Snart 4 kilo..!

Bara för att jag skrev att D var så snäll i måndags var han hur busig som helst natten till tisdag.. Vaknade var 90e minut. Så det blev inte mycket sömn för min del, men man vaknar ändå vid 8 och kan inte somna om. Vi åkte till läkaren vid två. Allt såg jätte bra ut, jag skulle bara massera ögongångarna lite mer så att han slutar vara. Han vägde hela 3940g och hade växt en cm på längden och runt huvudet! Stora killen, nu går det fort! Nu passar de flesta 50 kläderna också, wheeii :-)
Vi åkte även till gymmet och hämtade mitt kort som legat där sen januari.. Vi fick även en rundtur så man vet vart man ska gå på söndag. På väg hem stannade jag vid fiskbilen och köpte rödspätt, räkor och deras egna remouladsås. Så när jag kom hem blev det att panera fisken, skala potatis och räkor och fxa iordning maten så den blev klar tills gubben kom hem. Det blev sjukt gott! Har bestämt att vi ska äta fisk minst en gång i veckan nu.. Är så dålig på det, men det är så gott!

Vi tog en promenad på kvällen, köpte en stock snus då jag blir så arg när jag inte har någon hemma.. Dennis var lite kinkig när vi kom hem så han fick ta sig ett bad. Han älskar som sagt det. Han skulle nog ligga där en timme och flyta runt om han fick bestämma! Men sedan somnade han så snällt. Sen vaknade han vid sina vanliga tider i natt så då har jag sovit så gott så!

Idag ska vi hem till mor och far då pappa fyller 45. Han har bara sett dennis när han låg på neo för han var förskyld när de andra var här. Och ingen fick vara det minsta sjuk i början när de skulle se D, då hans imunförsvar var kasst när han föddes så tidigt. Vi åker runt 12 och kommer väl hem i kväll någongång. Hemma ska mormor också komma på besök och se underverket, sen ska jag nog ta en promenad till farfar. Han är så söt och ringer för att fråga hur mycket han väger och så hela tiden. Han var så orolig i början och har pratat om Dennis med hemtjänst peronalen. Ha ha. Kul då jag jobbat med de flesta på hemmet så jag får väl visa upp honom i personalrummet också ;-)

Nej nu ska jag packa de vi ska ha med oss och klä på lillkillen. Vi har börjat med pyjamas om kvällarna nu när han är så stor, förr sov han bara i en body, men nu är det kul at tgöra det som en rutin på kvällarna att byta om.

Ha de gött, skriver säkert senare och lägger in lite bilder!
Hej svej

Rysk björn

Idag vaknade vi pigga vid åtta. Vi la oss i soffan för att se morrongänget på kanal lokal. De var BARA snack om guldet så de var inte alls kul.. Så jag zappade över till trean och days of our lives.. Helt sjuk serie det där!
Jag tvättade och städade undan lite. Mor kom vid halv ett. Vi åkte direkt till Ica Focus, som förövrigt är den bästa affären i stan! De har verkligen allt. Jag skulle ha strömming då fiskbilen på torget har stängt sön-mån. Men vad förvånad jag blev när fiskdisken på focus också var stängd, de som är kända för att ha öppet 07-23 varje dag.. Men men det fick bli korv i stället. Var ett tag sedan jag käkade hemmagjort mos med kok korv! Mammas mos är det bästa.. Det råkade även bli en liten passionsfrukt/mousse bakelse.. Kan inte motstå att köpa något gått när man går i den affären.. Jag köpte även "fina" chokladpraliner till far. Han opererade sin axel idag så jag tyckte han kunde få lite choklad när han vaknade. :-)

Jag fick även min "learn croatian" på posten idag. Om E ska lära Dennis lite så vill ju jag fatta vad de säger :-) Saken var den att jag skulle lära mig i "hemlighet", men då E kom vid fyra och inte fem som han sagt så hade inte jag hunnit gömma skivan och stänga av datorn.. Så så bra gick det med min hemlis.. ;-)

Familjen tog även en liten kvällspromenad till torget. D provade sin nya overall som han fått av mormor och den passade ganska bra, lite stor men han växer så fort nu. E hade fått ett paket från en vän som är i Ryssland! Dennis fick en jätte söt rysk björn som spelar en låt om man trycker på handen. Jätte gullig, Dennis tackar och bugar P-G! Det kom fram tillslut i alla fall, tog ju bara en månad.. Ha ha


image86
När jag nattat båda mina pojkar vid åtta skulle jag se på de nya programmet på kanal 5, EKG, men jag fattade inte intresse och satte mig här i stället. Men jag ska ta en tidig kväll i kväll också, det tar på krafterna att vara bebis förälder ;-)

I morgon ska D träffa en läkare, vi hoppas att allt ser bra ut. Han har blivit jätte stark i nacken nu, duktig kille!

Nej nu ska jag lägga mig i bingen och försöka sova. Är inte trött men känner att kroppen behöver vila. D har förövrigt varit jätte snäll idag också, han har inte haft magknip på länge nu. Men alltid när vi är med "folk" så sköter han sig ju utmärkt. Så han visade sin bästa sida till mormor i alla fall :-)

Natti Natti!

Nöden har ingen lag..

Fast att jag fick sova hela natten då E tog hand om lillkillen vaknade jag helt utmattad! Jag la mig i soffan med Dennis, men precis när jag somnat så kom E hem från jobbet. Vi skulle till sisjön, till stadium XXL. Jag var tvungen att inhandal lite träningskläder.. Det blev ett par dojjor, brallor, linnen och sporttop. E hittade även en ögonbindel, en svart, som täckte jätte bra. Den han fått av syrran är ganska tunn och ljus kommer tydligen in bredvid näsan.. :-) Jag och D gick till bilen och E gick för att handla ingridienser till dagens maträtt. När vi satt i bilen så började D skrika som en galning! Jag visste att han omöjligt kunde vara hungrig då han käkade precis innan vi åkte.. Men sen kände jag lukten.. Det gick ju inte att låta honom ligga med den blöjan på sig! Så man blev en supermorsa, man la en handduk i vagnen, som låg i bagagen, sträckte sig över baksätet och la ner honom där. Av med alla ytterkläderna, upp med skötväskan och bytte blöja.. Roligare syn kunde nog inte folket utanför se! För visst tittade de som gick förbi, skulle jag nog också gjort så högt som Dennis skrek. Men vi skötte det galant och efteråt var han mycket nöjd med sin mor. :-)

Annars har vi bara slappat idag, börjat se en ny serie, How I met your mother. Den är helt ok, lite lagom. Man behöver inte tänka särskillt mycket utan det är en perfekt slappar serie. 

Sen så vann ju de jäkla IFK guld.. Men men så kan det gå ibland.. 

I morgon kommer mor en sväng, men jag ska ta så lång sovmorgon som man kan med en liten bebbe i lägenheten :-)

Nej nu ska jag faktiskt lägga mig, innan klockan ens blivit nio! 
natti natti 

image85

Friends for life?

Natten började med att jag höll på att somna när jag matade D vid två.. Jag väckte E som fick ta över, han hade ju redan sovit 6 timmar så jag var värd att få sova, eller hur? Ändå var jag jätte jätte trött i morse.. jag började sortera bebiskläderna, de låg i en enda röra. Men tiden gick fort, vi skulle iväg till en kompis så vi fick lämna kläderna i en hög..
Vi var borta i fyra timmar. Vi tog kort en del kort, bl.a detta på Ilean och Dennis. Så söta som håller handen! Syns det att Ilean är en dag äldre? :-)

image83

När jag kom hem stod maten på bordet! Förrätten var "västkust räkor på fullkornstoast" och huvudrätten "Piggvars filé serverad med kryddstark potatispuré" Detta även kallat "Havs symfoni" av kocken.. Ha ha han är rolig.. 

Jag känner mig lite uttråkad i kväll.. Vill göra nåt men vet inte vad. Det känns som om klockan är elva men hon är inte ens sju.. Inte är jag trött heller! Nej det får bli lite kortspel med babe, men först ska jag organisera Dennis kläder!
Glöm inte att ställa tillbaka klockan i natt!
Ha de gött!

image84 


Fredag

Visst är det typiskt, igår när jag klockade D på allt han gjorde så var han lite bökig. Idag när jag inte gjorde det så har han varit hur snäll som helst! Han har inte gjort ifrån sig ett ljud. Han har blivit nöjd när han käkat, tittat runt en stund sen snällt somnat. Så har han varit hela dagen. Inte ett endaste litet magknip.

Hämtade som sagt Camilla förut. Vi tog vägen förbi McDonalds och köpte även hårfärg. Väl här hemma blev det present öppning och D satt hos henne en stund. Han fick jätte fina kläder i storlek 50-56, så de kommer snart att passa! Håret blev helt ok. Hon la en fin brun färg i underhåret och gjorde massor av blonda slingor på överhåret. Så man ser helt ok ut nu. Hon sminkade mig också, hon e grym på de. Jag som inte sminkat mig på år och dar kände mig svinsnygg, redo för fest! Ha ha, men det får vänta lite, iaf några veckor till.

image81

Nu har jag även tagit ett beslut angående min kropp. Jag är grymt trött på att kläderna inte passar och att det är löst skinn på magen, så istället för att äta upp mig så de stora kläderna passar ska jag börja träna ordentligt. Har kollat upp passen på gymmet. Hittade massa bra, men fastnade för att först köra spinning sedan direkt gå till coren. Så bränner man lite fett sedan tränar man mage och rygg, blir perfa! Detta ska jag gå på två dagar i veckan. På söndag är det 30min cykling och 30min core och på tisdag 45min cykling och 30min core. Tänkte ta body pump pass först, men jag vill träna uppkonditionen på cykel och styrka i mage/rygg innan jag börjar med det. Vet annars att det är svinbra pass! Gick alltid på det i uppsala. Nu ska jag bara inhandla lite träningskläder och skor då alla mina träningssaker inklusive innebandyklubborna blev stulna förra året.. Så i november börjar vägen mot att bli en MILF! ;-)

I morgon ska jag till Ileans mamma. Ska bli kul att se hur de bor. Hon är även grym på att fota, så lite kort ska hon allt få ta ;-)
Jag fick även mitt nya visa kort idag, med ett kort på Dennis! Alla morsor måste väl ha ett kort på sitt barn i plånboken, men då aldig använder kontanter och inte har en plånbok var ju det jätte smart ;-)

Nu ska vi nog ta ett glas vin i soffan framför tvn..

image82

Ny friss?

Snart ska jag och D åka till centralen och hämta min Kusin. Hon ska hälsa på D och färge mitt hår.. Det lutar åt blont, va så länge sedan jag hade de, men jag vet inte jag kanske kommer se ut som ett troll. Jag tänkte vi skulle käka pizza, är inte så sugen men orkar inte laga mat idag.

Det är konstigt, det känns som om jag inte har någonting att göra om dagarna, men när jag tänker efter så träffar jag någon varje dag, tar en fika i stan eller hemma. Nu har jag t.om. fullt upp i över en vecka framöver. Jag som trodde jag skulle sitta hemma coh uggla ensam varje dag, men ikke! Ska följa med en polare till öppna förskolan någon dag, vi ska göra gips avtryck av Dennis händer och fötter. Undrar om alla mammor blir så pyssliga?

Nej nu ska vi klä på oss och åka, kanske kommer in en bild på min nya friss senare då!
Bye bye

En helt vanlig dag, sedd med Dennis ögon

  • 23:00-00:30
    Jag ligger i soffan bredvid mamma. Jag har ont i magen och är bara tyst när hon håller mig i handen och masserar min mage. Jag passar på att bajsa så hon får byta min blöja. Jag vägrar ligga i min egen säng så vi hamnar i soffan framför tvn igen. Tillslut så somnar vi båda två.
  • 02:30-03:00
    Jag har legat och gnytt ett tag men ingen hör mig så jag tar i för kung och fosterland! Äntligen vaknar mamma och går för att värma min mat. Jag käkar 100ml i soffan, men sen så somnar jag i min säng och morsan däckar i hennes.
  • 06:00-06:30
    Jag är återigen hungrig, men jag behöver inte skrika denna gången då maten kommer fram anska snabbt. Jag får min blöja bytt och tackar mor genom att äta nytt rekord, 140ml! jag somnar snällt om igen lyssnandes till morrongänget på radion. Mamma sätter på diskmasknen då alla flaskor är smutsiga.
  • 09:30-10:00
    Jag skriker som en galning då det är 500grader i min säng! Mamma tar in mig på toa för den dagliga rengöringen. Jag är inte smutsig men nu när jag börjar bli tjock har jag en del veck och jag lyckas alltid samla smuts under armhålorna.. Jag har fått värmeutslag över hela huvudet, dumma sol som lyser in i sovrummet på morgonen! Jag får även lite mat men är inte så hungrig
  • 10:00-10:30
    Jag ligger i bara blöja i mammas säng och busar. Jag skrattar, nyser och hickar omvartannat.. Jag känner även att jag skulle orka de sista i flaskan så jag äter upp det också plus mina AD droppar
  • 10:30
    Jag får ytterkläder på mig och vi går iväg med vagnen en sväng i det fina vädret
  • 13:00
    Vi kommer hem från promenaden, och tur var det för det kurrade i magen. Jag käkade i mammas knä sen somnade jag på mage i min säng.
  • 14:15
    Jag vaknar och mamma trodde jag hade ont i magen eller nåt. De tog henne 20minuter att fatta att jag var hungrig ugen. Ibland orkar jag inte vänta 3-4 timmar utan vill äta oftare. Efter maten ville jag inte sova utan låg i mammas knä medans hon läste tidningen. Efter två timmar somnar jag äntligen efter att magen slutat göra ont och jag fick uträttat mina behov..
  • 16:15
    Jag vaknar av att det bubblar i magen men ut kommer bara luft. Jag lugnar mig i pappas armar och pappa tycker att jag ska bada. Efter badet är han snäll och ger mig mat. Mamma tyckte det var bra att jag badade för då kunde jag ta på mig nya kläder. Hon är rolig när det gäller kläder, helst skulle hon byta på mig 3 gånger om dagen! Jag busar lite och umgås med pappa innan jag somnar vid 19:30.
  • 22:00
    Jag vaknar av hunger, pappa har nyss lagt sig så mamma fixar maten. Men efter maten är jag ändå inte nöjd så hon får blanda mer. Jag äter återigen 140ml. Jag somnar på mammas axel när jag ska rapa men vaknar några minuer senare av en jäääääääätte rap! Efter det så vill jag inte somna igen. Jag har jätte ont i magen! Jag spretar med benen allt vad jag orkar och drar upp knäna mot magen, det går inte över! Mamma är snäll och går runt med mig på armen. Det känns bättre när jag blir buren och vaggad samtidigt, då glömmer jag liksom att jag har ont. En och en halv timme senare somnar jag äntligen på mammas arm, tur det för jag tror hon började få träningsvärk! Så nu ska jag sova i min säng och mamma ska också sova. God natt på er och ni ska veta att mina dagar inte alltid ser ut såhär, oftast är jag jätte snäll, men man kan inte hjälpa att man får magknip ibland!

Ni får även en bild på mig i en av mina nya utstyrslar, se så tjock om kinderna jag börjar bli!

image80


Det blir inte alltid som man tänkt sig :-)

Idag vaknade jag återigen pigg och alert till strålande solsken! D är lite kinkig på morgonen, men det händer alltid vid 04, och det är ju som ni vet pappas tid, så jag kan lugnt somna om. Så lyxigt, he he.
Idag hade vi bara ett BVC besök på schemat, men jag hade även tänkt komma iväg till backaplan för att köpa mig en jacka.. Nu blev det inte riktigt så, men först ska ni få höra vilken stor kille vi har! Han vägde hela 3610g! Gått upp över 300g på en vecka. Han är hela 53cm lång och enligt bvc sköterskan ett riktigt A-barn. Ha ha klart att han är! Hon hämtade även in två andra sköterskor så de skulle få se vad duktigt han växt, över ett kilo sedan första besöket 5oktober! De berömde honom och sa att det verkar som att han trivs aldeles utmärkt hemma hos oss. Oj oj vad stolt man blir ;-)

Jag tog faktiskt bilen ner dit idag.. Jag skulle se om stolen passade i min bil då vi ska åka till stationen på fredag för att hämta min kusin och nästa vecka ska vi in till stan till min "graviditets barnmorska". Den passade perfekt i min saabina. Jag hade då tänkt gå till backaplan eftersom det var så fint väder, men bangade.. Hemsk människa man är.. Men när E kom hem så åkte vi, de dumpade mig och körde vidare till farmor. Nu skulle jag dock BARA ha en vinterjacka till mig.. Det blev den här:

image79

Nu skulle jag varit nöjd, gått till Dennis farmor och druckit en kopp kaffe.. Men man ska ALDRIG lämna mig ensam bland en massa affärer med ett kort med pengar på.. Jag råkade visst gå in i både en, två och tre affärer till.. Som helt oväntat sålde baby kläder.. Dumt mycket dumt.. Efter en timme kom jag ut med fyra påsar med detta innehåll..

image78

Som tur var stängde en affär precis innan jag gick in, annars hade det säkert blivit ännu mera.. Varför har ingen varnat mig om att man inte kan se ett sött/tufft/fint klädesplagg i storlek 50 utan att köpa det? Men nu vet jag till nästa gång, jag har lärt mig att det går ganska snabbt att spendera 1000kr på kläder till Dennis! Jag tror dock inte att jag någonsin kommer kunna sluta handla till honom, tänk er bara, hur kommer det gå, då jag nu bara är inne på den minsta storleken som finns? Oj oj vill inte ens tänka på det ;-)
Jag märkte även att nu börjar affärerna med sina "julsaker". På coop var det fullt med tomtar, ljus och inslagspapper. Jag som ÄLSKAR att köpa julklappar! Men det värsta är att jag brukar alltid börja ganska tidigt att shoppa klappar.. Sen åker man ju in till stan ett par gånger, så om jag köpt en julklapp till t.ex. syrran i början av november så har jag glömt bort den i mitten av december och köper en till, eller så hittar man en bättre.. Så därför brukar det bli ganska många. Ha ha men det är bara jul en gång om året och jag älskar den, så det kommer jag inte trappa ner på!

Nej nu ska jag lägga mig.. Inte göra om misstaget från igår. Då gick jag in och la mig två timmar efter pojkarna, och då kunde jag inte sova. Jag tänkte hela tiden "Men Dennis vaknar ändå snart för att äta, då är det ingen idé att jag sover i 30 minuter" Men såklart så vaknade han inte, utan sov några timmar till, medans jag låg där och väntade.. Nej nu ska det bli ordning, nu ska jag gå och sova, vaknar han så vaknar han, bättre med 30minuters sömn än ingen alls :-)
Natti natti

Utsövd

Jag är så dum som inte går och lägger mig nu när D äntligen sover så här "tidigt". Men jag måste blogga lite, betala lite räkningar och så, och sen så har det alltid varit så att när väl jag lyfter på täcket för att krypa ner så vaknar D och man får snällt gå ut och se på tv en halvtimme med honom på armen tills han somnar om..

Inatt var han lite busig, men efter maten vid sex somnade vi så sött i sängen, och när jag väl vaknade av att det var 100grader i sovrummet var klockan redan halv tolv!! Så man fick lite extra lång sammanhängande sömn, lite oväntat! D brukar ha längre sovperioder nu, men hittils har han prickat in dem på dagarna, häromdagen sov han 7,5 timme! Hade varit rena drömmen om han sov så på nätterna. Men nu är han inte så krävande på nätterna ändå, men vore skönt att slippa gå upp för att värma mat.

Klart att vi sov så länge idag bara för att jag hade saker att göra.. Jag skulle städa lite, eftersom jag har bestämt att det får bli minst en "stor" städdag i veckan (som den hemmafrun som jag börjar bli), jag skulle till banken för att sätta in barnbidraget, hämta ut ett paket på posten och handla lite innan min polare skulle komma vid halv tre.. Jag han dock allt, men fick möta polaren och hennes son vid torget, istället för hemma. Men det var ingen nackdel dock :-)

Vi satt här hemma och mös med våra pojkar, hennes Ilean är en dag äldre än Dennis, fast egentligen 7 veckor då.. Och det syns kan jag säga. Ilean är stora duktiga pojken, jätte stadig och stark i sina lemmar :-) Så svårt att tro att Dennis kommer bli så där knubbig och stabil! Men nu har jag märkt att 44 kläderna börjar sitta lite tajt så snart blir det att använda storlek 50, yeii! Vi snackade bl.a om "namngivingen" som vi ska ha. De ska heller inte döpa sin son i kyrkan. Svårt det här med "borgeligt dop" som man kan kalla det.. Man vet att det finns men har ingen aning om hur det går till.. Men det är väl kanske också ett plus då man kan göra lite som man vill. Har svårt att bestämma mig när det ska bli dock.. Vill inte göra det i december då det är jul och i januari så har vi hela flytt situationen.. Sen i februari känns det lite sent.. Då kanske han till och med är för stor för sin klänning? Ja ja vi får se hur det blir, namngivning vill jag dock absolut ha!

Annars så har helgen varit bra, vi har varit på stan och fikat och på söndagen var det bowling match. D sköter sig ypperligt när vi är ute bland folk, så de tror att han aldrig grinar, men tro mig det kan han! Tur är väl att det är väldigt lätt att trösta honom, men öronen sprängs när han tar i som en galning :-)

Idag bjuder jag på en bild på Es goda söndags middag och på de finaste pojkarna i stan! God natt

image76

image77

Aaahhh!

Nej nu lägger jag snart ner bloggandet.. Det är inte meningen att jag ska skriva långa inlägg! Jag hade skrivit ett jätte långt och så skickade syrran en länk via msn som jag tryckte på, då försvann naturligtvis allt som jag skrivit. Så nu orkar jag inte skriva om det igen just nu så jag lägger bara in en bild.. SUCK!!

image75


Blod, svett och tårar

Dagen idag har bara susat förbi. har egentligen inte gjort särskillt mycket. När man har en tid till BVC på eftermiddagen så gör man ingenting på förmiddagen.. Det är ett helt projekt att gå någonstans. Men rutinerad som jag är så låter jag saker ta sin tid. Jag har förstått att allt tar lite längre tid när man har en bebis, men jag har slrig kommit försent till något i hela mitt liv, och tänker inte börja med det nu!

Jag vaknade i alla fall runt nio och slängde in en maskin tvätt. Direkt när man inte tvättat på några dagar så blir tvättkorgen proppfull, hur det nu är möjligt.. Men dagen började med att jag blev förbannad.. Jag tog på mig min gamla vita uppsala college tröja, och hade glömt att jag hade rivit på mina eksem i armvecken så de blödde för fullt.. Så när jag drog på mig den så smetade jag blod på armen och magen.. Suck.. Bara att slänga den i tvätt direkt och hoppas på att de går bort. Nu är detta ingen tröja jag går i ute, utan en mysig och varm tröja att slappa i hemma, men ändå! Jag fortsatte pyssla runt och dansade lite till musiken på radion :-)

När klockan blev två, började jag försiktigt förbereda oss för promenaden. Vi hade tid hos BVC klockan tre, och naturligtvis hade D käkat runt halv tolv. Detta betyder då att han blir hungrig igen vid halv tre och då skulle vi ju gå! Så det var bara att göra iordning vagnen, ta fram hans ytterkläder och värma lite mat.. Kanske skulle man kunna tvinga i honom några mililiter redan kvart över två så han slapp bli ledsen på vägen eller när vi väl kommit fram. Sagt och gjort, han käkade lite.. Typ 40ml.. Det räcker inte länge men han somnade direkt jag la honom i vagnen.. Han älskar att åka vagn! Han gnyr direkt den står stilla, det ska gunga och röra sig hela tiden helst! Min tidsplan var att komma iväg halv tre, för det tar ca 20 minuter att gå. Nu kom vi utanför dörren fem över halv! Panik fick man, "komma i tid" galen som man är.. Så det blev en rask och hurtig promenad, och i den värmen och solen som var det omöjligt att inte bli svettig! Men men, ingen som bryr sig om man kommer in med lite lökringar under armarna på BVC tänkte jag :-) Vi kom i vart fall i tid! Hela 8 minuter!
Vi pratade inte om så mycket idag, utan tog en vikt. Stora killen väger hela 3300g på sin 6veckors dag!

På väg hem skulle jag köpa NAN, popcorn och grönsaker.. Men kom hem 600kr fattigare.. Hur gick det till kan man undra.. Det råkade visst bli lite mer saker.. Plus ett kilo färska räkor, aioli och baguette.. oooppss..

Precis när jag skulle stänga dörren efter vår hemkomst kommer E i svalgången. Han skulle ta en snabb dusch och åka vidare till Åby, därför köpte jag räkor som jag skulle njuta av här på kvällen..  Det var sjukt gott måste jag säga.. Lite aioli är man väl värd när man promenerat i sånt snabbt tempo! :-)

Efter jag käkat upp nästan alla räkorna la jag Dennis på min mage och vi såg på sjukhuset på trean. De visade bland annat en förlossning idag. Och helt utan förvarning, precis när de tog hennes nyfödda pojke och la honom på hennes bröst började jag lipa! Oj oj va tårar det kom, jag kände bara en total lycka, D låg ju på mig precis så som på tvn. Jag fick ju aldrig uppleva en "riktig" förlossning, jag fick inte upp honom på bröstet direkt han föddes, men jag hade ju honom där nu och han kan ligga så hur mycket och hur länge som helst! Han är hemma hos oss och han är bara vår. Så jag antar att det var därför det kom lite tårar, eller så är man bara lite mer känslig som mamma :-)

Nu ska jag lägga mig på soffan för att läsa gt, sedan ska jag bädda rent i sängen och ta en dusch innan jag lägger mig. Det är ju sååå skönt att lägga sig nyduschad i nytvättade sängkläder! Hej så länge och här kommer dagens bild på galen pannan Dennis som aldrig ligger still!

image74

Inte många knop gjorda..

Idag har det inte hänt mycket. Vi slappade i soffan hela dagen. Jag tänkte ta en promenad till backaplan i det fina vädret, men helt plötsligt blev det regn.. Så det blev lite mer mys i soffan med lite sömnpauser då och då. Inatt var D ändå en väldigt duktig bebis som glufsade i sig maten och somnade om inom 15-20 minuter. Så jag var till och med så pigg så jag tog Es "matnings tid" kvart över fyra i morse!

Jag har även syndat med två kanelbullar och en bicmac nu ikväll.. Men men man kan inte vara duktig hela tiden ;-)

Vi åkte alla tre till bowlinghallen en sväng så E fick träna och vi komma ut lite. Men färsking mamma som man är så tog man inte med sig skötväskan eller mat.. Han käkade precis innan vi åkte, men det han ändå gå 3h innan vi kom hem igen så han blev lite ledsen precis innan vi åkte hemåt. Eftersom jag inte ens hade med sig nappen så fick mitt lillfinger duga bra tills vi kom till bilen. Det var tydligen helt godkänt för han sa inte mycket på väg hem :-)

Bjuder på två sötis bilder idag. Ha de gött, nu ska jag fortsätta se på matchen.

image72

image73

Tisdag

Förstår inte hysterin över facebook. Överallt snackas det och det kommer mail varje dag av folk som vill bli "friends". Var ska man då dra gränsen om vilka som ska bli "addade", killen som jag gick i småskolan tillsammans med, är han min vän? Eller bruden som jag pratat med en gång på en fest hos en gemensam kompis.. Nej jag fattar inte konceptet, skicka blingbling och mail tillvarandra, är det inte bättre att ringa och snacka över telefon, eller ännu bättre träffas och ta en fika? Nu försår jag att det är kul att snacka med de som kanske inte bor så nära, eller rent utav i ett annat land, men jag kommer aldrig fatta grejen.. Tycker mer att det verkar som ett "vuxnare" lunarstorm och de har jag heller aldrig pysslat med. Jag kanske är tråkig, men jag har hellre några nära vänner som man kan träffa lite då och då än 400 friends på facebook..

Jag kan heller inte förstå hur så många folk som det faktiskt är, läser min blogg varje dag. Jag startade den för att min familj skulle kunna se lite bilder och höra lite om vad som pågår i mitt liv. Nu pratar jag ändå med dem så gott som varje dag, men roligt att de kan se bilder på bland annat Dennis. Nu säger inte jag att ni ska sluta läsa, det är jätte kul att folk lägger ner några minuter varje dag för att se hur mitt liv varit det senaste dygnet! Jag läser själv en del bloggar, där de flesta inte har något speciellt ämne, utan handlar mest om deras vardag. Skulle dock vara kul om ni lämnade en kommentar då och då så man kan se vilka ni är. 

Jag tror inte att jag har skrivit om vad som egentligen var felet med D. Han föddes med en tumör med det fina namnet Mesoblastiskt Nephrom. Det är en godartad tumör som sätter sig, och nästan "äter upp" en njure. I Dennis fall, höger njure. De märkte detta när han låg i magen och de tog cirka en vecka innan vi fick reda på vad som var fel. Vi hade den veckan pendlat mellan hopp och förtvivlan då en läkare sa att det kanske inte ens gick att rädda honom. Men som tur var gjordes flera kontroller och tester och de kom tillslut fram till att det var denna tumören. Det hade tydligen hänt bara en gång i Sverige förut, att ett barn föds med denna sorts tumör. Vi hade tur då den kirurgen som opererade Dennis även hade opererat den! Så hon visste vad hon gjorde. Men nu är allt historia och han lever som en vanlig liten bebbe, fast med bara en njure. Så det kommer som sagt inte bli några kampsporter eller rugby för hans del.. Om mamma får bestämma alltså.. :-)

Idag har E varit och fixat allt hos mäklaren då lägenheten blev såld igår. Nu blev det som vi hade fruktat, hon vill flytta in i början av januari, men vi får lösa ett annat boende i några veckar bara.. Inte så bara kanske, men allt löser sig. Om inte annat får vi bo hos mor och far då syrran nyss är utflugen och har lämnat efter sig ett gästrum.

Idag var "gymnasie brudarna" här en sväng. De tyckte D var såå söt, och de har de ju rätt i ;-) Det blev inte så mycket gamla minnen snack idag, och de var väl kanske tur då man känner sig såååå gammal när man tänker på vad länge sedan allt det hände. :-) Jag tror nog att det inte kommer dröja allt för länge innan de börjar producera sina egna avkommor, ha ha.

Jag är extremt shopping sugen just nu. Es syster fyllde år förra veckan och hon fick en shoppingrunda och ett biobesök av oss som vi ska klara av nu på fredag, så då kanske jag också får köpt någonting. Jag måste i vart fall ha en vinterjacka.. Speciellt om jag ska klara av långpromenader med vagnen. Det vore bra om den tålde regn, för om jag känner göteborgs vädret rätt kommer det vara mer regn och slask än snö i vinter.

Nu blir det några avsnitt av without a trace, då E är hos en polare och jag inte orkar gå ut i regnet.. Kanske ett glas vin också så här en tisdagskväll?

Hemmafru nästa? ;-)

Det blev grillat igår som jag trodde hos svärfar. Väldigt gott och vi fick med oss resten hem. Så idag gjorde jag potatisgratäng och värmde på oxfilen, riktigt lyxig måndags mat!

Det var även vising igår och budgivningen är i full gång just nu. Ska bli kul att se vad det slutar på, och om de går med på att flytta in första februari.. Annars så får vi väl göra en extra flytt, men inget som jag hoppas på. Hatar att flytta. Lägga ner alla saker i lådor är väl ok, men att flytta dem och att sedan packa upp allt är det jag hatar mest av allt.. Känns som om jag flyttat miljoner gånger redan..!

Vi har nyss varit ute på våran dagliga promenad. Jag trodde det skulle vara svinkallt ute, så jag pälsade på mig, men istället blev jag dyngsvett för det var en väldigt varm oktoberdag! Jag gick till torget och köpte lite mat, ingridienser till den goda lax och avokado salladen som jag hade tänkt bjuda tjejerna på i morgon, eller så kanske de bara vill ha fika, så jag köpte fikabröd också. Jag gick även in i blomsteraffären och handlade upp mina blomstercheckar som jag fått. Det blev dessa snygga blommor:
image69

Bebisen och hjärtat sparade jag från den buketten jag slängde, jag fick även denna snygga skapelse för checkarna

image70

Känner mig som värsta hemmafrun som bryr sig och blommor och städar om dagarna, ha ha inte likt mig!

Nej nu ska jag mata D, bjuder även på en bild i dagens outfit.

image71

Söndag = Visnings dag

Det blev som jag hade trott, inte så mycket städat igår. E gjorde visserligen toa, men sen var jag inte alls på humör för att städa.. Ville mysa med mina pojkar framför Greys Anatomy istället. Så jag förhandlade med E, jag tyckte att han kunde mata Dennis natten till idag, så kunde jag städa resten idag. E skulle som vanligt upp vid 5 för att åka till jobbet en kort sväng innan det var bowlingmatch i partille, men han matade honom och jag fick sova! Nice nice. Så nu är jag utsövd och har redan dammat och tvättat fönster, ska bara damsuga och skura nu. Vill inte starta damsugaren för D sover så sött i sängen, han brukar inte vakna av höga ljud, men ingen idé att försöka, i fall i fall..

Jag tror det blev en lyckad "get together" för E och hans polare i fredags, han kom hem inte alltför nykter och till min lycka inte allt för sent ;-) Själv tog jag ETT glas vin igår, det var gott! Får väl fixa någon fest snart jag också.. Eller om jag väntar till inflyttningsfesten i början av februari.. Man behöver ju inte bli nykterist bara för att man har fått barn, eller hur?

Såg ni söta Dennis i tidingen i går? Om inte så såg annonsen ut så här:
image66

Det är roligt att se att Dennis har lite egenheter för sig.. Man vet precis vad han vill när han "gnyr", mat, byta blöja eller så är han bara sällskapssjuk. Han är väldigt lik sin far i sovstil också, jag har t.om. bildbevis..

image67

image68

Ha ha ser ni likheten?! Få se vad E säger om att jag smyg fotade honom en natt, ha ha. Hans snygga ögonbindel fick han av min syster då jag råkade slänga hans gamla.. Det behövs i sovrummet om man är känslig för ljus för rullgardinen är vit! Hur kan man ens komma på tanken att göra en vit rullgardin?

Idag ska vi bort till svärfar och käka medans lägenheten invaderas av, förhoppningsvis, rika köpare ;-)
Det blir nog grillat, om jag känner svärfar rätt!

Nu vaknade pojken, dags för käk och tvättning. Undar vad man ska ta för söta kläder idag, tror det blir några i nyansen brun ;-)

Ha en trevlig söndag!

Rask promenad och träningsvärk i stortån.

Nu beror inte det ena av det andra, utan träningsvärken i tån kommer från nästan 2 timmars gungande på babysittern.. Lille Dennis ville inte sova idag mitt på dagen utan ville vara vaken. Som tur är så grät han inte utan låg bara och tittade. Jag bar runt honom och myste i nästan två timmar, vi provade till och med bärselen. Men tillslut orkade inte min kropp längre så jag la honom i baby"liggern" och satte mig för att surfa. Han låg så snällt och tittade sig omkring och dum som jag var så började jag rytmiskt gunga den med stortån.. Så när jag väl slutade så började han att gny, inte skrika men han ville gunga mera! Så varje gång han hade ögonen stängda i några minuter, så jag trodde att han hade somnat och vilade min tå, så tittade han förvånat upp. Så det var bara att fortsätta. Han somnade tillslut när han hade käkat en gång till. Roligt att han är vaken så länge, det är man ju inte van vid!

image64


20 minuter efter att han somnat kom Es syster och hennes tre barn... Då fick inte Dennis en lugn stund på ytterliggare två timmar.. Det skulle bäras, hållas och matas, medan de andra kidsen stimmade runt. Så när de gick hem så slocknade han som en stock.
E är ju som sagt på partaj med sina "homies" så när jag satt ensam i soffan och degade kom jag på att jag inte promenerat något idag, så jag klädde på D, som bara gav ifrån sig ett litet kort tjut när blixten från kameran träffade honom. Sen sov han så gott hela promenaden. Svårt att veta hur mycket man ska klä på honom, jag har ingen overall i rätt storlek, så det blev body, sparkbyxor med tillhörande tröja och sedan nerstoppad i en allt för stor overall i storlek 56. Så han lär inte ha frusit i alla fall! Men det var bra kallt ute.. jag hade både mössa, vantar och en extra tröja på mig.

image65

På min lilla barnvagns tur mötte jag 19personer, både unga och gamla. Jag har som vana att alltid säga "Hej hej" när man möter någon ensam på vägen. Man tittar ändå upp precis när man möts, så varför inte hälsa i stället för att bara titta bort direkt vid ögonkontakt! Det var bara 3 personer som hälsade tillbaka, en tonårstjej och två pensionärer. Tråkigt. Vid 4 av mötena sa jag inget, för att se om de skulle hälsa först, men ikke! Ja ja, det är väl så det är här i "storstan" för när man går runt hemhemma så hälsar alla. Kan väl bero på att man på något vis sett eller vet vem personen i fråga är, men ändå..

Imorgon är det dags för storstädning inför söndagens visning. Ska bli kul att se en bakfull E med dammtrasan i ena handen och Dennis i andra! För jag har blivit arbets och bebis befriad i några timmar så jag kan sova mer än 4timmar i sträck. Kommer nog inte bli så ändå, men nu när ögonen känns lite grusiga och tunga är det en skön tanke!

Nu ska jag vika den sista tvätten, D vaknar nog om en halvtimme för mat, sen så ska jag nana!

PS glöm inte köpa/läsa GP i morgon då en väldigt söt kille är med ;-)

Fredag

Ja ha idag är det fredag, inte för att jag har någon koll på dagarna, men det ska tydligen stämma. Idag ska jag inte göra så mycket, E ska ut efter jobbet så det blir en lugn hemma kväll för mig och lille Dennis. Es syster och hennes kids kommer en sväng i eftermiddag också. Tur att farmor kom med tårta igår, den va så stor så den räcker till dem också. Farmor och hennes gubbe var här i lite mer än tre timmar igår, vi tjötade och hon gullade med D. Han fick en jättesöt nalle, en fin dress och en overall, perfekt i storlek 50 som jag inte har så mycket, än ska jag kanske säga.. ;-)

image63
Så här söt är han idag, jag har verkligen BARA bruna kläder.. Verkar bara finnas bruna i storlek 44..


Till veckan skulle brudarna från "gymnasie tiden" komma ner en sväng, ska bli kul att träffa dem igen!

Nej nu ska jag lägga lillkillen i babysittern, den kan bli helt plan så han kan ligga där och sparka sig till sömns :-)

Stora killen

Igår blev det ytterliggare en hurtig promenad. Skulle till netonnet för att köpa en kamera. Det blev dock ett depå stopp vid mitt gamla arbete för att hälsa på den enda tjejen som jobbar kvar som jag känner och även världens bästa kock. Vi käkade kycklingsallad och dricka. Vatten för min del, ska det vara skall det var ordentligt, ingen fet pizza och cola här inte! Precis när jag kommit stiger 7 personer från tillståndsmyndigheten in i baren. Jag log för mig själv och önskade att de skulle åka dit för någonting.. Det gick väl rätt så bra, det blev lite tjat om några polska spritsorter. Tillslut kom VD:n ut och han bad mig förklara vad det var för något. Jag tänkte för en kort sekund att jag skulle hitta på någon historia om att de köper spriten från polen och sedan säljer den snorbilligt. Varför skulle inte jag kunna ljuga och bete mig som ett svin, när det är det enda han har gjort mot mig? Men jag var som vanligt en snäll flicka och berättade hur det låg till. Dumma mig, jag hatar verkligen den personen av HELA mitt hjärta.. Joker hade även träning, så jag passade på att snacka med några av spelarna och sedan kom en gammal stammis fram och tjötade och grattade. Jag saknar verkligen att jobba där, jag måste erkänna att jag är en grymt duktig och trevlig bartender/servitris, men jag skulle inte för allt i världen gå tillbaka när det är den ledningen som är nu. Får väl öppna en egen restaurang i framtiden..
Sedan kom E och vi gick och köpte en kamera. Det var svinkallt ute! Tänkte inte jag på när jag gick hemifrån i strålande sol, men Dennis hade kläder så han klarade sig i alla fall.

image60
Så söt i vagnen på väg ut på promenad!



Väl hemma tog D ett värmande bad innan hans terror natt började mot hans mor..Nej så farligt var det inte, men han vaknade varannan timme. Det är inte det som står högst upp på min önskelista, speciellt inte då jag börjar bli riktigt förkyld. Nu har jag så ont i halsen så jag bara klarar av att snusa i tio minuter i sträck, och då är det illa.. Men som tur var hade han lite längre sovpass i morse så vi vilade ut ordentligt innan det var dags för dagens promenad till BVC. Och hör och häpna, han hade gått upp till hela 2920g! Snart så passerar vi 3kg, speciellt om han ska käka så ofta varje natt, men vi får hoppas att det var en engångsföreteelse..

På väg hem från BVC träffade jag en gammal arbetskollega. Han trodde jag hade "lånat" bebisen av någon. Jag slutade att försöka få honom att tro att det var min och Es så vi snackade gamla minnet och skitsnack i allmänhet istället. När jag väl kommit hem ringde han och bad om ursäkt, han hade ju inte ens sagt grattis! Så han frågade hur det kändes att vara mamma och hur allt hade gått. ha ha han är rolig.

Jag mötte även upp en kompis och hennes pojk Tristan på väg hem. Han är på dagen 2 månader äldre än Dennis. Men oj oj vilken skillnad i storlek! Känns konstigt att förstå att D kommer bli så stor, man tror att han kommer vara så här liten för evigt, ha ha.
image61
Lilla D, se bara på hans spinkiga ben :-)



I morgon blir det nog ingen promenix, det ska tydligen vara regn hela dagen, plus att min farmor kommer på besök.

Jag har försökt få en bra bild på D idag som vi kan skicka in till tidningen, men det här var den bästa jag fick, duger den tycker ni?
image62

Nej nu har D precis käkat, så då kanske man ska passa på att sova lite innan han vaknar igen om, förhoppningsvis, 3-4 timmar!
God natt på er!

image165


Viktminskning dag 1

Nu börjar min viktminskning på allvar.. Inget mer godisätande i tid och otid och lååånga promenader med pojken får det bli! Började igår med en promenad till elgiganten på bäckebol. Dennis blev så söt i sin nya ko-jacka så jag var tvungen att gå dit och köpa en digitalkamera. Men när vi väl är där säger E, "Vi kanske skulle gått till netonnet i stället.. Suck det ligger helt åt andra hållet! Vi orkade inte gå dit utan traskade hem, utan kamera. Men vi fick i alla fall en nästan 2 timmars promenad. Så idag när det är så fint väder igen hade jag tänkt att gå till netonnet och samtidigt gå upp till min gamla arbetsplats och säga hej. Hoppas världens bästa kock jobbar bara, då kanske man kan ta sig en liten sen lunch..

I söndags var ju som sagt min svärfar och familj här. Dennis fick tillslut sin balja med stativ, lite kläder och pengar. Vi invigde baljan direkt de gått hem, han älskar verkligen att bada! Inte konstigt så mycket vatten han simmade runt i i magen.. E har blivit chefen över badet och mina pojkar ser så söta ut tillsammans vid baljan ;-)

Igår var mor, syster och karl här. Vi fick jääättefina blommor och en cool lila vas, sängkläder till D och det bästa av allt, strumpor och marknads godis till mig ;-) Vet att jag nyss skrivit att jag inte ska trycka i mig så mycket onyttigt, men bara det godiset, sen får det vara nog ;-)

Jag har också dragit på mig en förkylning.. Tror jag plockade upp den så jag gick runt på backaplan i bara t-shirt.. Så nu kurerar jag mig med the med honung och knarkar alvedon. Hoppas jag inte smittar Dennis bara.

Nu börjar nätterna gå på rutin, man somnar, hör ett litet skrik, går automatiskt upp och värmer flaskan och matar med stängda ögon :-) Vi somnar båda om direkt vi lägger huvudet på kudden, sen kör vi bara samma procedur 3-4 timmar senare. E har sagt att om han vaknar mellan 4-5 på morgonen så behöver jag inte ta honom, det gör han. Han går ända upp lite efter fem för att gå till jobbet, så vad gör en timme tidigare, snällt va? Men inatt så vaknade inte D förrän vid halv sex så då var det bara att gå upp, men sen har vi sovit till tio. Nu ligger han så sött på mage i sin lilla korg så jag kunde städa och duscha lite.

Om en vecka flyttar min syster till Karlskrona. Ska bli intressant och se hur det blir. Det kommer säkert att gå bra, men tråkigt att hon flyttar ännu längre bort! Hon fick ett litet bidrag idag insatt på sitt konto, får se vad hon säger om det ;-) Jag är ju en väldigt snäll och ansvarstagande stora syster, ha ha

Nej nu ska jag ta på oss lite kläder och sen blir det promenad! Hoppas jag får tag i någon bra kamera så ni får lite fler bilder att titta på!

Slappar dag

Det gick bara bra på BVC. De tog en vikt på Dennis och han hade gått upp till 2690g. Vi ska dit igen på onsdag och då har han nog gått upp ännu mer för nu har han börjat äta ordentligt. Förut fick man alltid väcka honom mitt i maten för han somnade, man fick kittla honom eller byta blöja. Men nu slurpar han i sig allt innan han slocknar.
Vi var även hos familjerätten i fredags och E fick bekräfta faderskapet, vi var väl där 10min och fick skriva våran anteckning X antal gånger.. Fjantigt men så är det. De hade räknat ut från vilket datum jag blev gravid, mellan typ november till februari, och frågade E om han varit med mig då. Ha ha annars kunde man begära ett DNA prov om man ville! Vi skippade det dock ;-)

Igår åkte E till bowlinghallen vid nio, han skulle spela en tävling. Jag och D drog oss lite i sängen innan vi gick upp. Jag gjorde iordning skötväskan och vagnen, tog med mig babyskyddet och gick till bilen. Då vi inte kopplat ut airbagen på passargerar sidan får han åka i baksätet. Det var inte så kul att åka ensam då man inte såg honom när man körde. Men det är ju inte så lång väg att åka så det gick bra! När vi väl var nere i hallen blev det väldigt mycket "Åh så söööt han e, så liten osv" Roligt, man blir så stolt så ;-) Han skötte sig utmärkt hela tiden, vaknade vid tolv och käkade lite, men somnade om lika snabbt. Han fick ha sina hörselskydd på sig, de var väldigt stora och tryckte ihop ansiktet så han såg ut som en bulldog! :-)

På eftermiddagen fick vi besök av Es Kusin. Hon har också fött en pojk för tidigt så jag frågade om jag kunde få låna hennes kläder i 44. Men istället för att få hennes sons begagnade hade hon åkt och köpt helt nya! Vet inte hur hon fick tag i så många i den storleken, för jag har ju inte lyckats hitta några, men de var jätte fina! Så jag slängde snabbt in dem i tvätten och idag har han nya kläder på sig. Jag skulle kunna byta kläder på honom tre gånger om dagen, är ju så roligt, men jag får allt hålla mig tills i morgon iaf.. Han fick även ett halsband och pengar, och jag fick en fin bordsdekoration med ljus och sand. Idag kommer Es pappa, hans fru och hans två små syrror hit. Ska se vad jag ska bju på, blir nog Es kanelbullar och plommonkaka med vaniljvisp.. Det får duga ;-)

I morgon kommer mor, syster och hennes boy. Jag har sagt att syrran får stå i svalgången och se in i lägenheten genom köksfönstret! Hon har inte sett dennis på nära håll, för när han låg på neo fick bara mor och farföräldrar komma in, så hon fick snällt stå i korridorren och titta in genom ett fönster. Ha ha stackarn.

Sen kommer farmor på torsdag och svärmor på tisdag, sen hade jag tänkt hinna fika på stan med två polare, så från att inte ha haft någonting att göra, är plötsligt varje dag bokat med något. Kul!

Jag ångrar mig att jag lämnade in min mobil på lagning, nu kan jag ju inte ta kort och lägga upp här, dumt! Ni ska se va rolig D ser ut när han ligger på mage, han blir vansinnig när han inte kan sprattla och lyfter huvudet och ålar sig och putar med rumpan! BVC sköterskan sa att det är bra att de får ligga på mage när man har uppsikt över honom så han får träna sina nackmuskler lite. De sa även mycket "så här ska man göra, så här ska man inte göra" osv. Men jag gör det som jag tycker är bäst, jag lägger honom t.ex. inte på en kudde när han sover, han verkar inte tycka om det, plus att han rör sig så mycket så tillslut ligger huvudet inte på kudden iaf. Jag har heller inte koll på hur ofta jag lägger honom med huvudet på höger resp. vänster sida för det spelar ingen roll för han flänger med det huvudet fram och tillbaka ändå. Han verkar inte ha någon favorit sida utan varierar sig hela tiden, så någon sned skallform lär han inte få!

När jag lämnade in mobilen tyckte jag att jag var smart som kopierade alla nummer till minneskortet, men jag fick ju inte låna någon telefon som kan läsa minneskort, så nu har jag INGA nummer på simkortet! Så om ni får ett "vem är det?" svar när ni skickar ett sms så vet ni varför..

Nej nu ska jag slänga in en tvätt och sedan slappa i soffan. E är funktionär på bowlingtävlingen idag, det var jag också egentligen, men jag orkade inte åka dit idag igen. Jag hade tänkt lega på soffan och läsa ut boken idag, men jag kunde inte sluta läsa den i går kväll så nu är den utläst.. Den var grymt bra!! Så det får väl bli någon dålig serie på tv att slumra till.


Dennis 4veckor

Glömde ju skriva imorse att idag blir ju lilla killen hela 4veckor! Helt galet. Ibland känns det som det var igår, medans det nästa stund känns som om det var lääääääänge sedan jag låg på operations bordet.. D låg i soffan med oss igår, och han låg och sprattlade som vanligt, helt pltsligt hade han rullat från rygg till mage! Det var nog mer tur än precision från hans sida, men ändå :-)

Vi var ute i mer än tre timmar på backaplan idag. Först var vi på babyproffsen och köpte hörselskydd och verkstadsnissen fick även fixa bromsen på vagnen som bara låste på ett hjul. Vi tog en sväng på coop för att se om de hade en badbalja och prematur blöjor, men vi kammade hem noll.. Så det blev lite NAN mat till D och de "stora" newborn blöjorna.. Jag var även shoppingsugen så det blev en tur till lindex, som är den enda affären som har något i storlek 44.. Just i denna affär hade de TVÅ sorter som inte var rosa.. Och den ena hade jag redan.. Så det blev att köpa den andra, jätte söt vit och brun body, ett par brallor i storlek 50 och ett par söta sockar. Sockarna passar perfekt för hans fötter är inte små.. Men jag ville även ha en vinterjacka till mig själv så jag gick in på cubus. Jag hittade den som jag ville ha men så klart så fanns den inte i min storlek.. Den fanns inte heller i nordstan, så det var en sur caroline som kom ut från affären.. Då tappade jag helt sugen på att handla byxor oxkså så nu ska jag inte shoppa förrän jag gått ner de 7kg som är kvar till min "målvikt".

Eftersom vi inte fick tag i någon badbalja till D fick han förut ta ett dopp i handfatet. Han älskar verkligen att bada. Han skriker för full hals när han ligger naken på skötbordet men när han sänks ner i vattnet blir han hur lugn som helst, han sprattlar lite, men sen liggar han bara still och njuter.. Efter badet virade vi in honom i en allt för stor badrock, men gud va söt han var!

image58
Vi fick muta honom med mat när läkaren skulle inspektera ärret, som sagt han tycker inte om att vara en nakenfis direkt.. Han är ganska varig i ögonen också, ska se vad BVC säger i morgon.



Jag har fått väldigt ont i mina axlar, känner riktigt kulorna när man masserar. Det kan nog bero på mina nattmatningar då man inte orkar sätta sig bekvämt utan vill bara snabbt få i honom maten så han kan somna om..  Det är i de lägena som man önskade att man kunde amma, då kunde man bara lägga honom bredvid sig och slänga fram booben utan att gå upp och värma flaskan under rinnande vatten i några minuter.. Men det får gå ändå :-)

Idag kom våran lägenhet ut på hemnet, här kan ni se vad fint vi bor ;-)

Nej, nu ligger D bredvid sin far i soffan och jag har nyss vikt tvätt så mina trosor ligger där, och E säger att de är så stora att det kan fungera som täcke till Dennis. Tack för den, härlig självförtroende boost, ha ha de är roliga mina pojkar! 

Nu ska vi se säsong 4 av Las Vegas, Danny är het!  

Busungen

Inatt skötte sig D exemplariskt. Han käkade vid 22, jag var svintrött men ville läsa ett kapitel i boken först.. Så precis när jag släckt lampan vaknade han igen, då var klockan tolv. Så det var bara att mata honom igen, men han somnade direkt jag la honom i sängen! Så nu trodde jag att han skulle vakna runt halv tre igen, men när jag vaknade av hans skrik var jag helt säker på att klockan var två. Så jag stoppade in nappen i hans mun och klappade honom på huvudet för att få honom att somna om. Efter några minuter piggnade jag till och kollade på klockan, hon var 4! Så klart att han var hungrig.. Dumma mig som trodde han bara jäklades :-) han somnade lika lätt denna gången och jag likaså. Pappa tog morgonpasset som vanligt vid 06:30 så jag fick sova tills jag vaknade självmant vid nio. Skönt! Så idag var jag pigg vid frukosten och vi har tänkt att ta en tur till backaplan. Dennis ska med till bowlinghallen för första gången på lördag och då hade vi tänkt köpa hörselskydd till honom, det är så jäkla hög ljudvolym där, plus att de är så söta!
Det blir nog lite shopping av kläder också..

Idag provade jag även att ta ett kort på D när han har ögonen öppna som vi kan skicka till tidningen.. Men han var inte alls på humör för det utan blundade varje gång.. Busunge.. Så vi gör ett nytt försök nästa gång han är vaken, han måste ju visas upp i gp ;-)

De sägs ju att så som barnet är i magen blir de oftast när de kommit ut. Och det kan jag instämma på! För det första så sparkade han ALLTID, det var inte många minuter som han låg still i magen.. Precis så är han nu också, armar och ben far runt hela tiden, även när han sover. När man tittar till honom har han sparkat av sig täcket och ligger med ena benet rakt upp. Det gör ju också att det inte är allt för lätt att klä på eller av honom.. Sen så var han piggast i magen runt 20-22 tiden och nu är han nästan alltid vaken och tittar nyfiket runt omkring sig vid den tiden. Jag vet ju inte om det var hicka jag kände när han låg i magen, men nu börjar jag tro att det var det, för han hickar konstant! När han ligger i sin korg så skakar hela den när han hickar :-)

image57
Så här blir oftast bilderna, suddiga för att han gymnastiserar som en galning!

Nej nu ska jag packa iordning skötväskan, undrar vad man ska ta med?


Första jobbiga natten

Inatt har D varit riktigt busig.. Han vaknade vid tolv som han brukar och fick sin mat. Men han nöjde sig inte med 60-70ml som han brukar äta utan han tryckte i sig hela 90ml. Efter det vägrade han att somna.. Direkt man la ner honom så började han att gny, hicka, hosta, skrika och bara föra en massa oljud. Omöjligt för mig att sova då, speciellt när det lät som om han hade slem i halsen. Så det var bara att plocka upp honom och gå runt i lägenheten en stund. Han somnade på armen och jag gjorde et nytt försök att lägga honom i sin säng.. Men efter fem minuter blev han orolig igen. Så här höll vi på tills klockan blev halv tre då E fick nog och la sig i soffan så pojken kunde sova brevid mig. Vi vågar inte ha honom mellan oss i fall man rullar över honom, men om en sida av sängen är tom så får vi plats.. Så jag bäddade ner honom bredvid mig och låg och pillade och klappade honom på huvudet tills han somnade vid tre.. Jag var helt slut, första gången han vägrat att sova. Men vi tror att han blev så fruktansvärt mätt att han fick ont i magen.. Så nu sov han istället tills halv åtta då E tog hand om honom så jag fick sova. Så sen när man väl vaknat så tyckte man att "det var ju inte så farligt, han somnade ju tillslut" Ha ha man är rolig på det sättet, man glömmer fort.

Vid tio skulle två "home stylare" komma och göra iordning våran balkong. Den står helt tom nu och det är ju inte så roligt att ha det så på en visning. Så de var här och grejade en stund, sen så började vi att dammsuga och plocka bort lite prylar då fotografen skulle komma och fota vårat vackra hem :-) Så i morgon kväll eller på fredgan kommer lägenheten ut på hemnet. Ska bli roligt att se hur bilderna blev!

RIngde även och skrev in Dennis på bvc i morse. Vanligtvis så får man ju hembesök första besöket men pga att de har flyttat och håller på att komma iordning bad de oss komma dit. Inga problem då det kan bli en fin tur med barnvagnen. Så på fredag får vi se om han lyckats gå upp något i vikt. Vi ska även till familjerätten på fredag, de ska fastställa att E är fadern. Löjligt att man måste och dit och bekräfta det, men men, pojken kan ju inte få Es efternamn förrän det är gjort.

Båda mina pojkar ligger nu och sover, egentligen borde väl jag också ta en liten tupplur, men jag har köpt Liza marklunds nya bok och kan inte sluta läsa den. Var bara tvungen att ta en paus framför datorn..
Men nu har jag pausat tillräckligt, så hej så länge!

Våran berättelse, kortfattad och i bilder

image33
Så här liten blev magen efter första tömningen..

image34
Ett av alla miljoner CTG som togs under tiden D låg i magen. Man tittade då på hans hjärtljud och mina sammandragningar,

image35
Alla nålar i händerna och katetern är på plats.. Dags att rulla ut till operations salen för akut kejsarsnitt!!

image36
Direkt han var ute togs han till barnrummet bredvid operations salen. Där fanns barnläkare och kirurger som skulle se om han behövde operation direkt, eller om han bara behövde flytta till noenatalavdelningen för övervak. Han andades fint själv, han skrek direkt han lyftes ur, och han kissade och bajsade under tiden de undersökte honom. Duktig pojk! Pappa följde med honon upp till neo och fick även hålla honom innan de satte alla slangar.

image37
Efter att jag kommit ifrån uppvaket fick vi åka till honom och jag fick pilla på hans fossing. Konstig känsla att se honom, så liten, i sitt lilla kuvös hus.

image38
Morgonen efter åkte vi upp för att hälsa på honom. Och jag fick ha honom hos mig! En helt underbar upplevelse!

image39
Här har vi precis matat honom med spruta genom sonden i näsan. Han är lite gul, men han fick sola sen efter en vecka.

image40
Morgonen efter snittet. Jag var tvungen att ta ett kort för jag tyckte jag var sjuuuuuuukt smal. Konstigt att det tar ett tag för hjärnan att fatta att magen är borta.. Jag kände mig smalast i världen, skrattar åt det nu dock, för särskillt smal var man ju inte.. ha ha

image41
Här fick han ha kläder på sig, inte sina egna pga infektionsrisken och den höga luftfuktigheten i kuvösen så det fick bli en sjukhuströja med det snygga trycket "tvätteriet alingsås" på magen.

image42
De satte en nål i huvudet på honom för att slippa sticka honom varje gång de tog prover.. Såg inte så bekvämt ut, stackarn..

image43
Nu skulle han iväg på operation, 4dagar gammal, han håller pappas finger så sött.

image44
Han åkte iväg till operationen runt tolv, då gick vi till lunchrestaurangen för att få i oss lite mat. Precis när vi hade satt oss ner och tagit en tugga ringde telefonen, privat nummer! Hjärtat slog så snabbt så jag trodde jag skulle få en hjärtattack. Men det var bara kirurgen som ville träffa oss innan de satte igång. Så vi fick snällt slänga våran mat och traska iväg. E hade köpt säsong 5 av 24 som vi börjde se på på rummet för att få något annat att tänka på. Men vi tittade nog på klockan var tionde minut.. Så när väl kirurgen ringde efter många långa timmar och sa att allt gått bra grät jag av lätthet.. Så nervösa vi hade varit! När vi väl fick komma och se honom, runt åtta på kvällen ligger han såhär.. Han har respirator för han har fått så mycket morfin så han kan inte andas själv. Han hade slangar och nålar överallt.. Ingen rolig syn, men han mådde ju trots allt bra. Ärret där de tog ut njuren går nästan över hela buken och ner på höger sida. Så här låg han i tre dagar, de dagarna orkade vi inte vara där så mycket. Vi åkte och hälsade på honom men det var psykiskt jobbigt att se honom ligga sådär så det blev inga långa besök.

image45
Efter några dagar på IVA kom han tillbaka till neo igen. Han behövde då inte ligga i kuvös då han höll värmen ganska bra själv. Han var totalt utmattad och nu koncentrerade vi oss istället på at hans tarmar skulle komma igång så att han fick börja äta mat. Han var nu nere på 2100g och fick mat och "fett" i dropp.

image46
Här är han 8dagar gammal och börjar piggna till efter operationen. Han har en cvk i halsen nu som de tar prover ifrån. Den slangen var den värsta av dem alla. De hade sytt fast den med stygn så att han inte skulle dra ut den, men varje gång han lyftes ut till oss så lossnade den och började blöda. Detta var jätte obehagligt så vi valde att inte ta upp honom så ofta för det blev jobbigt för både honom och personalen att lägga om den efter varje gång.

image47
Så här fick han ligga efter operationen. Jag satt vid sidan och klappade honom på huvudet och snackade lite varje dag. Monitorn visar hans puls, hjärtslag, syresättning, andning och blodtryck. Jag lovar er att den maskinen gjorde oss nervösa många gånger. Direkt den pep blev jag och E supernervösa. Oftast var det ingen fara, han hade mest problem med sitt blodtryck pga operationen. Men sköterskorna lugnade oss hela tiden och bad oss titta på honom och inte skärmen. Men den ständiga frågan mellan oss var "Hur är värdena?" "Vad var det som pep?". När han låg i famnen på nån av oss och det började pipa kom sköterskan och tryckte bort ljudet. Då var det avstängt i 3minuter, personalen visste ju att allt var bra, men vi kunde inte släppa skärmen med ögonen under de minutrarna..

image48
Här sussar han så gott i mitt knä. Nu skulle han flyttas ifrån neo igen då han var för "frisk" för att ligga där. Äntligen skulle han bli av med cvk:n i halsen så man kunde krama honom ordentligt utan att vara rädd att den skulle lossna!

image49
image50
Så här fick han ligga på kirurgavdelningen som han blev flyttad till. Nu har han bara en sak på foten som kollar pulsen och det ges dropp, men det trappas ner då han börjat äta mer och magen har kommit igång.

image51
Sover så sött med endast sonden kvar.

image53
image54
Vi blev flyttade från kirurgavdelningen på östra till neo på mölndal. Där fick jag ett eget rum så jag kunde vara hos honom dygnet runt. Nu var nästa steg att lära honom att äta. Detta funkade som sagt inte men tillslut blev sonden borttagen för att han åt så duktigt på flaska. Galet att helt plötsligt ta hand om honom själv, utan övervak! Men det gick jätte bra och vi kom bra överens. Han sov mest bredvid mig i sängen på dagarna när jag läste böcker eller lyssnade på radio. Inte så kul för mig kanske men E kom som vanligt varje kväll med mat och godis.. :-)

image55
Här är han helt slangfri och ligger hemma i våran säng! Total lycka att äntligen få ha honom hos oss, utan maskiner som piper eller sköterskor som tjatar..

image56
Tillslut en liten grimas från lille Dennis som äntligen fått komma hem efter mer än tre veckor på sjukhus. Det har varit en galen tid som vi aldrig kommer att glömma. Men som vi har märkt så får man hela tiden nya saker att oroa sig över, just nu är det om han äter tillräckligt, men det är tydligen bara att vänja sig.. Men vi har honom hos oss, han är våran lilla bebis och vi älskar honom mer än något annat! Tack till alla som stöttat oss genom samtal och sms under mina 5veckor på sjukhuset, det har betytt mycket! kram till er alla

utskriven från sjukan!

Idag var vi på återbesök på mölndal. De gjorde en liten undersökning och kollade vikten. Han står still i vikt, men det viktigaste är att han inte går ner. Så vi blev utskrivna så nu är han hemma hos oss för gott, hoppas vi i alla fall!
Vi tog även en tur till ica maxi och handlade lite, D skötte sig så fint i sitt lilla babyskydd hela tiden, men han blev lite ledsen vid kassan.. Så jag tog upp honom på ena armen och lassade varor med den andra medans E packade, vilket superteam vi är! Ha ha

Nej nu ska jag blanda lite mat till lillen. Han är så liten och trött så han orkar inte amma och jag har pumpat i tre veckor så nu orkar jag inte med det längre. Så nu får han bröstmjölkersättning vid varje mål i stället. Varken han eller jag klagar på det. Vårt lilla flaskbarn! Ganska många plus med att mata med flaska måste jag säga.. Man vet hur mycket han får i sig vid varje mål, pappa kan mata på natten så jag får sova ;-), man kan ta sig ett glas vin ibland och man kan även lämna huset utan att vara rädd att D inte får mat.  
Sen behöver jag inte ha skuldkänslor för att jag ger ersättning, han fick ju min mjölk de första veckorna, och det är ju den mölken som är viktigast. Så bli inte avundsjuka nu alla ammande mammor ;-)
Just de, det största plusset är att jag kan snusa igen.. Har varit sjukt jobbigt med alla månader utan snus.. Folk undrar hur jag kunde börja igen när jag varit så duktig och slutat under graviditeten.. Men jag slutade aldrig, jag hade ett UPPEHÅLL!

Måste bara passa på att berömma mig själv, jag har gått 15kg sen han föddes.. Så alla graviditetskilo är borta, plus några till! Och då har jag inte ens börjat med barnvagns promenaderna än.. Oj oj jag ser nog ut som en snygg och slank MILF innan året är slut ;-)

ha de gött så länge, (har fortfarande inte fått igång överföringen av alla kort, men ni som vill se han "live" är hjärtligt välkomna på fika :-D )

RSS 2.0