sleepless in götlabörg

Jag KAN inte somna, är trött trött, men det är över åttahundra grader i vårat sovrum! E ska ju insistera på att ha elementet på MINST 7:an på en nio gradig skala.. Hjälper inte att jag skruvat av det och att fönstren är öppna, måste ha persienner eller markis.. Förra sommaren körde vi med en fläkt, funka skitbra! Dock så står den på vinden just nu och så mycket ork har jag inte att jag vill kravla mig upp där mitt i natten!!

Vi käkade i vart fall underbart god mat på Dinner22!! Jag tryckte i mig löjroms toast, oxfile med potatisgratäng och en creme brulee + mandarin/chili sorbet.. MÄTT!! Gott med lite "vanlig" mat ibland när man är ute, inga fancy namn på saker och ting utan man vet vad det är och hur det ska smaka :)

Dagens goda nyhet är iaf att farmor och Kent har klarat sig bra. De är hemma nu, om än väldigt mörbultade och chockade, men en sådan himla tur att det gick som det gick.. Det hade kunnat sluta mycket  mycket värre.. De hade verkligen änglavakt!!!

Sonen verkar ha det bra i Långed, trodde inget annat, men gud va man saknar honom! Speciellt när man går och lägger sig, ingen att pilla i håret eller klappa på kinden och titta till innan man själv ska sova.. Får tänka på att det snart är söndag! :)


"blåtiran"


Om inte en blåtira vore nog, nej då ska han ramla på sin uppochnervända plast stol och slå upp sår på hakan, läppen och kinden.. Lilla gubben, ser ut som en slagsmålskämpe!!



Wiie, rutschkana är fina grejer!


Gjass..



Men åhhh, mamma, jag har klet på handen!! Torka snälla snälla!!


GLASS, herregud va gott!!



Ja, så här kan ungen alltså se ut om han får äta glass själv.. Det kröp i mina fingrar ska ni veta.. Han fick en glass av grannpojken och hans mor tog av pappret helt.. Jag viker dock ner det bit för bit och torkar med jämna mellanrum, då blir det inget söl på kläderna eller i hela fejjan inte.. Men nu hade han redan börjat grisa, då kunde ha gött få hålla på, men det var jobbigt att se!! Bara att strippa ner till bara kalsongerna på altanen och slänga in kläderna i tvätt och stoppa ungen under kranen på toa :) Detta kommer inte hända många fler gånger i min närvaro, det vill jag lova.. (jag är inte hysterisk, men så här är väl onödigt att det ser ut!)

Nu ska jag försöka sova en stund, kanske ska ta med mig några kylklampar upp..

I morgon vid niotiden drar man iväg mot Jannicke i Stockholm, satan va kul det ska bli, saknar henne plenty! :)

Nu får ...

Nu får oturen ge sig. Nu har farmor och Kent varit i en bilolycka, det enda jag vet är att de lever och är med medvetande. Har inte hört så mycket mer. Men känner på mig att det gått bra.. Eller hoppas hoppas innerst inne kanske man ska säga.. Jag får dock en såndär känsla, som att gammelfarmor lugnar mig, hon viskar "inget att oroa sig för, inget att oroa sig för, det går bra gumman min". Jag tänker på min kära gammelfarmor ibland, hon som betydde så mycket för mig när jag var mindre. Vet att det låter helt psycho men jag tror verkligen att hon pratar med mig ibland. Hon "sa" iaf till mig i en dröm då jag låg på sjukhuset med Dennis i magen att allt skulle gå bra, och att jag inte behövde oroa mig, och hon hade ju så rätt! Jag saknar verkligen både gammelfarmor och farfar, men det är så skönt att ha massa massa minnen att tänka tillbaka på. Hoppas och önskar att Dennis kommer ha lika bra förhållande med sina mor och farföräldrar! Hans gammelmormor (min mormor) träffar han inte så ofta, men vi försöker alltid åka dit när vi är hemhemma, gammelfarmor (min farmor) träffade han mer förra året. De kommer tyvärr inte och hälsar på så ofta, (mormor har dock ont i nacken så det är jobbigt för henne att sitta i bilen så länge) kan inte säga att jag åker dit så ofta heller. Det blir ju så med avstånd, man har inte tid att åka till varken mormor eller farmor över dagen för att ta en fika osv.. Nog om detta, jag håller mina tummar och tår för farmor och Kent!

Idag har jag varit hos "näs läkaren". Har haft problem med slem/snor eller vad fasen man ska kalla det! Vill inte gå in på detaljer, ni ska inte behöva hulka så här en onsdag kväll.. Men som sagt, jag gjorde en undersökning och man ska inte se ut så som jag göra.. Nähä, vad är det för fel på min näsa nu då ;) Troligen har jag någon fel på mina bihålor och ska röntga dem om några veckor. Sedan får man se vad man ska göra åt saken.. Tid får jag iaf inte förrän i sept/okt.. SURT! Dessa lååååååånga väntetider.. Nu kan jag såklart leva med detta, även om det kan vara skitjobbigt.. Jag hade tid 11:15 och eftersom Dennis normalt somnar vid halv elva så packade jag vagnen och åkte vid tio. Tog en timmes promenad runt sjukhusområdet i det enormt varma vädret! Var helt svett! Men sova, nej nej, det ville lille Halalkic inte göra.. Två minuter innan jag gick in i väntrummet somnade han dock, men vi möttes av ett skrikande spädbarn så då var hans ögon så stora så stora igen.. Jag kom inte in till läkaren förrän halv tolv och de 20minutrarna i väntrummet var inte roliga.. D var trött och grinig, men jag vägrade lyfta ur honom ur kärran.. Han fatta tillslut att jag menade allvar och läste en bok eller lekte med bilar i vagnen. SEN när vi rullade in till läkaren fick han ett spel! Han trodde ju såklart att de hemska människorna i rockar skulle undersöka honom och det hade han INTE lust med. Dock så lugnade han ner sig direkt han såg att det var jag som fick massa gojs instoppat i näsan och skrattde och applåderade åt mig i stället.. Skitungen, det gjorde ju ONT! ;)

Vi var i lekparken i över en timme när vi kom hem och han hade sovit klart. Först var vi ensamma, skönt!, men sen kom det en hel hord av föräldrar och barn i alla åldrar.. Då är det inte lätt att ha en 1,5 åring springades runt. Han blev jätte glad när det kom en hund och gick fram för att klappa. DÅ fick jag springa ikapp honom och leda bort honom därifrån.. Han klappar jättefint och jag frågar alltid hundägaren om det går bra att klappa, men den här gången behövde jag inte ens fråga för det var en ledarhund! D såg väldigt fundersam ut när jag sa att han inte fick klappa den hunden, men han gav sig tillslut och sa hejdå uff ufff! Så söt så..

Måste bara säga att han är väldigt klipsk, när vi käkade mat frågade jag honom om ALLT som fanns i köket, lampa, diskmaskin, mammas hand, diskborsten, pappersrullen osv osv och han pekade på precis allt. Har aldrig en nämt vissa av de sakerna och tom naglarna visste han vart de fanns. Sen är han för gullig när han drar i sitt öra och säger ööja! Hi hi

Syster snodde honom vid 18tiden och drog hemhemåt. Så nu får man inte se honom förrän på söndag, ska nog gå bra ändå. Kom dock på att jag glömde packa ner shorts! Ska det vara så här varmt blir det lite svettigt med jeans, men men.

I morgon ska jag och D ut och käka, Dinner22, har aldrig varit där, spännande :)

Nu ska jag dock sova, har träning klockan 07 i morrnbitti. Då jag inte har någon bilfår jag gå, så då får jag gå upp klockan 06! Sjuk jag är, när jag kan sova hur länge jag vill!! :)

BVC kontroll och coreball pas

Jag måste bara säga att coreball är det bästa passet jag någonsin gått på. Herregud va roigt det är, och svinjobbigt! Men timmen bara flyger iväg. Synd att den är så tidigt på tidagar bara, redan vid tio över fem. Så det blir att stressa lite, men det är det värt! Måste säga att jag utnyttjar mitt gymkort nu för tiden i alla fall, duktiga mig :)

Dennis mår bättre, men nu har han börjat vägra ta medicinen! Han blir helt tokig när han ser sprutan, han som annars blir sur när han inte får mer.. Så då är det bara att vänta en stund tills hans panik har gått över.. Funkar att muta med saft efteråt också.. ;)

Vi var på bvc kontroll idag, Dennis var superduktig. Han fick inga sprutor, jag ville inte att han skulle ta dom nu, det fick han inte heller iof när han går på antibiotika. Han sa krokodil jätte fint och läkaren blevimponerad ;) Han vägen nu 11,9kg men var bara 83,5cm lång. Hon måste ha mätt fel. Huvudet hade heller inte växt sen sist, fortfarande 50cm, men inget att oroa sig för, hans kurvor är jättebra. Han sprang runt och visade sina färdigheter, snurrade, gick på tå, sprang osv. Han är så rolig ibland så man kan inget annat än att skratta!

Funderar på om jag ska gå på tentan på tordag ändå.. Hans omtentor brukar se PRECIS likadana ut som den första, så man kan ju alltid gå dit och kolla hur den ser ut. Sen kommer jag säkert skriva den ändå.. Ja ja vi får se.. Har inte tittat på böckerna sen i lördags..

Nu ska jag leta upp något att äta, hungrig!!!

Kan Dennis inte få gå på kåvepenin årets alla dagar?

För Dennis är så himla go när han börjar bli friskt, inget gnäll eller gnying och är helt enkelt en så go, glad och underbart snäll pojk. :)

Igår var det lite "fest" här. Inte festfest, men lite öl, vin god mat och trevligt sällskap. Spelade lite spel och tjöta, trevligt värre :)
Spelade match i morse, samling 09. Inte så kul när man kom i säng runt 02. Så gick de ju som det gick också. Jag var helt j'vla bedrövlig! Sen ville inte reserven hoppa in heller så jag fick spela som ett arsle i tre serier, mindre kul Blev sur så jag åkte hem, tittade inte klart på matchen..

Nu är jag lite orolig för tentan dock. Har abslout ingen tid att plugga! Kan inte lämna D hos dagmamman och det är stört omöligt att plugga när han är hemma. Det vill jag inte heller, roligare att leka.. :) Men tydligen så är omtentan redan i mitten av maj, så skriver nog den. Ska kolla vidare på datum i morgon. Får säkert ett G om jag skriver den nu, men säker kan man inte vara. Skönare att skriva den när man vet att man har pluggat ordentligt..

Dennis säger nya saker mest hela tiden nu, asroligt! Sen är det väl kanske bara vi som förstår, som jag sagt förut, men ändå! I går sa han både krokodil och öra, duktig pojk jag har! Jag och syster satt och såg på robinson förut men det var svårt att hänga med för Dennis höll på som en tok. Han är så sjukt rolig, vi skrattar åt honom mest hela tiden. Han har så konstiga saker för sig, gör så roliga miner och gester och man ser att han har så mycket bus i ögonen. En riktig rackarunge. Jag blir förvånad varje dag av hur mycket han förstår. Jag vet att han förstår typ allt, men vissa saker skiter han bara i. Det syns på honom också, då gör han en "jag fattar vad du säger, men struntar i det nu" min och ler samtidigt ett så fräckt leende. Som förut när jag bad honom städa upp leksakerna, att han skulle lägga dem i backen som jag vet att han kan. Då gjorde han bara sitt "borta/vad menar du" tecken med armarna och axlarna drogs upp mot huvudet. :)

Det blir en konstig helg till helgen. På torsdag åker syster upp till mor och far och hon snor med sig vårat barn.. För hans elaka mor ska åka till Stockholm på fredag för att träffa sin polare. Sedan åker hans far också till Stockholm fast på lördagen så ska det stackars barnets föräldrar spela bowling och sova på hotell. Jo, lite dåligt samvete har jag allt.. Men han klarar sig utmärkt hos mormor och morfar, speciellt när han har bästisen moster hos sig hela tiden. :) Han har bra minne pojken också, för vid påsk då vi var hos päronen sist, sa han alltid "jiiippiiiiyy" när man sa:- "Mormor och morfar!" Det gör han än.

Ja ja vet inte vad jag ska skriva mer, är trött och lite stressad som sagt inför tentan..
Hej svej


Ja ha ja, vad ska man säga?

ja vad längesedan är det nu, sen min son var sjuk? Inte ens två veckor tror jag des var han slutade med penecilinet. Alldeles för länge har det gått nu, tycker lilla Dennis kropp. Så idag drog den till med, hör och häpna, en öroninflammation! och en halsfluss också, ikke att förglömma.. Så nu blir det tio dagar med antibiotika IGEN! Så när att han fick vara frisk nästan hela april. Men tji fick vi! Han har varit så himla pigg det senaste, det har gått jätte bra hos både dagmamman och i lokalen, inte fällt en tår. Men så i dag slog sjukdomarna till igen. Han vaknade vid sju och var pigg som en mört. Han hade lite "sömnbös" i ena ögat, inget man tänkte på. När jag lämnade han vid åtta frågade T om han hade ögoninflammation, men det trodde jag inte. När jag hämtade honom hos T sa hon att han var sjuk. Det hade runnit i ögat hela dagen och han hade 38graders feber. Varför ringer inte människan? Ska han gå där ledsen med feber utan alvedon i 6 timmar? Jag sa dock inget, dum som man är. Så jag och syster tog med honom till backa läkarhus där det gick någorlunda snabbt att få träffa läkaren, men hon var INTE trevlig! Trodde jag var en jätte orolig ung hönsmamma som sökte för lite smuts i ögat.. Dock sa jag vid receptionen att jag trodde det var en öroninflammation. Den bästa av alla de sura kommentarerna jag fick var -"Sådana här barn SKALL gå hos dagmamma, inte dagis!" Ha ha och blä på henne. -"jaaaahaaa....." Svarade hon när hon fick mitt svar. När jag dock sa att han var prematur fick jag ett nedvärderande -"Ja men DÄR är FELET!" Precis som jag valt att ta ut honom två månader tidigt. Nej surpuppa. Sen förstår jag att det måste vara jobbigt med föräldrar som söker för minsta lilla kråka i näsan, men jag vet vad jag talar om. Ja ja nog om detta. Nu ska vi se om jag kan lösa veckan.. Han blev "sjukskriven" i en vecka..

Idag har jag dock pluggat till tentan i 4 raka timmar. Något fastnade allt, men vet redan nu att jag skrapar ihop 50%, men nu vill man ju ha VG :)

I morgon blir det lite grillparty, vi blir inte så många, var aldrig meningen att det skulle bli en stor fest. Bara lite grillning, tjöting och kanske lite spelande?

Nu ska jag slappa i soffan... Hoppas D sover i natt, men han brukar dock sova mycket bra när han fått penicillin ;)

Vilken härlig dag, lalalala lalalalalalala

Om man vaknar till detta fina vädret spelar det ingen roll att jag vaknade före sju.. Kunde inte somna om och har sovit väldigt dåligt i natt. D vaknade alldeles nyss, på strålande humör! Jag är väl nervös för redovisningen. Att man ALDRIG lär sig.. Hatar att stå framför folk och snacka, vedervärdigt! Ska i vart fall lära mig all text utantill, ska man väl göra en redovising kan man iaf försöka göra den bäst av alla.. Den är inte förren på måndag så jag får väl gå med magvärk tills dess.. Tentan har jag börjat plugga till, blir mycket plugg i kväll/natt och i morgon.

I helgas köpte jag en "soldräkt" till Dennis. Förra året hade han en tröja och schorts. Så i år köpte jag en hel dräkt, eller med korta armar och ben. Skit söt. Provade den häromdagen när han badat. Han ville INTE ta av sig den! SKönt att gå runt naken i det materielet kan jag tänka mig. Jag fick tillslut kämpa av den så han fick en blöja under. Sen ville han sova i den. Men si de fick han inte. Han skulle ha svettats som en galning.. 

Söt va? :) 

Idag lämnar jag Dennis klockan elva. Halv tolv ska vi gå igenom grupparbetet, förstår inte varför då det är helt klart, men men. Sen klockan ett ska vi ha vin och matprovning. Vilket vin passar till vilka smaker? Det blir även provsmak av olika teer, kaffe och choklad. Mums, idag blir en skön dag! Segt att sluta klockan 16 dock..! Då hinner man ingenting sen, men ska försöka hinna till träningen i fall vi inte åker och storhandlar. Den som lever får se. Nu ska jag se om min snygga pojk (han är hur fräck som helst i sina nya kläder) vill ha lite frulle!

Ps. Berättade jag om träningen i förrgår? Coreball, en timme fokus på mage, rygg och lår med hjälp av en stor pilatesboll. Det var helt sjukt, men ack så roligt och jag har mega mega träningsvärk i benen!!)

 

Nej vet ni vad!

Efter att man fått en härlig sovmorgon till nio begav sig jag och D helt oskyldigt mot skolan. Där hämtade jag ut min tenta. Efter detta skulle vi åka hem igen, men vet ni vad? Någon puttar in mig på polarn och pyret!

Efter detta överfall drar vi vidare mot bussen, då lyfter någon upp oss, bär oss till femman huset, trycker in oss i hissen på cubus och slänger ut oss på barnavdelningen! Där plockar denna någon åt sig massa kläder och lägger dem på Dennis vagn. Till råga på allt så betalar denna någon med MITT visa kort. Maken till fräckhet!!


Som tur var fick jag i alla fall behålla kläderna! ;)

Provning idag, i TRE timmar!

Undrar hur man mår om man inte spottar ut någon sprit..?? :)

Va jobbigt det är att gå upp halv sju när man varit ledig några dagar.. Men bara två dagar denna vecka, fast nästa vecka är det redan tenta! AHHH, nu har jag inte pluggat ett dritt, fast jag har ju en vecka på mig.. Så det löser sig nog. Nej nu blir det frulle!

Just det!

Glömde skriva om gårdagens restaurangbesök. Vi var på Basement där vi aldrig varit förut. Det började med en "ost quiz" i baren där man fick smaka två sorters ostar och vi tog ett glas Cava till. Detta för att deras tema denna veckan var ost. Vi valde dock att äta deras stående meny, Wagners klassiker med kvällens vinpaket. Vi fick in bröd som man oftast får, och både jag och E älskar nybakat.. Så jag tror vi fyllde på korgen 3 gånger.. Till aptitretare var det någon räkröra med en "konsumé" (stavning??) i shotglas.. Vi visste inte riktigt om man skulle dricka eller hälla över räkan.. Pinsamt. Men vi smuttade lite och det smakade bara salt. Det var tydligen någon mussel grejs.. ;) (och när vi tittade på andra gäster så skulle man tydligen dricka upp den..)

Till förrätt var det Wagners Hummersallad och den var såååå god. Kött från en klo och en halv stjärt, med sallad, pumpakärnor, bacon och massa mer gott. Knaprigt, krispigt och super gott! Andra rätten var Hälleflundra med gratinerat ostron, pepparrot , vaktelägg och någon potatiskaka. Första gången jag skulle prova ostron.. Ser så fruktansvärt vidrigt ut! E sa att jag skulle ta hela på en gång, INTE en smart idé. Jag försökte svälja hela men det var OMÖJLIGT! Jag visste inte vad jag skulle göra, man kan inte spotta ut maten på en stjärnrestaurang, ej heller lämna de "godaste" kvar på tallriken..SÅ jag fick dela den inne i munnen och svalde en bit och fick svälja ner resten med hjälp av vatten. Fy fy fy va motbjudande det var.. Nog om det, resten på tallriken var utsökt. Vidare till nästa rätt som var Hängmörad oxfilé "Rossini" med Foie Gras och tryffel. Jätte gott, men är inte mycket för anklever.. Är bara fett och har skum konsistens.. Oxfilén var väl röd men god ändå. Brukar äta medium men detta var snäppet över..

När detta hade käkats upp var det dags för efterrätten. Fast FÖRST kommer servitrisen in med en glasspinne med en marshmallow på som är rullad i något, kanske kanel, ingefära, kommer inte ihåg. Sedan doppar hon dessa i flytande kväve så ytan blir som glass men med mjuk konsistens innuti. GÖTT! Detta var för tydligen för att rensa smaklökarna men jag var så mätt att det hade räckt med den till efterrätt.. I alla fall, sista rätten var Crème Brulé med kvällens tillbehör och tillbehören var denna kväll grapefrukt sorbe och "glass skum" (vet ej riktigt vad det var men gott var det!) Jag ÄLSKAR crème brulé så jag tryckte i mig min och åt lite av Es.. Vinet som serverades till varje rätt var jätte goda, utom det sista, är inte mycket för dessert viner.. 

Plus får dem för att de fyllde på mitt vinglas när jag druckit upp och maten var jätte god. Minus för lite seg service, det tog lång tid innan de hämtade de tomma tallrikarna, de fråga inte om maten smakade bra medans vi åt, vi satt alldeles för länge mellan rätterna så man hade lätt kunnat dricka upp vinet innan rätten kom vid varje rätt, vi fick efterrätten innan vi fått vinet, och att sommeliern inte frågade om vem som skulle provsmaka.. Nu tog han iaf varannan E varannan mig, men ändå.. Just det ett STORT minus för att E sa att han inte ville ha något fläsk. Han fick då något annat i förrätten i stället för bacon men på kötträtten la de skinkan längst ut på tallriken "i fall du ville ha".. Inte bra, vill man inte ha så vill man inte ha alls.. Men en trevlig kväll ända, men man stör sig på smågrejer med servicen, har man en stjärna så har man. Detta är nog en skada vi fått efter att ha käkat på så många restauranger, då blir det så att man jämför. Dock var Basement bättre än Kock & Vin men ingen av dessa är lika bra som Swedish Taste. 

Så där fick ni min lilla recension av gårdagens restaurang. Kanske ska skriva en sådan varannan vecka? Vet inte om det är kul att läsa? 


Nu ska jag leta upp något kul att se på. Blir grinig när jag ser Robinson, har hejjat från början på träskgänget.. 

I morgon blir det typ 8 timmar bowling.. Själv ska jag dock bara spela en match, ska slå rekord hade jag tänkt, 700p here I come! ;)


 

en kul dag!

Dagen började super duper med sovmorgon till halv nio. Sen har hela eftermiddagen spenderats på model house. Jag och syrran var där och blev sminkade och fotograferade. Kul kul! Ville att de skulle göra mitt hår men de hade inte tid. Men men man kan inte få allt :)
Det var en upplevelse och nu kanske vi är grymma på att posa. Svårt att variera ansikts uttryck dock! Bjuder väl på någon bild då..



Drömmer dock om att ha mitt långa hår tillbaka.. Dumma mig com klippte sig! Men det växer ju ut, men nu är det i en äckellångd, går inte att göra något roligt för det är för kort sen går det inte att göra snygga frisyrer för det är för långt..!

När man kom hem fick man grillad av bästa sambon, mums mums! Nu ska jag slappa och funderar på att åka och köpa en glass, de vore gott!

Hej svej!

inte helt hundra

nej jag är inte riktigt kry. hatar att ha ont i halsen.. För då kan jag inte snusa.. Och kan jag inte snusa så får jag fruktansvärd huvudvärk! Så kan jag inte ha det.. Så nu snusar jag, om än väääldigt korta stunder.. Vilket leder till att jag får sår under läppen när det bara kommer "förska" snusar hela tiden.. De fräter bra märker jag.. Vilka problem man kan ha!
Nej men jag är matt i hela kroppen och hostar sådandär äcklig torr/ret hosta. Stackars stackars mig.
Varit i skolan idag ändå, gjort klart pp inför redovisningen. Käkat god lunch och kopierat tentor.

Kom hem till en väldigt glad och sandig pojk som var utomhus med min kära syster. Hon hade äntligen fått honom att åka rutschkana! När hon gick följde vi med till lekparken och jag och D började åka. Han ville inte sitta i mitt knä utan skulle åka själv. Fast eftersom han inte är som alla andra, skulle han inte åka som alla andra. Utan han skulle åka baklänges, på mage, fast på knä om ni förstår? Det var roligt må ni tro!

E har varit i "kval hallen" och tjuvtränat med laget idag. Ska bli kul att se om de klarar sig kvar i tvåan.. Återstår att se på söndag!

Jo just det, fick VG på mikrobiologin, ganska bra jag ;)

Nu ska jag snart lägga mig, ska bara försöka fixa barnvakt till D i morgon, vi hade tänkt gå ut å käka.
Natti natt

Ingen motion idag, sjukling.

Ska inte skriva matdagbok mer, ingen som bryr sig ändå. Räcker att jag skriver i min egna bok :)

ingen whiskeyprovning idag..

idag fick vi stanna hemma. jag hade/har skitont i halsen och huvudet. Dennis var inte helt hundra han heller. Något är fel på honom, han somnar sju, vaknar sju-åtta och sover 3,5 timme på dagen. Då mår han inte bra, men stackarn får inte behålla någon näring heller då allt kommer ut direkt.. Så idag har vi slappat, jag pluggade järnet när dennis sov alla sina timmar, sen har vi läst böcker, läst böcker och läst böcker..

nu ska jag skriva lite om koskenkorva, i morgon måste jag till skolan och göra fördigt våran redovisning. hej svej


Dagens motion
1,5 timme bowling, med host attacker

frulle: smoothie
lunch: fiskgratäng och sallad
middag: callos burgare
kvällsmat/fika: ½påse ahlgrens husvagnar, ½ mjölkchoklad kaka och en varm oboy. hhhuuuaaa... men är man sjuk måste man få tröstäta lite..

helgen pics

ja hur har helgen varit då?
Den började med att vi kom hemhem tidigt på tordagen då syster slutade typ 4 timmar tidigare än beräknat. På kvällen var det tjejmiddag hos Jenny (som jag skrv i ett inägg)
Resten av dagarna då? Jo jag har ju så dåligt minne, men vi var hos mormor, Morbror och fru kom på besök med min kusins söta vovve, vi käkade rökt fick, abborre och lax, grillade, var ute i solen. Dennis har så fin färg på kinderna nu så mycket som han varit ute. Jag och han var även hos Lina på fika med massa brudar. En av tjejerna har en dotter som är några månader yngre än Dennis, och de härjade runt. Fast jag måste säga att Dennis sköter sig så bra när man är någonstans, han lyssnar alltid på vad man säger och är lugn och fin. Han går intte och pillar på allt, för han har ju sett det förut. Därför tror jag det är jätteviktigt att inte barnsäkra allt hemma. Nu har han t.ex. sett el uttag och vet att han inte får röra dem, då pillar han inte hos någon annan heller. Det har jag sett på barn vars föräldrar flyttat upp allt i hög höjd och t.ex stoppat pluggar i uttagen. Deras ungar pillar med ALLT när de är någon annanstans än hemma. Fast detta är såklart bara vad jag tycker, och vi vårat fall funkar det skitbra. Vi har inga barnlås på kökslådorna/skåpen och inte springer han där och drar ut grejer hela tiden. Han har sin låda med sina flaskor, resten får vara i fred. Ja ja nog om det.

Idag vaknade busungen halv sex! Jobbigt värre, fast jag fick typ se soluppgången ;)
Vid halv elva var han sååååå trött så jag la honom. Även jag däckade på soffan. Gissa om jag blev förvånad när jag vaknade halv två, tre timmar senare!!! Dennis sov ytterliggare en halvtimma, så idag har det inte blivit mycket gjort. En promenad till affären, en timme utelek och sedan lagat mat.. D är inte heller helt kry.. Grinig, dreglar och bajjar som en galning. Tror bestämt det är hörntänder på g. För har han en ny öroninflammation nu blir jag skogstokig. Det kan inte vara möjligt, fast det var ju iof en HEL vecka sedan han slutade med sin senaste penicillin kur...

Svärmor var här en snabbis också. D blir alltid lika glad.

Jag har haft grymt ont i halsen hela dagen. Äcklig torr hosta plus att det gör ont att svälja, fick hoppa träningen idag.. Har inte heller något lust att bli sjuk.. Inte nu när vädret är underbart. Idag har det varit 18-20 grader och sol fram till typ två. Nu är det inte tjockt med moln, men väldigt disigt..


en jätte trött pojk innan hemhem färd.. Höll han vaken till tolv och det var nätt och jämt att det gick. Han la sig ner på kuddarna och somnade nästan, plutten!


Klädde inte ut honom till påskgubbe, glömde helt bort! Se vad han dreglar.. Får byta tröjan tre gånger om dagen, fast det gör ju inget ;)


Busa med morfar, det är fina grejer de!


Kan jag få köra??


Millisekunden innan jag tog kortet var Dennis jätte söt och höll handen på vovven och vovven tittade så fint i kameran.. Men hunden han fasimig titta bort och D började gapskratta! Fast att det ser ut som han är ledsen så skrattar han som en tok!



Här får du en pinne "offeen"!

I söndags visade pappa mig och syrran farfars gamla filmer. Far hade skaffat fram en gammal projektor och vi körde "bio ala egnahemsvägen"
Askul att se! Pappa var så sjukt söt när han var liten, såg oftast ut som en ricktig "rackaronge" i blicken! Farfar var så stilig i sina kostymer. Tydligen var han väldigt pedant med sin klädsel, kul att veta. Det hade jag nog inte trott, men han gick runt i sina kostymer med ena handen i fickan och väääldigt rak i ryggen :) Dennis var lite lik pappa och på en film var syrran en kopia av sin far i samma ålder! Jätte kul!! Ska surfa runt lite och se om någon kan konvertera om filmerna (super8 tror jag de kallas) till en vanlig dvd skiva.

Nu vet jag inte vad jag ska göra, se på nyheter kanske?

Frulle: 1påse modifast kaffe (och ett glas oboy halv sex på morgonen...) (får inte äta start för Jenny ;) )
Lunch: en swebar målt. ers.
Middag: Fiskgratäng med räkor. Gud va gott, aldrig gjort det förut! Med grönsallad
Fika/kvällsmat: 1 kopp the och typ 10 kanelgifflar.. oj oj oj..

Dagens motion
30 minuter promenad

hemma igen!

Nu var vi hemma igen, alla tre. Packat upp och städat lite, sen spelat korpenmatch. Har snart snart skrivit klart hela mitt arbete om vodka. Det ska inte vara klart förrän om två vckor men skänt om man bara kan tänka på tentan och redovisningen.
Nu ska jag nog sova, är lite sliten.
(har inte käkat så mycket dumt som jag trodde jag skulle göra denna helg, bara käkat godis till frulle en gång ;) )


Dagens motion
3 serier bowling

hemhemfärd och tjejkväll

Har precis kommit hem från en tjejkväll i sköna billingen. Mycket god mat och sällskap!
I morgon verkar det som om det blir en fika med många av brudarna, trevligt!

Hemfärden gick bra, D vaknade som vanligt i Uddevalla men var tyst så länge man spelade "rockstar" på hög volym. Hunnit med en sväng i lekparken men D vågade inte åka rutschbana idag heller..  En liten fegis har jag fått..
Nu ska jag sova gott på min medhavda kudde! (va sur E kommer bli på söndag när han märker att den bästa av  våra 9 kuddar är borta ;) )

Natti natti (tack till pregnento Henny som körde mig hem!!)
(bilder kommer senare, segt internet i skogarna... )


Frulle: Swebar målt. ers.
Lunch: bigmac, liten cola
Middag: Mega mycket plockmat hos Jenny, det mesta frukt och grönt dock :) gott gottigott gott
Kvällmat: 1,5 flaska rödvin, inte så bra kanske, men gott det med :)


Dagens motion
30min spinning
30 min core

uppe före tuppen

Då ska man iväg till gymmet då.. Lite seg i benen, ska bli intressant att se hur mycket man orkar såhär snortidigt på morgonen! Hej svej!

Hej Glenn, välkommen till min vackra blogg ;)

idag var det likör provning.. ni kan ju tänka er hur det slutade, speciellt med tanke på att läraren lät oss prova själva (han var tvungen att springa på ett ärende)
5 sorter med styrka från 17-40%, alla svingoda.. Vi var inte många idag då de flesta åkt hemhem = mer över till oss som var kvar. Vi brukar få ca 2cl per sort, idag hällde vi själv och jag har svårt att tro att det var under 4-5cl per glas. Mums! Kan säga att inga spottkoppar behövde diskas, ha ha!

Så lite påverkad blev man allt, en snubbe gjorde b52:er i vinglas som man självklart provade.. Fick ringa syster så hon fick följa med mig och hämta pojken, jag kunde inte köra bil lagligt iaf. :)
Kul med skolan ibland!

Bowlingträningen gick finfint. Syster sover här så jag kan träna i morgon bitti. 07 är det spinning, 07:30 core. E åker tidigt tidigt till flyget sen ses vi inte förrän på måndag.

D hade varit glad idag i lokalen, fast att hans dagmamma var ledig. Skönt, man blir lite gladare för varje dag och snart kommer det nog kännas ok att lämna honom där, men inte riktigt än.

Nu blir det att vika tvätt och kanske småpacka lite. Blir ju så mycket när man har kids!

Idag fick jag förövrigt sålt vagnen, bye bye britax!


Frulle: Start, mjölk, ½banan
"fika": ca 20cl likör
Lunch: Risotto med sparris (så gott, köpte 5 påsar för 10 spänn på citygross för någon vecka sedan!)
middag: 1 kopp the
kvällsmat: 6dl smoothie

Dagens motion: 75min bowling




Ont i varenda muskel, skönt då vet man att man gjort rätt ;)

Fick i alla fall sovmorgon till strax innan åtta. Mycket skönare än att vakna till klockan halv sju. I morgon är det sista dagen innan en hel vecka med lov, skönt skönt!! (trevligt att ha en föreäsare som har så mycket annat för sig så han inte har tid att vara där så mycket=ledigt för oss ;) )
Varit en sväng på backaplan med min kamera som helst plötsligt slutat att fungera. De kunde dock inte hjälpa mig så får kolla i stan i morgon.
När E kom hem gick vi en sväng till slätta damm och matade ankorna. Det var en hit! D ville inte gå därifrån.




Ingen träning idag, har onti varenda muskel i hela kroppen! Hur skulle jag klara av 90minuter stenhård träning idag? Nej bäst att skippa idag och ta ett MRL pass på torsdag förmiddag i stället. Blir bara två gånger den här veckan men så åker jag ju till gymlösa långed också.. Får ta och promenera lite med min spatserande syster.. (har aldrig tyckt om att gå, är så tråkigt!!)

Nu vet jag inte vad vi ska göra, D är uppe och nattas och jag ska iaf göra mig en smoothie!

Frulle: müsli start, ½banan, mjölk
Lunch: Stuvade makaroner, 1 kycklinggrillkorv
Fika: ½mc flurry daim (fy fy syster har dåligt inflytande ;) )
Middag: Swebar måltidsersättning
Kvällsmat: Smoothie

Dagens motion:
Ca 5km promenad


Ny vecka igen, va fort de går!!

Idag var första dagen sedan D började hos dagmamman som han inte fällde EN ENDASTE tår där. Det var jätte kul att höra. Han hade varit glad hela tiden. Fick väckas när han skulle hem så idag har han bara sovit 40minuter på hela dagen. (en liten microvila i bilen på väg till affären också)
Han har varit en snäll och go pojk som vanligt. Men han har blivit nappig! Han har den bara när han sover eller är hos dagmamman annars. Nu blir han arg när man tar den. Men det får han bli för efter 1 minut har han kommit på något annat att göra. Luras är jag bra på! Vill inte att han ska gå med den hela dagen när han aldrig gjort det förut.
Han börjar härma vad man säger, så kul att höra han försöka säga nya ord hela tiden. Nu är han grym på att säga vänta. Undrar vart han lärt sig det? ;) Kan vara att jag använder det ordet lika mycket som nej. Han är så ivrig hela tiden och har inget tålamod!

Vi var ute i lite mer än en timme i lekparken på dan, och där var även grannen Albin med sin mormor. Det skiljer 3 månader mellan dem, men A är mycket större. En riktig suris var han i lekparken idag, fast han var nog mest blyg, gull unge. D är inte det minsta blyg när det gäller barn.




Skulle tränat spinning och core idag med men vi åkte till kungälv och handlade lite mat i stället. Så jag gick på ett pass klockan åtta. MRL (mage, rumpa, lår). Det var med stepbräda och band. Herregud jag som har noll takt eller koordination i kroppen! Men jag hängde med väldigt bra måste jag säga, kul som attan var det också! Kanske blir en liten dansare av mig ändå, ha ha.

Nu är jag inte ett dugg trött, ledig i morgon och hoppas jag får lite sovmorgon och att det är lika fint väder i morgon!


Frulle: ½modifast kaffe, 1 Swebar (protein bar)
Lunch: Thai soppa (fettsnål) 2 olivbröd
Middag: Risotto med sparris
Efter träningen: 4dl smoothie på banan, gul kiwi, hallon, blåbär och mjölk

Dagens motion:
60 minuter MRL


Dagen idag

  • Käkat go frulle gjord av min man
  • Varit på blomsterlandet med syster, mor och D.
  • Planterad om massa blommor (mest mamma som grejade dock)
  • käkat god E middag
  • tränat
  • ska mysa i soffan

Frulle: en scone med ost och smör och 1 glas oboy
Sen Lunch: Grillad pepparbiff med lite potatissallad och en ½scone
"middag": Grönsaker (morot, paprika, gurka, blomkål) med lätt dipp.
Kvällsmat: Några digestive med ost

Dagens motion:
30min spinning (gör inte ont i sittbenen längre ;) )
30min s-core (aj aj aj va ont det gör i magen nu!!)

yesbox!

Ville bara flika in ett snabbt inlägg om att vågen visade -1,1kg sedan förra veckan. :)

sommar sommar och sol

inte riktigt sommar, men det kunde lika gärna kunna vara en dag i juni så varmt och fint som det varit idag. Vid 10 åkte vi (jag, mor, syster och D) in till stan med vagnen. Strosade i affärer med en sovande son i tre timmar. Sedan åt vi på jensens böfhouse. Dennis var såå duktig! Inga problem alls att ha med honom, var lite orolig att han inte skulle sitta stilla vid bordet och krångla. Men inte ett ljud och satt så fint hela tiden. Han fick korv och pommes och dippade pommesen så fint i ketchup och majonäs innan han käkade upp dem. Lite stolt faktiskt vi var ändå där i en timma. :)





Sen vi kom hem runt två har vi varit ute, känns som jag fått lite färg i ansiktet.

I kväll ska vi grilla, abborre och kött, mumma.

Nu ska jag slappa i soffan lite.
( i morgon är det vägning. Har fruktansvärd träningvärk i magen! Nytt core pass i morgon och på måndag, sedan är det 90minuters stenhård body toning (kommer du ihåg kusinvitamin?) på tisdagen.. hhhuuuaa..)

Frulle: En fibermacka med rökt lax och rödlök
Lunch: 190g ryggbiff, råstekt potatis och bearneisås... Fy!
Fika: Tre naturgodisar, 100g saltlakrits
Middag: Grillad abborre, ½grillad ryggbiff, lite potatis sallad

Dagens motion:
3 timmar stadsvandring.





pics


Sover på väg till farbror doktorn förra helgen. Hoppas vi får en lördag utan läkarbesök för en gångs skull! Glasögonen vill han alltid ha på sig när det är sol ute, coolingen.


Mina funkar också :)






Ute ute och ute.

Hemma hos Lina och Ilean idag målade herrarna med fingerfärg:

-Nej mamma, jag lovar att jag inte smakat!
-Va! Tror du mig inte!!!

ÅÅÅÅÅh där fanns en lampa! :)


Grönt är skönt
(han skrattade och tyckte faktiskt att det var kul hela tiden, ser väldigt sur ut på bilderna dock.. )


Det fina resultatet. Glömde den dock hos Lina får ta den nästa gång. Man kan inte spara på alla teckningar men hans första fingerfärg teckning vill man ju ha!


Dennis får kompisar genom stängslet. Han kommer säkert snart börja hjälpa dem över för att få leka. Till sommaren när han kommer bada i poolen kommer står kidsen på dagiset och dreglar..


Frulle: Minifras med äpple, banan och mjölk
Lunch: Linas spaghetti och köttfärssås
Fika: Ett bravo bokstavskex ;)
Middag: Syrrans fullkorns spaghetti med köttfärssås
Kalas svärmor: 2 koppar the, lite prinsess tårta, en halv minimini bakelse och två kakor... FY!
Kvällsmat: broccoli, morot, paprika, gurka och blomkål med lätt cremefraiche dipp

Ok inte min bästa dag, men helt ok. Ingen motion idag mer än lite promenad till svärmor.

Torsdag

Idag började jag halv nio och lämnde D tio minuter tidigare. Jag sprang till vagnen och kom precis på en. Den fick SÅKLART ett litet stopp vid backaplan á fem minuter. Jag fick rusa till lektionssalen (som såklart är det huset längst bort på pedagogen) och kom 30 sekunder innan läraren öppnade munnen, bra jobbat! Men hade lite blodsmak i munnen ett tag efter att ha stressat och kutat så!

Slutade halv elva, shoppade lite träningskläder och nya skor till D. Tänkte köpa ett pa lacoste till grabben men de hade snörning, det orkar jag inte med. Så det blev ett par jätte fina pax med kardborre i stället.

Invigning av grillen idag! Han är grym på att grilla min man! Skönt med så fint väder, speciellt då D ÄLSKAR att vara ute. Han är nog ute oftare än de flesta barn skulle jag tro, trots att han käkar penicillin för öroninflammation. Ska hämta ny medicin till honom i morgon, denna höll tydligen inte i tio dagar.

I morgon ska vi, om det är lika fint väder, åka in till stans finaste lekpark och träffa Carolina och Ilean. Vi har inte setts på säkert tre månader!! Har inte Dennis varit sjuk så har Ilean eller hans mor varit det, sen hade jag tentor, begravning osv osv.

I morgon kommer min kära mor på besök över helgen, alltid lika uppskattat. :) Svärmor fyller även år i morgon så vi tar oss nog en tur dit.

Nu ska jag upp och lägga mig bredvid min sambo, han är trött idag. Vi såg på bosniens fotbollsmatch igår och E brukar ALDRIG vara uppe så länge! Den slutade vid 23 igår har jag för mig.
Bilder kommer i morgon, alldeles för trött i armarna för att lyfta upp väskan och ta fram usb:n... ;)

Frulle: Modifast kaffe
Lunch: Liten bit asgod hemmagjort köttfärspaj
Middag: Grillat kött av okänt ursprung (tror det var entricote, skulle ta upp oxfile ur frysen men det var det inte) 1 grillad tomat och 1 grillad paprika.
Kvällsmat: Lite cocopops med mjölk (var tvungen att ta det sista i paketet, i morgon är det allbran eller havre ringar som gäller)

Motion:
30min spinning
30min core

Ganska arg

Jag är så arg och frustrerad på Dennis barnomsorg så jag vet inte vad jag ska göra. Mår dåligt över att behöva lämna honom på det stället, även om det bara är ca15h i veckan. Nu ska jag inte skriva mer om det, vill inte säga för mycket. Skall i alla fall ha ett samtal med dagbarnvårdarna i morgon, vare sig de vill eller inte.

Idag har varit en underbar dag! Stålande solsken och VARMT! Hela stan var full i folk som satt på uteserveringar och längs väggarna på husen. Man blir på bättre humör, det måste jag säga!
Ingen träningsvärk efter gårdagens pass, hur det nu är möjligt? Har nog gått av mig den i dag, kanske?

På föreläsningen hade vi återigen provning. Denna gång av grappa (fy fan va vidrigt!), vodka, rom, fruktdestillat och calvados. Både calvadosen, den mörka rommen och fruktdestillatet var riktigt goda! Svalde dock inget, förutom rommen.. Hade man druckit allt hade man fått i sig 20cl 40% sprit innan lunch.. Så där va? Lätt att jag hade blivit lite snurrig :)

Bowling träningen idag gick super, fattatde äntligen vad det är jag gör och inte gör. Många strikes idag!

Nu ska jag renskriva mina anteckningar. Hej svej!

Dagens motion:
60 min stadsvandring
20 min power walk
75 min bowling träning

(ok, får väl skriva matdagbok också då.. )
Frulle: 1 påse kaffe madifast
Lunch: Thai Soppa (1% fett) 2 olivbröd, grönt the
Middag: 1 Gorby med gurka
Kvällsmat: Ett äpple

RSS 2.0