I´m back!

Hej hej alla läsare. Efter ett litet uppehåll är jag nu tillbaka med min blogg. Det har hänt en del sedan sist. Får väl skriva lite kortfattat i punktform. Bilder kommer i morgon.

* När vi hade bott i huset i tre dagar skulle Emir och Dennis ta ett premiär bad i badkaret. Detta slutade med katastrof, vattenskador på hela undervåningen! Så det var bara att flytta, IGEN. Där för har jag inte kunnat skriva då vi bodde i en liten två utan internet. Men nu är alltså huset "lagat" och vi fick flytta in igen i fredags.

* Jag och Dennis åkte med min mor till systeryster i Karlskrona. Skönt att komma ifrån kaoset här hemma, plus kul att se hur syrran bor. Det var väldigt kul, vi var borta onsdag till måndag. Vi käkade onyttigheter, shoppade kläder till D, jag klippte mig och färgade håret mm. Vart i vart fall en rolig resa. Dennis var inte jätte nöjd på väg dit, men det kan man förstå. Inte kul att sitta i bilen så länge, men hemresan gick mycket bättre.

* Dennis har varit på babysim. Detta var mycket uppskattat av vår lilla krabat. Varje söndag klockan 11 är det som gäller. Men nu har D varit krasslig de senaste två söndagrna så vi har inte gått dit, men man kan alltid simma igen. Han tålde inte kloret så bra heller. Nu fick han lite utslag runt munnen och på kinderna men de försvann när jag smörjde.

* Eftersom vi har bott i en liten tråkig lägenhet har inte mitt humör varit på topp. Man kände sig så instängd i den lägenheten så jag och D har inte varit hemma hela dagarna, utan alltid varit ute på äventyr! Vi har varit på öppna förskolan, både i backa och i angered. Vi har varit och fikat både hos Lina, Linda och Es kusin. Vi har varit hos svärföräldrarna, käkat på restaurang mm. Men en dag hade vi besök, då kom Evelina och käkade och tjötade, mycket trevligt. Just det, mor var också på besök en dag i den lilla lyan.

*Dennis har börjat ära puré. De första dagarna körde vi bara någon matsked men ganska snabbt började han äta hela burkar. Nu äter han Nan när han vaknar, gröt med katrinplommon puré och vatten vid nästa mål, en burk puré med en efterrätt vid lunch, nästa mål är Nan och till sist blir det gröt innan läggdags. Det funkar jätte bra och han blir duktigare och duktigare att äta fint. Men man får ha koll på hans händer, för är man för seg med att ge honom mer så stoppar han in händerna i stället :-)

* Vi var på BVC när han blev 5 månader och han vägde då 6500g och var 66cm lång. Nu är han i kapp med huvudmått och längd, men väger ett kilo mindre än man "ska". Så vi fick mycket beröm av Ulla-Maj. Nu ska vi dit på 6månaders kontroll i början av mars. DÅ blir det även ett besök hos BVC läkaren. Nu i morgon ska vi till Östra för att röntga hans lungor och buk. Sedan blir det besök hos specialist läkaren i mitten av mars.

* Jag har bowlat för första gången på nästan ett år. Det gick väl inte jätte bra, men jag var inte helt kass heller. Men fick en fruktansvärd träningsvärk i under armen de följande två dagarna!

* På alla hjärtans dag passade svärmor Dennis i någon timme. DÅ gick jag och E ut och käkade tre rätters med lite vin. Mycket gott, men som vanligt äter man för mycket så man får ångra de resten av kvällen!

* I fredags var det då äntligen dags att flytta tillbaka till huset. Mor och far kom och hjälpte till med gardiner, lampor, tavlor och allt annat. De sov över och åkte hem på lördagen. Jag har varit förkyld i en vecka och natten till lördag har jag till slut smittat pojken. Stackarn var så dålig, hostade och skrek om vartannat.. Han som brukar somna in lugnt vid halv nio tiden och sova hela natten vaknade vid 22 och kunde knappt andas! Jag fick sitta uppe med honom i två timmar tills han tillslut somnade av utmattning.. Han vaknade och hostade lite under natten men inte så mycket så han inte kunde somna om. På lördagen var han piggare men jag var helt slut! Hade ont i hela kroppen och tryckte i mig alvedon. Kände att jag kunde somna stående. Dennis blev sämre framåt kvällen och E fick ta nattpasset så jag fick sova ut. Men vid halv fem vaknar jag av en fruktansvärd öronvärk! Jag visste direkt att det var öroninflammation, fast jag inte haft det sen jag var typ åtta år. Vi ringde taxi så jag kunde åka till akuten men de hade ingen bil i närheten. Jag kolla på nätet hur lång väntetid det var på akuten men det var 0 minuter! Så E fick allt köra mig. Vi packade på Dennis en massa kläder och han somnade så gott i bilen. På 1,5timme hade jag varit hos läkaren och även varit på apoteket i nordstan för att hämta min medicin. Jag köpte även näsdroppar till D så han kan andas ordentligt. Igår kväll fick han feber, 38,6 grader. Han fick lite alvedon och somnade sött i några timmar. I natt har han varit ganska orolig, men han har inte stört så mycket. Man fick stoppa in nappen en gång i timmen men man gjorde det typ i sömnen.. Så jag vaknade pigg vid 05 i morse. D var också vaken så jag "gjorde iordning" honom, tops i näsan, droppar, ögonservetter, mat och ny blöja. Efter detta somnade han skönt på min axel och vi sov i fyra timmar till. Under förmiddagen har han varit lite kinkig, men käkat bra och inte haft någon feber. Nu sover han och lär göra så i några timmar. Stackarn, men får ont i hjärtat när han mår dåligt. Han kan inte ens skrik högt utan det blir ett litet ynkligt tjut bara.

Detta var vad jag kan komma ihåg som hänt det senaste. Nu blir det som vanligt ett inlägg varje dag. Bilder kommer som sagt i morgon. Ha de gött och komentera gärna!

Kommentarer
Postat av: Madde

härligt att ha dig tillbaks! :D Puss

2008-02-18 @ 16:34:11
URL: http://linkan88.blogg.se
Postat av: mor

ja nu får man hänga på igen kul med lite nya bilder igen

2008-02-18 @ 19:38:41
Postat av: Anonym

Trevligt med nya inlägg från dig! Kar kollat in Maddes sida för nya bilder på lillkille, vad han blir stor! Hoppas ni har det bra nu när ni flyttat in igen! Själv ser jag fram emot att få tillgång till huset.
Ha det toppen och ge Dennis en krya på sig kram!

2008-02-18 @ 22:19:45
Postat av: S

Kul att det børjar komma iordning før er :)

2008-02-19 @ 12:31:21
URL: http://www.pinkydragon.blogg.se
Postat av: Sofia

Kul att du börjat blogga igen... Brukar titta in lite då och då.. Har en son som är nästan lika gammal som din... Ha det bra...

2008-02-19 @ 21:02:58
URL: http://fialuringens.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0