenad medans jag slappar här framför datorn. Men nu ska jag lägga mig i soffan och läsa min bok. Men vill inte läsa så ofta, för då tar den slut så fort..

Hej svej så länge!
Maria: Va roligt att det är på väg, Dennis är jätte nyfiken! ;-) Ja klart att du får lite hemlängtan ibland. Men vi ses nog snart hoppas jag!

God Morgon!

Nu är man uppe och är jätte pigg. Hur man nu kan vara det när det är kolsvart ute! D käkade som ni kan läsa i föregående inlägg klockan sju i går kväll. Jag var säker på att han skulle käka innan tolv igen då, för så tidigt brukar han inte äta. Därför var det en trevlig överraskning när han vaknade 8 timmar senare, käkade upp allt på tio minuter och sedan somnade om, eller han somnade inte direkt, han låg och hickade, men inget gråt så man kunde somna om lätt själv. Sen gnydde han lite nu klockan 07, men jag gav honom nappen och han har somnat om igen! Våran duktiga pojk.

Idag kommer min systeryster till stationen runt halv två. Mor slutar jobba vid två så hon är väl här runt fyra. Taxin kommer och hämtar mig och E kvart över fem. Då åker vi till Sjömagasinet för julbord, ska bli så gott! Sen ska vi sova på Hotell Elite Plaza, mysigt värre.

På lördag är det tänkt att vi ska gå på Liseberg, men om det regnar får vi hitta på något annat. Hoppas det inte regnar för jag är sugen på sockervadd.. :-)

Nu måste jag städa toa, annars gör bara mamma det när hon kommer. Hon ska inte behöva städa jämt när hon är här ;-)

Lägger bara in en lista som jag snott från syrran också:

Pepparkakor - Lussebullar
Skumtomtar - Knäck
Ischoklad - Marsipan 
Köttbullar -
Prinskorvar
Julkorv - Julskinka
Lax -
Sill 
Paradis - Alladin
Sylta - Pastej
Glögg - Julmust
Rödbetssallad -
Dopp i grytan 
Ris a la malta
- Risgrynsgröt
Äppelmos - Senap
Ge julklappar -
Få julklappar

Så om jag inte uppdaterar i helgen vet ni att det är för att jag har fullt upp! Bye bye så länge!

Så här har min 3månaders dag varit!

Hej hej nu har visst Dennis skrivit en loggbok över dagen igen.. :

02:30: Jag vaknar med ett HÖGT skrik, men ingen hör mig.. Mamma är visst trött fast hon fått sova sen 21, men jag har inte käkat sedan 20:00 så jag är jätte hungrig. Efter ett bra tag fattar hon vinken och vaknar ur sin dvala. Jag undrar om inte mamma också är hungrig, och det var hon tydligen. För hon tryckte i sig 6 saffran gifflar medans jag sörplade i mig mina 140ml NAN. Vi somnar båda om vid 03:00.

06:30 Vaknar jag igen. Mamma tyckte jag behövde byta blöja, och det är alltid lika roligt nu för tiden! Skrattar jämt när jag ligger där, för man kan nästan se upp i mammas hjärna genom hennes stora näsborrar! Vi går tillbaka till sängen och jag får lite mat. Det är hemskt väder ute så jag hoppas att vi ska stanna inne hela dagen.. Helt plötsligt får jag ont i magen och bajsar i min nya blöja.. Bara att åka in på toa och byta igen!

07:10 Jag låg och vilade bredvid mamma medans hon läste och lyssnade på dårarna på morrongänget. Men jag hade lite överskottenergi så jag tränade lite. Efter träningspasset och lite hicka slocknade jag igen.
image138

10:10 Då hade mamma läst klart och jag vaknat igen. Hade visst kommit lite bajs när jag pruttade.. Så in och byta blöja igen! Men de gör inget för jag älskar som sagt att ligga på skötbordet, visste ni att mammas hjärna ser så stor ut så den nästan spricker? Måste vara för att hon lärt sig allt om hur man ska ta hand om en bebis. Jag fick av mig pyjamasen och fick på mig jätte fina nya kläder.
image139
image140

10:30 Nu är det dags för mat igen, jag dricker upp allt på 10 minuter. Då är det dags att busa med mamma lite! Hon sjunger och jag ler, jollrar, står, sitter, rapar och hickar. Jätte roligt! Jag tar även en vända i mitt babygym, det är en jätte rolig filur där som piper när mamma rör den, jag skrattar nästan ihjäl mig! Men mamma vill visst läsa lite i soffan så jag lägger mig snällt bredvid.
image141

11:30 Nu är jag visst lite trött igen, man blir trött av att busa och träna! Jag fick nappen och la mig i soffan på mage för att ta en power nap. Mor börjar blogga, tvätta och äta frulle.
image142

11:50 Nu vill jag inte sova mera ensam i soffan så mor lägger mig i min babysitter så jag kan se något! Men tio minuter senare somnar jag visst igen..
image143

12:30 Dumma hicka! Den väckte mig i min skönhets sömn. Mamma pratar visst i telefon så hon kan inte leka.. Men hon tar upp mig på armen och går runt med mig ett tag. Jag skrattar och ler för hon ser så rolig ut!
image144

13:00 Mamma har visst pratat klart, men ringer min farmor. Vi sitter i sängen. Men nu är jag trött på hennes mobilsnack, jag vill dansa! Så mamma får sätta telefonen på högtalare så hon kan hålla mig med båda händerna, ÄLSKAR att dansa!

14:00 Efter en timmes bus blir jag hungrig igen. Efter maten tränar jag att lyfta mitt huvud och jag klarar nytt rekord! En hel minut håller jag huvudet högt och stadigt, mamma blir så stolt så vi kramas lite. Jag fortsätter att utforska vårat vardagsrum på mage en stund. Får även dansa och höra mammas skönsång lite mera!
image145
image146

15:00 Jaha, nu är mamma trött i armarna så hon lägger mig i min babysitter igen. Jag är inte helt nöjd, men efter fem minuter somnar jag som en stock igen, det är jobbigt att slå nytt rekord. Mamma kan äntligen duscha, städa, tvätta och käka lite..

15:45 Nu får det vara nog med sömn för ett tag, men jag klagar inte, kan ligga och titta runt lite så mamma får läsa klart sin Illustrerad vetenskap, mamma säger att det kommer bli min favorit blaska om några år.

16:05 Nu får hon ha läst klart! Men hon är trött i armarna så jag får ligga i babygymmet, men jag är inte nöjd med de. Har ju redan sett alla prylar idag. Nu är det faktiskt min 3 månaders dag så lite bortskämd kan jag väl få bli? Men jag vill inte dansa heller, jag är visst hungrig. Men det vet inte mamma, hon tror jag är trött. Men hallå? Jag har sovit massssor idag redan.. Efter fem minuters gråt i min säng gör hon ÄNTLIGEN mat! Jag orkar bara 80ml men efter det så somnar jag gott i min säng. Lite ovant, för jag brukar inte sova i den på dagarna..
image147
image148
image149

18:30 Vaknar och gosar med pappa. Mamma är hos Linda och hämtar kort på mig.

18:40 Pappa fattar att jag är hungrig, jag får 90ml i soffan på hans arm. Sedan tar jag ytterliggare ett träningpass. Att ligga på mage måste vara det bästa som finns! Förutom att få nappen doppad i sockerdricka då..
image150


19:15 Mamma är hemma och jag vill inte träna mera. Mamma vill bara mysa, men jag vill dansa!
image151

19:35 Vilar i mammas knä framför tvn, men somnar nästan så hon byter mina kläder mot en pyjamas. Tänkte stanna uppe och se lyxfällan med mamma och pappa men jag somnar i mammas famn igen så hon lägger mig i sängen. Men efter 10 minuter vaknar jag, tji fick dom som trodde jag skulle somna så lätt på min stora dag! Blir inlindad i min gosiga filt och somnar efter ett tag om igen. I pausen lägger hon mig i sängen.
image154
image152

21:05 Dumma mamma! Hon ville ha en sista bild till bloggen så hon tar ett på mig när jag ligger på rygg i sängen. Saken är den att när jag sover på rygg har jag ett öga öppet, måste ha lite koll på vad som händer, så blixten träffar mig och jag blir jätte rädd! Hon får syna sitt brott genom att bära runt mig och trösta mig ett varv runt lägenheten. Men sen förlåter jag henne och somnar äntligen om vid 21:20. Nu har jag tänkt sova hela natten eftersom mamma varit så snäll och busat med mig så mycket idag. Sen så vill jag vara utvilad till i morgon för då kommer moster och mormor. De ska ta hand om mig för mamma och pappa ska tydligen ut på galej, tror det var ett julbord och sen skulle de sova på hotell. Då vill jag vara pigg så jag kan busa med moster HELA dygnet! Natti natti

Vi åkte aldrig..

..till Angered i går. Det var så tråkigt väder så helst ville vi ligga i sängen hela dagen.. Men eftersom man somnar så tidigt på kvällarna nu för tiden är man uppe med tuppen! Eller i alla fall runt halv åtta. Dennis sover oftast till nio-tio så då kan man vara lite själv innan han vaknar.

Kommer knappt ihåg vad vi gjorde igår, jag tänkte hela tiden på stackars Ilean som hade varit 5 timmar på sjukhus med trolig spysjuka. Men som tur var gick allt bra men de ska stanna hemma en vecka så det blir ingen öppna förskolan i backa idag. Vi vill inte gå dit själv heller, vi tänkte lata oss idag.. :-)

Jag var sugen på att gå långpromenad till backaplan igår för att köpa några julkpappar, men det regnade HELA dagen. Sen så var det Dennis "bajs dag" också..Så jag visst att om jag åkte innan han hade bajsat skulle jag få byta i en affär typ och de var jag inte sugen på.. Så det var bara att vänta.. Och sen på eftermiddagen var det gjort, han var så nöjd så.. Så då klädde vi på oss och åkta till babyhörnan. Där var det sjuuuuukt mycket folk, som alltid! Jag tog de jag skulle ha, julklapp till Ilean och en till D från hans gammelfarmor. Jag bad tjejen i kassan att slå in dem men de skulle jag inte gjort.. Jag fick vänta i 18!!!! minuter. Kön växte och växte då hon var ensam i kassan, D blev varm i vagnen så jag fick baxa av honom overallen och folk blev allmänt irriterade.. ooppss.. Men inte mitt fel att hon var den segaste människan på jorden.. Jag tänkte ropa att hon bara kunde ge mig papper så kunde jag slå in dem själv.. Men när hon väl börjat kunde hon lika gärna fortsätta.. När jag tillslut fick min påse gick vi ut och märkte att klockan redan var halv fyra. EN timme hade det besöket tagit.. Trafiken började tätna så jag orkade inte gå i fler affärer.. Så bara in med vagnen i bagagen igen, i med D i stolen och köra hem!

Var så hungrig så jag micrade en paj som låg i frysen, sen gjorde jag mat till E. De hade styrelsemöte på bowlingen så vi åkte dit kvart i sex redan. Men E orkade inte bowla efteråt så vi åkte hem vid sju.

D fick sig ett bad med pappa medans jag skummade igen två föräldra tidningar som jag köpte.. Står typ lika i dem varje månad så därför köper jag bara något lösnummer då och då.
D var lite kinkig efter badet och maten.. Inte konstigt då han la av världens bajja IGEN! He he vilken tur att E för en gångs skull var hemma.. He he.

Han somnade runt halv nio, och E strax därefter. Det var inget bra på tv så jag gick och la mig jag me, läste någon timme innan jag slocknade.

Idag ska vi som sagt bara slappa, vet inte ens om jag orkar ta på mig kläderna.. Ganska gött att gå runt i pyjamas hela dagen.. Ska i vart fall storstäda idag om D tillåter de.. Tvätta behöver jag göra med.. Tråkigt tråkigt. Men nu ska jag läsa gp i soffan!

Gör en "Dennis dag" idag också, så det kommer väl ett inlägg senare i kväll. Bye bye

Bvc och öppna förskolan

Igår var vi på BVC. Stora killen väger nu 5180kg! Det märks kan jag säga, inte lika lätt att bära med babyskyddet från bilen med honom i längre.. Vi tog bilen för det spöregnade ute. Han var för en gångs skull jätte glad och snäll när vi kom dit. Han log och skrattade åt Ulla-Maj som visade honom lite olika saker. Han blev väldigt facinerad av en mobil som hängde över skötbordet. Får köpa en sådan sen till hans spälsäng. Han jollrade även lite och visade upp alla sina bästa sidor! Ulla-Maj blev jätteglad och imponerad. Så nu såg hon att han verkligen kunde det jag sa, inget påhitt här inte! Hon ville även se honom en gång innan vaccinationen i början av januari så vi ska dit igen den 18e.
När vi kom hem hade han somnat i stolen så han fick sova lite till ute på balkongen. Vi gjorde inte särskillt mycket mer den dagen, både jag och E var jätte trötta så vi la oss innan nio.. Men jag läste lite i HP boken, i typ tre timmar. Hade bestämt mig för att läsa ut den men tillslut när jag hade två kapitel kvar klarade jag inte av att hålla ögonen öppna längre...

D käkade vid halv två. Sen fick han lägga sig bredvid mig vid halv sju då jag vaknade och han låg och sparkade för sig själv. Men han somnade direkt bredvid mig när jag återigen tog upp boken. Denna gången orkade jag läsa klart och jag är mer än nöjd med slutet. Kanske lite barnsligt att läsa Harry Potter men jag lovar er att de är bra böcker, mycket bättre än filmerna. Ska bli kul att se om D kommer gilla de böckerna när han blir stor..

Jag var pigg så jag somnade inte om, gick upp och pysslade lite innan D vaknade för mat vid åtta. Så är hans tider oftast nu, käk runt 20:30, 01:30 och sedan vid 08:00. Sen under dagen äter han prick var tredje timme. Helt ok!

Vi skulle möta Lina och Ilean vid tolv, vi skulle till Öppna förskolan en sväng. Där började vi med att mata våra pojkar sen fortsatte vi med vårat pyssel medans barnen satt i sina babysitters. D somnade i vagnen i en halvtimme medans Ilean vaknade av att han spydde som en galning! Stackaren spydde ner sina kläder och ombyten.. Vi skulle egentligen ha käkat något efter öf, men eftersom Ilean inte var så kry så åkte de hem, och nu skrev hon precis att de är på väg till östra sjukhuset. Usch då, hoppas det inte är någon fara! Man vet ju själv hur nojjig man är när D beter sig annorlunda mot vad han brukar.

När vi kom hem sov D i vagnen, så ut med honom på balkongen där han sov i en timme medans jag förberedde maten. Men så ringde E och var sugen på kinamat, så jag slängde aldrig ner sakerna i pannan så det får bli att använda grönsakerna i morgon i stället. Själv beställde jag en pasta med oxfilé, mums!

I morgon ska jag nog till Angered, måste hämta ett gipsavtryck jag gjort. Får se om Linda och Tristan orkar komma!
Lite bilder också kanske? Blir vansinnig på min skit kamera.. Jag köpte den när min mobbe var på lagning, men nu kan jag ändå inte få in bilderna från mobben till datorn så jag måste använda den dåliga kameran.. Sjukt att en mobil gör bättre bilder än en digitalkamera.. Men men så kan det vara!

image132

Han fick ha finskjortan och tröjan igår när vi skulle till BVC. Han har snart växt ur dem så någon måste väl få se hur söta de är innan de åker ner i lådan med för små kläder..

image133

Idag var han tuff i sina nya kläder. Och EDs Carro: Jeansen är jätte mjuka och sköna. Inga sömmar som skaver utan de är som ett par mjukbyxor inuti ;-)

image134

Dessa vackra bokstäver han jag målat helt själv, he he är allt en liten konstnär, ha ha. Grisen är ljusrosa men den dumma kameran kan som sagt inte ta bra bilder.. Tar man utan blixt blir det hel mörkt.

image135

Den här tavlan gjorde jag också på Öppna förskolan här i backa, de är så pysselglada! :-) Sockarna är de som han hade precis i början som är alldeles för små nu.

image136

Ett tittskåp med gips händer och fötter som jag beställde för ett tag sedan. Vet inte vad det är för het brud som avspeglas i glaset dock.. ;-)

image137

D och hans ljudkanin som när man drar i snöret blir lika lång som han själv!

Nu ska jag ta en dusch tror jag, ha de gött!

Please keep me away from the mall!

Igår blev det som sagt lite lussebak, äntligen! De blev så goda så..

image126

Det var väldigt god mat också, även om det var lite väääl mycket peppar! Vi slappade sedan i soffan till bland annat Miss World, på den bosniska kanalen BHT1. Ha ha de var inte mycket snygga brudar med måste jag säga.. Kina vann återigen och svenskan blev fyra, tydligen vackrast i norden. Jag vet inte för vi följde det inte slavisk direkt.. Vi tog några avsnitt av Entourage säsong 3, del 2, emellan. Sen var det bara skit på tvn, men vi fastande framför Lyden av Lørdag på NRK 1. Ha ha ett helt sjukt program, typ som ett "dansbands Idol". Det var tydligen final mellan Thomas och Ida. Vi höll starkt på Thomas för han sjöng en svängig (ha ha ha) norsk dansbandslåt, medans Ida sjöng en smörig engelsk balad. MEN till våran stora förvåning och besvikelse vann Ida! Vi som hade planerat att köpa Thomas skiva då man tydligen vann ett skivkontrakt, men icke sa nicke.. Sångtränarna i programmet hyllade alla deltagarna då de menade att de var 100gånger bättre än de på Idol då dessa kunde sjunga på RIKTIGT! Ja jag säger då de, norskar är allt bra roliga. Läs förövrigt mer om detta lojja program här.
När detta var slut började den norska verisonen av "Har du hört den förut". Då fick vi nog, hopp i säng och läsa lite Harry Potter.

Vaknade i morse vid åtta av att D ville käka. Eftersom jag fått vila två nätter i rad gjorde jag mat och vi mös i sängen en stund så att E fick ta en liten sovmorgon. Det blev 4 lussebullar till frukost för mig ;-). E hade lite "kontorstid" i soffan medans D sov lite. 

image131

Sedan gjorde vi oss iordning för att åka till Kållered och Frölunda torg för att inhandla de sista klapparna. Jag skulle bara in i en affär ute i kållered så pojkarna stannade i bilen, men till min stora fasa hade Kappahl rea på babykläder.. Plus att jag hade två rabatt kuponger i plånboken.. Så jag kunde inte gå förbi utan att gå in.. Jag som lovat mig själv att inte köpa fler kläder.. Hmm.. Hur tror ni det gick?

image127

Blev visst lite för typ 500kr, MEN det skulle gått på 800kr.. Så jag kände mig väldigt sparsam, ha ha. Var bara tvungen att köpa den söta tomtedräkten, finkläderna han skulle ha på jul har han redan växt i så jag är rädd att de kommer sitta lite tajt om tre veckor så då är det bra att ha en tomtedräkt att mysa i :-)

Efter all handling på frölunda var klar skulle vi bara in till stan för att köpa den sista klappen, men så klart hade den affären stängt på söndagar! Så det var bara att fortsätta hem till svärfar som skulle bjuda på middag. Han den galningen gick ut på altanen och grillade.. Så det blev som vanligt hans grillade oxfilé till mig och entrecote till de andra. Men Mediha hade gjort potatisgratäng också, det brukar det inte vara till. De käkar helst en fet köttbit med grönsallad och bröd :-) Jag blev sååååå mätt då svärfar lassade på dubbelt så mycket kött som jag tagit åt mig, men det var så gott så jag tryckte i mig allt ändå. Efteråt skulle vi äta pannkakor med fruktsallad och glass, men jag fick avstå då jag trodde att kjolen skulle spricka.. Just de, det var ju Dennis "bajs dag" idag, ha ha han håller sig sina fyra dagar så man vet precis när det är dags. Så självklart släppte han ut allt precis när vi skulle sätta oss att äta.. Dennis fastrar var inte så sugna på att byta, men de gullade med honom sen istället. Azra gick och bar på honom mest hela tiden. Han klagade inte heller, så de kommer nog komma bra överens! :-)

image128

När vi kom hem var D ganska hungrig så han fick bröstmjölken som jag hade pumpat ut och fryst. Han kände nog skillnad, för han såg jätte rolig ut, helt förvånad, när han glufsade i sig!

Efter att ha tränat sin lilla nacke en stund och provat sin tomtedräkt blev han jätte trött, så då fick han bada lite med pappa.

image129

Återigen, ingen glad tomte här inte. :-) Men efter badet blev han så lugn och trött så han somnade nästan i sin babysitter.

image130

Så det var bara att bära in honom i sängen. Så nu sover han så vi tänkte se om det är något på tv. Jag har redan slagit in alla klappar vi köpte, så slipper jag det i morgon.

I morgon är det BVC besök igen, nu väger han säkerligen över 5kg, lilla tjockisen :-)
Ha en fortsatt trevlig söndag mina läsare, och jag skulle vilja ha minst 3 kommentarer så jag kommer över 100 strecket!


...

Nu har vi precis kommit hem från bowlinghallen. E spelade helt ok, så han är värd sina två bärs ;-) D skötte sig som vanligt exemplariskt. Han busade med farbror Glenn och Farbror Funck. Låg lite på mage på bordet och han lyfte huvudet jätte högt och höll det ett bra tag! Jag blev helt förvånad, våran duktiga pojke. Så mycket som han tränar borde hans nackmuskler vara enorma. :-) Han är så roligt med, för han vill stå hela tiden. Han fattar ju inte att han inte orkar, men det ska stås i knät och dansas. Han orkar i typ 10sekunder innan bener viker sig, vilar i en minut sen upp igen.. Herregud bättre om han lär sig hålla huvudet så man slipper vara så nojig över det :-)

Såg nyss på syrrans blogg, linkan88.blogg.se, att hon den härmisen valt samma tapeter som jag har gjort till vårat hus. Tror jag i alla fall, ha ha har inte så mycket minne över vilka jag valde.. Stressade mig igenom alla rum utom sovrummet och köket. Jag hade ju arbetat så för att få fram hur jag ville att toaletterna skulle kaklas, så när man skulle välja tapeter var jag trött på allt vad inredning innebar!
Vi tog oss en sväng förbi huset på väg hem från hallen, och de grannarna till vänster om oss hade redan flyttat in! Fuskit.. Men klart att det inte är så bra om alla på gatan flyttar samtidigt kanske.. Vi fick brev från JM igår om att vi är välkomna på slutbesiktning klockan 08:00 den 3januari.. Vi hade tillgång till huset en timme tidigare om vi ville kolla själva. Ska bli sååå roligt att se hur det ser ut! Får ångest när man tänker på att flytta.. Men sen när allt är flyttat och upp packad finns det ändå en massa att handla.. Typ gardinstänger, taklampor, nya köksmöbler, spjälsäng, hyllor osvosv.. DET däremot ska bli kul, att pyssla iordning det så som man vill. Vill inte ha för mycket saker så det ser stökigt ut jämt, men heller inte för kalt.. Ja ja det ordnar sig nog. Hade tänkt fråga mor om hon vill komma och hjälpa mig fixa iordning allt det där sista när allt är upp packat! Hon och Mirzet ( Es handyman) kan slänga upp lite stänger och lampor när vi varit och handlat det som behövs, eller hur mor? :-)

Igår slappade vi bara.. Jag orkade inte ens baka bullarna.. Det fattades mjölk också.. Så nu har jag handlat allt och det blir bak sen när E har lagat färdigt maten. Idag blir det pepparstek med potatisgratäng ;-)
Vi såg faktiskt på spåret igår.. Pensionärs vaning, jag vet, men det var ok. E den jäkeln fick ihop typ 25 poäng.. Ska inte ens nämna vad många rätt jag hade.. Jag drack två vinglas med Baileys, men sen orkade jag inte mer och vi gick och la oss vid halv tio.. Sen sov jag hela natten medans E skötte vår son. Lyxigt ;-)

Nu ska jag vika lite tvätt i väntan på maten, bye bye!

RSS 2.0